banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 17:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Mar 2010, 21:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Dec 2003, 12:50
Sinny je napisao:

Па и ја сам из Добоја и веома веома добро знам све.
Мислим да смо већ о томе све рекли па да се не понављамо.
Чим је Савић први пут тутнуо Гарићу сумицу да би добио онако добре локације за градњу он је преступник. МИслим да је свима у Добоју јасно да је читав СДС легло мафијаша којима политика служи чисто за пљачку свега што се може опљачкати. Био Мићо па отишао. Народ се понадао да не може бити горе. Кад види сад тандем Петрович - Гарић. Сто пута незајажљивији. Гарић добио метак, а Обрен збрисао на Преслицу одакле врши своју дужност начелника општине. Налик је на хајдука. И онда још може да прича да је он невин хахахахаха. Што бјежиш у шуму Кудузе ако си невин???!!!???

И да поновим ако нисам био јасан. Гарић мора да лежи у затвору и то на дуго.
Али драго ми је да је ослобођен из једног јединог разлога. Да политичари схвате да не могу да пљачкају људе без икаквих скрупула и да сад и други Савићи могу учинити слично и позивати се на овај случај.

Nisam znao da je Obren jos uvijek u sumi. :D
Kad malo bolje razmislim, slazem se sa ovim. Samo da se ne desi sta Krsicu sada, posto obavlja funkciju Garica. :wink:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 10:48 
Citiraj:
Али драго ми је да је ослобођен из једног јединог разлога. Да политичари схвате да не могу да пљачкају људе без икаквих скрупула и да сад и други Савићи могу учинити слично и позивати се на овај случај.

Isto tako, da napomenem da sam i ja trenutno u Doboju u ovom momentu...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 10:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
tensSa je napisao:
Citiraj:

Cuvaj se neuracunljivih dobojlija :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 12:10 
Hertzog je napisao:
tensSa je napisao:
Citiraj:

Cuvaj se neuracunljivih dobojlija :lol: :lol: :lol:

Kad ja nisam neki dan ubio lika, shuti samo... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2010, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nemoj tensSa bolji si ti od ovih likova. :wink:

Vrh

PostPoslato: 06 Mar 2010, 15:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
tensSa je napisao:
Kad ja nisam neki dan ubio lika, shuti samo... :D :D :D

gdje? u omerti? :D :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 16:15 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dobri su ti iz grada, kakvih sve ima po selima.

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 20:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

dado_n je napisao:

Svi planinci su se slili u doboj za vrijeme rata, tako da, boljih ljudi imas po selima...

Vrh

PostPoslato: 07 Mar 2010, 22:16 
skeva je napisao:
dado_n je napisao:

Svi planinci su se slili u doboj za vrijeme rata, tako da, boljih ljudi imas po selima...

Ziva istina, malo ko da valja, ono sve seljachki mentalitet po Doboju, samo sto ne seru po ulicama...

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 16:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

skeva je napisao:

I mene zovu planinac po mjestu boravka, iako je najvece brdo u mome selu 500 m nadmorske visine. Ne znate vi sve nase seoske seme, dosta toga sta se desi i ne cuje se. Nesto kao tamni vialjet. :D Nego sad malo ozbiljnije ja sam se uvijek zalago za sledecu teoriju, razlika izmedju seljaka i seljacine je da jedan obradjuje zemlju, a drugi naordnjake. Sto se tice onih pravih planinaca, znam ih dosta sa Ozrena i Trebave, koji su posve korektni i normalni. Drazi mi je posten seljak nego gradski klosar.

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 18:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
skeva je napisao:
dado_n je napisao:

Ziva istina, malo ko da valja, ono sve seljachki mentalitet po Doboju, samo sto ne seru po ulicama...

Al moram da priznam da mi je drazi seljacki mentalitet nego banjalucki kvazi-urbani mentalitet....

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 18:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
dado_n je napisao:
skeva je napisao:

I mene zovu planinac po mjestu boravka, iako je najvece brdo u mome selu 500 m nadmorske visine. Ne znate vi sve nase seoske seme, dosta toga sta se desi i ne cuje se. Nesto kao tamni vialjet. :D Nego sad malo ozbiljnije ja sam se uvijek zalago za sledecu teoriju, razlika izmedju seljaka i seljacine je da jedan obradjuje zemlju, a drugi naordnjake. Sto se tice onih pravih planinaca, znam ih dosta sa Ozrena i Trebave, koji su posve korektni i normalni. Drazi mi je posten seljak nego gradski klosar.

Одлично речено.
Никад нећу заборавити своју наставницу српско-хрватског која нас је увијек укоравала ако би чула да неког зовемо сељачино. Она је говорила: "Дјецо, на селу живе индивидуални пољопривредни произвођачи а сељаци су у градовима. То су вам они који су побјегли од мотике и на све могуће начине покушавају бити већи грађани од оних који су одрасли у граду".

Ја сам давне 1999. године и "побјегао" из града баш због свих тих који су нахрлили у њег.
А и то село гдје сам живио, 20 минута пјешке од центра, градски телефон, регионални пут 5м од куће, сад имају и кабловску. Једини минус што нема централног гријања већ ваља с дрвима се зезат читаву годину. Чудни су путеви господњи :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sinny je napisao:
dado_n je napisao:
skeva je napisao:

Одлично речено.
Никад нећу заборавити своју наставницу српско-хрватског која нас је увијек укоравала ако би чула да неког зовемо сељачино. Она је говорила: "Дјецо, на селу живе индивидуални пољопривредни произвођачи а сељаци су у градовима. То су вам они који су побјегли од мотике и на све могуће начине покушавају бити већи грађани од оних који су одрасли у граду".

Ја сам давне 1999. године и "побјегао" из града баш због свих тих који су нахрлили у њег.
А и то село гдје сам живио, 20 минута пјешке од центра, градски телефон, регионални пут 5м од куће, сад имају и кабловску. Једини минус што нема централног гријања већ ваља с дрвима се зезат читаву годину. Чудни су путеви господњи :D

E jebiga, ja sam ti iz stanara i te takozvane gradske povlastice je im imao i moj djed :D .... Osim kablovske naravno, ali ima satelitska :wink: .... A sto se tice drva, uvedi sebi centralno grijanje pa lozi ugalj u podrumu, lakse je :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 19:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
skeva je napisao:
E jebiga, ja sam ti iz stanara i te takozvane gradske povlastice je im imao i moj djed :D .... Osim kablovske naravno, ali ima satelitska :wink: .... A sto se tice drva, uvedi sebi centralno grijanje pa lozi ugalj u podrumu, lakse je :D :D :D

Ма није ствар у повластицама већ у томе што ови што владају градом (а такође дошли Бога питај одакле) у град смјештају само оно до моста на Босни, а рецимо Липац им није град.
Свагдје се покушава град проширити, само код нас га покушавају сузити.
Не знам колико је тачно, чуо сам да су опет дозволили градњу солитера и да ће један да никне код ватрогасног дома.

Него оћел бити шта од општине Станари?

Vrh

PostPoslato: 08 Mar 2010, 19:51 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Nema od stanarske opstine nista, ako se to desi sta ce onda ostati dobojskoj opstini. A i tesko bi onda za SDS bilo osvojiti vlast, ako se uzme u obzir koliko bi mjesta otislo u tu opstinu. Mada su Stanari napredno mjesto, dva poslanika u skupstini RS-a, jedno iz SDS-a a drugo iz SNSD-a.

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2011, 21:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Српска демократска странка запањена је изјавом предсједника Врховног суда РС Желимира Барића да је одлука ове правосудне институције којом је Рајко Савић ослобођен оптужбе да је убио потпредсједника СДС-а Бранислава Гарића - коначна и да више нема ванредног правног лијека.

Од неког ко се налази на челу највише правосудне институције у РС најмање што се требало очекивати јесте да макар покуша заштитити дигнитет своје професије и укаже на намјерне пропусте тужиоца Горана Рубила који су за циљ имали ослобађање убице који је признао убиство, али умјесто тога Барић је одлучио да стане на страну криминализованог правосуђа.

Господин Барић би, такође, требало да зна да је овом судском фарсом прекршено Уставом БиХ загарантовано право на правично суђење и то на штету покојног Гарића, те да је правни лијек за то апелација Уставном суду БиХ коју окружни тужилац Горан Рубил и Окружно тужилаштво Добој не желе да поднесу јер знају да би у том случају испливале на површину све њихове нечасне радње које су имале само један циљ – ослободити убицу.

Српска демократска странка упозорава и на чињеницу да је Високо судско тужилачко вијеће одбило да реагује у овом случају, иако им је још из пријава покојног Бранислава Гарића против тужиоца Горана Рубила било јасно да је убијени Гарић мета Рубилове незаконите хајке. Високо судско тужилачко вијеће се, такође, оглушило од пријаве Српске демократске странке у којима смо још прије почетка суђења затражили истрагу против Рубила и његово изузеће због основане сумње да ће омогућити ослобађајуђу пресуду убици.

Српска демократска странка поручује свима онима у Окружном тужилаштву Добој, ВСТС, и правосудним инстанцама, који су чинили свјесне пропусте како би Рајку Савићу на крају дали лиценцу да некажњено убија, да нећемо одустати од истрајавања на правди и да ће и њихов рад бити предмет судског поступка.

Случај особађања Гарићевог убице је најочигледнији доказ да је правосуђе у БиХ разлог непостојања правне државе, а тужилаштва заштитници криминала и корупције. Стога ће се Српска демократска странка залагати за редефиницију ВСТС и чишћење правосуђа од корумпираних тужилаца и судија.

http://www.sdsrs.com/sajt/index.php?option=com_content&view=article&id=3356:2011-02-17-12-58-15&catid=4:2009-08-18-11-24-58&Itemid=10
Citiraj:
БАЊАЛУКА, 24. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Народна скупштина Републике Српске /РС/ формирала је данас Анкетни одбор који би требало да утврди чињенице, које се односе на убиство потпредсједника СДС-а Бранилсава Гарића у Добоју.

За формирање Анкетног одбора гласало је 65 посланика, нико није био против и уздржан.

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини РС Вукота Говедарица истакао је да је продубљено неповјерење у професионалност читавог система правосуђа у РС и да због тога Анкетни одбор треба испитати чињенице у случају Гарићевог убиства.

"Анкетни одбор треба да утврди да ли је у овом случају затајио правосудни систем или појединци у њему. Уколико је проблем у систему, онда је Народна скупштина РС дужна да покрене његове корјените промјене, а уколико су одговорни појединци онда морају бити санкционисани", рекао је Говедарица.

Он је напоменуо да СДС не жели да политизује цијели случај.

Врховни суд РС је 30. октобра прошле године потврдио пресуду добојског Окружног суда којом је Рајко Савић /47/ из Добоја ослобођен оптужбе да је 26. априла 2009. године убио потпредсједника СДС-а Бранислава Гарића.

Судско вијеће добојског Окружног суда којим је предсједавала судија Војка Прешић изрекло је ослобађајућу пресуду Савићу, уз образложење да је кривично дјело починио у неурачунљивом стању.

Према оптужници, Савић је убио Гарића 26. априла 2009. године у просторијама Општинског одбора СДС-а у Добоју испаљивањем пет метака из пиштоља, усљед чега је Гарић искрварио и преминуо на лицу мјеста. У то вријеме Рајко Савић је био директор грађевинске фирме "Грађ-промет" из Добоја.

Предсједник парламента РС Игор Радојичић рекао је раније да би Анкетни одбор оцјењивати да ли је било злоупотреба, али да не може улазити у ревизију правоснажних пресуда

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 76 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]