Hristov je napisao:
Warriore, evo ti tipican primjer zamjene teza.
Talija, niko ne govori o seksu ovdje, nego o onome sto je predstavljeno na slici. Da li ti lavica nisi shvatila, ja ne znam. Meni je potpuno svejedno sta stavljas, samo nemoj povlaciti neumjesne paralele sa Pismom. Romanticna ljubav - DA. Seksualne egzibicije kao na slici i Pismo - NE. Ako Pismo afirmise romanticnu ljubav, ne znaci da afirmise svaku vrstu seksualne egzibicije.
Bez uvrede, nema potrebe za vredjanjem i etiketiranjem. Samo sam rekao svoje misljenje. Ako se pozivas na Pismo, onda budi konzistentna, jer ce neko na osnovu tvog pisanja zakljuciti da Pismo afirmise i vulgarne izraze.
Pokazao si Warrioru baš šta je zamjena teze.
Niko ne govori o seksu ovdje, samo što seks ne vadiš iz usta
Dosta više sa seksom!
Još jednom:
- Kao prvo, moj avatar nema veze sa mojim postovima, ako se nekome gadi neka otvori na drugom pdf temu npr. "umjetnici treba vas na robiju"
- Kao drugo, baš me briga kako ko tumači moj avatar i što balavački upoređuje moj karakter sa slikom, a pri tom zaboravlja "ne sudi da ti ne bude suđeno".
- Kao treće, ne vidim na osnovu čega si se nadovezao i napravio paralelu: vulgarnost = Pjesma nad pjesmama = seks "fuj to"?
Kako ti zamišljaš seks a kako romantičnu ljubav i da li to ima ikakve dodirne tačke - ne interesuje me, ima drugi pdf koji se bavi tim pitanjima pa se tamo može otvoriti tema "da li ljubav podrazumjeva seks ili ne?"
- Kao četvrto, ne možeš nikome nametati da je nešto što je od Boga ostavljeno skaredno i nakazno, a to je opet za drugi pdf i drugu temu npr. "psihološki osvrt na traume od seksa".
Prema tome na ovom pdf-u i na ovoj temi ja bih po stoti put zamolila da se vratimo na temu, a na drugim pdf-ima da razmotrimo problem mog avatara.