banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jul 2025, 19:37

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Mar 2010, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Pretpostavljam da neki od vas imaju iskustva sa "clanstvom" na muslimansko/bosnjacko/hrvatskim forumima.

Meni je naravno najvise zapao za oko sarajevo-x.com
Jedna od politickih tema na koju se cesto pise tamo, je nacin na koji se treba rijesiti uredjenje u zemlji.
I sad ja, u naivnoj nadi da tamo ima zaista neko s kim se moze iole normalno diskutovati, postavim pitanje (a naravno prethodno sam citao na par razlicitih tema)... dakle postavim pitanje na koji nacin oni kao muslimani/bosnjaci mogu da ponude to neko rjesenje ali da ono prije svega odrzi konstitutivnost naroda, u pravom smislu rijeci, te da bude onemoguceno preglasavanje. Drugim rijecima; evo pricate o ukidanju Genocidne Tvorevine, Republike Smrdske (to je samo par od najcescih imena kako nazivaju RS), ali niko od vas ne nudi rjesenje. Sve price staju kod momenta ukidanja. Nema nista, nikakva ideja sta dalje i kad bi se to zaista desilo.
I ja postavim pitanje da eto mi cemo ukinuti RS, ali sta nam vi prije toga nudite kao alternativu i alternativu centralnoj sarajevskoj vlasti?
Pitanja sam postavio bez zle namjere i bez potpirivacke retorike, mnogo blaze nego sto sam gore sazeto napisao.

I sad ja vas pitam ovde na forumu,
1. sta mislite sta sam dobio kao odgovor?
2. sta vi kazete, za pocetak, na ovo pitanje?

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 18:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Evo,ja ću da odgovorim samo na prvo pitanje....Mislim da si dobio bananu.....

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 18:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

_zoka je napisao:
Evo,ja ću da odgovorim samo na prvo pitanje....Mislim da si dobio bananu.....

Hah i ne samo to, nego su mi i izbrisali postove. Srecom bilo je aktivno doba dana kad se pise po forumu, pa je uslijedilo vec par odgovora u stilu Genocidna Tvorevina i sl., tako da je moj post ostao jos jedno vrijeme unutar necijeg citata. Odgovori i na tako postavljenu temu su bili u najmanju ruku negativni, da ne pominjem radikalnija misljenja.

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Meni nisu dali ni da pristupim. Kad sam poslao zahtjev, kaze treba administrator da odobri. I nista. Ja opet posaljem zahtjev i tako 3-4 puta i nisu me ni pustili ni da postanem clan. Iako nisam ni nacionalista, ni nista, jednostavno ljudi nece da me puste. Niti sam imao priliku koga uvrijediti, ni nista, jednostavno nisu htjeli da odobre zahtjev za ulazak na forum. Zbog toga sam vidio da je taj forum nedemokratski i diskriminisuci. Poslije toga nebi htio sad ni ucestvovati na takvom forumu.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 19:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jun 2005, 02:03
не знам који к уопште идете тамо.
они имају своје мишљење, ми своје.. не можемо се сложит.. здраво довиђења.
нек се држи свако свога и мирна босна :)

Дрзнеш ли даље?...

Ал' један израз, једну мисао
Чућеш у борбе страшној ломљави
"Отаџбина је ово Србина!..."

Vrh

PostPoslato: 14 Mar 2010, 22:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...sta koji moj trezite na sarajevo-x...mislite dokazacete nekom nesto...moderator vas ukoka cim namirise da ste dalje od grbavice...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 01:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

АЛЕКСАНДАР je napisao:
не знам који к уопште идете тамо.
они имају своје мишљење, ми своје.. не можемо се сложит.. здраво довиђења.
нек се држи свако свога и мирна босна :)

Pitanje nije usko vezano samo za odlazak tamo... Koliko vidim ovde muslimani bez problema iznose svoje ideje i vidjenja...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 02:17 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Postoji razlika izmedju hrvatskih i muslimanskih foruma. Na ovim prvima u vecini slucajeva iako te kao Srbina ne podnose, ipak ne banuju tek tako. Muslimanski forumi su samo za njihove istomisljenike, svi ostali bivaju izbaceni cim kazu nesto sto im ne odgovara. Ja sam recimo napisao da se Ganic nema cega bojati ako nije kriv i da sud za zlocine u BG-u efikasnije radi od "suda BIH". Njihova reakcija je da sam banovan zbog "provokacije". A na avazom forumu se letilo ako recimo Dudakovica nazoves zlocincom ili za slicne stvari.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 02:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dado_n je napisao:
Postoji razlika izmedju hrvatskih i muslimanskih foruma. Na ovim prvima u vecini slucajeva iako te kao Srbina ne podnose, ipak ne banuju tek tako. Muslimanski forumi su samo za njihove istomisljenike, svi ostali bivaju izbaceni cim kazu nesto sto im ne odgovara. Ja sam recimo napisao da se Ganic nema cega bojati ako nije kriv i da sud za zlocine u BG-u efikasnije radi od "suda BIH". Njihova reakcija je da sam banovan zbog "provokacije". A na avazom forumu se letilo ako recimo Dudakovica nazoves zlocincom ili za slicne stvari.

Pa dobro, ja ne bih nikoga nazivao zlocincem dok se to ne dokaze. Naravno, oni prednjace u nazivanju nasih optuzenika zlocincima...
U glavnom, ako koji od njih ovde zaluta i procita malo ovih tema, treba se dobro zapitati kakvom narodu pripada.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 02:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo jos jedna od tema koja se jedva dala razraditi u raspravi s njima:

Mogucnost novog rata: Oni su toliko zagrizli da bi u novi rat i ja im postavim sljedece pitanje: Ajd sta i da se bolje naoruzate od nas i krenete nesto osvajati teritorije, zar stvarno mislite da ce Srbija dopustiti jos jedan egzodus (ovaj put bar 4-5 puta veci nego sto je to bilo nakon Oluje). Zar zaista mislite da ce Srbija sebi dozvoliti da bude opterecena sa jedno milion izbjeglica iz RS koji su samo na teret drzavi?

Stvarno ne razumijem njihovo rezonovanje, trebali bi biti zadovoljni sto se BiH u svijetu i dalje karakterise kao islamska drzava. To je najveci uspjeh koji su mogli postici, nisu mi jasni sa daljim guranjem ekstremistickih ideja...

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 02:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Nema nista od Srbije sa izdajicama na vlasti koji su gori od Slobe, samo u sebe mozemo da se nadamo i u nikoga drugoga.

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...a cime bi to oni krenuli u neki rat...smesno...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 15:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
žaoka je napisao:
...sta koji moj trezite na sarajevo-x...mislite dokazacete nekom nesto...moderator vas ukoka cim namirise da ste dalje od grbavice...

То се и ја питам?
Никада ми није још ни пало на памет да одем на неки њихов форум.

Citiraj:
Koliko vidim ovde muslimani bez problema iznose svoje ideje i vidjenja...

Код нас влада демократија и може свакако. То је код нас тако кроз историју. Зато смо и пролазили тако како смо пролазили (и пролазимо).

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Mar 2010, 21:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
Pokusavati nesto na tim forumima je uzaludan posao. Ako se srbi nisu opametili u poslednjih sto godina nikad i nece. Nas problem je sto sve brzo zaboravimo i svaki put mislimo da ce nesto biti drugacije.
Vidjeli smo da jugoslavija nije odrziva kao takva i nakon nje dobijemo BiH koja opet ima tri suprotstvaljena naroda koja bi opet zaratila da drzava nije maksimalno oslabljena tako da nema ni ko ni cim da ratuje sto se srecna okolnost.

Vrh

PostPoslato: 17 Mar 2010, 23:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

smucek je napisao:
Pokusavati nesto na tim forumima je uzaludan posao. Ako se srbi nisu opametili u poslednjih sto godina nikad i nece. Nas problem je sto sve brzo zaboravimo i svaki put mislimo da ce nesto biti drugacije.
Vidjeli smo da jugoslavija nije odrziva kao takva i nakon nje dobijemo BiH koja opet ima tri suprotstvaljena naroda koja bi opet zaratila da drzava nije maksimalno oslabljena tako da nema ni ko ni cim da ratuje sto se srecna okolnost.

Ovaj prvi dio je opis Srba 1/1.
A ovaj drugi dio nije toliko do nas koliko do muslimana, koji toliko se kontradiktivno postavljaju upravo po tim pitanjima.
Ta komunisticka vlast im je Aliju drzala u zatvorima, a opet kao gotive Tita.
Iz te Titove drzave ima jos poneki musliman koji tezi nekom Jugoslovenstvu, a opet najradje bi bili "Jugosloveni" sebi samima.
Dodatno na to BiH vide kao neku mini Jugoslaviju za koju nemaju problem da opstane, a znamo sta je bilo sa onom u originalnoj velicini...
Da ne spominjem ove njihove krize identiteta i sve sto ide uz to...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]