mlada_komsinica je napisao:
shoole je napisao:
Јеботе, ви тачно више не знате шта би писали, па пишете бесмислице...
hajde da prestanemo sa vrijeđanjem.ok?!
Шта те вријеђа овдје? Конкретно. Ако те нервира или смара, шта ћу ти ја, немој читати. Али рећи некоме да пише бесмислице није увредљиво.
Da smo u NJ ovo se ne bi dešavalo. Možda bi nas ubijali po ulici ,ali to bi bilo po propisima.
Ti poznaješ grijanje Njujorka i probleme sa kojima se susreću građani Njujorka?! Lijepo.
Da li se kod njih poštuju procedure ili i tamo ima naivnih?!
Да, тамо постоје јасне процедуре. Једноставно, тај град се континуирано и плански развија 200 година. То се не може рећи за БЛ. Ни континуитета ни плана.
И у Њујорку има наивних.
shoole je napisao:
Па како ће проћи технички пријем? На основу којих папира? На основу тога што ћете фино замолити Град?
Shoole tvoja drskost zaista nema granice. Ustao si na lijevu nogu. Vrati se pa pokušaj sa desnom.
Не разумијем, покушаваш бити паметна са овим гатањем на коју сам ногу устао? Неки дар видовитости?
shoole je napisao:
Ко ће примити на техничком пријему то складиште гаса?
Град формира комисију и ангажује неког инжињера да изврши технички пријем и тог дијела објекта. Откуд он зна како је рађено то?
Otkud on zna?! Pa otkud mi da znamo.
Видим да ти није јасно шта је технички пријем. Овлаштено лице на основу пројекта, докумената надзорних органа, грађевинске књиге, атеста... доноси одлуку да ли је нешто технички исправно и у складу са пројектом и дозволом.
Није ваше да знате како је то урађено, ви сте купци. Проблем је за комисију за технички пријем како да зна.
shoole je napisao:
Нико није извршио ревизију тог дијела пројекта. Ко је вршио надзор тих радова, неко ко се разумије у то?
Otkud tebi informacija da nije izvršena revizija tog dijela projekta?! Interesantno. Čekam odgovor.
Чекање се исплатило, чекала си и дочекала одговор.
Откуд знам да није извршена ревизија тог дијела пројекта? Врло једноставно. Ревизија пројекта се врши прије издавање грађевинске дозволе. Како је јаро инвеститор није тражио дозволу за пројекат од 6 спратова и са гасном инсталацијом, на ревизију је ишао пројекат објекта са 4 спрата. Дакле, није била ни ревизија тог дијела пројекта јер пројектом није ни била предвиђена.
e pa nije baš potpuno tako, zli investitor posjeduje revidiran projekat iz 2004. sa po+pr+5+m i opštinski papir o obračunu kvadrata (rente) koji se poziva na djelovodni broj pomenutog projekta i u tom obračunu nema petog sprata, posjeduje par zapisnika opštinskih inspektora gdje u jednom stoji da se obustavi gradnja (nakon kojeg dobija odobrenje odgovarajućeg ministarstva o nastavku gradnje) a nakon toga drugi da se objekat gradi prema pomenutoj dokumentaciji samo da treba prilagoditi dozvole tj. prvo regulacioni plan. Znači inspekcija i investitor su radili u talu do jedne tačke kad se nešto desilo, mašina je ostala bez maziva... nije podmazano gdje treba i cvrc tu se javlja "dobri" inspektor i izgovara gomilu bljuvotina na naš račun...
E sve te papire je imao notar (mi dozvolu na 4 sprata i zapisnik inspekcija da se zgrada radi u skladu s projektnom dokumentacijom) nije nas upozorio ni na šta već napisao predugovor na 5 spratova, banke dale kredite, inspektori su ih imali a sjetili se rušiti nakon što već živimo više od godinu u stanovima, gdje su do sada bili?
Pojedinci na forumu tvrde da smo mi isključivi krivci za svoju poziciju. E s tim se ne slažemo, mi ne snosimo nikakvu krivicu sem što smo vjerovali notaru (koji nam je da napomenemo propisno uzeo mjeru).
Investitora treba kazniti da više ne može prodavati ni žvake na ulici a kamoli da se bavi izgradnjom. Prijatelji mi kažu iz svog iskustva da su svi isti...
Jedino što tvrdimo je da smo mi najmanje krivi od svih a nas hoće da s porodicom izbace na ulicu, a komisija kaže da pravdu tražimo na sudu kad investitor ispari ili na neki drugi način nestane. Ni razmislili nisu da legalizuju postojeće stanje a zlog investitora propisno kazne, jer kad ga dobro opališ po džepu sledeći će da razmisli šta da radi ubuduće (imaju 42 zgrade da rješe rušenjem, biće zanimljivo).
Zato i pišemo molbe odbornicima i predsjedniku Skupštine te tražimo prijem kod gradonačelnika jer nas jedino on može izvući iz kaše koji su drugi zakuvali!!!