banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 23 Jun 2025, 21:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Stari Zavjet
PostPoslato: 24 Jan 2010, 17:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
jellyfish je napisao:
Moguce je stvoriti jednu vrstu u drugu genetickim permutacijama. Takodje je moguce uzgajati i organe posebno.

Jos da komentarisem sto kazes da je "pisano" i "obecano". Obecane su mnoge stvari u bibliji pa se nisu ostvarile. Obecano je da ko ima vjere zrno gorusicino da ce pomjerati planine. A znam one koji su imali vise vjere pa nisu mogli najjednostavnije stvari ostvariti.
A jos veci problem je sto ti stalno ponavljas kako nema ni jednog dokaza pored hiljadu navedenih i milion nenavedenih dokaza ovdje.

ako kažeš da je moguće stvorit psa od mačke gdje i kad je dokumentovano takvo što. na uzgoju organa se radi, a zna se kako i iz čega.
matej 17:20: "a on im je rekao: zato što imate malo vjere. jer zaista vam kažem: ako imate vjeru zrna goruščice, reći ćete ovoj gori: 'premjesti se odavde tamo', i premjesti će se, i ništa vam neće biti nemoguće".
ne bih ni trebao komentirati tvoj komentar na ovaj stavak u kojem isus ohrabruje učenike nakon što mu oni obeshrabreni kažu kako nisu mogli istjerat određenog demona.isus ohrabruje svoje učenike i želi im reći da trebaju imat više vjere i sve je moguće, a ne da odustaju pri neuspjelom pokušaju. dakle ne radi se ni o kakvom obećanju.
naravno da ponavljam da nema ni jednog dokaza, jer istih i nema niti ga je iko iznio.
dokaz za evoluciju bi bio:
- da je živa materija nastala iz nežive. ima li takvog dokaza? nema.
- fosilni izvještaj. potkrepljuju li fosili tu teoriju? ne.
- mutacije su temelj evolucije. može li se mutacijama jedna vrsta promjenit u drugu? ne.
- činjenice u stvarnom svjetu trebale bi potkrijepiti tvrdnje u obrascu evolucije. da li je to slučaj? ne.
ovo što vi navodite kao dokaze, to s dokazivanjem evolucije nema ništa ilu su u krivu silni naučnici uglavnom evolucionisti koje sam citirao, prelistajte moje postove i vidjet će te da ni jedan od vas nije ni blizu iznio naučnih imena i njihovih spoznaja kao ja, ako vi bolje znate i imate jače reference od tih uvaženih naučnika od kojih su neki i nobelovci onda u redu, ja se povlačim.

@elvis
ne znam šta je tebi čudno sa zajedničkim genima, mnoge vrste imaju takve zajedničke gene, čovjek i majmun ih imaju više od pola ali je čovjek čovjek, a majmun majmun i to se ne mjenja.
jer postoji mehanizam koji razdvaja vrste, ta raznolikost vrsta zajamčena je genetskim mehanizmom svake od njih i svaka od njih se može razmnožavat unutar svoje vrste, ali ne može preći granicu koja odjeljuje svaku pojedinu vrstu. ta je granica kao što se može jasno vidjeti u živih stvorenja nametnuta sterilitetom.
sama ova boldovana činjenica govori o stvaranju svake vrste zasebno i ruši evolucione temelje.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 18:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
mary juana je napisao:
jellyfish je napisao:
Moguce je stvoriti jednu vrstu u drugu genetickim permutacijama. Takodje je moguce uzgajati i organe posebno.

Jos da komentarisem sto kazes da je "pisano" i "obecano". Obecane su mnoge stvari u bibliji pa se nisu ostvarile. Obecano je da ko ima vjere zrno gorusicino da ce pomjerati planine. A znam one koji su imali vise vjere pa nisu mogli najjednostavnije stvari ostvariti.
A jos veci problem je sto ti stalno ponavljas kako nema ni jednog dokaza pored hiljadu navedenih i milion nenavedenih dokaza ovdje.

ako kažeš da je moguće stvorit psa od mačke gdje i kad je dokumentovano takvo što. na uzgoju organa se radi, a zna se kako i iz čega.
matej 17:20: "a on im je rekao: zato što imate malo vjere. jer zaista vam kažem: ako imate vjeru zrna goruščice, reći ćete ovoj gori: 'premjesti se odavde tamo', i premjesti će se, i ništa vam neće biti nemoguće".
ne bih ni trebao komentirati tvoj komentar na ovaj stavak u kojem isus ohrabruje učenike nakon što mu oni obeshrabreni kažu kako nisu mogli istjerat određenog demona.isus ohrabruje svoje učenike i želi im reći da trebaju imat više vjere i sve je moguće, a ne da odustaju pri neuspjelom pokušaju. dakle ne radi se ni o kakvom obećanju.
naravno da ponavljam da nema ni jednog dokaza, jer istih i nema niti ga je iko iznio.
dokaz za evoluciju bi bio:
- da je živa materija nastala iz nežive. ima li takvog dokaza? nema.
- fosilni izvještaj. potkrepljuju li fosili tu teoriju? ne.
- mutacije su temelj evolucije. može li se mutacijama jedna vrsta promjenit u drugu? ne.
- činjenice u stvarnom svjetu trebale bi potkrijepiti tvrdnje u obrascu evolucije. da li je to slučaj? ne.
ovo što vi navodite kao dokaze, to s dokazivanjem evolucije nema ništa ilu su u krivu silni naučnici uglavnom evolucionisti koje sam citirao, prelistajte moje postove i vidjet će te da ni jedan od vas nije ni blizu iznio naučnih imena i njihovih spoznaja kao ja, ako vi bolje znate i imate jače reference od tih uvaženih naučnika od kojih su neki i nobelovci onda u redu, ja se povlačim.

@elvis
ne znam šta je tebi čudno sa zajedničkim genima, mnoge vrste imaju takve zajedničke gene, čovjek i majmun ih imaju više od pola ali je čovjek čovjek, a majmun majmun i to se ne mjenja.
jer postoji mehanizam koji razdvaja vrste, ta raznolikost vrsta zajamčena je genetskim mehanizmom svake od njih i svaka od njih se može razmnožavat unutar svoje vrste, ali ne može preći granicu koja odjeljuje svaku pojedinu vrstu. ta je granica kao što se može jasno vidjeti u živih stvorenja nametnuta sterilitetom.
sama ova boldovana činjenica govori o stvaranju svake vrste zasebno i ruši evolucione temelje.

Hahah, kakav odgovor, "to je jednostavno tako".
Kakav si ti lik. Pa to dokazuje da vode porijeklo od istog pretka.
Kod ljudi ukrstanje naroda ostavlja trag u genetskom kodu. Kod Srba imas turskih gena, slovenskih, ilirskih itd. Znaci to pokazuje ukrstanje tih plemena odnosno naroda.
E ali kod zivotinja to nije slucaj jer se one razmnozavaju samo unutar svoje vrste, odnosno zivotinje nemaju unutar vrste podjelu na narode, rasu itd. Dakle kod zivotnja postojanje razlicitih gena samo se moze pripisati zajednickom pretku.
Dobro si rekao, covjek i majmun ih imaju preko 90 % :wink:

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 18:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
da dokazuje da ljudi vode porijeklo od istog ljudskog pretka adama to i biblija kaže.
ljudi se mogu razmnožavat između svih rasa, ali nema razmnožavanja između čovjeka i majmuna samo unutar iste vrste.
to što imaju neke gene zajedničke nema apsolutno veze s bilo čim, jer su tako stvoreni, vrste su neponovljive i jedinstvene od početka i to je činjenica. građa odnosno materija od koje su sastavljeni kod svih živih bića je ista, ali se oni ipak razlikuju i razmnožavaju po svojim vrstama i nije moguće mješanje različitih vrsta.

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2010, 18:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Kako ti kazes.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2010, 19:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
jellyfish je napisao:
Ali i ako je bio onda je stariji od 6000 godina, u ovom slucaju 10000 sto dokazuje naucnu neopravdanost bukvalnog tumacenja biblije.

Zeznuo sam se, u pitanju je 60000 godina. Davno sam gledao pa sam mislio da je 10000, ali je 6 puta vise dakle 60000, ili oko 10 puta vise od 6000. O tome mozete citati i u sljedecem tekstu:

https://genographic.nationalgeographic. ... index.html

Ovo 60000 mi nesto lici na 6000. Moguce je da tu ima i neka povezanost. Naravno, ako se odustane od bukvalizma, bukvalnog tumacenja stihova i drugih stvari.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 23:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Braćo zar ne znate koje je naše oružje i protiv koga se borimo?
Koje su prve reči varalice bile upućene Evi? zar to nisu reči sumnje? A Gospodu takođe ,,ako si sin Božji...'' i uvek sumnja do kraja jer nije vera sviju.
Vera je dar od Boga i jedino je on može dati a neprijatelj uzeti ako mu dozvolite.
Isus se molio da Petar ne izgubi veru...a zašto je baš za VERU molio? Zašto nije molio recimo da ga se ne odrekne?
Greh se može oprostiti ali nevernom se nemože vera vratiti i tad je izgubljen.
Pogledajte koliko vas saleću sa raznim pitanjima sumnje i duvaju sa svih strana da vam uruše kuću. Samo smo na STENI sigurni zato s verom u Boga hodajte putem spasenja i nosite sustale gaseći strele neprijatelja istinom.

Slava Bogu na visini a vama blagoslov i mir.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2010, 23:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
lavić je napisao:

Slava Bogu na visini a vama blagoslov i mir.

Potpisujem. Kako si lavic ? :)

Ma liberté

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 10:25 
Veteran
Veteran

Mir sestri i domu njenom.
Kao čovek-u borbi sam protiv sila tame i protiv svoga tela.
Život po Duhu nam je važniji jer ćemo telo odbaciti a duh se vraća Bogu koji ga je dao.
Hvala na pitanju,zahvalan sam Bogu za sve što je učinio za mene i što čini i što će učiniti ali ne samo za mane već i za svaku dušu.

Sestro kako si ti?

PS. Na žalost onaj brat u veri je umro i nijedan petrolej na svetu nebi pomogao u tom slučaju. Razlog je što ima leka onom kome ima veka a ako Bog podvuče crtu dalje se nemože. Ta bolest nije bila na slavu niti na kušanje već na spasenje duha. Zato svi koji učine zavet neka paze šta dalje čine jer tad neprijatelj silno deluje da vas obori.
Ko nađe milost kroz kajanje po zavetu predaće mu se telo na mučenje da bi mu se duh spasio.

Naša verska shvatanja su različita ali je onaj što nam daje živote isti.

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 15:41 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Pa jel to moj brat lavic, kako si mi druze stari...nema te odavno.

Nisam te dobro razumio, ali cini mi se da si rekao da je covjek za kojeg si trazio lijeka umro, koji je bolovao od raka il nesto slicno...

Inna lillahi we inna ileyhi radziun... (Svi smo Allahovi i Njemu se vracamo)

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2010, 22:10 
Veteran
Veteran

Oficiru s ružom

Pozdrav i svako dobro.
Na žalost ostao sam bez brata u veri ali mi je Bog preko njega dao nekoliko životno važnih poruka.
U vlasti su Gospodnjoj vrata smrtna.
Postoji jedan eksperiment sa miševima gde se miševi potapaju u posudu sa vodom i nakon 17 minuta ni jedan miš nije bio živ.
U sledećem ogledu stavljaju se miševi na isti način i nako 10 minuta vade živi iz vode da bi se ti preživeli miševi nako 3 dana ponovo podvrgli istom testu i šta se dešava...
Miševi su zapamtili da se mogu izbaviti jer su to već proživeli i borba traje jer postoji NADA za izbavljenje tako su preživeli 36 časova!!!
Zar mi nemamo nade ni koliko miševi?

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2010, 16:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
Biblijske propise Prust je opisao kao starinske zakone koji, uz divljačke propise o pokolju djece na majčinim grudima, s pretjeranom osjetljivošću brane da neko kuha jare u mlijeku njegove matere ili da pojede životinjski bedreni živac kad se časti njenim bedrom.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 331 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Sva vremena su u UTC [ DST ]