banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 15:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 28 Feb 2009, 21:08 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
MuskoBre je napisao:
_zoka je napisao:
Ja mislim da sadašnja recesija u svijetu pokazuje da u suštini svi imaju vještačku ekonomiju i da su svi u dugovima do guše.

goci master je napisao:

Što govori da smo nekada davno bili avangarda, predvodnici, vođe, a da smo sada blijeda sijenka naših predaka. U civilizacijskom smislu.

Eto,i u ekonomiji smo bili predvodnici........

Btw,ljudska prava u SFRJ i Kini ne mogu se upoređivati.Koje je ljudsko pravo tebi ili nekome tvom bilo uskraćeno?
Da radiš,da živiš od svoga rada,da putuješ,da se osjećaš slobodno i sigurno?Pravo na besplatnu zdravstvenu zaštitu?Pravo na besplatno obrazovanje?Možda pravo na vjeroispovjest,da slaviš slavu i Božić?Je l' treba još da nabrajam?

Sta cemo sa hiljadama i hiljadama ljudi koji su zavrsili na Golom Otoku? To nije krsenje ljudskih prava? Sta cemo sa Udbasima? To nije krsenje ljudskih prava? Treba li jos?

Hiljada i hiljadama?Još malo pa će biti milionima..........Šta je sa Guantanamom?Šta je sa Mekartnijevom komisijom?Sa Huverovim FBI-ajom?Sa desetinama državnih udara koje je kreirala Amerika,"bastion slobode".Šta je sa Arapima u Francuskoj i Alžiru u to vrijeme?Pogledaj malo i u druge zemlje i njihova kršenja ljudskih prava u to vrijeme.
Većina onih koji su bili na Golom je na neki način radila protiv poretka,to se svugdje kažnjava.Uostalom,99,9% Jugoslovena je živjelo dobro i imalo sva prava koja sam ja naveo u prethodnim postovima.Koliko je Amerikanaca ili Evropljana moglo da ostvari ta ista prava?

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 21:17 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Svako vojno lice koje bi pomislilo da kupi bilo koji auto osim Lade, izbacen je iz te iste armije, kao spijun i podrivac naseg bratstva i jedinstva. Da ne pricam kako su zavrsavali oni koji bi ispricali vic o Titu. Treba li spominjati kako su zavrsavali pravoslavci koji nisu krili da slave slavu? Kad odes na put, na zapad, (ako uspijes), onda "djes bio, stas bio, skim si bio, zasto si bio"? Vi kako hocete, ali to nema veze sa ljudskim pravima.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 21:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Nije bilo bajno,ali alternativa (danasnjica) pokazuje da je bilo BOLJE. Barem ogromnoj vecini.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 21:34 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Bilo bolje. Naravno da je bolje nista ne raditi, i fino zivjeti. Samo to tako ne moze, bar ne na duze staze. Sto vise letis, pad je tezi. Tako da sad placamo cijenu sto smo "visoko letili".

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Bilo bolje. Naravno da je bolje nista ne raditi, i fino zivjeti. Samo to tako ne moze, bar ne na duze staze. Sto vise letis, pad je tezi. Tako da sad placamo cijenu sto smo "visoko letili".

Nista ne raditi? Izvini,ali ni u siroj rodbini nisam imao nikog ko nije radio,a sad,sto je organizacija bila losa,rukovodstvo mazalo maslo po m...a,i bilo nepismeno je druga prica.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 22:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Kad kazem " ne raditi", ne mislim biti nezaposlen, nemati zaposlenje, ne primati platu, i sl. Barem u ovom kontekstu. Kad kazem ne raditi, mislim na "imati posao, a ne stvarati nista".

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 23:12 
Administrator
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Svako vojno lice koje bi pomislilo da kupi bilo koji auto osim Lade, izbacen je iz te iste armije, kao spijun i podrivac naseg bratstva i jedinstva. Da ne pricam kako su zavrsavali oni koji bi ispricali vic o Titu. Treba li spominjati kako su zavrsavali pravoslavci koji nisu krili da slave slavu? Kad odes na put, na zapad, (ako uspijes), onda "djes bio, stas bio, skim si bio, zasto si bio"? Vi kako hocete, ali to nema veze sa ljudskim pravima.

Moj deda,vojno lice vozio je Opel.Nisu ga izbacili,a nije bio sad neki budža,pa da mu progledaju kroz prste.Nismo krili ni slavu,ni Božić........Na zapad,ako uspiješ??????????Pa ako nisi mogao putovati onda,sa onim pasošem,nećeš moći nikada.Za viceve o Titu se slažem,ali onda se gradio kult ličnosti,jbg.Ispričaj sada vic o Dodiku,pa ćeš možda i batine dobiti.

MuskoBre je napisao:
Kad kazem " ne raditi", ne mislim biti nezaposlen, nemati zaposlenje, ne primati platu, i sl. Barem u ovom kontekstu. Kad kazem ne raditi, mislim na "imati posao, a ne stvarati nista".

Šta ti misliš,da su ljudi išli na posao i samo sjedili tamo?Većina je pošteno radila,proizvodila,uzgajala.....uvijek ima parazita koji neće da rade,već hoće da ih neko drugi izdržava.Šta misliš ko je izgradio zemlju?Oni što ništa ne proizvode?

Koliko ti imaš godina?Po tvojim postovima reklo bi se da nisi živio u to vrijeme,nego barataš sa rekla-kazala.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 23:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znaci, slava se najnormalnije slavila? Nije bilo nikakvih represija po tom pitanju? Zanimljivo..

Kazes, ljudi su isli na posao, zaradjivali? Pa reci mi onda jedan proizvod koji smo mogli prodati bilo gdje u svijetu, a da nije oruzje, i nesto malo namjestaja?
Ko je izgradio drzavu? Tito. Sa zaduzivanjem gdje je stigao. Samo pristrasnoj osobi moze biti neshvatljivo da smo imali nerealnu ekonomiju koja nije bila odrziva, i lagodan zivot koji nije imao pokrice.

A vi i dalje udrite kako nije bilo Golih Otoka, kako nije bila krsenja ljudskih prava, kako smo bili ekonomska velesila, i to sa zaslugom.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2009, 23:36 
Administrator
Korisnikov avatar

Na svadbi moje tetke,moj tetak,Srbjanac,naručuje pjesmu "Oj,vojvodo Sinđeliću" i orkestar normalno svira.........nije bilo nikakve represije kasnije.
Imali smo proizvode koje smo mogli mi kupovati,a ne kao sada kada nemamo naše proizvode nego moramo kupovati smeće koje nam Njemci šalju jer nije dovoljno dobro za njih.

E,da sjetih se proizvoda koji su se mogli kupiti u cijelom svijetu:Paški sir,Pirotski kačkavalj i Dalmatinski pršut.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 09:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 30 Mar 2005, 22:09
"MuškoBre" očito nemaš dugo pamćenje, niti znanje.
Da ne idemo dalje od Banjaluke:
1. Jelšingradove mašine su se mogle naći i u Švedskoj i u Njemačkoj i u Rusiji (namjerno pominjem zemlje koje su tradicionalno jake u mašinskoj indistriji, ostale, dakle da i ne pominjem)
2. Čajavec je bio partner koji je proizvodio motoriće koji pokreću brisače na (nisam siguran) Opelovim ili Volkswagen-ovim vozilima, mada je kasnije ZBOG SPLETAKA Bosh-a izgubio taj posao, ali NE ZBOG nekvalitetne izvedbe
3. Vrbasov namještaj, nema gdje ga nije bilo od SAD do Njemačke
4. Vitaminkin ajvar i krastavčići jeli su se u slast širom planete
5. Kosmos je mogao da popravi BILO KOJI vojni uređaj na svijetu, bukvalno
...
Kad je vojna industrija u pitanju, puškomitraljez M-84, kao i tenk sa nazivom po istoj godini, bili su bez konkurencije najbolji u svojoj klasi, na užas NATO vojne industrije, a naša verzija "kalašnjikova" je znatno kvalitetnija od Ruskog originala, a ne može se ni porediti sa Mađarskim npr.
Većinu brana, puteva, i velikih infrastrukturnih objekata po Iraku, Libiji... sagradile su naše građevinske firme.
Ali sve to nije smisao ove teme.
Treba graditi nešto mnogo bolje od svega ovoga.
SFRJ je bila, ponavljam, samo korak u dobrom smijeru, samo početak puta.
Ovo što imamo danas, je deset divovskih koraka unazad u odnosu na SFRJ.

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 10:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Aragorn je napisao:
"Većinu brana, puteva, i velikih infrastrukturnih objekata po Iraku, Libiji... sagradile su naše građevinske firme.
.

Ja sam upoznao čovjeka koji je radio na Sadamovom bunkeru :D .

MuskoBre je napisao:
Svako vojno lice koje bi pomislilo da kupi bilo koji auto osim Lade, izbacen je iz te iste armije, kao spijun i podrivac naseg bratstva i jedinstva.

Moj djed (u nedostatku vlastitih doživljaja u Jugoslaviji moram koristiti familiju :D ) koji nije bio vojno lice kupio Kadeta, mislim početkom 80-ih

MuskoBre je napisao:
Kad odes na put, na zapad, (ako uspijes), onda "djes bio, stas bio, skim si bio, zasto si bio"?

Čuj ako uspiješ, Kadeta kupio u Njemačkoj, Zapadnoj, baka zaradila penziju u Njemačkoj.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 19:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Neko je spomenuo Sjevernu koreju. Ocito nema pojma kakva su ljudska prava u Sjevernoj koreji. Bivsi SSSR prema Sjevernoj koreji je Demokratija toliko strasne stvari se desavaju tamo. A mi smo bili demokratija prema SSSR-u kao so je zapad bio demokratija prema nama. Dakle, ljudska prava jesu bila manja nego na zapadu ali sa S korejom je smijurija porediti. Sjeverna koreja je jedna od najvecih komunjarskih tiranija u istoriji. Vodja pravi nuklearne bombe i prijeti zapadu koji mu hrani stanovnistvo koje umire od gladi. Jugoslavija mozda nije bila demokracija u zapadnom smislu ali osnovna prava su se postovala pogotovo osamdesetih. I bila je prava demokracija u poredjenju sa sssr. Zbog toga su nam i dali da idemo sa pasosima svugdje. Danas ne daju. Sto znaci da se danas kod nas daleko vise krse ljudska prava nego tada.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 20:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jun 2004, 11:40
vim je napisao:
...Zbog toga su nam i dali da idemo sa pasosima svugdje. Danas ne daju. Sto znaci da se danas kod nas daleko vise krse ljudska prava nego tada....

Jel' ti stvarno mislis da su ljudska prava glavni razlog zbog kojeg nemamo bezvizni rezim? Nisi valjda toliko neozbiljan? :-?

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2009, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
vim je napisao:
Neko je spomenuo Sjevernu koreju. Ocito nema pojma kakva su ljudska prava u Sjevernoj koreji. Bivsi SSSR prema Sjevernoj koreji je Demokratija toliko strasne stvari se desavaju tamo. A mi smo bili demokratija prema SSSR-u kao so je zapad bio demokratija prema nama. Dakle, ljudska prava jesu bila manja nego na zapadu ali sa S korejom je smijurija porediti. Sjeverna koreja je jedna od najvecih komunjarskih tiranija u istoriji. Vodja pravi nuklearne bombe i prijeti zapadu koji mu hrani stanovnistvo koje umire od gladi. Jugoslavija mozda nije bila demokracija u zapadnom smislu ali osnovna prava su se postovala pogotovo osamdesetih. I bila je prava demokracija u poredjenju sa sssr. Zbog toga su nam i dali da idemo sa pasosima svugdje. Danas ne daju. Sto znaci da se danas kod nas daleko vise krse ljudska prava nego tada.

Извини јел ти живиш у С. Кореји? Значи ово ти је данас 10 пост на тему С. Кореја. Сутра Мауританија на реду или? Мислим ок је то што ти покушаваш да скренеш пажњу на то али ја кад читам твоје постове имам осећај да се ти јављаш из Пјонгјанга и да си све то прошао. Тебе боли њихово страдање иако си ти то страдање "осетио" само преко видео снимка. Значи чисто сумњам да си некада имао прилику да разговараш са неким из Северне Кореје ко је то прошао.
Иначе пише се ДЕМОКРАТИЈА на српском језику.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 20:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislim da je ova tema postala još aktuelnija nego onda kada je otvorena.
Zbog toga je podižem iz zaborava.
U međuvremenu sam napisao još jedno pismo (mnogo direktnijeg i oštrijeg sadržaja, ne baš na istu adresu ali ne i na daleku) koje dijelom ima sadržaj nalik na ovo koje je ovdje objavljeno, ali ono je uručeno zvaničnim putem u paprinatom obliku.
Hoće li biti kakve vajde, ostaje da se vidi.
Međutim, zaista bih volio da se u sadašnjem momentu, oni kojima ove poruke mogu biti korisne, sjete onog što je rečeno u ovoj temi, pogotovo u pismu kojim je započeta.
Ukoliko ne bude interesa za to, neka tema i samo pismo jednostavno ponovo odu u zaborav.
Do daljneg...

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 09:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
oooooooooooo Don Kihote.......

ko ti je Sančo Pansa???

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 21:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Nema ga.
Osim ako se javljaš kao kandidat. Al' da bi bilo sve pošteno i po P.S.-u, raspisaću javni konkurs. Prati novine... :) (Male Novine i Veselu Svesku...) :) :) :)

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 21:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Aragorn je napisao:
Nema ga.
Osim ako se javljaš kao kandidat. Al' da bi bilo sve pošteno i po P.S.-u, raspisaću javni konkurs. Prati novine... :) (Male Novine i Veselu Svesku...) :) :) :)

nemam pametnija posla nego da ispravljam krivu Drinu....

Bolje meni uživati u današnjem lijepom danu nego da ''izigravam'' pametnicu... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 09:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Slažem se!
Samo neki opasan zemljotres može ispraviti krivu Drinu, kao što "zemljotres" može ispraviti i "krivu Drinu"! Šta će biti vidjećemo. Tu i tamo se ipak desi da David umlati Golijata, ali za to je potreban David a ne Don Kihot....
Zato uživaj u lijepom danu :) :) :) , iako malo začinjenom vulkanskim pepelom :( :( :( .

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2010, 09:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kakva pisma, kakvi bakraci, jedino sto ce doprijeti do nedodirljivih na vrhu je onaj X ili kruzic koji svako savjestan napise gdje treba u oktobru. Mnogi danas ne znaju gdje ga staviti(ali valjda znaju gdje ne treba) ili su ubijedjeni da ne vrijedi, ali je to jedino sto moze uspjeti...

Povodom ovoga ima jedan dobar vic (nadam se da se niko nece uvrijediti), a moze se primijeniti i na politicare:

Kaze....

Pitali hodzu: "Sta je to demokratija?"
Hodza: "To vam je ko kad bi se ja popeo na mimber(izvisena "govornica" u dzamiji), te se pomokrio na vas, s tim da i vi imate PRAVO da se pomokrite na mene..."

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 155 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]