banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Opet pucnjava
PostPoslato: 26 Apr 2010, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
dolomit je napisao:
da bas ce se opametiti ...nema to mozga da bi se opametilo...samo kad im odrezes 10 -20 godina robije samo ih to moze opametiti....pa bi dobro razmislili dal da potezu....

Sta ce npr na Tunjicama kad tamo likovi svako malo dobijaju 7 dana dopusta :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 17:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
Prevencija je totalno zakazala.
Zna li neko zakone, kolika je kazna za posjedovanje oruzja, kako se uopste dozvola dobije, da li oruzje i kada se posjeduje mora biti zakljucano itd...

Za nedozvoljeno posjedovanje oruzja bi trebalo uvesti najtezu mogucu kaznu, bilo novcanu ili neku drugu...

I na ovome problemu treba da se radi konsekventno, da policija upada u kuce gdje ima osnovane sumlje da odredjena osoba ima oruzje kod sebe.

Sto se tice sada konrektno ovoga slucaja, pored sudionika treba slucaj prosiriti i ispitati odakle je oruzje, otkud klincu pistolj automatska i tako dalje...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 17:52 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Apr 2010, 02:45
Šta našoj šeher Banja Luci danas uradiše došlje i seljaci , a nekada bio miran gradić ....

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 17:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Emir Abdelkader je napisao:
Šta našoj šeher Banja Luci danas uradiše došlje i seljaci , a nekada bio miran gradić ....

Sta uradise nasem Sarajevu, doslje i seljaci, a nekada je bio miran gradic.
Pa u Federalnom Sarajevu je jesenas bilo milion ovakvih incidenata.
Mladic izboden u tramvaju, zapalili staricu, podlegao povredama nakon sto je brutalno pretucen...
Na ovo su licili naslovi u svim novinama. Pa Emire, ne rise, molim te.
Cuj "seher Banjaluci" .... :confused2:

:angry4:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 18:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
TashkoBL je napisao:

Mladic izboden u tramvaju, zapalili staricu, podlegao povredama nakon sto je brutalno pretucen...

Kakvo "Federalno". Imas Istocno Sarajevo i Bliskoistocno Sarajevo! :D
Salu na stranu, gdje god pogledas nije dobro, stalno neka s#anja.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
TashkoBL je napisao:

tanasije oputi se lagano

seher = grad

Seher Banja Luka

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 19:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Nek@d_sam_bio_W@lter je napisao:
JA se samo sjetim onog covjeka sto je otisao na robiju zbog par metara drva
koje je usjekao u drzavnoj sumi da bi imao cime da grije djecu...

Za njega je bilo mjesta u zatvoru a za ove ne.
Ja bih i tog sudiju koji ih je pustao odmah priveo!!!

Sve receno.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 19:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

chils je napisao:
tanasije oputi se lagano
seher = grad
Seher Banja Luka

Chils znam sta znaci, majka mu stara. Lik se tek reg. na forum i odmah : " Nasa seher Banjaluka. Sta im uradise seljaci i doslje" .... Tako nesto... Meni ovo lici na polu-provokaciju.

Samo mi nije jasno odakle potice obicaj da se ljudi pustaju na vikend iz tvorzije?! Ima li to igdje druge na svijetu bijelom?! :angry3:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 19:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jun 2009, 00:23
TashkoBL je napisao:
Samo mi nije jasno odakle potice obicaj da se ljudi pustaju na vikend iz tvorzije?! Ima li to igdje druge na svijetu bijelom?!

Samo u nasem svijetu crnom :angry1:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 19:37 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2010, 15:58
TashkoBL je napisao:
" Nasa seher Banjaluka. Sta im uradise seljaci i doslje" .... Tako nesto... Meni ovo lici na polu-provokaciju.

Nije provokacija - seljaci iz "gravitacionog polja" i došlje su zaista preplavili, a onda i potpuno ruinirali Banjaluku. Potpuno razumijem njegov pijetet: ovdje je nekada bilo lijepo...

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 19:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lik iz Sarajeva to govori. A kod njih jos gore stanje nego ovde. :angry1:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 20:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
bila jednom je napisao:
Prevencija je totalno zakazala.
Zna li neko zakone, kolika je kazna za posjedovanje oruzja, kako se uopste dozvola dobije, da li oruzje i kada se posjeduje mora biti zakljucano itd...

Za nedozvoljeno posjedovanje oruzja bi trebalo uvesti najtezu mogucu kaznu, bilo novcanu ili neku drugu...

I na ovome problemu treba da se radi konsekventno, da policija upada u kuce gdje ima osnovane sumlje da odredjena osoba ima oruzje kod sebe.

Sto se tice sada konrektno ovoga slucaja, pored sudionika treba slucaj prosiriti i ispitati odakle je oruzje, otkud klincu pistolj automatska i tako dalje...

Kazna za nelegalno posjedovanje oružja je 400 do 1200 maraka, što ovima nije problem da riješe, a što se tiće nabavne dozvole oni je i ne traže. Običan građanin da bi nabavio oružje treba ispuniti sledeće uslove:
Citiraj:
Uz zahtjev za odobrenje za nabavljanje oružja,
podnosilac prilaže:
a) fotokopiju lične karte,
b) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak,
v) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut prekršajni postupak,
g) uvjerenje ovlaštene organizacije da je obučen za rukovanje vatrenim oružjem,
d) uvjerenje ovlaštene zdravstvene organizacije o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja koje važi šest mjeseci od dana izdavanja,
đ) uvjerenje o lovačkom ispitu i uvjerenje o članstvu u lovačkom udruženju kada je u pitanju nabavljanje lovačkog oružja.

Da bi mi nabavili bilo kakvo oružje trebamo da se prekinemo dokazivajući da smo normalni i da se ne bavimo kriminalom, a ovi bez ikakvih dozvola nabavljaju oružje, pa još i pucaju po gradu. :angry4:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 20:05 
Početnik
Početnik

TashkoBL je napisao:
Lik iz Sarajeva to govori. A kod njih jos gore stanje nego ovde. :angry1:

Kako kome. Meni, koji sam odavde i ovdje, ovdje je gore, jer ne gledam kako je tamo, bar ne često. Pitanje percepcije, dakle. Ali nije sve pitanje statistike, odnosno kvantiteta, ima nešto i u kvaliteti - u nekim je sferama Sarajevo raj za Banjaluku: na primijer, kulturnoj sceni Sarajeva patetični banjalučki provinicijalizam, groteska i mahalaštvo neće još dugo moći pera odbiti. Za ova klanja po ulicama, srećom, ne znam. Samo mi još fali da pratim koja se seljačka banda kolje i po komšijskoj avliji, pored ovakve vlastite.

Da ne skrećem s teme: bilo bi dobro ili krajnje liberalizovati i pojednostaviti posjedovanje vatrenog oružja, kao Ameri ili Švica, pa da svaka kuća fino ima zavidan arsenal, da se malo ovi "krimosi" primire uslijed saznanja da ih svaka bakica može upucati, ili uvesti ove engleske fazone da ni obična murija nema oružije, ali zato ako te nađu s nelegalnim oružijem, specijala te prvo šalje na traumatološko pola godine po službenoj dužnosti, a onda ti tužilac upropasti život sa 40 godina robije... pa se ti kurči... ovo englesko mi je, svakako, neuporedivo milije, ali, da se svi odluče za prvu varijantu, lično se ne bih ustezao da se dobro naoružam.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 20:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
zipo je napisao:
Citiraj:
Uz zahtjev za odobrenje za nabavljanje oružja,
podnosilac prilaže:
a) fotokopiju lične karte,
b) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut krivični postupak,
v) uvjerenje da protiv njega nije pokrenut prekršajni postupak,
g) uvjerenje ovlaštene organizacije da je obučen za rukovanje vatrenim oružjem,
d) uvjerenje ovlaštene zdravstvene organizacije o zdravstvenoj sposobnosti za držanje i nošenje oružja koje važi šest mjeseci od dana izdavanja,
đ) uvjerenje o lovačkom ispitu i uvjerenje o članstvu u lovačkom udruženju kada je u pitanju nabavljanje lovačkog oružja.

Ovome jos treba dodati misljenje komasija ili stanara zgrade gdje podnosilac zahtjeva zivi

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 20:45 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ovo sam kopirao iz zakona, a vjerovatno nisu to naveli jer se podrazumjeva da pripadnici mup-a izlaze na teren prilikom bilo kakvog zahtjeva od strane građana. Ja sam npr. prošle godine trebao dokazati da sam protekle četri godine nastanjen u Banja Luci i pored svih dokumenata koje sam priložio (spisak je bio na oko pola stranice), kao i izjave dva svjedoka policajac je došao kući da provjeri da li tu živim.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 20:54 
Početnik
Početnik

Prekomplikovano, i loše - možda je baš komšija taj koji je već nabavio oružije, i sad meni ne da. I ovo sa psihologom - kao da su vračevi pa da mogu da spriječe manijake da se dočepaju oružija. Mogu samo očite slučajeve, većina može da prođe kao podobna čas posla.

Ništa, još uvijek je lakše do svega doći na crnom tržištu. Malo samo skuplje, ali zato si siguran da nema ovoliko papirologije, smaranja i maltretiranja, da je manje-više sigurno. Čak je i bolje, jer te ne smaraju za svaki metak ispaljen u komšiluku, jer te nemaju registrovanog. Problem je onda samo municija, koja je "ispod šanka" svaki dan sve skuplja i skuplja.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 21:00 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
shljamofob je napisao:
Prekomplikovano, i loše - možda je baš komšija taj koji je već nabavio oružije, i sad meni ne da.

Nije svako u zavadi sa komsijom pa da ti ga on sukne a i ti si njemu mogao suknuti kad je on trazio dozvolu.
Naravno da se ne ispituje cijela zgrada od 12spratova vec dvoje troje vrata do tvojih ili prva kuca do tvoje a ne cijela ulica.

Provjeri ako mozes negdje i vidjeces da se pri registraciji oruzja trazi misljenje komsija.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 21:02 
Početnik
Početnik

Vuk_samotnjak je napisao:
Provjeri ako mozes negdje i vidjeces da se pri registraciji oruzja trazi misljenje komsija.

Pa zato necu ni da registrujem arsenal :)

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 21:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

shljamofob je napisao:
Prekomplikovano, i loše - možda je baš komšija taj koji je već nabavio oružije, i sad meni ne da. I ovo sa psihologom - kao da su vračevi pa da mogu da spriječe manijake da se dočepaju oružija. Mogu samo očite slučajeve, većina može da prođe kao podobna čas posla.

Ništa, još uvijek je lakše do svega doći na crnom tržištu. Malo samo skuplje, ali zato si siguran da nema ovoliko papirologije, smaranja i maltretiranja, da je manje-više sigurno. Čak je i bolje, jer te ne smaraju za svaki metak ispaljen u komšiluku, jer te nemaju registrovanog. Problem je onda samo municija, koja je "ispod šanka" svaki dan sve skuplja i skuplja.

Pa kad malo bolje pogledaš skuplje je ako ideš legalno. Ovo gore nabrojano košta oko 250 maraka i nije sigurno da ćeš dobiti dozvolu za nabavku, a i ako dobiješ tek onda trebaš iskeširati bar 500-600 maraka za najjeftiniju pucaljku. A što se tiče municije pa i toga je kao i oružja zaostalo iz prethodnih ratova. Neki stručnjaci procjenjuju da kod nas na svaka dva registrovana oružja idu tri neregistrovana. Nije ni čudo što ima ovoliko ubistava kad krimosi kupe automatsko oružje za 150-200 maraka.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2010, 21:40 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2010, 15:59
oruzija ima tovar....samo koliko ih ima kod seljaka po selima...ispod sijena :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 188 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]