banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 11:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2010
PostPoslato: 08 Apr 2010, 09:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Eto malo prednosti ostalim timovima u odnosu na RB, a i Ferrari... Mada je RB najbolje razvio ovaj sistem, tako da ce biti u velikom gubitku posle ove odluke... Videcemo sta ce se desiti u Kini
Citiraj:
FIA: Ride height control systems are illegal

Formula 1 governing body the FIA has faxed all teams, informing them that any type of system which modifies a car's ride height levels whilst in action on-track would be illegal. Suspicions have been aroused in some teams over the likes of Red Bull, whose RB6 is rumoured to contain a device which generates more downforce by lowering the car in qualifying

Vrh

PostPoslato: 10 Apr 2010, 10:49 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Citiraj:
Durango, bivši GP2 tim, najavio je kako će se prijaviti za preostalo 13. konstruktorsko mjesto u Formuli 1 iduće godine.

Durango je GP2 seriju napustio krajem prošle godine zbog financijskih problema, no upravitelj momčadi Ivone Pinton je izjavio kako su pronađeni novi investitori koji su željni pojavljivanja u Formuli 1.

"Nakon svih loših stvari koje su se dogodile prošle godine, dali smo sve od sebe kako bismo pronašli nove partnere za naš trkaći program," rekao je Pinton. "Nije nam bilo potrebno dugo da bismo shvatili kako se pozornost mogla privući jedino Formulom 1, stoga smo započeli gurati u tom smjeru i mogu reći, da bismo pristupili Formuli 1, sada uživamo u potpori dvije velike međunarodne grupacije."

Natječaj za popunjavanje 13. mjesta u Formuli 1traje do 15. travnja, a FIA je najavila objavu odabranog kandidata tijekom srpnja. Za sada nisu poznata imena ostalih prijavljenih kandidata.

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 09:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

VN Koreje se izgleda nece odrzati ove godine jer staza jos uvek nije zavrsena, a pitanje je hoce li uspeti da privedu radove kraju... Michelin rekao da ne zeli da bude jedini snadbeva guma za F1, tako da se na njih jos ceka zavisno od ostalih proizvodjaca, ali jos uvek nema dobavljaca za sledecu sezonu

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 16:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:D :D :D :D
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r9V8oAOUMSs[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 09:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
FIA je jučer postigla nagodbu s bivšim upraviteljem i tehničkim direktorom Renault F1 tima, Flaviom Briatoreom i Patom Symondsom - dvojcem koji je odigrao ključne uloge u namještavanju pobjede Fernanda Alonsa na premijernoj V.N. Singapura 2008. godine.

Dvojac je zbog sudjelovanja u skandalu doživotno isključen iz sporta, no ovu je odluku francuski sud poništio zbog nepravilnosti prilikom pravnog procesa.

Međunarodna automobilistička organizacija najavila je ulaganje žalbe na odluku suda, no cijela je priča jučer zaključena nagodbom, prema kojoj Briatore i Symonds ostaju bez prava sudjelovanja u Formuli 1 do početka 2013. godine, odnosno do kraja 2011. za sva ostala natjecanja koji su registrirani pri FIA-i.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 10:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Politika je cudo kada imas jaka ledja

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 10:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika sa jutrasnjeg treninga:

Slika
STR eksperimentise sa novim dizajnom ogibljenja, doslo je do loma na elementu desnog prednjeg ogibljenja prilikom jakog kocenja koje je onda momentalno prouzrokovalo da sile i na drugom tocku prevazidju toleranciju pa je i ono popustilo. Buemi treba da slavi danasnji dan kao drugi rodjendan, pravo cudo je sto je ostao nepovredjen.
STR je odlucio da na oba bolida vrati staru konfiguraciju ogibljenja.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 10:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo i malo klipova:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wQZrmBoRjKY[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FlDKfoxWTk4[/youtube]

Inace Alonso OPET imao problema sa motorom tako da je propustio prvi trening

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 16:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sumijeva izjava vezano za danasnje kvalifikacije:
Citiraj:
"I am obviously disappointed about my qualifying," he said plainly. "It didn't really come together today. In certain areas I was just not quick enough and at some corner exits I struggled a bit with rear end grip.

"I haven't really found the balance of the car all weekend. It will be tough to be too optimistic for tomorrow from my grid position, but then I have had some good starts lately and there is always room for lots of things to happen in Formula 1 races. We can still achieve some good points and I am definitely going to go for it."

"Fourth place is quite a nice surprise and I'm very pleased that we seem to have made a step forward this weekend," commented team-mate Rosberg. "We really got the most out of the car in qualifying and I've worked well with my engineer Jock (Clear) and the team to improve the car and get the setup right this weekend."

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Cooper Avon enters race for 2011 tyres

Cooper Avon has emerged as a surprise late contender to supply Formula 1 tyres next season, AUTOSPORT has learned, despite teams having agreed in principle a deal with Michelin.

After weeks of discussions between F1 teams and Michelin about the French tyre manufacturer returning to the sport next season, high level sources have revealed that an official offer for a 2011 deal has now been proposed in writing to the Formula One Teams' Association (FOTA).

While what is proposed is believed to have the support of every team, the move still needs ratification from the FIA and F1 commercial boss Bernie Ecclestone before it can be put into practice.

However, despite the teams being keen on the Michelin plans - which will include a switch to 18-inch wheels – sources claim that Bernie Ecclestone is not in favour of such a move, and is instead believed to be keen on a different tyre manufacturer getting involved.

AUTOSPORT understands that FOTA representatives are now hoping to meet Ecclestone at the Chinese Grand Prix on Sunday to try and sort out the situation – with him not having yet informed teams what his own preferred route for 2011 is.

A source told AUTOSPORT: "We want to know by the Spanish Grand Prix what tyres we are running in 2011. That is why we plan to meet with Ecclestone on Sunday to see what his idea is."

Sources suggest that Ecclestone is pushing for a deal with Cooper Avon. It is possible that the tyre manufacturer could use former Bridgestone personnel to help service the tyres and ensure it is operating at a level that will satisfy F1 teams.

FOTA has now ruled out any hope of Bridgestone being persuaded to remain in the sport – even as supplier to a few teams – despite a push by the teams to try and convince the Japanese manufacturer to remain after this season.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 10:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Odlicna trka danas... Jeste da pola nje nisam znao ko je gde na stazi :lol:

Moram pohvaliti voznju Alonsa koji je i sa kaznom prolaska kroz box i sa jos 4 pit stopa zavrsio na 4. mestu, mene Button i nije nesto impresionirao, mada ga hrvati nahvalise... Schumacher blamaza teska, Petrov se vrtio po stazi celi dan pa opet osvoji bodove i pocepa Schumixa, Red Bull tek smesan....
Rezime: Ja sam zadovoljan jer je Ferrari vise srecno tu gde jeste nego da imaju dobar bolid, puno problema, puno kvarova i mislim da je ova pazua u pravo vreme doslo... Fakticki smo na pocetku, par bodova razlike u vozackom poretku i 10ak u konstruktorskom, ako naprave taj F-dukt kako valja onda bi mogli biti dobri do kraja sezone (pod uslovom da motori izdrze do kraja, mada na granici je)

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 10:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Trke ove sezone iz vikenda u vikend sve interesantnije i interesantnije.
Button pametnom voznjom do jos jedne pobjede. Nema kod njega sta posebno da impresionira. Covjek je takticar i kocka se, a ono sto mu nedostaje u vozackom smislu time nadoknadjuje. Svaka mu cast.
Sumaher ako nesto uskoro ne napravi neko 'cudo', stampa ce ga razapeti :?
Massa i Alonso ce se do kraja sezone poubijati :D
Sledece sezone Kubica u Ferarriju? Gdje im je pamet bila da to ranije urade :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kubica juce rekao da od toga nema nista, ali sumnjam da ce odoleti na kraju sezone... Renault mu tesko moze ponuditi ono sto je imao Alonso (dve titule), tako da covek moze osvojiti titulu samo u Ferrari-u (verujem da ga McM nece angazovati jer ima odlicnu postavu)

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 10:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pocetak mu je prve sezone u Renaultu. Ne smije ni on tek tako reci da bi isao u Ferrari. Ako Renault ne napravi neko cudo sada u Barceloni (a nisam bas siguran da hoce) bojim se da ce citava sezona proteci ovako, u sredini osvajaca bodova.
Steta bi bilo za njega da ne dobije bolji bolid u ruke.
Mozda taj prelazak u Ferrari ne bi bio toliko los, posto je poznato da su on i Alonso dobri prijatelji, za razliku od cinjenice gdje se Alonso i Massa ne podnose k'o pas i macka :D

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 10:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Joj samo cekam izjave Masse povodom onog ulaska u box...
I da se osvrenem na Hamilton Vettel duel, mislim da je Hamiltona trebalo kazniti jer je Vettel pre izasao iz boxa, tako da ga je Hamilton ugrozio, ali to se trebalo uraditi za vreme trke, a ne (ako ga i kazn)0 nakon nje... Problem je sto je i proslu trku bio umesan u frku sa Petrovim i mislim da ga treba smiriti jer je ponovo poceo po starom

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nek' dadnu Hamiltonu i Vettelu po +20sec, da Kubica i Petrov idu po mjesto gore :headbang:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 10:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pakosni covece :lol:

Ako Hamilton dobije 10 sec bice ispred Alonsa :angry3: :angry3: :angry3: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 13:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Oba vozaca su prosla bez kazni

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 16:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
"The passing move on Felipe? If he was not my team-mate, there wouldn't be so much talk about it and for me it was a normal move and it definitely won't compromise our relationship," he said.

Massa briefly explained his side of the story. "I ended up on a puddle of water coming out of the hairpin and slightly lost control of the car," the Brazilian recalled. "He managed to get inside me, passing me going into the pit lane; I lost some places because of it, as I had to wait for his stop to be finished."

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 16:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Dec 2003, 09:00
Dobra trka danas, Alonso i Baton dobro odvezli ni Rozberg nije bio losh..
Masa kao i uvijek smijeshan po kishi, Hamilton standard..
Shumi ne znam shto mu je ovo trebalo u zivotu.
I nisu mi jasna zaustavljana Ferarija al' nikako, mnogo sam se iznervirao! :D
Idemo Ferrari!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]