Gocias je napisao:
Колико је ово накарадна творевина од неке врсте груписаних територија које ћемо овом приликом назвати држава, јасније је из дана у дан. Када су се напокон српски званичници сјетили да обиљеже страдање војника (15 година од завршетка рата) који су се уз пратњу УН повлачили из Сарајева, и гдје су кукавички пубијани из засједе, становници "мултиетничког" Сарајева, главног града већ горе поменуте малигне појаве се осјећају угроженим и испровоцираним. Постављају се два питања, зашто се толико чекало да би се одао помен невино страдалим и са којим се разлогом "грађани" Сарајева буне, пријете...? Као одговор на прво питање могу у овом тренутку да се сјетим два разлога, први је да је ово изборна година а догађаји овакве врсте доносе бонус политичке поене, а адруги може бити то, да је дошло вријеме да српски народ прогледа, барем овај прекодрински. Одговор на друго питање, искрено ни сам не знам. Једино рационално објашњење којег могу овог тренутка да се сјетим јесте до да би догађаји овакве врсте довели до тога да можда којим случајем нека утицајна медијска кућа објави како су тамо неки Срби страдали, па самим тим слика посљедњег рата можда буде мало другачија у очима свјетских моћника. Чак да се овај сценарио и деси, мислим да је пуно времена прошло да би се однос жртве/злочинца промјенио, односно дошао на реално стање које говори да су сви страдали, мада је то колико видим потпуно небитно... Интересује ме да ли је то "наш" главни град, у коме су Срби и Хрвати Жељко Комшић и Јован Дивјак? Мој дефинитивни став након овога јесте да се сва страдања престану обиљежавати на њиховој, да, кажем њиховој територији. Ако ту нема мјеста мртвима, нема мјеста ни живима.
Уосталом, погледајте сајтове објективних босанскохерцеговачких медија, све вам је јасно...
Nema tu sarajlija moj prijatelju,to su ti gusinjci,plavljani,novopazarci,pakistanci,ujguri...