banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 11:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Apr 2010, 16:38 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Ahmede odam ti tajnu koju nisi procitao u tim svojim knjigama..u Bibliji pise da Bog ne postoji..aj sad udri.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 16:45 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Ahmede care!
1.U novom zavetu imaš zapis učenika i onih što su slušajućiod njih pisali.
2.Imaš citate Isusovih reči ali su i oni po sećanju pisani.
3.novi zavet nije pisan tako što je Bog govorio a ljudi olovke u ruke i piši.

Evo da uprostimo još više,ti i ja i još nekolicina odemo na letovanje i onda došavši kući govorimo i pišemo gde smo bili šta smo videli i šta smo čuli.
Svi ćemo reći da je bilo vode i peska i d smo videli prelep brod.Ja ću reći da je na drodu bila velika plava zastava a ti ćeš reći da je brod bio ogroman i da je bio bele boje.
Oficir će reći da je video galeba kako sleće na brod a neko sledeći će reći da su na brodu bile i dve manje zastavice zelene boje.

Sad neverni slušalac neće primetiti brod niti vodu ni pesak već će reći da svi mi lažemo jer je jedan opisao galeba a drugi nisu.JEdan je obratio pažju na veliku zastavu a drugi dodaje i dve manje zastave različite boje.
Mi možemo tvrditi da smo stvarno sve to videli i bili tamo ali je problem što nije radila Resavska škola da nam opisi budu isti kao i zapažanja i IQ.

KAPITO?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 17:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
lavić je napisao:
Ahmede care!
1.U novom zavetu imaš zapis učenika i onih što su slušajućiod njih pisali.
2.Imaš citate Isusovih reči ali su i oni po sećanju pisani.
3.novi zavet nije pisan tako što je Bog govorio a ljudi olovke u ruke i piši.

KAPITO?

Yes sir. Kad nas muslimana je drugačiji raspored. Kur'an je Allahova riječ, hadisi odvojeni od tog - ono sto je rekao poslanik a.s - govor i postupci ashaba/apostola odvojeno itd

Kako možeš onda napraviti selekciju objave božije od komentara ili nečijeg prepričavanja ?
Čuo sam da neke biblije imaju crvena slova, tamo gdje je Isus direktno rekao nešto, dakle njegove riječi ...

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 17:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Muhamed je za Boga čuo samo kad su mu čitali Bibliju, pa je i on odlučio da malo mudruje na tu temu, to je njegov jedini kontakt s Bogom.

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 17:50 
Veteran
Veteran

Ahmed

,,Kako možeš onda napraviti selekciju objave božije od komentara ili nečijeg prepričavanja ?
Čuo sam da neke biblije imaju crvena slova, tamo gdje je Isus direktno rekao nešto, dakle njegove riječi
...

Opet ti beži poruka kao vest a zadržavaš se na detaljima.
Nisu držali olovke i papirus i trčkarali da bi bili sekretarice većiznosiše suštinu a to je:

DA JE NAJAVJENI MESIJA NAŠAO ISPUNJENJE U ISUSU-BOG SPASITELJ.
Koji je prorok tolika čuda činio?
Isaija govori u 53 glavi o osobi poslušnoj i dobroj kao o Jagnjetu jer se jagnje prinosilo na žrtvu s toga po tebi ko je ta osoba i koja je svrha da se dete rodi bez zemaljskog Oca

Da i je ljudskom rodu potreban MESIJA i zašto?

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 20:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

mary juana je napisao:
Muhamed je za Boga čuo samo kad su mu čitali Bibliju, pa je i on odlučio da malo mudruje na tu temu, to je njegov jedini kontakt s Bogom.

E moj marihuana bilo bi dobro da si ostao samo na marihuani.

Znaš li kako se zvao otac Muhammeda a.s ? Zvao se ABDULLAH - Allahov rob. Vjera je među arapima bila poznata još od Ismaila a.s ali su oni uveli sebi još 100 kipova kao drugih bogova.

Vjerovali su oni u Allaha i prije Muhammeda samo što su imali širk u vjeri.

Još mi ništa ne odgovaraš :)

Vrh

PostPoslato: 14 Apr 2010, 21:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Talija je napisao:

Jevanđelje ili Novi Zavjet su pisali apostoli: Matej, Marko, Luka, Jovan.

Juda Iskariotski je imao svoju misiju, jer je unaprijed bilo pisano da će se desiti kako se desilo, a neko je morao da odigra i njegovu nezahvalnu ulogu, zar ne?
Da nije bilo Jude Isus ne bi bio izdan i ne bi se desilo ono što je uslijedilo.

Djela apostolska koja spominješ je pisao apostol Luka, tako da se mogu uvrstiti u Lukino jevanđelje (Jevanđelje po Luki).

Spominjanjem Tome vjerovatno aludiraš na neko njegovo kvazi jevanđelje koje u potpunosti odudara od ostala 4.

Stim što ni Marko ni Luka nisu bili oni apostoli koje je Gospod Isus Hristos lično povukao za rukav i rekao pođi za mnom. Ne treba ih mješati sa 12 originalnih, pored njih postoji još 70 malih apostola koji su bili sljedbenici ovih 12.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 06:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
filozof sa vrbasa je napisao:
Stim što ni Marko ni Luka nisu bili oni apostoli koje je Gospod Isus Hristos lično povukao za rukav i rekao pođi za mnom. Ne treba ih mješati sa 12 originalnih, pored njih postoji još 70 malih apostola koji su bili sljedbenici ovih 12.

"Originalni" apostoli:
Isus je izabrao Dvanaestoricu pred početak svog učenja, nazivajući ih apostolima:

1. Simon zvani Petar (na grčkom, petros, petra; na aramejskom, kēf; "kamen")
2. Andrej, brat Petra, ribar iz Betsajde (Bethsaida) i učenik Jovana Krstitelja
3. Jakov Zevedejev
4. Jovan, brat Jakovljev
5. Filip iz Betsajde u Galileji (Jovan 1:44, 12:21)
6. Vartolomej (Bartolomej)
7. Tomo zvani Didim ("blizanac")
8. Matej carinik
9. Jakov Alfejev
10. Simon Kakanej (Zilot)
11. Juda Iskariotski ("koji izdade Isusa")
12. Tadija

Pošto je nakon njih došlo još sljedbenika, a tako se Isusova riječi širila, ne treba zanemariti i one koji dođoše iza ovih prvotnih 12.

Apostol Marko je utemeljitelj Hrišćanstva u Aleksandriji. Bio je učenik Petrov, pomagao mu u tumačenju grčkog jezika.

Apostol Luka pratio je apostola Pavla na drugom i trećem misionarskom putovanju, od Filipa do Rima. Nakon smrti apostola Pavla, nastavio je da propovjeda Jevanđelje po Italiji, Dalmaciji, Makedoniji i drugim zemljama.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 07:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gdje Barnaba ?

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 10:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
114_AhmeD je napisao:
gdje Barnaba ?

Zar sve po redu? :D

Citiraj:
VARNAVA, sv. – jevrejski Levit sa Kipra. Njegovo pravo ime je bilo Josija, ali su mu Apostoli dali ima Varnava (znači “sin utehe”, Dela ap. 4,36). On je doveo Apostola Pavla, svog dugogodišnjeg poznanika, Apostolima posle njegovog pokrštavanja (Dela ap. 9,27). Varnava je poslat da ispita situaciju u Antiohiji gde je Hrišćanstvo propovedano neznabošcima. Sv. Varnava je osnivač kiparske hrišćanske Crkve.

Vrh

PostPoslato: 15 Apr 2010, 20:11 
Veteran
Veteran

Dakle Ahmede:

,,Isaija govori u 53 glavi o osobi poslušnoj i dobroj kao o Jagnjetu jer se jagnje prinosilo na žrtvu s toga po tebi ko je ta osoba i koja je svrha da se dete rodi bez zemaljskog Oca

Slušam.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 10:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Dakle Ahmede:

,,Isaija govori u 53 glavi o osobi poslušnoj i dobroj kao o Jagnjetu jer se jagnje prinosilo na žrtvu s toga po tebi ko je ta osoba i koja je svrha da se dete rodi bez zemaljskog Oca

Slušam.

Koja je svrha ? Ja ti mogu napisati svoje mišljenje ali Allah najbolje zna mudrost svake stvari koju je on stvorio i kako. Jedan od znakova poslanstva, velika nadnaravnost i čudo koje je pokazalo svima da se radi o Božijem djelu je ta da je Merjem trudna bila bez da ju je iko dirnuo. I to što je Isaa alejhisselam govorio ljudima dok je u koljevci bio - inni Abdullah = ja sam Allahov rob( sluga), dakle, to su sve znakovi Allahovi ljudima.

Isto kao što se more odvojilo pred Musaom a.s, Isto kao što je Ibrahim a.s u vatri boravio, Isto kao što je kamenje nazivalo "selaam" Muhammedu a.s itd

#2 )
Allah nije ništa bez veze uradio da se igra. Ako ima Mesih onda ima razlog. Prvo su jevreji zastranili u pravoj vjeri pa ih je Isaa a.s pozivao da se vrate a odbili su ga osim malo njih.....

I sad kad se vrati drugi put ako Bog da zavrsit će svoju misiju. Borit će se sa vjernicima protiv Dedždžala i njegovog sistema te ga ubiti i bit će blagodat velika na zemlji - ali ovo nije raj nego samo će biti jedno vrijeme ( budući da su sistemi nevjerstva učinjeni i svako će vjerovati pa će Bog dati milost veliku ). Onda će doći Gog i Magog... i dalje ne moram...
Svaki poslanik ima svoju misiju od Boga

" Neće sin snositi grijehe oca niti otac sinove " SZ isto to kaže.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 10:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
114_AhmeD je napisao:
Allah najbolje zna mudrost svake stvari

Allah zna ali ne i ti ma koliko vjerovao svome Allahu,uzalud se trudis jer da svi znaju sve nebi bilo "odabranih" a po onome sto i kako pises rekla bi da ti nisi "odabran"

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 14:59 
Veteran
Veteran

Ahmedu

Kako to da neznaš zašto svi ljudi imaju zemaljskog oca a Isus nema?
Čemu taj presedan sigurno postoji valjan razlog?
Bog sigurno zna zašto pa to i najavi unapred vekovima a šta ti kažeš o tom čudu?

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2010, 17:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

lavić je napisao:
Ahmedu

Kako to da neznaš zašto svi ljudi imaju zemaljskog oca a Isus nema?
Čemu taj presedan sigurno postoji valjan razlog?
Bog sigurno zna zašto pa to i najavi unapred vekovima a šta ti kažeš o tom čudu?

odgovaram ti ista pitanja na 2 teme, prebaci na jednu

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2010, 09:44 
Veteran
Veteran

Nisi odgovorio brate ni na jednoj sem onog,,Boz zna;,a znam da Bog zna i unapred najavi da i mi znamo.Ovo e sve tesno pvezano sa spasenjm i vaskrsenjem jer je vaskrenje ovde tema.
Ovo pišem da bi razmlsio ima li smisla život bez vaskrsena i kako se ovek može opravdati kad SVI SAGRŠIŠE pa Adam zbog ploda umrije a svi veće grehe počinismo.
Kako onda imati živo večni po kojoj zasluzi?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2010, 05:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2010, 10:39
114_AhmeD je napisao:
mary juana je napisao:
Isusovom uskrsnuću je svjedočilo uz njegove apostole, Mariju i još neke žene, vidjelo ga je i još 500 duhovne braće od kojih su većina bili živi kad je Pavle pisao 1. Korinćanima 15:6., a to je bilo 65.n.e.

PA nisi mi ništa odgovorio.. Je li bilo 11 učenika kako kažu evanđelja ili 12 po Pavlu, i šta je tačno pisalo na krstu ?

Pavle je tek kasnije postao apostol, on je prvo gonio hriscane, i jednog dana pre ulaska u grad izgubio je vid, i ukazao mu se Gospod, mozda je to odgovor za to 11, znaci umesto Jude je dosao Savle na njegovo mesto, cim mu se javio ,znaci da je pre toga uskrsnuo, dakle pobedio smrt, u tome je sustina, da smrt nije kraj

Slika

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 12:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

podsjetnik na temu spavacu

gledaj prve postove ;

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 13:02 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
i ti gledaj postove sto su ti drugi odgovorili, i procitaj knjigu koju ti Leona preporucila...

al boli tebe stomak za sve to....

Vrh

PostPoslato: 14 Jun 2010, 15:57 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 08 Jun 2010, 19:36
lavić je napisao:
Dakle Ahmede:

Slušam.

Ev ja cu ti sad objasnit koja je svrha da se dete rodi bez ovo zemaljskog oca?

1. Bog je stvorio covjeka bez muskarca i bez zene(Adem a.s. stvoren od zemlje, gline)
2. Bog je stvorio covjeka sa muskarcem bez zene (Hava stvorena od Ademova a.s. rebra)
3. Bog je stvorio covjeka sa zenom bez muskarca (Isa a.s. roden od majke Mejrem u koju je Allah dz.s. stavio dusu novog bica)
4. Bog je stvorio covjeka sa muskarcom i sa zenom (mi danas koji zivimo)

Svrha je bila da Bog pokaze ljudima da moze SVE i da mu nista ravno nije i da od svega stvara On kaze ''Budi i ono bude(nastane)''

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 61 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]