banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2003, 07:58 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Mar 2003, 22:52
U potpunosti se slazem sa inom. Mislim da imamo i previse "obicne" policije koja nista drugo ne radi nego zaustavljaj bez veze narod po gradu. Neka ta policija malo izadje iz auta i kafica i prosetaju gradom upozore one koji se ne pridrzavaju "ekoloskog zakona" ili "ekoloskog reda i mira". Ali to je siroka tema za razgovor.
:fadein:
U Banjaluci ima masu stvari koje bi trebale promijeniti ali to ne zavisi od nas "obicnih smrtnika" ili "gradjana drugog i treceg reda" :oops: . Mi ovde presipamo samo iz supljeg u prazno jer znamo da se nikad nece realizirati ni cite obale ni ciste ulice (nema para u budzetu). Kod nas je najaca recenica "nema para u budzetu" :roll: . Sramota je da ovakav jedan grad nema recimo bazena ("vojni" ne radi i nije u funciji da radi, Incel je pre-hladan, a Seherov pun ko sipak em zatvoren) :evil: . Nema Banja Luka mnogo toga a moze da ima. Samo uz malo volje Banjalucana i vlasti moze da se puno toga napravi. Inicijativama, tribinama, radnim akcijama, a ne da se sve zavrsi na rekla-kazala. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2003, 10:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Original-BL je napisao:
Mi ovde presipamo samo iz supljeg u prazno jer znamo da se nikad nece realizirati ni cite obale ni ciste ulice (nema para u budzetu). Kod nas je najaca recenica "nema para u budzetu" :roll: .

za radne akcije mladih poput ciscenja obala, parkova, setalista ne trbaju sredstva iz budzeta...ta sredstva samo pominju oni foteljasi i politicari koji najmanje rade i pridonose.
Za akciju poput ove treba volja i polet mladih, i naravno kese, vrece, kante gdje ce se bacati otpad! :D

Citiraj:
Sramota je da ovakav jedan grad nema recimo bazena ("vojni" ne radi i nije u funciji da radi, Incel je pre-hladan, a Seherov pun ko sipak em zatvoren) :evil: .

paaa pazi mladi mogu da se ponude da taj bazen izbruse, farbaju, operu, pa i betonbiraju staze okolo,pokose travu itd...
i naravno ako gradske vlasti obezbjede podrsku bar minimalnu eto bazena ganjc novog...

Samo problem je sto vecina mladih u BL vise voli da sjedi u kaficima i da prokomentarise: "Ehh ja da radim besplatno, a drugi kradu, ne daju nam plate, a ja da im pravim bazen" :roll: tako bi vecina mladih odgovorila a poslije bi kukala kako nema nista u BL...

treba poceti prvo od sebe i poceti siriti svoje ideje i entuzijazam i pokusati motivisati druge mlade... :wink:
i naravno sve ovo nisu price suplje u prazno... prvo su potrebne ideje a onda rad , rad i samo rad! (da nam zivi zivi raddd :lol: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2003, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Promijenila bih mnogo toga...

Promijenila bih zakon o pronevjeri i zloupotrebi polozaja i organizovala skupinu odlucnih ljudi da procesljaju financije i manipulacije od pocetka rata na ovamo.
Kazne bi bile jasne.

Koliko otudjenog novca - toliko godina robije koliko bi bilo potrebno da se taj novac zaradi uz prosjecnu platu (koja iznosi oko 300 km).
Sem robije konfiskacija sve nelegalno srecene imovine.

Isto tako bi prosle porez-neplatise.
Ok prijavio si dobit od 10 000 km godisnje na koju si platio porez i tako 10 godina.
Od tih para si izgradio 2 pumpe,hotel,kucu,bazen - e pa ne moze to tako.
Valjda se zna da se od 10 000 godisnje nesto pojede,nesto potrosi na rezije,te da se od prihoda 10 000 ne moze odvojiti 500 000 :o i uloziti u pumpu,kucu ili slicno. :roll:
Dakle plati porez uz svu kamatu,plus kaznu za prevaru,te odrobijaj zatvorsku kaznu,a ako ne plati kaznu u roku od mjesec dana - oduzimanje nezakonito stecene imovine.

Uvela bih kazne za bacanje smeca okolo.I to drakonske.

Pare od kriminalaca ulozila bih u projekte zastite socijalno najugrozenijih stanovnika,a od bacaca smeca za uredjenje grada.

Promijenila bih i odnos policije prema kriminalu.
Pljustali bi otkazi na sve strane.
Ko uzme 10 km da pusti pijanca za volanom,gubi posao,a kazne visegodisnja robija.
Jer je svjesno ugrozio zivot mog djeteta koje pijanica moze zgaziti na sledecoj raskrsnici.
Za ostalo da ne govorim...

Oduzimanje imovine dilerima drogom i preusmjeravanje tog novca za lijecenje narkomana.
Plus naravno,robija.

Promijenila bih zakon o sudu.Propisala najduze trajanje za odredjene procese.
Pa ne mogu sporovi godinama trajati.
Za neke sitnije sporove do 6 mjeseci najduze da se moraju rijesiti.
Pa sudije imaju platu par hiljada maraka,nek oznoje malo dupe za tu lovu.

Svaku korupciju na bilo kom poslu kaznila bih oduzimanjem posla,zatvorom i veeelikim novcanim kaznama,pa bilo da se radi o sudiji,profesoru,doktoru i drugima...

Tako bi mladi ljudi dobili nova radna mjesta (zbog otkaza svih korumpiranih u svim profesijama bilo bi mnostvo radnih mjesta),a sve ove gore navedene iz zatvora svaki dan na neku radnu akciju za dobrobit grada.

Sto se tice politicara,propisala bih da za izbornu kampanju mogu maksimalno sat vremena blebetati na TV-u,a ostali vidovi kampanje i promocije mogu biti samo dobrotvorni.
Znaci nema trosenja novca na plakatiranje grada (a usput - niko ne placa da se to poslije skine) i tako unistavanje grada ili svakodnevno eksponiranje na TV-u,vec izvoli - daj pare pa popravi neku ulicu,prefarbaj fasadu neke zgrade,daj lovu domu "Rade Vranjesevic"...

Smanjila bih nadnice koje dobijaju politicari za sjednicu (nasa draga komedija od skupstine).Ok,prosjecna plata 300 km,a ti za jednu sjednicu dobijes 500 km,plus krcmis drzavne pare u hotel "Bosni".
Satnica 2 km,pa ne bi onda sjedili satima tamo i zahebavali se,vec bi odradili to sto treba i brisali kuci.
Bez svecanih rucaka i cvjetnih aranzmana - JER ZEMLJA JE U TESKOJ SITUACIJI I NEMA PARA U BUDZETU!

Uvela bih i kontrolu rada,a ne da dodjes u biro za zaposljavanje i nikada nema te zene unutra da ti sarne da se uredno javljas.Otisla tamo,otisla vamo,otisla da digne nalaze.
Neka je otisla - ali kad uzme slobodan dan ili bolovanje!
A ne u toku radnog (tj. bolji bi naziv bio NERADNOG) vremena.

Da u opstini one curke shvate da ONE PRIMAJU PLATU ZBOG MENE,da im je to posao,a ne kao da ti cine uslugu.

Nas odnos prema radu se mora promijeniti,a to se ne moze postici nego otkazima.
Jer ima ljudi zeljnih da rade,a nemaju gdje!
Dok su drugi zauzeli radna mjesta i hlade jaja (ili jajnike) i ponasaju se kao da im je to djedovina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2003, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Takodje mi nije jasno zasto penzioner ne smije imati dodatnu djelatnost,jer gubi pravo na VEC ZARADJENU PENZIJU (!!!),a politicari mogu raditi u 10 upravnih odbora,na fakultetu i ko zna gdje sve ne. :roll:

Buduci da imamo problema sa zaposljavanjem donijela bih zakon - jedan covjek,jedan do dva posla maksimalno (ako su manja primanja),a ako su primanja tipa 10 prosjecnih plata onda mogucnost samo jednog posla,pa ti izaberi gdje ti je bolje.
A ne da budes politicar,ginekolog,predsjednik upravnog odbora neke firme,predajes na fakultetu i sl.
Pa nije valjda da nema drugih koji mogu raditi te poslove i kako neko moze stici sve to odraditi posteno?
Ajnstajn kaze da je sve relativno,ali dan traje 24 sata...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2003, 22:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovaj grad treba poceti raditi na suzbijanju kriminala,korupcije,narkomanije,na boljem sistemu obrazovanja,poboljsanju situacije u zdravstvu,raditi na ekoloskoj zastiti i podizanju ekoloske svijesti kod gradjana...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2003, 23:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Ventilator, ne daj Boze da dodjes nekad na vlast :)))
Prvo bi morala izgraditi zatvore, onda pola populacije smjestiti u iste :)

Mene nerviraju seljaci koji sjede za volanom i ne znaju se parkirati
izmedju dvije bijele crte,
Kazne za parkiranje i za nekulturnu voznju :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jun 2003, 12:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 24 Mar 2003, 22:52
Ventilator ako budes bila ikad u funkciji pridruzicu ti se odmah!
ZIVIO GOVORNIK!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2003, 22:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 22 Feb 2003, 01:27
Treba kupiti jos dva tri pauk-a jer polako gubim strpljenje i dolazim u iskusenje da se pocnem tuci sa vozacima!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jun 2003, 23:22 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 24 Maj 2003, 13:40
Ma sve u svemu treba promijeniti MNOGOOOOO toga , a naravno da i mladi trebaju ucestvovati u tome ... ALI mladi (kao sto je neko vec rekao) samo kritikuju grad,vlasti itd. i nista , ali bas nista , ne rade kako bi unaprijedili nas grad ...Mislim ima tu prijedloga od strane omladine, ali nista se konkretno ne preduzima....

Poz za omladinu Banja Luke ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2003, 16:25 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Maj 2002, 01:00
ja bih prvo ukinula monopol u internet providerima i telekomunikacijama

DOLE BLIC NET I ANEX

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2003, 17:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 12 Apr 2003, 21:38
Lidia je napisao:
ja bih prvo ukinula monopol u internet providerima i telekomunikacijama

DOLE BLIC NET I ANEX

Šta ti buncaš :o
- teol
- blic
- spinter
- urc
- inecco , ima ih još sigurno, to je što se tiče ISP-a , a telekom je druga priča tu si u pravu.

Zašto napadaš Blic i Anex , ako kažem da je telekom (teol) taj koji nepoštuje zakon, (Jungić već priznao) i neigra po pravilima poštene igre i ako kažem primjer da je Anex dao za odlazak Karate saveza R.S. na svjetsko prvenstvo 3.500 KM prije par dana , a da su u teolu zalupili vrata, onda je to sasvim dovoljno da se presabereš , a ja dobijem 20 KM na nalog koji mi ističe u trenutcima dok ovo pišem :D zar ne Nick :P :drinking:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Jul 2003, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ovo skrece tok diskusije, ali Blic nema nikakve veze sa monopolom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2003, 01:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

domaci_expert je napisao:
Šta ti buncaš :o
- teol
- blic
- spinter
- urc
- inecco , ima ih još sigurno, to je što se tiče ISP-a , a telekom je druga priča tu si u pravu.

Blic ide vani preko linka od Teola,Teleklik isto preko Teola,a pretpostavljam i drugi (mada nisam sigurna). :lol:
Toliko o raznovrsnosti. :wink:

Niko nije spomenuo do sada,ali ja primjecujem u nasem gradu sve vise pasa lutalica.
Navece,oko 12 ih mozete sresti kako coporativno razvlace smece oko kontejnera ili kako ganjaju usamljene prolaznike...
Mislim da je krajnje vrijeme da se nesto poduzme po tom pitanju.
Ja naime sama nisam sposobna za hvatanje pasa lutalica,pa se nadam da ce grad poduzeti nesto,jer sve vise licimo na selo u kome svaka kuca ima svog avlijanera,koji se nakon sto kokoske podju na spavanje pusta da slobodno luta i zavija po selu. :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2003, 16:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 28 Dec 2002, 01:57
:lol: :lol: smijesno malo kako su sada ljudi skocili u odbranu blica, a svak ziv zna kako i zasto je on postao ovo sto je danas, a to je prakticno drugi provajder u RS, iza teola. kako je potisnuo inecco i ostale :wink: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2003, 17:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, ali isto tako znam da po mojim iskustvima blic ima najkvalitetniju uslugu i sa njima uglavnom nisam imao nerijesenih problema

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2003, 17:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Kad bi se mene pitalo promijenio bi kompletnu gradsku upravu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2003, 00:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
....ja ne bi nista mjenjao "osim" Urbanistickog Plana.... pisam mu se na znanje ko ga je pravio... mislim da bi produkivnije bilo izmedju dvije zgrade graditi park, nego banku.... kojih ima milion,od Milenka Vracara... da i samo bi mu kucu onu malu spalio,kad bi mogao....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2003, 09:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2002, 18:16
hazoous je napisao:
... da i samo bi mu kucu onu malu spalio,kad bi mogao....

:lol: sve se mozhe kad se hotje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Jul 2003, 11:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Maj 2003, 14:19
ne znam koliko je korisno raspravljati o ovim pitanjima na forumu
zapitajte se kada ste se zadnji put dobrovoljno prikljucili nekoj akciji ili nesto slicno pokrenuli organizovali i izgurali do kraja. :mad:
postoje metode borbe i ucestvovanja AKTIVNOG!!!!! u vlasti ali to pogotovo mlade uopste ne interesuje. bolje da pitamo zbog cega je to tako da li im je intelekt na nivou jutarnje kafe sa novinama i buljenja u prolaznike.
ne znam sta je ali malo sam razocaran, a to je mozda i najgore jer je vec sviju uhvatila apatija a to je najgore. :evil:
primjer: izbori tada treba rjesavati pitanje vlasti i nasih zastupnika. ja sam u vise navrata ucestvovao u akcijama za animiniranje mladih da izadju na izbore ali njihova apstinencija je najveca. kako onda da nesto mjenjaju?
pasivnoscu nece nista postici. :fist: 0X :evil: :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2003, 11:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Поштеди нас молим те те приче о изборима на које млади не излазе и ништа не мјењају!То је тако изанђало да се распада.
А за кога да ти млади(а и стари) гласају кад сви знају,а то је чињеница а не убјеђење,да су данас сви,али СВИ,у политици ради личних интереса.То смо бар схватили у ових 10 година... :cry:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 45 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]