banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 19:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5
Autoru Poruka
PostPoslato: 18 Mar 2010, 12:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
чуо сам ових дана да се одустало од тог новог стадиона и да ће обнављати стари??

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 22 Mar 2010, 19:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
http://www.nezavisne.com/dogadjaji/vije ... acija.html

"...Maja Praštalo, predstavnik izvođača radova korporacije "Integral inženjering", rekla je da su ugrađeni najsavremeniji materijali.
Zgrada će imati 7.000 kvadratnih metara prostora, tri studija, od kojih će jedan biti površine 400 kvadratih metara, drugi 180, a treći sto kvadrata. Kompletna izgradnja je trajala 2,5 godine.

Dodik je rekao da će u sklopu Administrativnog centra RS u budućnosti biti izgrađeni i koncertna dvorana kapaciteta 2.000 mjesta, nova zgrada parlamenta RS i hotel visokog ranga..."

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
Citiraj:
Почела изградња Новог Борика на Меденом пољу

Почела је изградња првог стамбено-пословног објекта у насељу Нови Борик које ће се простирати на дијелу бившег привредног комплекса "Инцел" на Меденом пољу.
Slika
Потврдили су то "Гласу Српске" из компаније "Екватор", која је израдила пројекат овог насеља које ће бити смјештено уз десну обалу ријеке Врбас.

- Нови Борик биће удаљен свега 1,7 километара од строгог центра града, далеко од градске вреве и буке, саобраћајних гужви, али повезано са свим дијеловима града. Са спортским теренима и уређеним приступом обали Врбаса, биће изузетно привлачно свима онима који буду жељели да живе у оази мира и љепоте - истакла је координатор на изради пројекта Борјана Малчић.

Он је појаснила да ће је почетак насеља Нови Борик са лијеве стране, непосредно по преласку новог "Инцеловог" моста из правца Борика.

- Како је са друге стране Врбаса студентски град, односно кампус, планирано је да ново насеље буде повезано са тим дијелом града пјешачким мостом - рекла је Малчићева.

Она је додала да је предвиђена стамбена изградња са дијелом пословног простора и спортским теренима.

- Од спортских садржаја планирано је да се изграде два тениска терена, мање фудбалско и кошаркашко игралиште. Поред тога, становници ће у склопу насеља имати све што им је потребно: обданиште, супермаркет, апотеку, банку, разне трговине, услужне дјелатности... - нагласила је Малчићева.

Према њеним ријечима, пројектован је, такође, велики број паркинг мјеста и бројне зелене површине.

- Све то употпуниће шеталиште које ће се направити дуж ријеке Врбас ширине 50, а дужине 1.000 метара - истакла је Малчићева.

Према пројекту насеља Нови Борик, предвиђена је изградња око 2.000 станова.

- Приликом израде пројекта са сарадницом Милицом Газибарић, планирале смо да се централно гријање обезбиједи од ЈКДП "Топлана", а од "Водовода" снабдијевање питком водом читавог насеља - нагласила је Малчићева.

Како су казали из компаније "Екватор", изградња није временски ограничена, а планирано је да се годишње гради најмање једна зграда са око 40 станова.

- Градња првог стамбено-пословног објекта са 36 станова је у току и очекујемо да ће станари моћи да уселе почетком идуће године - рекла је Малчићева.

Она је додала да су, захваљујући граду Бањој Луци, изграђени "Инцелов" мост на ријеци Врбас и олимпијски базен, што је ову локацију учинило елитном и пожељном за становање.
Насеље

- У насељу Нови Борик биће изграђено 109.000 метара квадратних стамбене површине, 27.270 метара квадратних пословних површина, 53.103 квадрата подземних гаража са 1.648 паркинг мјеста, четири спортска терена, мост, шеталиште дугачко 1.000 метара... - истакли су у компанији "Екватор".

http://www.glassrpske.com/vijest/10/ban ... polju.html

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 07:44 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2009, 10:14
to ti se na engleskom veli Ghost Estate taman i da naprave prodat ce malo sutra (doduse ako kvadrat bude 500km mozda i prodaju)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 07:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Je li to onaj deo oko integralove pumpe?

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 07:52 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Okt 2008, 13:24
chils je napisao:
to ti se na engleskom veli Ghost Estate taman i da naprave prodat ce malo sutra (doduse ako kvadrat bude 500km mozda i prodaju)

A kad se prodalo u Zutim zgradama, ovo mu dodje kao Dedinje...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 07:53 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 31 Okt 2008, 13:24
Hertzog je napisao:
Je li to onaj deo oko integralove pumpe?

????

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 07:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma ja samo procitao naslov, sad sam video gde se nalazi

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2010, 16:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
veki007 je napisao:
chils je napisao:

A kad se prodalo u Zutim zgradama, ovo mu dodje kao Dedinje...

вала баш..
ово је супер локација..

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 09:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Lokacija je odlicna samo mi nije jasno 4000 stanova i 1600 parking mjesta, sta sa ostatkom...sinoc sam kod sebe pola sata kruzio ne bi li nasao parking i na kraju parkira pola km od zgrade...

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Citiraj:
- Нови Борик биће удаљен свега 1,7 километара од строгог центра града, далеко од градске вреве и буке, саобраћајних гужви
Citiraj:
Према пројекту насеља Нови Борик, предвиђена је изградња око 2.000 станова.
Citiraj:
Како су казали из компаније "Екватор", изградња није временски ограничена, а планирано је да се годишње гради најмање једна зграда са око 40 станова.

Znači 50 godina izgradnje u tišini :lol:

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 15:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Frenki je napisao:
Lokacija je odlicna samo mi nije jasno 4000 stanova i 1600 parking mjesta, sta sa ostatkom...sinoc sam kod sebe pola sata kruzio ne bi li nasao parking i na kraju parkira pola km od zgrade...
У чланку пише око 2000 станова, и 1648 подземних гаража + надземни паркинг простор којег по регулационом плану има поприлично. Што на крају дође 1 гаража - 1 стан отприлике. Не знам какви су урбанистички стандарди, али код нас је нереално да сваки стан има по једно возило. А ако јесте тако, онда ми и нисмо толико сиромашни колико се прича. :-?

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
меди je napisao:
Frenki je napisao:
али код нас је нереално да сваки стан има по једно возило. А ако јесте тако, онда ми и нисмо толико сиромашни колико се прича. :-?

Odakle ti to. U mojoj zgradi od 13 useljenih stanova (jedan je penzioner u 14-om stanu nedavno umro) ima ukupno isto toliko vozaca, a auta ima 13.
2 od 13 stanova su takodje u vlasnistvu 2 penzionera, tj. penzionerske porodice. Znaci kako god okrenes ima bar 1 auto na jedan stan.

Gledajuci druge, tj. susjedne zgrade, primjetio sam da neke komsije imaju vise od jednog auta po porodici, pa je i tu vjerovatno da se na kraju zbog onih koji nemaju auto izjednaci na 1 auto po stanu.

Vrh

PostPoslato: 12 Apr 2010, 21:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
ko bude imao para za stan u novoj zgradi imace i za auto:) ipak je to stvar prestiza

Vrh

PostPoslato: 13 Apr 2010, 15:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
Gledajuci druge, tj. susjedne zgrade, primjetio sam da neke komsije imaju vise od jednog auta po porodici, pa je i tu vjerovatno da se na kraju zbog onih koji nemaju auto izjednaci na 1 auto po stanu.
'ајмо се онда запитати да ли смо сиромашни колико се прича?! Имао сам прилике да живим у два насеља до почетка рата, са великим паркинзима на којима је до рата било аута колико прстију једне руке. Сада на тим паркинзима није да нема мјеста, већ се по 15 минута мора кружити да би се на крају паркирало неколико стотина метара од зграде. А у околини нема новоградње, па број становника искључујемо као разлог повећања возила. Како то, ако се онда "живјело боље" него сада?! :-? Плате мање, возила скупља, гориво скупље, а дестинације ништа даље него што су прије биле?! :-?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 95 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5

Sva vremena su u UTC [ DST ]