banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 08:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ko ce prezivjeti
PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 09 Jan 2009, 19:22
RSboljaPolovinaBiH je napisao:
ihtus je napisao:

kako ti znas da nema

Zato sto nisam dozivio hemijski spoj u glavi.
Zato sto nemam pomanjkanje karaktera i mentalne volje da idem kroz zivot.
Zato sto, srecom, nisam religiozno odgojen.
Zato sto nemam interesa da se predstavljam kao vijernik.

I zato sto cak i da bog postoji, mene takav krajnje nebrizan "otac" ne interesuje.

to nije dokaz da Boga nema, nego je slika tvog izbora, koji treba postovati.
Ja vjerujem u Boga, i meni ono sto sveto pismo uci ima smisla, zivot je nekad zbilja tezak iskusio sam to.Kroz zivot sam nekad isao sam, i prilicno sam uspjevao i nije ni trebao Bog.Medjutim kada sam se sreo sa Njim, dozivio sam istinsku ljubav, nesto se u meni pocelo mijenjati, posebno prema drugim ljudima, koje sam nekad mrzio sad sam ih volio, kao sto je Bog volio mene.Vjera je iskustvo, ja sam to dozivio, i znam da nije hemija nego sila Bozija.
pozz

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
ihtus je napisao:
ihtus je napisao:

kako ti znas da nema

Zato sto nisam dozivio hemijski spoj u glavi.
Zato sto nemam pomanjkanje karaktera i mentalne volje da idem kroz zivot.
Zato sto, srecom, nisam religiozno odgojen.
Zato sto nemam interesa da se predstavljam kao vijernik.

I zato sto cak i da bog postoji, mene takav krajnje nebrizan "otac" ne interesuje.

to nije dokaz da Boga nema, nego je slika tvog izbora, koji treba postovati.
Ja vjerujem u Boga, i meni ono sto sveto pismo uci ima smisla, zivot je nekad zbilja tezak iskusio sam to.Kroz zivot sam nekad isao sam, i prilicno sam uspjevao i nije ni trebao Bog.Medjutim kada sam se sreo sa Njim, dozivio sam istinsku ljubav, nesto se u meni pocelo mijenjati, posebno prema drugim ljudima, koje sam nekad mrzio sad sam ih volio, kao sto je Bog volio mene.Vjera je iskustvo, ja sam to dozivio, i znam da nije hemija nego sila Bozija.
pozz

Ne mozes znati da nije hemija, kao sto ni sizofrenicari ne znaju da su im te stvari samo u glavi.
A drugo, Biblija nije zlocinacka knjiga da nema smisla.
Da te poznajem licno, mogao bih dati tvoju dijagnozu... Ovako sve ljude koje poznajem znam tacno zasto i kako vjeruju u boga...
Sto se mene tice, dokaz da ne postoji mi i ne treba, jer me on u svakom slucaju ne interesuje. Ako slucajno bude taj vas strasni sud, recu mu "daj gdje treba da idem u taj pakao pa da se sto prije rastajemo jer vidi kolika gomila ljudi jos ceka na sudjenje, pa da im ne trosimo vrijeme"...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 00:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Meni ne treba dijagnoza, al naravno ja to ne znam.
Da ti odgovorim istom mjerom...vjerovatno bih jer imam pomanjkanje karaktera, ali necu jer mi je Gospod svojom dobrotom dopunio moje mane.
A ti posto za svoja pomanjkanja karaktera nemas lijek, jer vrijedjas ljude ovdje na forumu, slobodno opleti...

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 01:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:
Meni ne treba dijagnoza, al naravno ja to ne znam.
Da ti odgovorim istom mjerom...vjerovatno bih jer imam pomanjkanje karaktera, ali necu jer mi je Gospod svojom dobrotom dopunio moje mane.
A ti posto za svoja pomanjkanja karaktera nemas lijek, jer vrijedjas ljude ovdje na forumu, slobodno opleti...

Ti nisi kriv ako nemas karakter - to je uzrok odgoja ili uopsteno genetike.
Ako nije karakter, opet nisi kriv ako si dozivio neki hemijski spoj u glavi *ili je djelimicna krivica*
Dalje, opet nisi kriv ako si tako odgojen.

itd, itd. Ja ne pokusavam reci da je neko losa osoba ako vjeruje u boga, ali neki problem postoji.

Vrh

PostPoslato: 09 Mar 2010, 19:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mislis da ima problem, jer odbacujes mogucnos postojanja Boga.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 05:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ihtus je napisao:

Ne, nego me bog ne interesuje, postojao on ili ne.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 09:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
ovaj eugene ce biti banovan do 50-og posta... lik pise gluposti samo.. nemas pravo da vredjas!!! :angry4: ...
RSboljapolovinaBIH izgleda mi da previse napadas ljude koji vjeruju u Boga. :roll: iako si napisao da ne mislis da su oni lose osobe... Ne mora biti neki problem u glavi da bi neko vjerovao u Boga... par svestenika sa kojima sam razgovarao i teologa mi ulijevaju veliko povjerenje u sluzenje Bogu. Imam osjecaj da su oni citavu stepenicu iznad nas, po ljudskoj velicini...
ajd da vjernici cine lose stvari u njegovo ime, ali iskonski mi bi trebali ciniti samo dobro (mi koji vjerujemo)... mislim da u ovom slucaju nije vazan razlog, tj. makar ja cinio dobra djela zbog Boga koji recimo ne postoji... i tu ne vidim problem u glavi :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 09:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
TashkoBL je napisao:
ovaj eugene ce biti banovan do 50-og posta... lik pise gluposti samo.. nemas pravo da vredjas!!! :angry4: ...

Prvo, nisam te prozvao ni bilo čim izazvao, zato ni ti mene ne prozivaj.
Drugo, niti koga vrijeđam niti pišem gluposti, lik je uletio na temu kojoj je tema "ko će preživjeti" da bi lupao o tome postoji li bog ili ne, i procjenjujući karakter onih koji vjeruju.
Prema tome svoje pametovanje i dušebrižništvo ostavi za svoje ukućane, ili nekog kome je stalo.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
za mene je rijec ''odjebi'' nesto najgore sto mi neko moze reci...
''Dovoljna je jedna rijec, odjebiii''
pa neka prica o imaginarnim psiholoskim problemima ljudi koji vjeruju u Boga... duboki naklon :notworthy:

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 13:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

ihtus je napisao:

Ne, nego me bog ne interesuje, postojao on ili ne.

ne moze da te ne interesuje Bog ako postoji, mozes da ga ignorises ili mrzis, u oba slucaja ti imas neki stav prema Njemu neko misljenje.Ispravi me ako grijesim jer te ne poznajem, ali po tvojim postovima mogu prepoznati negativan stav prema Bogu.Sa jedne strane potpuno te razumjem ako ti se ne svidjaju pojedini vjernici i nazovi vjernici, ali me zanima kakvu ti sliku imas o samome Bogu?Jer je nemoguce biti ravnodusan prema Njemu, jer kazes ako ga i ima ne zanima me.Sta mislis o Bogu ako ga ima?

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 20:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Avg 2007, 21:47
Davno sam rekao da je šteta što u profilu članova foruma ne stoji i koliko godina imaju, al za prave.
Manje bi se čovjek uzbuđivao, manje trošio vrijeme...mogao bi umjesto uzaludnog prosvjetiteljskog pokušaja prošetati psa ili popiti čašu vode, negazirane.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 21:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mani salu...moze i pivo

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 22:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Imas pravo manje bi se trudio, ali opet ljude treba postovati bez obzira na godine i uvazavati misljenje, iako je to cesto miniranje.
Iako znam da je forumski dvoboj supljika, opet se nadam da ima iskrenih ljudi koji su dosljedni.

Vrh

PostPoslato: 10 Mar 2010, 22:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Ma ajd bolan, pa nije sve tako crno...dosta je sivila ovdje uostalom kao i svijet u kojem zivimo.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
dzabaleban je napisao:
Davno sam rekao da je šteta što u profilu članova foruma ne stoji i koliko godina imaju, al za prave.
Manje bi se čovjek uzbuđivao, manje trošio vrijeme...mogao bi umjesto uzaludnog prosvjetiteljskog pokušaja prošetati psa ili popiti čašu vode, negazirane.

A ne zna se šta je gore, kad je slučaj s premalo godina ili kad je s previše godina :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 12:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Soki je napisao:
Biblijska knjiga Otkrivenje opisuje prekrasan prizor u kojem vidimo nebrojeno mnoštvo ljudi koji su dobili vječni život na rajskoj Zemlji. Među tim mnoštvom nalaze se i oni koji su umrli, ali su uskrsnuti te su ponovno postali mladi, zdravi i vitalni (Otkrivenje 7:9; 20:12, 13; 21:3, 4).

Čitala sam Otkrovenje i nigdje nisam našla da će biti vječni život na zemlji u materijalnom obliku. :oops: Niti da je život vječni u materijalnom tijelu.
Zašto bi se onda zvao nebeski Jerusalim ako će biti na zemlji?

Jesam u časopisima Kula stražara i Probudite se nalazila takve slike, sve divno krasno, djeca se igraju, lav i lane se ljube, svima osmijeh na licima i pitala se da li ovi stanovnici ikako stare ili će ova djeca zauvijek ostati djeca i dokle će se ovako osmjehivati???
Nešto mi nikako nije izgledala romantična ta slika, čak naprotiv.

Citiraj:
Da, Stvoritelj nam je dao mogućnost da odaberemo put koji će nas dovesti do vječnog života! Što moramo činiti da bismo dobili vječni život?

Ne pridajem značaj materijalnom u odnosu na duhovni život.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 14:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Talija je napisao:
Soki je napisao:
Biblijska knjiga Otkrivenje opisuje prekrasan prizor u kojem vidimo nebrojeno mnoštvo ljudi koji su dobili vječni život na rajskoj Zemlji. Među tim mnoštvom nalaze se i oni koji su umrli, ali su uskrsnuti te su ponovno postali mladi, zdravi i vitalni (Otkrivenje 7:9; 20:12, 13; 21:3, 4).

Čitala sam Otkrovenje i nigdje nisam našla da će biti vječni život na zemlji u materijalnom obliku. :oops: Niti da je život vječni u materijalnom tijelu.

naravno da je vječni život na zemlji o tome govori biblija, a i sama knjiga otkrovenje koju si pomenula.
postoji nebeski život koji je ograničen na one koji čine hristovo tijelo tzv. pomazanici.
te članove bog odabire po svojoj volji (mt. 20:23; 1. kor. 12:18).
broj tih pomazanih hrišćana uzetih sa zemlje je 144 000 (ot. 14:1, 4; 7:2-4; 5:9,10)

zemaljski život obećan je neograničenom broju, 'drugim ovcama'
ograničen broj sa isusom na nebu (ot. 14:1,4; 7:2-4)
"druge ovce" nisu hristova braća (jovan 10:16; mt. 25:32, 40)
danas se okuplja mnoštvo koje će živjeti na zemlji (ot. 7:9, 15-17)
ostali će vaskrsnuti u život na zemlji (ot. 20:12; 21:4).

možemo ovome i pridodati citate vezane za zemlju koji jasno potvrđuju da je raj ipak rezervisan za zemlju.
na zemlji bio stvoren raj za savršene ljude (1. mo. 1:28; 2:8-15)
božij naum je pouzdan (isa 55:11; 46:10, 11)
zemlja će biti puna miroljubivih savršenih ljudi (ps. 72:7; isa. 45:18; 9:6,7)
kraljevstvo će obnoviti raj (mt. 6:9, 10; ot. 21:3-5)
nikad neće biti uništena niti nenastanjena
planeta zemlja postojat će vječno (priče 1:4; ps. 104:5)
u noino vrijeme uništeni ljudi, a ne zemlja (2. pet. 3:5-7; 1.mo. 7:23)
taj primjer daje nadu u preživljavanje u naše vrijeme (mt. 24:37-39)
zli uništeni; "veliko mnoštvo" preživljava (2.sol. 1:6-9; ot. 7:9,14)

dakle, iz navedenih biblijskih redaka i cjelog konteksta biblije stvar je jasna i jasno je da je soki dobar poznavaoc biblije.

još da dodam, kao što je vidljivo iz otkrovenja 16:14-16, harmagedon je 'boj onog velikog dana boga svedržitelja'. to je rat u koji su uključeni 'carevi svega vasionog svijeta', to jest nacije. sin božiji, imenovani kralj, uskoro će ujahati u tu bitku. ishod je apsolutno siguran. svi oni koji se protive božijem kraljevstvu i koji su dio sotoninog zlog sustava bit će uništeni. preživjet će jedino oni koji su odani isključivo i jedino bogu kojemu je ime jahve.
zapazimo da će neki ljudi preživjeti harmagedon, znači ostat će živi na zemlji i početi je obnavljati. sad zamislite sebe kako ste preživjeli tu kataklizmu. kako će izgledati život na zemlji u božijem obećanom novom svijetu? (2.pet.3:13)

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 14:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Moje i tvoje poimanje ove tematike nije isto, ni slično. Kao što rekoh, pridajem značaja duhovnosti, a ne materijalnom.

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 14:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

mary juana je napisao:
Talija je napisao:
Soki je napisao:

naravno da je vječni život na zemlji o tome govori biblija, a i sama knjiga otkrovenje koju si pomenula.
postoji nebeski život koji je ograničen na one koji čine hristovo tijelo tzv. pomazanici.
te članove bog odabire po svojoj volji (mt. 20:23; 1. kor. 12:18).
broj tih pomazanih hrišćana uzetih sa zemlje je 144 000 (ot. 14:1, 4; 7:2-4; 5:9,10)

zemaljski život obećan je neograničenom broju, 'drugim ovcama'
ograničen broj sa isusom na nebu (ot. 14:1,4; 7:2-4)
"druge ovce" nisu hristova braća (jovan 10:16; mt. 25:32, 40)
danas se okuplja mnoštvo koje će živjeti na zemlji (ot. 7:9, 15-17)
ostali će vaskrsnuti u život na zemlji (ot. 20:12; 21:4).

možemo ovome i pridodati citate vezane za zemlju koji jasno potvrđuju da je raj ipak rezervisan za zemlju.
na zemlji bio stvoren raj za savršene ljude (1. mo. 1:28; 2:8-15)
božij naum je pouzdan (isa 55:11; 46:10, 11)
zemlja će biti puna miroljubivih savršenih ljudi (ps. 72:7; isa. 45:18; 9:6,7)
kraljevstvo će obnoviti raj (mt. 6:9, 10; ot. 21:3-5)
nikad neće biti uništena niti nenastanjena
planeta zemlja postojat će vječno (priče 1:4; ps. 104:5)
u noino vrijeme uništeni ljudi, a ne zemlja (2. pet. 3:5-7; 1.mo. 7:23)
taj primjer daje nadu u preživljavanje u naše vrijeme (mt. 24:37-39)
zli uništeni; "veliko mnoštvo" preživljava (2.sol. 1:6-9; ot. 7:9,14)

dakle, iz navedenih biblijskih redaka i cjelog konteksta biblije stvar je jasna i jasno je da je soki dobar poznavaoc biblije.

još da dodam, kao što je vidljivo iz otkrovenja 16:14-16, harmagedon je 'boj onog velikog dana boga svedržitelja'. to je rat u koji su uključeni 'carevi svega vasionog svijeta', to jest nacije. sin božiji, imenovani kralj, uskoro će ujahati u tu bitku. ishod je apsolutno siguran. svi oni koji se protive božijem kraljevstvu i koji su dio sotoninog zlog sustava bit će uništeni. preživjet će jedino oni koji su odani isključivo i jedino bogu kojemu je ime jahve.
zapazimo da će neki ljudi preživjeti harmagedon, znači ostat će živi na zemlji i početi je obnavljati. sad zamislite sebe kako ste preživjeli tu kataklizmu. kako će izgledati život na zemlji u božijem obećanom novom svijetu? (2.pet.3:13)

ode Juda i objesi se...
...Idi i ti i cini tako isto
ovako neko moze da povezuje pismo.
Sta mislis?

Vrh

PostPoslato: 11 Mar 2010, 15:19 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
Talija je napisao:
Moje i tvoje poimanje ove tematike nije isto, ni slično. Kao što rekoh, pridajem značaja duhovnosti, a ne materijalnom.

ne radi se tu o mom i tvom poimanju, već o biblijskom poimanju, odnosno onome što bog i hrist nama govore kroz božiju riječ bibliju.
reći da vjeruješ u boga i da si hrišćanin, a zanemariti šta bog i hrist govore je nerazumno i nema veze sa duhovnošću.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 82 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]