banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 20:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autoru Poruka
PostPoslato: 03 Dec 2008, 00:07 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2007, 10:54
evo da malo čitamo o jednom od uspješnih muzičara koje je Banjaluka muzički obrazovala:
Mladen Matović
Slika
http://www.nezavisne.com/nedjeljne/vijesti/28123/Ima-vise-nagrada-nego-godina-iza-sebe.html

hajd i da malo navedemo i stara imena iz Muzičke škole, kao što su legendarni Ašer Volah ("E.T."), koji je đake, kako to mit kaže, lupao poklopcem klavira po prstima dok su svirali ako bi napravili grešku, zafrkantski ali i zajebani brka Zdravko Ćosić Ćosa (predavao i muzičko vaspitanje po osnovnim školama u BL), čistačica Mina itd:

http://www.cafekajak.com/Forum/forum.pl?msg=3037

Vrh

Tema posta: Re: Re:
PostPoslato: 24 Feb 2009, 16:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
EiLeen je napisao:
Meni je solfeđo predavala Aida... Bar mislim da se tako zove.. :-?

A meni Savićka (zaboravih kakos se zove, Svetlana??((sjetio sam se, Snežana Savičić)) ) a kada je ona otišla onda Vera Karaman. Za Veru nas isprepadali, al kad je vidjela kako rasturam, postala je duša. :D

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 12:27 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Mar 2009, 12:19
dobro vam doshla!
:)
Molim, ako neko zna, da li u RS postoji privatna srednja muzichka shkola i gde.
Interesuje me gde i ako moze neki kontakt telefon.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 12:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Mar 2008, 20:03
Ne postoji!! :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 13:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Ja sam znači išao na privatne časove a upisan u državnu školu, možeš vjerovat??? Zato jer nisam bio iz Banjaluke. A nisam ni sada :lol:

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 13:18 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 04 Mar 2009, 12:19
goci master je napisao:
Ja sam znači išao na privatne časove a upisan u državnu školu, možeš vjerovat??? Zato jer nisam bio iz Banjaluke. A nisam ni sada :lol:

mene zanima srednja muzichka, klavir, za dete iz Amerike ako ikako mogu da se izbegnu predmeti kao shto su sociologija,istorija,fizika.......on odlichno govori srpski jezik(konverzaciju) ali bash da savlada gradivo .... i odgovara......teshko
ps.znachi ako neko zna za shkolu gde su samo stuchni predmeti a to bi mogla biti neka privatna shkola, zavrshio je osnovnu muzichku za godinu dana 6 godina i izuzetan je talenat

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2009, 13:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Manaki je napisao:

hajd i da malo navedemo i stara imena iz Muzičke škole, kao što su legendarni Ašer Volah ("E.T."), koji je đake, kako to mit kaže, lupao poklopcem klavira po prstima dok su svirali ako bi napravili grešku,

Mene nije lupao poklopcem ali jeste udarao po prstima. Ili jos gore, kada ti dodje kuci i prezderava se sa starcima a ti sjedis u sobi i lupas glavu od klavir :roll: Cula sam da je u Poljskoj. A Mirjam?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 20:02 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Feb 2010, 19:47
OLJA DAKIC NIJE BAS NAJBOLJI PRIMJER ZA "BANJALUCKU" SKOLU SOLO PJEVANJA!!!!!!
OPSTE JE POZNATO DA JU JE NEMANJA SAVIC IZBACIO IZ SREDNJE MUZICKE SKOLE JER JE ISLA I U GIMNAZIJU (???!!!), PA JE BILA PRINUDJENA DA MUZICKO OBRAZOVANJE NASTAVI U SKOPLJU...
TAKODJE JE SA 21 GODINOM POSLIJE MALTRETMANA RADMILE SMILJANICI I DIPLOME NA BGD AKADEMIJI OTISLA U BIJELI SVIJET I UCILA KOD DRUGIH SVJETSKIH PEDAGOGA...OLJA JE SAMO PRIMJER KAKO SE NASA SREDINA OPHODI PREMA TALENTIMA...
TO STO JE JEDNA OD RIJETKIH TALENATA, KOJA SE IZVUKLA OD SIGURNOG UNISTENJA KOJE RADMILA SMILJANIC PROVODI VEC GODINAMA ,NE ZNACI DA JE TREBA STAVLJATI U ISTI KOS SA DRUGIMA!!!
A STO SE TICE SMILJANICKE -NIJE NI CUDO STO JE SVI MRZE-NAJGORI VOKALNI PEDAGOG EVER !!!
NAZALOST POSTO JE POKLALA STUDENTE PO BGD, SAD TO ISTO RADI I U BL... :cry:
KAZEM NAZALOST, JER JE OVAJ KRAJ VEOMA BOGAT TALENTIMA...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 20:10 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Feb 2010, 19:47
ajkula je napisao:
Manaki je napisao:

hajd i da malo navedemo i stara imena iz Muzičke škole, kao što su legendarni Ašer Volah ("E.T."), koji je đake, kako to mit kaže, lupao poklopcem klavira po prstima dok su svirali ako bi napravili grešku,

Mene nije lupao poklopcem ali jeste udarao po prstima. Ili jos gore, kada ti dodje kuci i prezderava se sa starcima a ti sjedis u sobi i lupas glavu od klavir :roll: Cula sam da je u Poljskoj. A Mirjam?

Asher je u Israelu i radi u starackom domu...

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Jeste u Izraelu, dolazio je u BL prije 7-8 godina vidjela sam ga. Mirjam i Lotika su bile jedna u Kanadi, jedna u Izraelu.
Nije spuštao poklopac na prste (to više liči na onog metuzalema Draginju), ali je znao malo udariti po prstima. Mene nije nikad, samo mi je govorio da sam krvopija :lol:. Čuvam i danas svesku u kojoj je zapisivao na času... bezbroj priča i anegdota s njim.
Kuhanje na času je posebna priča. Jedne godine u sred rata, možda '94 je dolazio pijanista iz Beograda održati koncert u B.Dvoru, pa je prije podne vježbao u dvorani Muzičke škole. Kad je prolazio kroz onaj hodnik gdje je Ašerova učionica, Ašer je upravo izletio da prospe u WC vodu iz šerpe u kojoj je kuhao krompir ali nije gledao kud ide pa je zalio vodom ovog čovjeka po bijelom sakou :confused2:. Kakva scena.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 22 Feb 2010, 21:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Zna li neko solidne instruktore pjevanja?? Takodje, moze i gitare, ali pjevanje mi je prioritetno... Sto se tice gitare, nemojte mi predlagati ljude koji su samouki ili sl, pa sad daju instrukcije, nego neki bivsi prof ili sl, koji sad daje instrukcije... A sto se tice pjevanja, treba mi malo casova, a ne znam da li to moze u muzickoj i sl...

Vrh

PostPoslato: 28 Feb 2010, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
U muzičkoj ne, oni rade po svom planu i programu itd. Ima dosta profesora koji daju instrukcije i nauče te ono što tebe zanima. Ne znam sad nikog da preporučim, nisam dugo u kontaktu s njima. Možda ima u oglasima?

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 01 Mar 2010, 15:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Pod sta bi to spadalo?? Licni oglasi? Ili sta? Meni treba onako malo da unormalim glas... Pa da mi instruktor pokaze vjezbe i sl... Uglavnom skontacu vec sta i kako, samo me zanima gdje :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 193 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Sva vremena su u UTC [ DST ]