banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 19:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 08 Feb 2010, 14:36 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2007, 17:13
Aha ok hvala za info!

Udruzenje linux korisnika Republike Srpske

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 22:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Feb 2008, 02:17
Moj komentar na onu priču o feedbackovima... ne vidim razlog za ostavljanje negativnog feedbacka ukoliko se problem reši sporazumno. Svi su zadovoljni, i zašto nekom upropaštavati posao ostavljajući negativan feedback...
Ja sam imao nekoliko problema, i kad nisu slali, i kad jesu pa to onda ne dođe i uvek se rešilo na obostrano zadovoljstvo. Jednom mi je vraćen novac a nakon 10ak dana sma dobio i item. Naravno, prošlo je 45 dana pa sam pre toga tražio refundaciju...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2010, 23:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
Pa jel citate vi sta se pise?

Negativan ostavljam kad moram prijaviti slucaj PP, da oni intervenisu.

Neutralan ostavljam kad se s njim natezem pa mi na kraju sam vrati pare.

Cesto ne ostavim nikakav, ako je mala stvar, nesto jeftino, a zakomplikuje se.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 16:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ja se izvinjavam što sad ne mogu da čitam 21 stranicu teme mada ne bi bilo loše da pročitam vaša iskustva pa da znam šta mogu očekivati.

Nemam nalog ni na PayPal-u ni na eBay-u, pretpostavljam da moram otvoriti oba i onda ih valjda nekako povezati. Zanima me ovaj tip PayPal naloga, kao što znate imaju tri, ovaj Business mi ne treba ali ne znam da li da uzmem Personal ili Premier. Čitao sam malo o razlikama među njima ali nisam najbolje shvatio. Nalog bi mi trebao za eBay kupovine, ne za prodaje na njemu (bar pretpostavljam da neću prodavati, nemam tih planova).

Znam da je Premier nalog "jači" (više mogućnosti, valjda može primati preko 5 uplata godišnje, ali uzima proviziju za to za razliku od Personal naloga) ali ne znam da li imam kakvih posljedica ako otvorim Premier kad je u pitanju samo eBay kupovina.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 17:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Sve i da hoces bilo sta da prodajes - nema mnogo poente s obzirom da novac sa paypal racuna ne mozes ponovo prebaciti na karticu.

Za kupovinu putem ebay-a (za sta, pretpostavljam, otvaras paypal nalog) ti nema pretjerano razlike izmedju premier i personal nalog s obzirom da ni jedan ni drugi ne uzimaju proviziju prilikom slanja novca.

Dok BIH ne dodje na listu zemalja koje mogu da podizu novac sa paypala, ne moras lupati glavom sta i kako :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 21:49 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Okt 2009, 18:37
Jel ima neko predlog kako da naplatim pare od kineza posto mi posiljka nije stigla a kinez kaze da mu paypal odbija kada pokusa da mi prebaci pare na paypal (cak mi je okacio i screenshot)?
Nije mi frka za pare jer je cifra mizerna ali nevolim da me neko "zavrne" pa je to stvar principa.
Da napomenem da se nisam zalio u predvidjenom roku jer sam mislio da ce stici a i popunio sam prije par dana onaj formular na paypal u slucaju kada se ne dobije posiljka ali nisam dobio nikakav odgovor.

Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 22:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Nama iz BiH ne mogu uplaćivati na pay pal.

Vrh

PostPoslato: 13 Feb 2010, 23:04 
Početnik
Početnik

Koliko mi se cini ovde se pisalo da je nekima vracen novac nakon sto posiljka nije stigla (refund).
Ili to vazi samo ako se prijavi prije isteka roka o zalbi?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 00:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ili biće da mi ne možemo povlačiti novac na naše račune, već to mogu samo Amerikanci.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 03:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
tox master je napisao:
Jel ima neko predlog kako da naplatim pare od kineza posto mi posiljka nije stigla a kinez kaze da mu paypal odbija kada pokusa da mi prebaci pare na paypal (cak mi je okacio i screenshot)?
Nije mi frka za pare jer je cifra mizerna ali nevolim da me neko "zavrne" pa je to stvar principa.
Da napomenem da se nisam zalio u predvidjenom roku jer sam mislio da ce stici a i popunio sam prije par dana onaj formular na paypal u slucaju kada se ne dobije posiljka ali nisam dobio nikakav odgovor.

Pozdrav

sve je moguce,meni su refundirali bezbroj puta i nikada se nije desilo da paypal odbija...niti sam cuo za takav slucaj. u principu, zastita na e-bayu je takva da rijetko danas neko moze da bude prevaren. ja ti predlazem da trazis da ti ponovo posalje artikal.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 10:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Apr 2006, 19:03
tox master je napisao:
Koliko mi se cini ovde se pisalo da je nekima vracen novac nakon sto posiljka nije stigla (refund).
Ili to vazi samo ako se prijavi prije isteka roka o zalbi?

Vracanje para nije isto sto i slanje. On pokusava da ti posalje pare, a trebalo bi da ponisti transakciji, mada je to mozda nemoguce nakon odredjenog vremenskog perioda.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 10:42 
Početnik
Početnik

I meni se ovo cini kao logicno objasnjenje posto je rok za refund davno istekao (narucio sam 23.11.2009) a dosta ljudi ovde je potvrdilo da im je vracen novac kada posiljka nije stigla.
Da rezimiramo onda,refund ide bez problema ali cisto prebacivanje para nije moguce u Bih?

Cisto da znam za ubuduce da se ne zeznem i ne nasedam na fore "pricekaj jos malo,stici ce...".

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Ako ti je proslo onih 45dana sto pise na racunu, onda ne mozes nista uraditi.. Tj mozes, da ti taj kinez vrati pare... Ako ti nije proslo 45 dana, mozes kod PayPala uraditi Dispute, objasniti sta ne valja, postaviti i screenshot i oni ti vrate pare...

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znači svaka pošiljka mora biti manja od 45 dana?

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2010, 17:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
eBay je super, faktički najveća (virtuelna) trgovina na svijetu. Maltene neograničen izbor, mogu uporediti produkte svih ponuđača na jednom mjestu, izabrati najbolju ponudu, brzo platiti, i sve to sjedeći u svojoj kući. Ako želite novi uredjaj ispod cijene, odete na eBay. Ako želite da se riješite uredjaja koji vam ne treba, odete na eBay, ne morate više ići davati oglas u novine.
Samo sam kupovao, i jeftinije i skuplje artikle, i svaka kupovina je bila pun pogodak. Kako uslijed ove krize mnoge firme idu u stecaj pa prodaju inventar, moglo se naći materijala po basnoslovnim cijenama. Ja sam u junu prosle godine kupio pilu za beton po bagatelnoj cijeni, da vam ne govorim koliko takva nova pila košta. Jedina alternativna ponuda je bila u Beogradu od covjeka koji je prodavao preko oglasa, za duplo višu cijenu.
Dosad sam bio samo jednom prevaren, za nekih 50 eura, ali bio sam brzoplet i uzeo najjeftiniju ponudu od neprovjerenog prodavca. Lopova ima na eBay-u, ali oni su brojcano inferiorni u odnosu na broj ozbiljnih ebay-era, i lako se mogu prepoznati. Vodite se onim ocjenama koje kupci/prodavci ostavljaju i nema problema. Ja lično ama baš nikad ne bih kupovao nešto od prodavca sa manje od 10 ocjena, sa prodajnom vrijednošću od par stotina eura.
Inače, eBay mogu svima preporučiti. Šteta što nemamo domaću verziju eBay-a.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2010, 10:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
filozof sa vrbasa je napisao:
Znači svaka pošiljka mora biti manja od 45 dana?

Obicno svaka posiljka i jeste manja od 45 dana (bar meni)... Dosad sta god da sam narucivao, dostava je od 14-21 dan... Nekad zna preci, ali nikada ne dolazi do tog 45og dana... Tih 45 dana ti oznacava rok do kojeg ti mozes podici "tuzbu" na PayPal-u protiv prodavca u slucaju da te on prevario... Na racunu to izgleda ovako: "Issues with this transaction? You have 45 days from the date of the transaction to open a dispute in the Resolution Center."... Nakon tog 45og dana, gubite mogucnost podizanja "tuzbe" i necete moci traziti od PayPal-a da vam vrati novac... Ovo radite samo ukoliko kupac ne odgovara na vase poruke u kojima trazite da vam vrati novac... Otvorite PayPal, podignete "tuzbu", objasnite o cemu se radi, i prilozite neki dokaz... U roku 2-3 dana dobijete novac nazad... Jednom sam koristio ovo, kada je prodavac jednostavno prestao sa radom a nisam dobio stvar koju sam kupio i on nije odgovarao...

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 09:39 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Feb 2010, 09:29
Cao!
Moze li mi neko reci, kako platiti prodavcu ukoliko on trazi da se placanje izvrsi preko nekog checkout sistema, preko paypala. Kad god pokusam u zadnjem koraku u kojem treba potvrditi placanje pojavi mi se ova poruka:

Sorry — your last action could not be completed

If you were making a purchase or sending money, we recommend that you check both your PayPal account and your email for a transaction confirmation after 30 minutes.

If you came to this page from another website, please return to that site (don't use your browser's Back button) and restart your activity.

If you came from PayPal's website, click the PayPal logo in the upper-left corner to return to our home page and restart your activity. You might have to log in again.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 10:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Nisam bas najbolje razumio koju si opciju placanja izabrala? Ako si izabrala PayPal i unijela tacne podatke svog PayPal racuna, mozda nemas dovoljno novca na PayPal racunu da zavrsis transakciju? Ako nije to, mozes li dati malo vise informacija?

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 11:33 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 22 Jan 2004, 10:56
Mozda pomogne... mada nisam siguran da je u tome problem. Uglavnom, ako koristis opciju da saljes novac samo nekome, direktno sa paypal stranice, kad unosis njegovu e-mail adresu/paypal nalog, ne mozes koristiti copy->paste te adrese. Moras otkucati tu adresu. Znam da je meni to pravilo probleme, dok nisam shvatio u cemu je problem.

Vrh

PostPoslato: 21 Feb 2010, 15:11 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 21 Feb 2010, 09:29
Pokusavala sam platiti tako sto idem na opciju PAY NOW u lijevom gornjem cosku pored osvojenog itema ali nece...(a ostala placanja su mogla tako) kad kliknem na to pay now pojavi se sledeca poruka:

You are paying for 1 item from fafada-deutsch. To continue payment, click the Continue button at the bottom of the page.
Important: Your seller uses a customized checkout system provided by ChannelAdvisor, an eBay partner. Information about this purchase will be forwarded to this partner's Web site where you will complete the checkout process.

Poslije toga idem na to Continue i tu upisem sta treba pa predjem na sledeci korak u kojem se trazi da udjem na svoj paypal i to i uradim i onda mi se pojavi ona poruka koju sam navela...
Je li imao neko slican problem i kako ga je rjesio ako je imao...?
P.S. kontaktirala sam i prodavca i on mi je ustvari samo rekao to sto sam vec rpokusavala...
Hvala na odgovoru...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]