muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Onda je sve selo osim par "globajniJEh" gradova, koji su, u principu, globalno selo.
Selo ti samo može biti u glavi!
Walker je dobro opisao jednog umjetnika

rečenicom u stilu "Hoću i ja da budem slikar ali ne znam nacrtati Čiča glišu jer me sredina sputava".

To govori mnogo.
Najlakše je etiketirati. 'Ajmo proglasit' sve selom. Kaj ne?
Jeb'ga "gori" smo od Novog Yorka, ParizERa (jesmo li u nekim stvarima gori il' bolji

)... jesmo li selo? Ne globalno, već ono selo kojim etiketirate grad? Ono selo koje je vama pojam lošega.
Zašto je selo loš pojam? Zašto su seljaci zlo? Pošten narod koji, za razliku od nekih, zaista radi! Selo, koje hrani grad
Bitno je da je Banjaluka selo, a da su neki u njoj građani
pa poradi mal' pa će bit' bolji grad. Ajde, neš' konkretno

Lako je palamuditi i po forumima etiketirati.
A porediti se može sve, ali se najčešće porede slični.
Kol'ko ima u BanjaluKi stanovnika? Koji grad je sličan? Šta ima od događaja jedan, a drugi
Teži se ka boljem. Ofkors. Ali u realnoj situVaciji

Ja trenutno živim u gradu. Pod gradom podrazumijevam mjesto (nebitno koliko stanovnika) u kojem se ljudi ne etiketiraju po stilu oblačenja niti sjede na klupama i komentarišu druge. Znam tačno ljude koji sjede po kafanama u parkiću i komentarišu.
DFK i Demofest žele da naprave nešto novo i ja ih podržavam u svakom pogledu. Sve su bolji bolji. Počevši od plakata, sajta, organizacije....
U gradu imaš ponudu svega. I u BL trebaju postojati klubovi za SVE. A ne da sad ovi koji izlaze u City pub da govore prottiv dfk.. Hello?! Šta me briga kakvi ljudi izlaze i kako se oblače. ŽElim klub u kome mogu čuti dobar koncert. Želim festival kao što je DemoFest u svom gradu. Bolje da ima više mjesta za izlazak nego da nema... Bitno je da ima izbora i da se ljudi stvarno trude. + ona picerija. Nisam našla mjesto, al kad sam ušla oduševila sam se ambijentom i super su sredili. Stvarno se ljudi trude.
Banjaluka jeste selo i da, to jeste do mentaliteta. Nije bitno koliko stanovnika ima, bitno je da se isti okupiraju glupostima i zabijaju nos gdje im nije mjesto. I da im ništa ne valja.
A napisao si da "građani" porade. Pa rade, vidiš da rade, DF je dokaz. Nemoj mi sad izdvajati iz konnteksta da jedan festivan ne čini grad gradom, molim te....
A ovo za Čiča Glišu - pa slažem se. Nikad neću shvatiti ljude koji završe faks i onda se žale da su im Glamočaci uzeli posao. I samo u tom kontekstu priznajem datu rečenicu.
Ne znam što se vrijeđaš. Pa i ja sam rođena u Bl i znam da je selo. Koliko kulturnih događaja imamo? Koliko su isti kvalitetni. Pogledala sam predstavu u JAzavcu. To zovemo pozorištem? Lol.