BENDER je napisao:
ovo mi izgleda kao dobar materijal za neki horor film
Ko zna mozda ga je Stephen King vec snimio
Helem nejse, evo jos jedna od mene za lahku noc...
Imam jednog rodjaka koji mi je pricao da je njemu pricao njegov prijatelj...dakle ja sam treca ruka u toj prici... da mu se desilo sljedece...od prilike ovako.
Bilo neko slavlje u jednom selu te se grupa mladica zaputi tamo. Nije sad vazno da li je bilo oprostajno vece, sjelo, zenidba ili sl...
Uglavnom nakon nekog vremena taj prijatelj (radi price nazvacemo ga Hamdija) je izostao iza drustva. Da li je razlog bila djevojka s kojom je ostao duze te noci ili neki drugi razlog, ni to nije bitno. Kanije su drugovi pricali da su ga zvali i trazili ali ga nisu mogli naci.
Bilo kako bilo, u to vrijeme se islo pjesice, auto je imao rijetko ko?
Te se nas Hamdija zaputi polahko kuci u sitne sate...sam, samcat.
Noc je bila tmurna, moglo se malo nazrijeti neke siluete, ali bilo je dosta mrklo, nije to bila jedna od onih vedrih noci.
Na putu je Hamdija morao da prodje kroz groblje...doduse postojao je i drugi put, ali je bio dalji, zaobilazni s kojim su isla auta, konjska kola itd...
Nas Hamdija se uputi lijepo kroz groblje, zapali cigar i polahko razmislja o zivotu...
U jednom momentu spazi nekoliko metara ispred sebe siluetu covjeka.... onako trnci ga prodju preko ledja, malo uspori korak ali ne zastaje...konta mozda neki od jarana zeli ga preplasiti..
Dolazi blize i blize...kad ono covjek, onako osrednji, lijepo obucen...stoji.
Hamdija istim tempom kraj njega, i uputi jedno "merhaba"...covjek odgovori i zapocne razgovor...
Hamdija : " Jel i tebe drustvo ostavilo?"
Covjek: " Ma nije ja ovako malo stojim"
Hamdija: " Sta to odmaras malo...hos cigaru zapalti."- uljudno ce
Covjek : " Ma ne bih...nisam pusac...nego reci mi sto ti ovako kasno...sam???"
Hamdija: " Drustvo otislo ranije...pa eto."
Covjek : "A bojis li se ovako kasno sam ici kroz groblje???"
Hamdija : " Ko ja...ma jok. ..u stvari onako...nije svjejedno ali moram...ma pravo da ti kazem,
jest me malo strah bilo kad sam te ugledo."
Covjek : " Pa sta fali, nije to nista strah je prirodan, samo se budala ne boji."
Hamdija :" Jes vala tako je..."
Covjek : " Ma nije to nista vjeruj mi ...i ja sam se bojao ...ali, to je bilo dok sam bio ziv."
Lahku noc