banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 15:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opet pucnjava
PostPoslato: 26 Apr 2010, 21:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
zipo je napisao:
Pa kad malo bolje pogledaš skuplje je ako ideš legalno.

Jeste ali pogledaj drugu stranu pistolj koji ti imas legalno je samo tvoj i odgovaras za njega a pistolj koji imas na crno mozes danas kupiti a sutra ako ti ga nadu mozes biti optuzen za ubistvo posto posjedujes pistolj kojim je neko ubijen.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 21:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
mozes kupiti pistolj t.j. prije kupovine moras ici na polaganje i sve testove kad dobijes certifikat tada predajes za dozvolu kada dobijes dozvolu tada kupujes pistolj...i opet ne smijes ga nositi vec smije ti jedino stajati na ormaru i naravno moras za to da placas porez godisnju na posjedovanje oruzija...sve u svemu dosta velika komplikacija....ovako kupis na crnjaka i raspistoljis se po gradu :evil3: :lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 22:07 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
Vuk_samotnjak je napisao:
zipo je napisao:
Pa kad malo bolje pogledaš skuplje je ako ideš legalno.

Jeste ali pogledaj drugu stranu pistolj koji ti imas legalno je samo tvoj i odgovaras za njega a pistolj koji imas na crno mozes danas kupiti a sutra ako ti ga nadu mozes biti optuzen za ubistvo posto posjedujes pistolj kojim je neko ubijen.

Za to si u pravu. Što na mostu dobiješ na ćupriji izgubiš. Prije par godina sam čuo da je neki čovjek umalo otišao u zatvor zbog oružja koje je pokušao amnestirati, a kasnije se ispostavilo da je skinuto sa nekog policajca tokom rata.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 22:14 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Jun 2007, 01:36
БАЊАЛУКА- ОРУЖАНИ НАПАД НА ИНСПЕКТОРИЦУ

Градске власти Бање Луке данас су најоштрије осудиле напад на еколошку инспекторицу Одјељења за инспекцијске послове Татјану Нишић 23. априла, у угоститељском објекту „Тоскана“, у бањалучкој улици Ранка Шипке.

Slika

Назвавши овај напад варварским и нецивилизованим, замјеник начелника Одјељења за инспекцијске послове Славиша Сандић, рекао је на прес-конференцији у Бањој Луци да је Татјану Нишић ватреним оружјем напао власник „Тоскане“ Свето Јовановић јер му је хтјела изрећи казну затварања локала, а због прекршаја радног времена.

“Колегиница Татјана Нишић била је на службеној дужности и само пуком срећом избјегнуте су трагичне посљедице. На захтјев инспектора, реаговали су припадници Министарства унутрашњих послова, који су Јовановића привели и сада су на потезу правосудни органи“, каже Сандић.

Јанковићу (26) је након овог догађаја одређен притвор.

"Дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука је након саслушања дао приједлог за одређивање мјере притвора Јанковићу, а судија за претходни поступак одредио му је притвор", рекла је портпарол Окружног тужилаштва Мира Милетић.

ПОТРЕБНА ХИТНА РЕАКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ

Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио је да је затражио од полиције да предузме хитне мјере да ради расвјетљавања оружаног обрачуна у коме је једно лице убијено и физичких напада, који су се десили током викенда у Бањалуци.

Чађо је рекао да су оружани напад на еколошког инспектора Татјану Нишић, ватрени обрачун у коме је погинуо деветнаестогодишњи Недељко Ћулум и физички напад на љекара током викенда у Бањалуци за сваку врсту осуде.

"Захтијевао сам од полиције да се предузму хитне мјере да се ови догађаји расвијетле у најкраћем могућем року и да се починиоци приведу надлежним органима на даље поступање", додао је Чађо и изразио забринутост због ових догађаја.

Он је истакао да је упозоравајућа чињеница су починиоци већине ових дјела углавном одраније познати полицији као вишеструки извршиоци различитих кривичних дјела, што отвара питање пред свим надлежним, укључујући и МУП.

"Потребно је да се иде са одређеним иницијативама пооштравања пријетњи санкцијама. Ријеч је очигледно о потреби дефинисања одговорније и сврсисходније политике у примјени изрицања санкција", истакао је Чађо.

Он је додао да су из МУП-а раније упозоравали на та питања, али није било великог одзива.

Ђ.В.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 22:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
dolomit je napisao:
mozes kupiti pistolj t.j. prije kupovine moras ici na polaganje i sve testove kad dobijes certifikat tada predajes za dozvolu kada dobijes dozvolu tada kupujes pistolj...i opet ne smijes ga nositi vec smije ti jedino stajati na ormaru i naravno moras za to da placas porez godisnju na posjedovanje oruzija...sve u svemu dosta velika komplikacija....ovako kupis na crnjaka i raspistoljis se po gradu :evil3: :lol:

Što se tiče ovog prvog na obuku bi išao prije svega radi sebe, a ne radi policije. Koji će mi oružje ako nisam iz njega ispalio bar nekoliko desetina metaka godišnje (naravno mislim na strelište, a ne na šenlučenje na svadbama i sahranama) i da još ne daj Bože ubijem nekoga ni krivog ni dužnog. A što se tiče nošenja ako postoji opravdan razlog dobićeš i dozvolu za nošenje, ako ne i ne treba ti.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 22:15 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 08 Jun 2007, 01:36
O maj...ku im ....je...em!!!! dajte ljudi!!! ovo je beograd 90tih! SKLANJAJ ovo sve! Ovo nije normalno! covjece kriminala! ovo mora na veliko ciscenje! ako ova vlast nije spremna da to uradi, neko mora!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 22:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
ma specijala treba sve da ih pocisti i stave u naslov opiranje pri hapsenjui i zdravo zivio,,,,,,pa kad na googl upises njihova imena izbaci vise linkova nego kad kucas alcapone :)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 23:22 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 00:57
ima li ko slike od ovih likova?

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
insider je napisao:
ima li ko slike od ovih likova?

Imam ja ali zao mi da vadim iz vitrine. :D

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 00:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
Zakoni su dobri, znaci da je do izvrsnih organa.

kazne pod hitno pojacati, to je jedino rijesenje...

Policija, sudstvo, ministri treba da pocnu da rade nesto da zastite normlne gradjane...seljakljuka i beogradskih fora i rana i svega ostalog je i previse...

znam za slucaj da su se tako skupljali krelci, interesatno je da su uvijek u coporu, maltretirali ljude u tom naselju, bukom, losim forama itd...naravno ko im se obrati, odmah agresiva...policija dolazila 100 puta, i svaku put kao ne mozemo im nista, samo otjeraju, ivu se vrate i tako...
nakon mjeseci terora jedan komsija poludio jednom, vezao dvojicu za drvo, dvojicu isamarao, ja sam mislio da ce ubiti nekoga...
sad kao haj, tu su tu i tamo, ali kultura na nivou...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 07:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
xserks je napisao:

A ti se razumijes :roll: Ako sudija podriva temelje normalne drzave i osudjuje takve kauboje na mjesec dana zatvora kako to nazvati.Kako objasnjavas da takvi likovi imaju na desetine krivicnih djela i svi sve znaju(samo tuzilastvo i sudije nista ne znaju)ali su na slobodi da ga nisam ja mozda pustio vani.Sudstvo je maligni dio ove drzave.

Da razumem. Slučajno sam baš prošle godine bio pripravnik u sudu i veruj mi video sam svakakvih predmeta, između ostalog i predmete Vese Medića i ovih kauboja. Kako ti očekuješ da se osudi neko ovakav, nasilan kada ljudi pokradu pola države i nikom ništa. Da si ti sudija, bi li im ti odrezao po deset godina, pa da ti neko sutra otme ili ne daj bože ubije dete. A država ga sigurno ne može zaštititi. Ja ne bih. A da ne pričam o svim mogućim sredstvima zaštite koje imaju, a koja se protežu visoko u policiju, a delimično i u politiku.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 07:25 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 20 Avg 2003, 17:45
Milan Rujević, sin poznate banjalučke advokatice Vesne Rujević, i Dejan Jekić iz Doboja privedeni su juče zbog sumnje da su zajedno sa odbeglim Dejanom Čajićem, koji je u subotu naveče bio u autu sa Slavišom Ćulumom, pretukli banjalučkog kardiologa Nenu Dobrijevića. „Rujević se sumnjiči i za pomaganje u bekstvu Ćuluma i Čajića“, kažu u policiji.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 07:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Gledam sinoc ciku iz mupa kaze da su ih privodili desetine puta ali on ne zeli da komentarise rad sudstva!!Sta reciiii......
Jebem ti zivot sad cujem da je onaj sto je u Doboju usetao u kancelariju i upuco onog nekog sds-ovca sa 5 metaka proglasen neuracunljivim,oslobodjen i dobio je cak zabranu nosenja vatrenog oruzja 9 mjeseci bez obzira sto je neuracunljiv!!!!!!!!!!
jebem ti boze majku!Ubijes covjeka sa 5 metaka i dobijes zabranu nozenja oruja 9 mjeseci!!Treba viceve pisati o ovim nasim slucajevima!!

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 07:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
Dce/02 je napisao:
xserks je napisao:

A ti se razumijes :roll: Ako sudija podriva temelje normalne drzave i osudjuje takve kauboje na mjesec dana zatvora kako to nazvati.Kako objasnjavas da takvi likovi imaju na desetine krivicnih djela i svi sve znaju(samo tuzilastvo i sudije nista ne znaju)ali su na slobodi da ga nisam ja mozda pustio vani.Sudstvo je maligni dio ove drzave.

Da razumem. Slučajno sam baš prošle godine bio pripravnik u sudu i veruj mi video sam svakakvih predmeta, između ostalog i predmete Vese Medića i ovih kauboja. Kako ti očekuješ da se osudi neko ovakav, nasilan kada ljudi pokradu pola države i nikom ništa. Da si ti sudija, bi li im ti odrezao po deset godina, pa da ti neko sutra otme ili ne daj bože ubije dete. A država ga sigurno ne može zaštititi. Ja ne bih. A da ne pričam o svim mogućim sredstvima zaštite koje imaju, a koja se protežu visoko u policiju, a delimično i u politiku.

P zasto onda zelis da budes uvlakac u supak citav zivot ako znas da je to tako????Znaci ti ces prvi sutra uzeti 100 000 i osloboditi nekog idiota koji je ubio moje dijete da se nebi tebi i tvojoj porodici nesto ruzno desilo!!!
Koje razmisljanje bolje da ga nisi iznosio!!!A sutra ces vjerovatno reci ja sam posten advokat ili ti sudija sta ces vec postati!!!!!!!!

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 07:47 
Citiraj:
Da si ti sudija, bi li im ti odrezao po deset godina, pa da ti neko sutra otme ili ne daj bože ubije dete.

Pa koji q se onda bavi tim poslom???? :roll:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 08:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Dce/02 je napisao:

Idi ti u postare ustvari nemoj ni to kakav si karakter garant bi prokockao penzije.
Ljudino sto se bavite tim poslom kad nemate muda za njega mislis da je onom drotu sto privodi te budale nesto bolje al covjek radi svoj posao i na kraju ispada budala zbog vas pi#ki.
A kako se ne bojite osuditi nekog medasa ili sirotinju sto je ukrao 3metra drveta da ogrije djecu. Oces reci on da ima 20.000KM da me podmiti ne bi krao jebena drva. Prvo vas na vjesala pa onda ove budale.

I hvala pripravnice na vako korisnoj informaciji

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 08:30 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 25 Apr 2010, 12:11
Dce/02 je napisao:
xserks je napisao:

Neko kada nesto radi treba da ima karakter.Sudije u Meksiku rade protiv krimosa koji im sijeku glave,ali rade i nisu pi*ke,rade to sa karakterom.Ako nema muda da radi taj posao neka radi nesto manje stresno,neka prodaje banane,a ne da urusava drzavu.Kakvi budjavci gade mi se,kada bi svi razmisljali tako kao ti ovo bi bio divlji zapad,srecom u manjini si.

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 08:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
tensSa je napisao:
Citiraj:
Da si ti sudija, bi li im ti odrezao po deset godina, pa da ti neko sutra otme ili ne daj bože ubije dete.

Pa zavrsio cojek skolu, sta ce :roll: ?
Znam jednog lika u PD, sudija i veoma pobozan, jedan od rijetkih koji vode borbu s vjetrenjacama, ali kad ga spomenu, za sviju je "budala, ludak" jer pokusava raditi savjesno i moralno, ali je nazalost jedan od rijetkih, te ga se sklanja u stranu i daju mu se predmeti koji ne mogu "ubosti" gdje ne treba....

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 09:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
tensSa je napisao:
Citiraj:

Uze mi slova iz tastature :D

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2010, 09:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
kamo srece da je ovdje divlji zapad, onda bi imali serifa koji bi pistoljOm tamanio gamad...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]