Pozdrav svima

Nov sam na forumu i nisam imao živaca da čitam sve što se pislao na prethodnim stranicama, ali ću vam napisati neka svoja iskustva u vezi blica, možda nekome i pomognem

Dakle imam WADSL već godinu dana i 8 mjeseci (potpisao sam ugovor kad je bila ona akcija 2 mjeseca besplatno za studente).
Na početku je bilo problema, te neki radovi, te onda dvije sedmice mi nije radio net dok nisam shvatio da trebam samo uraditi update mrežne kartice
Inače ponekad kad mi je bio spor net, znalo je pomoći da isključim adapter iz struje na 10 minuta i ponovo uključim.
Ali, moram da se pohvalim da već godinu dana nemam nikakvih problema

Zadnji put kad mi nije nekoliko dana normalno radio net poslao sam im žalbu preko onog njihovog formulara na sajtu, i odmah nakon toga mi se net popravio, i još dan kasnije su me zvali da pitaju, da li trebaju doći da poprave kvar

Međutim bez obzira što je internet sada jako stabilan, ja nema šanse da ostanem korisnik WADSL-a ako se nešto pod hitno ne promjeni!
Prvo su uveli one nove pakete što koštaju 30 KM a nama "starim korisnicima" nisu dali da da pređemo na taj paket, pa su onda povećali nama malo brzinu jer više plaćamo.
I nakon svega, sad kad povećaju brzine, mi ćemo plaćati 40 KM za uslugu koju će neki u isto vrijeme da plaćaju 30 KM
zbog svega toga neću više da budem blicov korisnik, odoh u teol pa nek mi net bude duplo lošiji ako treba
A što se tiče PINGA, znam da je to važno gejmerima

Dakle zbog toga što blic ima izlazni link prema Sloveniji preko Hrvatske na tim serverima je i najbolji ping. Ja inače igram CS kad imam vremena, i otišao sam na game tracker i potražio slovenske i Hrvatske servere(nažalost nema ih puno)
Uglavnom na slovenskim serverima ping mi je između 15 i 30, a na hrvatskim između 40 i 50, dok je u isto vrijeme na srbijanskim serverima ping od 70 do 100