banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 00:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 431 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2010, 16:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
zLo_krme je napisao:
Ma ovo je glupa rasprava i svemu ovom se vidi koliko je Bl selo.

:roll:
Ovo što si napisala puno govori o tebi :wink:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 17:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
Super. ;)
Najbolje upoznaš ljude iz njihovih postova.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 17:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Elvis Presley je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
Elvis Presley je napisao:
I zasto ne mozes porediti City pub i DFK?
Jedina razlika je sto je DFK orijentisan prema zivim svirkama i drugim manifestacijama. Ako bi poredili jednu noc, kada DJ pusta muziku u DFK i City Pubu, razlike neke vece nema.

I te kako ima razlike.
Ako bi radili domaći džokeji, onda bi se definitvno odlučiJo za City Pub.
Ima razlike. Velike. I mislim da je HugoLina dobro opisala razliku u jednom od svojih prethodnih postova na ovoj temi.
Evo tog posta: viewtopic.php?p=1048616#p1048616

Koliko sam ja vidio, Hugolinina razlika je u tome sto u DFK idu snobovi i oni koji su "iznad" ostalih.
Ovo je jedan subjektivni utisak, a ne neko cinjenicno stanje. Uostalom, ne vidim po cemu su to ljudi koji idu u DFK snobovi...
A ova razlika u atmosferi...U City pubu je opustena atmosfera a u DFK nije??? :roll:

Dosta ljudi koji redovno navrate u City Pub, u DFK odlaze samo kad neki njima zanimljiv bend gostuje.
Znam da i medju forumasima ima istih.
Uostalom, dovoljno je otici par puta u oba kluba i uporediti ljude koji dolaze, "outfit" im i kako se ponasaju.

Bitno da nas 5 ima subjektivan utisak, a drugoh 10 je potpuno objektivno. :lol:
I da, moje subjektivno misljenje je da u DFK ide dosta ljudi koje JA nazivam "urbani snobovi" iliti HKC-moderni sloj.

Mislim da stvarno nema potrebe objasnjavati nekome od 18 godina neke stvari koje ni ne moze
razumeti. :cool:

@Krme, pa ne moras biti praznih saka ispred, na travi.
Tamo moze piti sta zelis/doneses. Unutra ne mozes piti nista osim Nektar piva. :D

Sto se tice Krune i Kristala, ni tamo ne idem, ali i tu bi imala sta napisati, ali kratko i jasno. Slika
U Kruni sam i bila par puta, ali recimo Kristal je jedno od mesta na kojima nikad nisam bila ali znajuci neke ljude koji idu tamo i muziku kakva se tamo slusa, znam da mi se tamo niti ne ide i cavo-zdravo.
Inace, ne volim kafane u kojima mozes ostati bez glave, ali kako je krenulo, i na ulici si ugrozen, najbolje da nikud ni ne izlazis iz stana.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 17:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
DFK je napisao:
Ne stigoh ranije objaviti se po ovom pitanju. Elem, neću komentarisati sve i svašta ovdje napisano, slobodna zemlja, svako ima pravo na svoje mišljenje, drago mi je da svi prate rad i festivala i kluba.

Samo ću se osvrnuti na posljednju rečenicu. Uopšte ne piše da se organizatori bore protiv šunda i kiča već da pružaju priliku regionalnim demo bendovima da to urade. Definicija šunda i kiča, ako se uzme u obzir da je muzički festival u pitanju, kao takva ne postoji. Kad kažete kič na šta prvo pomislite? Na sve razne shoVove i parade? Sigurno ne na klasičnu muziku koja nema baš ništa kičasto u sebi.

U suštini, najzanimljivije je to koliko se rasprave povelo oko jedne rečenice?! Demofest želi da otvori i neka druga vrata, pruži priliku nevjerovatno (ali bukvalno) velikom broju bendova iz regije da pokušaju da se probiju do potencijalnih konzumenata njihove muzike. Niko se tu ne trudi biti ni mecena, ni Bogom dan, ni revolucionar. Mi samo otvaramo mogućnost da se nešto na muzičkom nebu promjeni. Ili bar pokušavamo.

Hvala za komentare, svakako ćemo ih uvažiti. Važno je da je informacija o konkursu našla svoje mjesto u vašim svjetovima i ako znate za nekoga ko bi se mogao prijaviti prenesite mu informaciju o nagradama i samom konkursu.

Još jednom, hvala na odvojenom vremenu, vidimo se na Demofestu od 21. do 24. jula ;)

А планираш ли мени да одговиш на питање које сам поставио још на првој страни?
Питање није никаква прозивка већ сасвим на месту ако узмемо у обзир последња дешавања у ДФК?

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 17:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
HugoLina je napisao:
Dosta ljudi koji redovno navrate u City Pub, u DFK odlaze samo kad neki njima zanimljiv bend gostuje.
Uostalom, dovoljno je otici par puta u oba kluba i uporediti ljude koji dolaze, "outfit" im i kako se ponasaju.

I da, moje subjektivno misljenje je da u DFK ide dosta ljudi koje JA nazivam "urbani snobovi" iliti HKC-moderni sloj.

Mislim da stvarno nema potrebe objasnjavati nekome od 18 godina neke stvari koje ni ne moze

Ahaaa, po outfitu se klasifikuju ljudi. Nisam znao. A nesto sumnjam da samo na osnovu pogleda po DFK-u mozes prosuditi kako se ljudi ponasaju, jedino ako nisi u srodstvu sa Milanom Tarotom mozda.

I ko ima 18 godina, sta pricas ti djevojko???

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Kakva su posljednja dešavanja u DFK koja imaju veze sa političkim izborom bendova, ako sam te dobro shvatila? :-?
Hugolina, neko se može oblačiti kao Kasandra i slušati Stoju i baš je bezveze kad neko pljuje po tome, ali je ok malo kakiti o 'oni-urban-modern-fazon-nafurani-snobovi-outfit'?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Posto sam ocekivala ovakvu reakciju od nekoga, napisala sam velikim slovima "JA", da je to moje licno misljenje, a ovde raspravljamo o DF, kao festivalu i sta oni podrazumevaju kao nepodobno i kako oni kategorisu. Slika
Ja sam samo navela Kasandra/Stoja tip, kao pitanje ljudima na ovoj temi, koji valjda bolje shvataju sta to DF smatra podobnim za nastup na istom, da bi i ostalima mogli pribliziti, nekim jasnim primerom.

Moje misljenje se ne moze porediti s tim.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 17:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2008, 22:10
Ok.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 17:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Bisera ima i na samom događaju, prošle godine voditelj kaže da smo jači od tog zla i sad ja kontam da će reći droge i prostitucije, kad kao iz guzice izvali nacionalizma. Đurđevdanski dječiji festival ima dužu tradiciju od DF i nastupaju djeca sa nekoliko kontinenata pa još nikada nisam čuo takve provale.

Kao što je neko u prethodnim postovima rekao, sami sebe vuku za jezik.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 17:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
HugoLina je napisao:
Popokatepetl je napisao:

Postoji i zvanična stranica Demofesta, i kad se tamo ode, vidi se da u uslovima konkursa stoji sljedeće:

''Pravo učešća na konkursu imaju svi takmičari iz domena pop, rock, hip-hop ili R'N'B muzike i pripadajućih muzičkih žanrova.''

Opet kažem, smiješno mi je što neki diskutanti namjerno furaju taj naivni stav ''mi ništa ne znamo pa nam morate nacrtati'', ne znam iz kog razloga. Demofestovci nisu nikog svrstali ni u kakav koš, jedino je zamjerka Musko_bre bila na mjestu, trebalo je da imenuju taj kič. S obzirom da je muzika u pitanju, za mene nema sumnje da su mislili na turbofolk, jer je to jedina muzika koju smatram stopostotnim kičom. Ako se nekome ta kvalifikacija ne sviđa, onda njemu Demofest vjerovatno nije ni namijenjen.

Neki diskutanti vole ici u krajnosti i biti banalni radi postizanja dramaticnog efekta na temi. Slika

Koliko je bendova odabrano za takmicenje, na prethodna 2 festivala, a koji nisu rock, metal, eventualno drum'n'bass?
Sta se slusa u DFK?
Svakome je iole jasno sta DF i DFK promovisu.
Nemam nista protiv, mogu organizovati kakav god zele festival i kakav god klub otvoriti.
Moj je izbor hocu li ici nekuda ili ne, niko me ne sili.

Ono sto mene iritira je taj bezobrazni stav, neko kategorisanje, to navodno izdizanje iznad svega (a nigde ne navode iznad cega), a verujem i vecinu ljudi.

I sta ako neko voli slusati Mileta Kitica a voli i Tanker? Njemu nije namenjen DF? Opet neko svrstavanje ljudi koji su dovoljno dobri za DF i onih koji nisu.
Ko su ti kojima DF nije ni namenjen? Po cemu ih izdvajas, po tome sto slusaju nesto sto ti nazivas turbofolkom?

Pa jbg, sta ja znam po kom kriterijumu biraju, to je do ukusa zirija. Mada, koliko se sjecam, bilo je i repa/hiphopa, regea, trip hopa, pop-roka, akusticnog zenskog pop roka :D proslogodisnje finaliste Discopath ne znam ni okarakterisati zanrovski.

Onome ko slusa Mileta Kitica Demofest nije namijenjen, ali nije mu, zaboga, zabranjen ulaz. Demofest je muzicki festival, i zanrovski je profilisan tako kako jeste. Logicno je pomisliti da ljubitelj Mileta nece naci dovoljnu kolicinu zanimljivog sadrzaja za sebe na DF. Posto muzika ima uglavnom esteticku, a ne aksiolosku ili eticku dimenziju, na osnovu muzickog ukusa ne mozemo utvrditi da li je neko "dovoljno dobar" ili ne, tako da ne znam sta uopste znaci "biti dovoljno dobar za DF" osim u svirackom kontekstu, biti dovoljno dobar da nastupis na istom.

I, ja se s tobom, Hugo_Lina, vise ne mogu raspravljati, zato sto se raspravljas na potpuno isti nacin ko moja draga, a ja u takvim raspravama obicno nemam nikakve sanse :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 18:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:
I, ja se s tobom, Hugo_Lina, vise ne mogu raspravljati, zato sto se raspravljas na potpuno isti nacin ko moja draga, a ja u takvim raspravama obicno nemam nikakve sanse :D

Sto bi reklo da i tvoja draga ide do krajnjih linija kad je bilo kakva rasprava u pitanju i ne bira sredstva? Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 18:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Otprilike :D

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 18:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
HugoLina je napisao:

@Krme, pa ne moras biti praznih saka ispred, na travi.
Tamo moze piti sta zelis/doneses. Unutra ne mozes piti nista osim Nektar piva. :D

Ha! Al ja hoću da skačem unutra :D Tj. hoću da slušam svirku, neću da sjedim na travi i cugam cijelo veče.. Aj dobro, nekad se i uspije nešto unijeti, al obično se otrijeznim nakon pola sata ako pijem vani... To mi je malo smor.. 8)

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 19:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
zLo_krme je napisao:

BL na zalost i jeste selo..

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 20:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
zerocool je napisao:
muT@_6€kpuJ@ je napisao:
zLo_krme je napisao:

BL na zalost i jeste selo..

x2

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 20:20 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2007, 18:14
ja se samo nadam da nece poceti naplacivati ulaz na demofest, a inace sve ostalo je super

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 21:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 17:12
Pola kljakana koji kvare stimung ne bi dosli da je ulaz 10 KM.
:thumbright:
Nije mi jasno zasto su neki antiprotivni i zasto je neke zazuljala izjava da DF prednjaci u borbi protiv sunda. Upravo sam procitao vase postove i tek sada nista ne razumijem...
Zasto vam to bode oci? Povedite se za njihovim primjerom pa organizujte festival na kojem ce se promovisati muzicki pravci koji su vama dragi. :-?
Naravno da nije izvodljivo...
Zato i kazem da ne kontam o cemu se radi.
Zatvorite oci i zamislite BL bez DF.
Tuzno, zar ne?
Ima i na DF-u sunda. Al, sva sreca, pa ima i DF-a.
Ne vidite sumu od drveca. Pojedete corbu pa pricate da je bila preslana i da je ona ranije bila bolja... Ma, ajde - molim te...
Pisat' pa spavat'. Ili nemojte dolaziti na DF. Ima nas koji tamo dolazimo jer nam se tamo svidja.
Opusteno...
:roll: :oops: :-?

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 22:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
HugoLina je napisao:

I jos jedna razlika je da ispred City Puba do sad nisam dozivio da me neki baja zajebava i ne da da udjem.
Meni narodnjaci nisu toliko veliki problem, ali atmosfera i opustenost jesu. Muzika je samo dodatan plus, ne znam, mozda ja nisam urban dovoljno :) ali bi uvjek radije otisao u Veneciju ili Pub nego Krunu npr.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 22:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Apr 2010, 18:59
Nije los DFK-a samo sto svako vece tacno u 22:50 desi se magija i on najednom postane polu-prazan, neki kazu da je to fenomen tzv. odlaska Trnjana na cudvi pa kuci. :D

jer ovo sto si skrabnula trazi takvu hrbatom-bekend sljagu pa da gravitaciju .3 dana trazis po sobi

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 22:12 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2007, 18:14
Vjevoricinus je napisao:
Pola kljakana koji kvare stimung ne bi dosli da je ulaz 10 KM.

ako me nesto moze izbiti onda su to ovako glupe izjave bladi hel :angry3:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 431 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]