banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:31

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Apr 2010, 22:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Pa ja ne vidim u cemu je problem... Isto tako mi je i Cezar imao fenomenalnih taktickih zamisli i odlicnih pobeda, gde je bukvalno sazvakao protivnike, ali pre svega na taktickom planu... Jednostavno ljudi im nisu mogli nista

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 22:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Hertzog je napisao:
Pa ja ne vidim u cemu je problem... Isto tako mi je i Cezar imao fenomenalnih taktickih zamisli i odlicnih pobeda, gde je bukvalno sazvakao protivnike, ali pre svega na taktickom planu... Jednostavno ljudi im nisu mogli nista

Pusti ti ratovanje. Rijec je cime je on isao u taj rat, i kako je dosao do toga cime je ratovao?

Neam pojma, mozda je anti-semitizam u medjuvremenu postao cool.

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 22:54 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
MuskoBre je napisao:
WinstonWolfe je napisao:
Citiraj:
To sto su mene neke njegove ideje i taktike ratovanja odusevile ili nacin na koji je zemlju iz propasti digao na vrhunac moci za kratko vreme,

apsolutno se slazem sa ovim. za razliku od ostalih velikih evropskih zemalja, svabe su od nicega napravile najmocniju silu u evropi, i tad, a i danas.

Ljudi, prosao je 1. april.

:D :D :D :D

Samo da se razumemo, svabo je svabo, on ce uvjek biti sila jer oni su takvi ljudi...znaci rad,red i disciplina....da smo mi barem 30% kao oni, ovdje bi procvijetala ekonomska situacija i mozda bi se i pomjerili sa mrtve tacke....

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 22:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znas kako kazu, da sve Nemce prebacis u BiH, a sve gradjane BiH u Nemacku, opet bi mi dolazili u BiH kod Nemaca :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 22:58 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Ne rece ti meni, kako je Hitler za relativno kratko vrijeme sakupio toliko naoruzanja?

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 23:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa mislim da je duga prica oko toga, ali ukratko covek je podigao celu industriju na noge a samim tim (i najvise) vojnu... Postavio sam negde na pocetku kako je sa ekonomske strane izgledalo to dizanje Nemacke... Covek je iskoristio veliku depresiju i sumnjam da je samo jevrejskim kapitalom to uspeo da odradi, a i ako jeste onda mu svaka cast jer je za 4 godine odradio ono sto niko nije mogao niti ce moci za 50... Jer ni jevrejski kapital nije toliko mocan bio u to doba, tako da sve to deluje fascinantno, jer je bukvalno od nicega stvorio svetsku silu ekonomsku i vojnu

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 23:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Pa mislim da je duga prica oko toga, ali ukratko covek je podigao celu industriju na noge a samim tim (i najvise) vojnu... Postavio sam negde na pocetku kako je sa ekonomske strane izgledalo to dizanje Nemacke... Covek je iskoristio veliku depresiju i sumnjam da je samo jevrejskim kapitalom to uspeo da odradi, a i ako jeste onda mu svaka cast jer je za 4 godine odradio ono sto niko nije mogao niti ce moci za 50... Jer ni jevrejski kapital nije toliko mocan bio u to doba, tako da sve to deluje fascinantno, jer je bukvalno od nicega stvorio svetsku silu ekonomsku i vojnu

Sta znam..U principu, navikao sam da budes humoristicniji. Ode ja sa ove teme. :D

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 23:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A nekako kada je istorija u pitanju interesantno mi da budem ozbiljniji, nekako mi fasciniraju te velike vodje... Kada pogledas ove danasnje levate, zapitas se kakva ce istorija biti za 50 godina... Sve mi ovo danasnje zvuci nekako gej :lol:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2010, 23:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
Hertzog je napisao:
A nekako kada je istorija u pitanju interesantno mi da budem ozbiljniji, nekako mi fasciniraju te velike vodje... Kada pogledas ove danasnje levate, zapitas se kakva ce istorija biti za 50 godina... Sve mi ovo danasnje zvuci nekako gej :lol:

Velike vodje ne dizu industriju na volji naroda, vec represijom, kradjom od naroda itd...pogotvo vojnu industriju...

Zbog svijetske finansijske i ekonomske krize 1929. Njemci su pokusavali raznim programima da se spase nezaposlenosti, sto je sve bilo bezuspjesno, tako da je dolaskom nacista na vlast vladala najveca nezaposlenost u to vrijeme (mislim oko 6 miliona)...
Hitler je imao vec svoju viziju, i zakljucio da se zemlja mora moci prezivjeti iskljucivo od sopstvenih proizvoda, znaci bazirao je sve iskljucivo na nacionalno trziste, ukoliko nesto nedostaje, ne treba se uvoziti iz vana, vec se mora naci zamjena za taj proizvod...
Uveo je razne radne akcije, gdje su momci izmedju 19 i 24 godine bili obavezni da rade, ono sto je dobro napravio je da je ljudi bez skole zaposlio na izgradnji puteva...aerodromi, brodogradilista...
Za vojnu industriju je jednostavno, kako je zemlje prikljucivao tako je prvo prisvajao nacionalnu banku i sve rezerve te zemlje su u istom danu prebacene u Njemacku drzavnu banku...samo od Austrije ne znam tacno koliko zlata iznjeo, pa od Jevreja razno raznim akcijama da Jevreji moraju uplatiti itd...

siroka tema, kada budem imao vremena napisem sa te ekonomske strane...

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 04:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Ja se u svemu ovome divim Svajcarskoj, kako su tako lagano prosli kroz rat. Preko svoje teritorije su propustali Jevreje za konc logore, drugim Jevrejima nisu davali azil, pucali su na saveznicke avione, a Hitlerove trupe su propustali, kada su saveznici Hitleru unistili vojnu industriju, oni su Hileru prodavali oruzje. Zlato koje su cuvali nisu potomcima ubijenih Jevreja davali dok ne dobiju potvrdu da stradanju iako su dobro znali da Njmeci nikome nisu izdavali potvrde te vrste.

Hitler tokom WWI se naoruzava mrznjom. Francuzi i Njemci cestitaju jedni drugima Bozic, a samo on ne ucestvuje u slavlju, potom biva i tesko ranjen, a i ponizenim uslovima Versajskog mira. Sve to je uticalo da se u njegovoj glavi iskristalizuje plan za WWII.

Hitler je to sjajno uradio uz malu dozu podlosti, zasto nije udario na Mazino liniju nego je zloupotrjebio neutralnost Belgije i Holandije?

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 09:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

bila jednom je napisao:
Hertzog je napisao:

Velike vodje ne dizu industriju na volji naroda, vec represijom, kradjom od naroda itd...pogotvo vojnu industriju...

Zbog svijetske finansijske i ekonomske krize 1929. Njemci su pokusavali raznim programima da se spase nezaposlenosti, sto je sve bilo bezuspjesno, tako da je dolaskom nacista na vlast vladala najveca nezaposlenost u to vrijeme (mislim oko 6 miliona)...
Hitler je imao vec svoju viziju, i zakljucio da se zemlja mora moci prezivjeti iskljucivo od sopstvenih proizvoda, znaci bazirao je sve iskljucivo na nacionalno trziste, ukoliko nesto nedostaje, ne treba se uvoziti iz vana, vec se mora naci zamjena za taj proizvod...
Uveo je razne radne akcije, gdje su momci izmedju 19 i 24 godine bili obavezni da rade, ono sto je dobro napravio je da je ljudi bez skole zaposlio na izgradnji puteva...aerodromi, brodogradilista...
Za vojnu industriju je jednostavno, kako je zemlje prikljucivao tako je prvo prisvajao nacionalnu banku i sve rezerve te zemlje su u istom danu prebacene u Njemacku drzavnu banku...samo od Austrije ne znam tacno koliko zlata iznjeo, pa od Jevreja razno raznim akcijama da Jevreji moraju uplatiti itd...

siroka tema, kada budem imao vremena napisem sa te ekonomske strane...

Nije los opis, meni ekonomija nikada nije bila jaca strana, tj dosadna mi je za pricu... Pa eto kada budes nasao vremena raspisi se :)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Hertzog je napisao:
Pa kakva je razlika sa posleratnim dizanjem Jugoslavije na noge koja je na isti nacin dosla do imovine otimanjem od bogatih porodica

Bogatih porodica Srba ili Jevreja ili svih bogatih?
Ne mogu vjerovati da je nekom Srbinu Hitler idol.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 15:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Па и Хитлер је узимао и од Јевреја и од свих богатих (ако нису хтели с њим).

Далеко од тога да имам неке симпатије према њему него чињеница.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 15:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Silvio Dante je napisao:
Па и Хитлер је узимао и од Јевреја и од свих богатих (ако нису хтели с њим).

Далеко од тога да имам неке симпатије према њему него чињеница.

Ok,a zašto je onda Hitler cool,a Tito nije cool?Pitanje je za Hertza..... :D

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hitler je QL zato sto je digao nemacku na noge i napravio najjacu drzavu u svetu, a Tito je samo iskoristio moc saveznika nakon rata i u miru stvarao jaku drzvau pri cemu je svako dobijao osim Srba

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Hertzog je napisao:
Pa kakva je razlika sa posleratnim dizanjem Jugoslavije na noge koja je na isti nacin dosla do imovine otimanjem od bogatih porodica

Bogatih porodica Srba ili Jevreja ili svih bogatih?
Ne mogu vjerovati da je nekom Srbinu Hitler idol.

Ni ja!! :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Hertzog je napisao:
Hitler je QL zato sto je digao nemacku na noge i napravio najjacu drzavu u svetu, a Tito je samo iskoristio moc saveznika nakon rata i u miru stvarao jaku drzvau pri cemu je svako dobijao osim Srba

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Brate....reci da se salis molim te......

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne salim se... Ko god je bio protiv tita zavrsio je u zatvoru, na golom otoku ili 2m pod zemljom... Sve to u miru kada je rat zavrsio...
Tito je nista drugo nego saveznicka marioneta koji je nakon rata dobio jaku drzavu na balkanu... Zast bi pricao nesto pozitivno o tom coveku kada mene licno zanimaju velike vojskovodje, a on to nikada nije bio

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Hertzog je napisao:
Ne salim se... Ko god je bio protiv tita zavrsio je u zatvoru, na golom otoku ili 2m pod zemljom... Sve to u miru kada je rat zavrsio...
Tito je nista drugo nego saveznicka marioneta koji je nakon rata dobio jaku drzavu na balkanu... Zast bi pricao nesto pozitivno o tom coveku kada mene licno zanimaju velike vojskovodje, a on to nikada nije bio

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
izvini brate ali stvarno se moram smijati....
ako hoces da pricas o pravim vojskovodjama nemoj onda spominjati hicu....uzmi nekog drugog matere ti.....on je samo dirigovao "odozgo" zajedno sa svojim stabom sta i kako....bio je tu veeeliki broj generala i ostalih koji su mu da tako kazem pomagali a on nikada, ali nikada, nije bio na prvoj liniji....vidis ta marioneta, o kojoj ti pises je bila od prvog dana u ratu (WW2) i bio je uvjek sa svojim narodom...a neprijatelja je imao koliko hoces, pocevsi od svaba,talijana,cetnika,ustasa,itd...
On je pravi borac koji je bio i ranjavan i koji je predvodio narodnu vojsku, koja nije sigurno imala ni kapaciteta a ni ratnih vjestina kao sto su to imale, da tako kazem, prave vojske koje su se obucavale za rat.
On je posle 1945 pa do 1990 stvorio najjacu ikada Jugoslaviju, 4. silu....ta sila je mogla u roku od 24 sati da pripremi ogromnu vojsku (prica se oko 8 miliona ljudi) na svojim granicama....imali smo svu tehniku svjeta....

ma imalo bi da se pise o tome ali vidim da je dzaba....

.....a da jos jedna stvar...ta marioneta je rekla NE gosp. Staljinu,....to je onaj ciko sa brkovima koji je ubio puuuuno svojih ne istomisljenika i koji je bio strah i trepet za sve ljude na ovoj planeti do 1953 (godina kada je umro)....da da on mu je rekao NE, i njemu i Amerima, i okrenuo se normalnom svjetu....

zdra'o

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I ja se tebi smejem ;)

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2010, 16:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Глупост је да је Хитлер био велики војсковођа, чак су неке његове одлуке ишле савезницима на руку тотално.

Још веће глупост је да је ЈНА била 4 сила на свету, и да је Тито био некакав велики војсковођа који се патио заједно са народом. Ајде, молим вас...

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]