banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 05:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 207 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Sta je SRECA?!
PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:19 
Sreca je gajba 'ladne pive...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
jest' vala... xD

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
tensSa je napisao:

Nakon one piletine i bataka? :D

Kad je čovjek srećan zato što je nekome učinio dobro djelo, kad ga neko drugi usreći, kad je srećan što je nešto postigao... sve to vuče na egoizam, jer u suštini srećni smo jer smo ponosni na sebe.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2010, 13:21
tensSa je napisao:

:lol: :lol: :lol:

a vidi ovo:

http://www.youtube.com/watch?v=3G2LSUqm ... re=related

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
sreca ti je kad padnes,slomijes se ko p***a a dobijes 7 na lotu :D

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2008, 23:36
Dok god neko ne upozna nesrecu (u bilo kom vidu) tesko ce dokuciti pravu srecu i sreca je nesto prolazno,kratkotrajno,brzo se zaboravi i ma koliko velika bila uvjek je fali.Sreca se desava svakodnevno,cesto je u malim,"nebitnim" stvarima samo je tesko prepoznati i uzivati u njoj,meni se cini da mi ljudi nekako vise volimo biti nesrecni nego srecni :(

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Jedna onako "limunada" priča ali ima dobru poentu:

LOVCI NA SREĆU

Jednoga dana vidješe dječaci nekog starca kako ide ulicom sa velikom korpom na ramenu, prepunom blistvaih zvijezda. Laganim zamahom ruke on bi s vremena na vrijeme zagrabio iz korpe i zavitlao kao da sije. Tada bi mnogo prekrasnih zvjezdica zalepršalo oko njega kao jato varnica.
- Šta to radite? – upitaše dječaci goreći od znatiželje.
- Sijem sreću! – odgovori čovjek i mirno nastavi svoj posao dok su mu se među prstima caklili prekrasni dragulji iz kojih su dječake gledale tople dugine boje.
Osvojeni tom ljepotom mališani smjesta pojuriše da uhvate sreću, ali uzalud.
I oni najhitriji i najokretniji ostajali bi praznih ruku.
- Uzalud je to što činite – osvrnuo se tajanstveno starac. Tako je nikada nećete uloviti.
- Zašto? – upitaše začuđeno dječaci.
Nasmiješivši se, starac im odgovori:
- Tek kad se naučite sijati radost i ljepotu oko sebe, bićete pozvani na žetvu sreće.
Onaj ko grabi sebi, nikada neće uhvatiti sreću.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:46 
malka je napisao:
Dok god neko ne upozna nesrecu (u bilo kom vidu) tesko ce dokuciti pravu srecu i sreca je nesto prolazno,kratkotrajno,brzo se zaboravi i ma koliko velika bila uvjek je fali.Sreca se desava svakodnevno,cesto je u malim,"nebitnim" stvarima samo je tesko prepoznati i uzivati u njoj,meni se cini da mi ljudi nekako vise volimo biti nesrecni nego srecni :(

Plakao sam jer nisam imao cipela sve dok nisam vidio čovjeka bez stopala...

Ne sjecam se ko je rekao tu mudrost, ali odlican primjer kako trebamo biti zahvalni za neke stvari...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

amidža je napisao:
- Tek kad se naučite sijati radost i ljepotu oko sebe, bićete pozvani na žetvu sreće.

amidza ova ti ne pije vode...vidi politicare,sve sebi grabe a i srecni su jer nijedan nije iza resetaka gdje im je mjesto 8)

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Obično niko ne cjeni to što ima, a tek shvati šta je imao kad to izgubi. Može to biti zdravlje ili nešto drugo.
"Imadoh – ne znadoh, izgubih – poznadoh".

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:52 
Zato i ide ona kletva:"Dabogda imao, pa nemao"...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

cvox je napisao:
amidža je napisao:

amidza ova ti ne pije vode...vidi politicare,sve sebi grabe a i srecni su jer nijedan nije iza resetaka gdje im je mjesto 8)

Nisam siguran da su sretni niti bih se mjenjao za njihov način života.
Sama pomisao da ti barem milion ljudi svakodnevno spominje mamu u negativnom kontekstu te ne može činiti sretnim.

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 14:58 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Dok je god sve u redu a covjek misli da mu nesto fali on je vec srecan jer sta bi se desilo kada bi saznao da mu zaista nesto fali...
predlazem ti Veve da stavis kamencic u cipelu :wink: vidjeces srece kada ga izvadis

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 15:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

amidža je napisao:
Sama pomisao da ti barem milion ljudi svakodnevno spominje mamu u negativnom kontekstu te ne može činiti sretnim.

jest njemu milion ljudi ebe mater al on zato potkrada taj isti milion ljudi i ebe im mater......duga je to prica moj amidza...duga al zalosna :cat:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 15:09 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

amidža je napisao:
Nisam siguran da su sretni niti bih se mjenjao za njihov način života.

u knjizi Blago cara Radovana ima cijelo jedno poglavlje koje govori o sreci a jedna recenica koja govori bas o ovome a ona glasi ovako
"Slava,to je jedina covekova sreca koja nije spokojna i koja je najskuplje placena..."
takodje tamo pise i ovo
"Sreca,to je osecanje da covek ima sto mu je najpotrebnije.Covekova sreca,medjutim,ne moze nikad biti potpuna ako i svaki svoj prohtev uzme za potrebu;a to je bas najcesci slucaj..."

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 15:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Malo je podugačko ali vrijedi pročitati:

......Strane puta bile su zatrpane krpama bijelog snijega. Ali u sredini, bjelina je bila uništena, pomiješana sa braunkastom bojom tragova, utisnutih stopa koje ostavljaše stotine žurnih nogu. Ljudi su jurili tamo-amo, noseći putem pregršt stvari u naručju. Smijali su se i dozivali jedni druge dok se probijaše kroz masu.

Negdje iznad puta, dugačke ruke staroga stabla pružale su se ka nebu. Borilo se i jaukalo dok ih je jak vjetar savijao prema zemlji. Ispod njega, oglasio se gordi zvuk kašlja a predivna jelka širila je i čistila svoje tanke zelene grančice, stresajući čist snijeg koji se rasprši po tlu.

“Mogla sam i pretpostaviti”, reče jelka podrugljivim glasom, “da ćeš se morati dobro potruditi, želiš li ostati uspravan. Ružan si i kada imaš lišće, koje si, eto, izgubio. Pomakneš li se još malo, ostat ćeš potpuno nag.”

“Znam”, odgovori staro stablo. “Sve je navuklo najljepšu odjeću za zimu. Čak i odavdje vidim ukrase što se sjaje na svakom ćošku. A jučer je neki čovjek došao i postavio presvijetle, stvarno predivne lampe na svako drvo koje stajaše uz put, osim na mene, naravno.” Pogledao je sjetno, a komadić rastopljenoga snijega kliznu na tragove stopa, baš kao suza.

“Pa naravno. A zar si mislio da će staviti i na tebe rasvjetu, pa da tvoja ružnoća bude još očitija?!”, podrugljivo će jelka.

“Valjda si u pravu”, odgovori staro drvo, tužnog glasa. “Kad bih se samo mogao negdje skloniti dok zima ne prođe ali evo, tu sam, najružnije biće u svoj toj ljepoti oko mene. Kada bi samo došli i posjekli me…”, i uperi pogled negdje u daljinu.

“Ne želim ti ništa loše”, reče jelka, “al’ si stvarno ruglo za oči. Možda bi za sve nas i bilo bolje kada bi te posjekli.” Još jedanput otrese svoje tanke grane. “Bolje ti je da dobro pripaziš na ta tri mala lista što su ti još ostala. Barem nećeš biti potpuno go.”

“Oh, stvarno sam nastojao”, pojada se staro stablo, “svake jeseni kažem sebi: ‘ove godine neću dati nijedan jedini list, bez obzira na sve!’, ali uvijek neko dođe ko izgleda da mu moji listovi trebaju više nego meni”, i opet pogleda u daljinu.

“Rekla sam ti da ne daš toliko listova onom odvratnom dječaku što raznosi novine”, reče jelka. “Zašto si uopće i spustio grane još niže, da ih on dohvati? Ne možeš reći da te nisam tada upozoravala.”

“Ma jesi”, odgovori staro stablo, “ali tako su ga usrećili. Čuo sam da ih je ubrao kako bi ih odnijeo bolesnoj mami.”

“Ja, ja, svi oni imaju neke razloge”, promrlja jelka. “Naprimjer ona djevojčica… farba listove radi proslave... ma jašta. To su bili tvoji listovi, ne njeni.”

“Stvarno ih je dosta uzela, zar ne?!”, reče staro stablo i kao da mu se pojavi blagi osmijeh.

Iznenada, hladan vjetar zapuha i malehna braunkasta ptica pade na zemlju, baš ispod starog stabla. Sva je drhtala, bilo joj je previše hladno da raširi svoja krila. Staro stablo čeznutljivo je pogleda, te brzo otkači i svoja posljednja tri lista. Zlatasti listovi krenuše na tle, nježno se spustiše na pticu te se ona smiri grijući se od njih.

“E vala, sad’ si pretjer’o!”, dreknu se jelka. “Otkačio si i zadnji list. Ujutro ćeš biti ubjedljivo najružnije stablo u cijelom gradu.”

Staro stablo ništa ne odgovori. Umjesto toga, raširilo je svoje gole grane koliko god je moglo, ne bi li spriječilo snijeg da pada na malu pticu. Mlada jelka okrenu se bijesna, i tek tada opazi nekog slikara koji je stajao u neposrednoj blizini, sav udubljen u svoje četke i platno. Odjeća mu je bila stara i poderana, a lice mu bijaše tužnog izraza. Mislio je na svoje najdraže, i prazno i hladno jutro koje će ih dočekati, jer nije uspio prodati ni jednu sliku, evo već mjesec dana.

No, jelka nije to vidjela. Umjesto toga, okrenula je leđa starom stablu i podrugljivo rekla: “Barem te svoje odvratne grančurine drži što dalje od mene. Upravo me slikaju, pa ćeš mi potpuno pokvariti pozadinu.”

“Nastojat ću”, odgovori staro drvo. I podiže svoje grane što više. Skoro je bio mrak kada je slikar završio rad, pokupio svoje stvari i otišao. Jelka je bila dobro umorna od poziranja i lickanja.

Kasno se probudila naredno jutro i dok je gordo tresla snijeg sa svojih predivnih grančica, iznenadila se vidjevši gomilu ljudi kako okružuju staro stablo uzdišući. Čak i oni što su žurili putem, zastali bi makar nekoliko trenutaka.

“Šta bi to moglo biti?”, zamisli se jelka i protegnu se želivši vidjeti da nije možda tokom noći vjetar otkinuo gornji dio starog stabla.

U tome trenu, papir je odletio iz ruke ushićenog raznosača novina i doletio baš na jelku. Jelka se zagrcnu u šoku. Na naslovnoj strani novina bila je fotografija sinoćnjeg slikara koji u ruci držaše sliku velikog u potpunosti bijelog stabla, čije su se ogoljele grane, prekrivene snijegom, širile prema nebu. A ispod njega ležala je malehna ptica skoro prekrivena s tri zlatasta lista. Ispod fotografije bile su napisane riječi: “Najljepši je onaj koji je sve svoje dao.”

Jelka tiho pognu svoju glavu pred nevjerovatnom ljepotom poniznosti starog stabla....

čiča miča-gotova priča :wink:

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2010, 15:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
malka je napisao:
Dok je god sve u redu a covjek misli da mu nesto fali on je vec srecan jer sta bi se desilo kada bi saznao da mu zaista nesto fali...
predlazem ti Veve da stavis kamencic u cipelu :wink: vidjeces srece kada ga izvadis

Nikako to da uradim, a moracu.

Hvala, Malka, falila si ovde. :)

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 09:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Zanimljivo je spomenuti da psiholozi rijetko razmišljaju o tome što ljude čini sretnima.
Umjesto toga usmjereni su na ono što ih čini tužnima ili zabrinutima. Zato je u zadnjih 30 godina u psihologijskim časopisima objavljeno 45000 članaka o depresiji, a samo 400 o radosti.

Izvor:Martin Seligman, International Herald Tribune, 04.05.1998.

Mislim da je Abraham Lincoln rekao nešto poput:
"Na kraju svega ne broje se godine u vašem životu, nego život u vašim godinama"

Ljudi sretan vam današnji dan :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 09:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Amidža, oba tvoja posta zaslužuju čistu desetku. :wink:

Vrh

PostPoslato: 18 Feb 2010, 09:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sreca je kad nakon mjesec dana odspavas u cugu 8h........e to ti je sreca brate mili :cat:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 207 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]