HugoLina je napisao:
Popokatepetl je napisao:
Postoji i zvanična stranica Demofesta, i kad se tamo ode, vidi se da u uslovima konkursa stoji sljedeće:
''Pravo učešća na konkursu imaju svi takmičari iz domena pop, rock, hip-hop ili R'N'B muzike i pripadajućih muzičkih žanrova.''
Opet kažem, smiješno mi je što neki diskutanti namjerno furaju taj naivni stav ''mi ništa ne znamo pa nam morate nacrtati'', ne znam iz kog razloga. Demofestovci nisu nikog svrstali ni u kakav koš, jedino je zamjerka Musko_bre bila na mjestu, trebalo je da imenuju taj kič. S obzirom da je muzika u pitanju, za mene nema sumnje da su mislili na turbofolk, jer je to jedina muzika koju smatram stopostotnim kičom. Ako se nekome ta kvalifikacija ne sviđa, onda njemu Demofest vjerovatno nije ni namijenjen.
Neki diskutanti vole ici u krajnosti i biti banalni radi postizanja dramaticnog efekta na temi.

Koliko je bendova odabrano za takmicenje, na prethodna 2 festivala, a koji nisu rock, metal, eventualno drum'n'bass?
Sta se slusa u DFK?
Svakome je iole jasno sta DF i DFK promovisu.
Nemam nista protiv, mogu organizovati kakav god zele festival i kakav god klub otvoriti.
Moj je izbor hocu li ici nekuda ili ne, niko me ne sili.
Ono sto mene iritira je taj bezobrazni stav, neko kategorisanje, to navodno izdizanje iznad svega (a nigde ne navode iznad cega), a verujem i vecinu ljudi.
I sta ako neko voli slusati Mileta Kitica a voli i Tanker? Njemu nije namenjen DF? Opet neko svrstavanje ljudi koji su dovoljno dobri za DF i onih koji nisu.
Ko su ti kojima DF nije ni namenjen? Po cemu ih izdvajas, po tome sto slusaju nesto sto ti nazivas turbofolkom?
Pa jbg, sta ja znam po kom kriterijumu biraju, to je do ukusa zirija. Mada, koliko se sjecam, bilo je i repa/hiphopa, regea, trip hopa, pop-roka, akusticnog zenskog pop roka

proslogodisnje finaliste Discopath ne znam ni okarakterisati zanrovski.
Onome ko slusa Mileta Kitica Demofest nije namijenjen, ali nije mu, zaboga, zabranjen ulaz. Demofest je muzicki festival, i zanrovski je profilisan tako kako jeste. Logicno je pomisliti da ljubitelj Mileta nece naci dovoljnu kolicinu zanimljivog sadrzaja za sebe na DF. Posto muzika ima uglavnom esteticku, a ne aksiolosku ili eticku dimenziju, na osnovu muzickog ukusa ne mozemo utvrditi da li je neko "dovoljno dobar" ili ne, tako da ne znam sta uopste znaci "biti dovoljno dobar za DF" osim u svirackom kontekstu, biti dovoljno dobar da nastupis na istom.
I, ja se s tobom, Hugo_Lina, vise ne mogu raspravljati, zato sto se raspravljas na potpuno isti nacin ko moja draga, a ja u takvim raspravama obicno nemam nikakve sanse