banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 04:27

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Jan 2010, 11:25 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
@Medi

Naravno da nece zvati telefonom, vec se rade ankete sa jasnim pitanjima koja su formulisali ljudi od struke i tako se dobije relevantan uzorak. Ovo sto oni rade je cisto ispunjavanje formalnosti, jer da im je stalo uradili bi ankete.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Uži dio centra grada trebalo bi da u dogledno vrijeme poprimi moderan, urban izgled, jer je regulacionim planom predviđeno uklanjanje postojećih i gradnja novih poslovnih objekata, garaža, te novih fontana, drvoreda, šetališta.

Riječ je o centralnom dijelu grada između Srpske i ulice Bana Lazarevića, odnosno od hrama Hrista Spasitelja pa do ulice Vase Pelagića - pojasnila je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje u Administrativnoj službi grada Verica Kunić

Prema regulacionom planu, ovaj dio naselja Centar 1 biće kompletno izmijenjen. Objekti koji će se graditi biće poslovne namjene i visine od dva do četiri sprata. U podzemnom dijelu, ispod sadašnje zelene površine sa spomenikom bana Milosavljevića, planirana je izgradnja manjeg tržnog centra kao i parking garaže ispod cijelog kompleksa.

Pored toga, planom je predviđena i gradnja nove ulice koja će se "probijati" od novoizgrađene ukrajinske crkve iz Srpske ulice pa do zgrade Specijalnog tužilaštva u ulici Bana Lazarevića.

"Predviđeno je i postojanje pješačke zone, odnosno šetališta i više fontana koje će se graditi od spomenika banu Tisi Milosavljeviću pa do novoizgrađene ulice. Od te nove ulice pa do ulice Vase Pelagića, odnosno na bivšem poligonu auto-škole "Krajina" preko puta Doma sindikata gradiće se poslovni objekat od tri sprata", objasnila je Kunićeva za "Glas Srpske".

"Planirano je da se niz fontana gradi preko puta u Srpskoj ulici kod zgrade kompanije "m:tel" te u ulici Bana Lazarevića kod palate predsjednika Republike Srpske. Tako će hram Hrista Spasitelja uz spomenik banu Milosaljeviću i drvored koji će tek biti posađen činiti cjelinu i Trg srpskih vladara", rekla je Verica Kunić.

http://www.banjalukalive.com/banja-luka/trzni-centar-garaza-i-fontane-u-centru-grada.html

Wow :)

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 00:46 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Ma laze Verica nema sanse da se to sve izgradi ni za 10g.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 08:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Ништа корисно није рекла, само је препричала шта је дефинисано регулационим планом, а то је свима познато. Нема од овога ништа у наредним годинама, јер град нема пара ни за много веће приоритете.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Feb 2010, 22:03
Lokacija: Awesometown, Togetherland, Betterworld... Sci-Fi RS :)
Na kraju će Banja Luka sličiti na nekakvu neprirodnu kombinaciju sovjetskog sivila i kapitalističkog kričavila.
Još jedna gomila loših investicija.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 21:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
Ја бих уложила новац у паркови и места за туриста. Бања Лука има своју душу и било бих добро је сачувати.

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 22:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Руjа je napisao:
Ја бих уложила новац у паркови и места за туриста. Бања Лука има своју душу и било бих добро је сачувати.

Nažalost, duša grada poprilično je izranjavana - preuređenje Kočićevog parka za mene je svetogrđe (ne sviđa mi se), pa onda preuređenje tržnice sa onim poslovnim prostorima gdje niko ne zalazi (šta se od svega onoga moglo napraviti... :roll: ), pa bezličan centar sa iskrivljenim satom i monolitom iz Kjubrikove Odiseje pokraj njega, pa drveće sasječeno u aleji prema parku Mladena Stojanovića, pa totalno metalizovan enterijer Aquane, pa bivše kino Kozara koja je jedna ružna zgradurina (živim odmah preko puta), pa Kastel ostavljen da se sam snalazi...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 22:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Slažem se u potpunosti!
Mene lično najviše boli što je Banjaluka izgubila mnogo od svog poznatog zelenila. Bolje je ipak bilo prije, kad su "gradski oci" iskreno voljeli svoj grad. Sjetih se anegdote koju sam čuo od jednog bivšeg direktora urbanističkog zavoda:
Tamo negdje, pedesetih godina, kada je trebala da se gradi zgrada pošte (inače vrlo ružna i ni po čemu osobita građevina), arhitekta je predložio da se posječe svo drveće, po pedeset metara sa svake strane zgrade. Na to mu je tadašnji predsjednik opštine odgovorio: "Može, ali ćemo ostaviti jedan kesten, ispred samog ulaza u poštu, da tebe na njega objesimo!" Nakon toga, više nikom nisu padale takve nebuloze o sječama aleja. Ali to se, izgleda, zaboravilo. Mislim da bi ovo pravilo trebalo da bude uvedeno opet.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Meni je samo zanimljivo kako uvijek drvo koje postane prepreka za ulazak kamiona ili vozila pri gradnji nekog (Vidovicevog) objekta odjednom postane staro i opasno i zrelo za posjeci bez ikakvih posljedica. Gledam prvo ispred sadasnjeg BLCa u Mejdanu dok ga je Vidovic pravio - posjekose drvo. Pa onda na Hisetima ispred njegovog motela, pa malo nize kod jedne nove kuce (doduse nije Vidoviceva). Gdje god zasmeta drvo proglase ga "neperspektivnim" (kao Tamic u Kozari), i uuudri, sijeci, radi sta hoces.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 23:14 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Znas kako kazu "mozes kako hoces al ne mozes dokle hoces"

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 23:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

U Hrvatskoj se ljudi ubijaju zbog sječe drveća, a mi dopuštamo da nam ćelave naše aleje kojima su se stranci i došljaci divili, pa šta je još potrebno da bi se unakazila ONA Banja Luka?
Otprije samo 10 godina!
Grehota i nezahvalnost :(

Bitno je da je novi zaštitni znak BL onaj neukusni gigant kod nekadašnje Aragoste (nedostaje mi i ta pizzerija) i onaj nimalo raskošni Kočićev park sa upadljivim paviljonom i caffeom...

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 11:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
blaf77 je napisao:
Meni je samo zanimljivo kako uvijek drvo koje postane prepreka za ulazak kamiona ili vozila pri gradnji nekog (Vidovicevog) objekta odjednom postane staro i opasno i zrelo za posjeci bez ikakvih posljedica. Gledam prvo ispred sadasnjeg BLCa u Mejdanu dok ga je Vidovic pravio - posjekose drvo. Pa onda na Hisetima ispred njegovog motela, pa malo nize kod jedne nove kuce (doduse nije Vidoviceva). Gdje god zasmeta drvo proglase ga "neperspektivnim" (kao Tamic u Kozari), i uuudri, sijeci, radi sta hoces.

Sto ce reci da je zgrada koja se gradi tik uz moju, vlasnistvo Vidovica, jer su dva bora vec sasjecena, breza omulana da se ne da gledati u nju a pikirali su jos jedan bor i jos jednu brezu. Mada, nacuh, da su se na brezu bunile gospodZe iz ulaza, kazu - nem're se ziv ostat' od nje :roll: :roll: Ne mozes biti domacica i kafenisati po vas dan :angry3:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 13:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Nista ti ne brini, poslace kucni savjet zahtjev opstini da Tamaris ukloni brezu. Pa ne moze jedna zena od predsjednika (kucnog savjeta) piti kafu na balkonu, a da joj sjeme od breze stalno upada u kafu, eis.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 13:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
ZENA je predsjednik kucnog savjeta ( dje onaj smajli sto povraca)

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Mar 2010, 16:32 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
( dje onaj smajli sto povraca)

Biraj:
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 10:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
mene duša moja boli kad vidim šta nam čine od grada :banghead:

samo se nerviram, ali nažalost slaba vajda od mog nerviranja i pisakaranja po forumima :(

BL je bila grad zelenila, a sad je pretvaraju u grad betona :x

Kad samo vidim one prekrasne slike starog parka Petar Kočić sa onom fontanom, a vid sada, jedna velika livada na sredini da ljudi mogu napasti ovce i ostalu stoku i odmah pored i ono dugačko pojilo da ne bude stoka žedna ...

a da ne pričam koliko su sve to dugo pravili i još što kažu da su 5 miliona potrošili na to :confused2:

ajd za svaku pohvalu je da se poruše neke ružne stare zgrade i da se sredi to, ali zar mora sve u beton ? :(

dok nam na vlasti budu isti ljudi ništa se ovdje neće promjeniti

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 11:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Slika

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2010, 21:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Slika
Slika

Kad se već grad uništava, nemojmo ono oko njega, gdje možemo pobjeći!

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 16:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
halpert svaka cast! joj da mi je biti negdje ko na zadnjoj slici, da odmorim dusu :( kako smiruje i opusta..to je za mene kvalitetan i prirodan zivot..da mi je dobar dzip i jedno 1000 maraka mjesecno fix, odmah bi se preselila :D

a sto se tice grada sta reci, sve je receno..samo sam srecna sto smo se odlucili da pravimo kucu malo ubrdo..a ne da kupimo stancinu blizu centra , pa da me zaboli glava od betona betona betona..iako ima lijepih zgradica. I nije sve lose sto se mijenja..
Ali nije mi jasno da je prioritet bio stari park Petar Kocic a ne Kastel recimo?? A kad ce bolnica na Paprikovcu doci na red?? Bolje da nisam isla tamo ljetos,,smucilo mi se...
mislim koga briga za bolnicu i zdravstvene ustanove sto je pravo ogledalo drzave, a ne zgrada vlade ili betonirani centar..

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 19 Mar 2010, 16:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
hertzog jel ono u sredini nova zgrada vlade :D

Majka je naš početak i kraj

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 63 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]