banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 21:59

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 15 Mar 2010, 19:42 
a ja jos gledam odakle u caffe, ladno sam, kad sam procitala prvi post, pogledala jel ovo u humoru, da se nasalim, kad ono u istoriji... :confused2:
i sad opet, kad ono u caffe, pa mi nije jasno ko je lud ovde.. :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
majlili je napisao:
a ja jos gledam odakle u caffe, ladno sam, kad sam procitala prvi post, pogledala jel ovo u humoru, da se nasalim, kad ono u istoriji... :confused2:
i sad opet, kad ono u caffe, pa mi nije jasno ko je lud ovde.. :lol:

Ko nije ? :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 19:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Hertzog je napisao:
:roll: :roll: :roll: :roll:

Vala baš...
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
TashkoBL je napisao:
Руjа je napisao:
Citiraj:
glas koji je na tečnoj staroslavenskoj ijekavici jeziku izgovorio istorijsko "Vidim kopno!"

Зашто си одлучио да "Vidim kopno!" jе било речено на иjекавици? Можда то jе била екавица?

Ti mislis da Djuro iz Glamoca zna ekavicu ?! ;)

Човек треба да буде одговоран за оно што пише..glas koji je na tečnoj staroslavenskoj ijekavici jeziku izgovorio

"Vidim kopno!" - где jе овде иjекавица или екавица?

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:21 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
incel je napisao:
12. Oktobra 1492. godine u ranim jutarnjim časovima sa pramca broda Ninja začuo se čudan piskutavi glas koji je na tečnoj staroslavenskoj ijekavici jeziku izgovorio istorijsko "Vidim kopno!", a zatim sve isto poviknuo na španjolskom. Niko drugi do Đuro iz Glamočkog sela Pribelja koji je zasada na nepoznat način dospjeo na brod čuvenog moreplovca Kristifora Kolumba i iskoristio svoju srećnu zvijezdu da tog oktobarskog praskozorja umjesto golih visova planine Šator iznad rodnog Glamočkog polja ugleda obalu San Salvadora. Po starost se vratio u dalmaciju i živio u nekakvoj vrsti blagostanja sve do u duboku starost. Noću, uz vatru i vruć krompir na žaru, sa lulom na usnama, stari morski vuk pripovjedao je dječurliji i odraslima o novom svijetu koji je tamo pronašao i o čudnim morskom nemanima koje jednim udarcem peraja lome najveće brodove na pola.

Malo je poznato da Đuro potomak Jova,jednog od najboljih vojskovođa Rimskog carstva,čiji su uspjesi u borbi sa Galima zbog nerimskog porijekla pripisani njegovom posilnom,mladom patriciju koji je na krilima tih uspjeha postao najslavniji čovjek Rima,Gaj Julije Cezar....Razočaran odnosom Rima prema njemu povlači se na prostore Ilirikuma i bavi se ovčarstvom i osniva ono što je vijekovima bilo nosilac civilizacije na ovim prostorima,grad Dlamoč(od ilirske riječi delma-ovca),nama sada poznat kao Glamoč.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rujo, tekst i onako glupost(zajebancija) tako da je jedino moze posluziti za smijeh, tako da opusteno :)

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
incel je napisao:
12. Oktobra 1492. godine u ranim jutarnjim časovima sa pramca broda Ninja začuo se čudan piskutavi glas koji je na tečnoj staroslavenskoj ijekavici jeziku izgovorio istorijsko "Vidim kopno!", a zatim sve isto poviknuo na španjolskom. Niko drugi do Đuro iz Glamočkog sela Pribelja koji je zasada na nepoznat način dospjeo na brod čuvenog moreplovca Kristifora Kolumba i iskoristio svoju srećnu zvijezdu da tog oktobarskog praskozorja umjesto golih visova planine Šator iznad rodnog Glamočkog polja ugleda obalu San Salvadora. Po starost se vratio u dalmaciju i živio u nekakvoj vrsti blagostanja sve do u duboku starost. Noću, uz vatru i vruć krompir na žaru, sa lulom na usnama, stari morski vuk pripovjedao je dječurliji i odraslima o novom svijetu koji je tamo pronašao i o čudnim morskom nemanima koje jednim udarcem peraja lome najveće brodove na pola.

Malo je poznato da Đuro potomak Jova,jednog od najboljih vojskovođa Rimskog carstva,čiji su uspjesi u borbi sa Galima zbog nerimskog porijekla pripisani njegovom posilnom,mladom patriciju koji je na krilima tih uspjeha postao najslavniji čovjek Rima,Gaj Julije Cezar....Razočaran odnosom Rima prema njemu povlači se na prostore Ilirikuma i bavi se ovčarstvom i osniva ono što je vijekovima bilo nosilac civilizacije na ovim prostorima,grad Dlamoč(od ilirske riječi delma-ovca),nama sada poznat kao Glamoč.

Jel to onaj iz filma Gladijator? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:25 
Administrator
Korisnikov avatar

Ne,to je Maximus.On se pojavio kasnije....

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma znam da je kasnije, ali kontam posto je iz Bosne da je vjerovatno imao teleport pa se prebacivao gdje je htio :lol:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
incel je napisao:
12. Oktobra 1492. godine u ranim jutarnjim časovima sa pramca broda Ninja začuo se čudan piskutavi glas koji je na tečnoj staroslavenskoj ijekavici jeziku izgovorio istorijsko "Vidim kopno!"

Mala korekcija: Djuro je to uzviknuo dok su jos bili u portugalskoj luci :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Samo se vi rugajte ali to su činjenice koje su potvrdili elementarni naučnici... :D

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Mar 2009, 18:22
zerocool je napisao:
Rujo, tekst i onako glupost(zajebancija) tako da je jedino moze posluziti za smijeh, tako da opusteno :)

Знам ...уствари и jа шалила сам се

Не бој се непријатеља - у најгорем случају те могу убити. Не бој се пријатеља - у најгорем случају те могу издати. Бој се равнодушних - они нити убијају нити издају, али само уз њихову прећутну сагласност на земљи постоји издајство и убиство

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
_zoka je napisao:
Samo se vi rugajte ali to su činjenice koje su potvrdili elementarni naučnici... :D

I oni su iz Glamoca :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
_zoka je napisao:

I oni su iz Glamoca :lol:

A odakle drugdje?

Vrh

u stvari, sve se svodi na to da je glamoc leglo svih poznatih i uspjesnih ljudi na kugli zemaljskoj, ako sam ja to dobro shvatila..

Vrh

Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Opet izbijaju BanjOlucki kompleksi nize vrijednosti :D

I sve starosjedioci a djedovi im kopali kuruz i cuvali ovce do 60.ih. E moji BanjOlucani :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:48 
zasto si se nasla prozvana, kad je sve ovo zaj..cija?

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:50 
Administrator
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
I sve starosjedioci a djedovi im kopali kuruz i cuvali ovce do 60.ih.

Nije tačno.Moji su prestali prije WWII :D ....Uostalom ko nije skontao zajebanciju njegov bed....

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
Ako je zaj... sto je metnu u istoriju :D

Ako jeste do mene :oops:

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 20:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
majlili je napisao:
zasto si se nasla prozvana, kad je sve ovo zaj..cija?

Prozvana ne, samo ne volim ismijavanje bilo koje vrste i na bilo ciji racun. Incelovi postovi stalno aludiraju na pravu gradsku raju, svi ostali su doslje, seljaci, neurbani.. :roll:

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 60 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]