banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 05:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Feb 2010, 16:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2006, 11:47
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/repu ... je%21.html

jel ovo moguce?? ye.em ti ovakvu neuredjenu i s.ebanu drzavu ako je istina! u svakoj normalnoj drzavi ministar zdravlja bi trebao dobiti otkaz tj podnijeti ostavku..ali ovaj Skrbic kao i uprava KC vjerovatno nece snositi nikakvu odgovornost :roll:
Mislim da nestane anestetik i da salju kuci tesko bolesne ljude kojima je hitno potrebna opreracija? Jesu oni normalni? Pa bolje stanje u zdravstvu je bilo tokom rata..
Zaista sam bez komentara. I nakon ovakvih vijesti se zaista pitam da li bi mogla ikada vise zivjeti u "svojoj" zemlji

Majka je naš početak i kraj

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Avg 2005, 01:01
kao sto vec rekoh davno a recicu opet dok se ne uvatimo kakvih kolceva pa kretenima pocnemo razbjati glave bolje nam nece biti, ti isti kreteni ce nas jebati i jebati i jebati

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 17:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Lol
E ovo ja sad stvarno previse, cuj nestalo im anestetika, ne razumijem samo kako su mogli dopustiti da im se to desi :roll:
Inace na hirurgiji je haos, barem na odjelima, dok sam tamo isla na praksu, nikad nisu imali ni rukavica, maske za lice, fali im vate, alkohola... ma uzas... :angry1:, ali operacione sale su dobro radile, stvarno ne kontam ovu situaciju, cisti nemar i bezobrazluk

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 17:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Avg 2009, 19:25
breskvica je napisao:
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/republika_srpska/story/102808/Otkazane+sve+operacije%21.html

jel ovo moguce?? ye.em ti ovakvu neuredjenu i s.ebanu drzavu ako je istina! u svakoj normalnoj drzavi ministar zdravlja bi trebao dobiti otkaz tj podnijeti ostavku..ali ovaj Skrbic kao i uprava KC vjerovatno nece snositi nikakvu odgovornost :roll:
Mislim da nestane anestetik i da salju kuci tesko bolesne ljude kojima je hitno potrebna opreracija? Jesu oni normalni? Pa bolje stanje u zdravstvu je bilo tokom rata..
Zaista sam bez komentara. I nakon ovakvih vijesti se zaista pitam da li bi mogla ikada vise zivjeti u "svojoj" zemlji

U normalnoj drzavi lik poput Skrbica ne bi ni mogao biti ministar... Nasa surova realnost.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 06 Jan 2003, 01:19
Ali zato žohara ima na pretek...

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 20:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 14:46
Slobodno se može reći - Cijelokupno zdravstvo BiH (i RS i FBiH) je dno dna. Recimo, Škrbić bi po meni trebao da bude batler, a ne ministar.. ali pošto je u državi sve naopako i neobrazovani ljudi postaju ovo što jesu danas..onda.. zna se kako bi i sama država funkcionisala i na koji način danas funkcioniše.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Recimo, Škrbić bi po meni trebao da bude batler, a ne ministar.. ali pošto je u državi sve naopako i neobrazovani ljudi postaju ovo što jesu danas

Ne branim ni Skrbu ni Stanetica niti bilo koga u KC jer se ovakvi propusti ne smiju dogadjati .. al' oboijca su bili u vrh svoje generacije po prosjeku .. postdiplomske studije takodje zavrsili jako rano .. obojica profesori na MF .. kakva neobrazovanost? Sta lupetas? :roll:

+

Otkazan je, koliko ja cujem, samo 'hladni' program / operacije u opstoj anesteziji .. hitni zahvati su i dalje izvrseni, kao i oni gdje je koristen drugi vid anestezije.

Da je propust - jeste .. da je sveopsta katastrofa - i nije bas

Citiraj:
kao sto vec rekoh davno a recicu opet dok se ne uvatimo kakvih kolceva pa kretenima pocnemo razbjati glave bolje nam nece biti, ti isti kreteni ce nas jebati i jebati i jebati

Nevezano za slucaj - al' ovo je rjesenje. Dobro, bez kolceva i lupanja glava, al' zrtva propusta treba da digne frku, da zvoni na sva zvona, pa kad se opeku 1-2-3-5x, sledeci put ce bolje razmisliti. Medjutim, kao sto to kod nas obicno biva, oni koji su najebali ce danas galamiti, sutra pognuti glave, a po forumima ce se tu i tamo provuci 'sramota' i 'fuj' i 'drzava je u kurcu' i nakon par dana - pojeo vuk magarca.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2010, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...i mojoj rodjaki je otkazana operacija s obrazlozenjem da je hirurg na godisnjem...kad sam im rekao da ne verujem kako niko ne uzima godisnji u februaru, rekli su da nemaju kiseonika...seronje, seronje, dripci rasipnicki...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 00:11 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Maj 2009, 20:41
V@nja je napisao:
Citiraj:
Recimo, Škrbić bi po meni trebao da bude batler, a ne ministar.. ali pošto je u državi sve naopako i neobrazovani ljudi postaju ovo što jesu danas

Ne branim ni Skrbu ni Stanetica niti bilo koga u KC jer se ovakvi propusti ne smiju dogadjati .. al' oboijca su bili u vrh svoje generacije po prosjeku .. postdiplomske studije takodje zavrsili jako rano .. obojica profesori na MF .. kakva neobrazovanost? Sta lupetas? :roll:

+

Otkazan je, koliko ja cujem, samo 'hladni' program / operacije u opstoj anesteziji .. hitni zahvati su i dalje izvrseni, kao i oni gdje je koristen drugi vid anestezije.

Da je propust - jeste .. da je sveopsta katastrofa - i nije bas

Citiraj:

Nevezano za slucaj - al' ovo je rjesenje. Dobro, bez kolceva i lupanja glava, al' zrtva propusta treba da digne frku, da zvoni na sva zvona, pa kad se opeku 1-2-3-5x, sledeci put ce bolje razmisliti. Medjutim, kao sto to kod nas obicno biva, oni koji su najebali ce danas galamiti, sutra pognuti glave, a po forumima ce se tu i tamo provuci 'sramota' i 'fuj' i 'drzava je u kurcu' i nakon par dana - pojeo vuk magarca.

Da nije dodikov kum, mogo je biti vrh vrhova pa opet nebi dobijo posao!

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 00:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A i nije neko otkrovljenje kad saznas da se funkcije kod nas dijele po stranackoj liniji :D

Ne govorim ja kako je on dosao na funkciju i kakav je ministar, samo sam se osvrnuo na opasku da su on i Stanetic neobrazovani.

Treba medju ovima koji su izvisili za operaciju jos jedna "ajkula" da bi ova prica imala neki smisao. Prodje li bez toga, kao sto rekoh, bice samo 'pojeo vuk magarca'

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 01:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Okt 2004, 19:06
V@nja je napisao:

Bože. Pa to samo kod nas... Odlično opisano, Vanja... Ne razumijem čega se boje ti ljudi.... Daću banalan primjer. Prošle godine nama su htjeli povećati školarinu. Studenti 10 dana lomili drvlje i kamenje i naravno ponovo spuste,.... Kad ćemo to dočekati u Bl?! Nikad. Jednostavno su ljudi lijeni, pasivni, boje se "više sile", u ovom slučaju Dodika i šute i trpe... Strašno strašno...
Što reče ignjholio, dok se ne pobije gamad, jebaće nas u mozak...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 10:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Moja mama je anesteziolog u KCBL i pricala mi je jos u novembru-decembru da imaju deficit anestetika... Znaci, do toga nije doslo odjednom, nego se neko probudio tek kad je doslo do toga da su se ispraznile sve zalihe "za ne daj Boze". Jbg...

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 10:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
k'o u nadrealistima. strasno, pa cak i da su ostali bez anestetika i na jedan dan. neko bi za ovo trebao odgovarati, ali kod nas je situacija sasvim obrnuta. al nema veze, mi imamo zgradu da mozemo cijelom svijetu prkositi.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 10:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2009, 13:59
WinstonWolfe je napisao:
k'o u nadrealistima. strasno, pa cak i da su ostali bez anestetika i na jedan dan. neko bi za ovo trebao odgovarati, ali kod nas je situacija sasvim obrnuta. al nema veze, mi imamo zgradu da mozemo cijelom svijetu prkositi.

Winstone svaka ti cast za ovo!
Eto sta je nasa drzava...sramota...bolesnici mogu umrjeti jer nema anestetika za operacije...ccccc....da i to cujem...slag na tortu...a u pm!!!
Ajde da se i to desi al NIKO bas NIKO nece odgovarati za ovo...zasto nema ljudstva pa se fino covjek koji je pogrjesio ne izvini javno i dadne odmah ostavku...da pokaze da ima malo ljudstva u njemu...ne ne njemu je vazno da ima fotelju ispod guzice sigurnu i da moze i dalje primati ogromnu platu dok narod gladuje...fuuujjj....

Evo ljudi u cemu je ogromna razlika u EU i kod nas...u EU ako ljudima nesto ne stima oni izadju na ulice i protestuju...sve dok se stvarni ne rjese u njihovu korist...kao sto zlo_krme rece fino narod pokaze da se i njega mora pitati za nekakve promjene pa bile one i sitne jer taj isti narod je onaj koji placa i izdrzava drzavu sto znaci da imaju najvise prava glasa.
Kod nas narod samo treba da glasa, da placa, da suti i trpi, a politicari su tu da fino pokupe sve sto stignu!!
Jadno ljudi jadno do bola!
Nadam se samo da niko nece nastradati zbog ovoga!

I da kao sto Winston rece...al mi imamo zgradu vlade koju nemaju ni u Bruxelu... :angry4: :angry4: :angry4:

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 11:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Mar 2008, 23:26
A sta mislite o opciji da ljudi iz zdravstva nisu krivi za ovu situaciju?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 12:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nego?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 12:07 
Veteran
Veteran

Taman posla da cu ispravljati krivu drinu, ali taj anestetik se narucuje na nivou drzave. Ne moze KC bl naruciti 1000 doza, a recimo sarajevo 2000.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 12:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa zar to nije onda u nadleznosti minstarstva zdravlja RS?

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 12:17 
Veteran
Veteran

Ne, u ovom slucaju nije.

Vrh

PostPoslato: 27 Feb 2010, 12:20 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Mar 2009, 02:35
Ljudi ovde pravo nisu normalni...Svaka njemu cast na tom prosjeku, ako je vec imao tako visok, al dzabe to sve kad je covjek odlucio da svoj intelekt stavi u sluzbu kriminala...To je kombinacija koja cuda cini...
Al sto je najgore, sutra da neko organizuje neki protest, pola naroda bi ostalo kod kuce i vikalo "a, sta cu, ne mogu ja nista"...

- Pjevaj kao da te niko ne cuje.
- Zivi kao da je Raj na Zemlji.

http://www.youtube.com/watch?v=YXdAIJK6 ... re=related

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]