banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 23:05

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 454 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Sledeća

Izaberite opciju
Muško sam i nemam ništa protiv zadržavanja prezimena 27%  27%  [ 33 ]
Muško sam i protiv zadržavanja prezimena 34%  34%  [ 42 ]
Žensko sam i za zadržavanje prezimena 22%  22%  [ 27 ]
Žensko sam i protiv zadržavanja prezimena 16%  16%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 122
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Ako je ko zaboravio da glasa, neka to uradi prije nego pocne prebrojavanje glasova :D

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ti se zajebavas Hristove :oops: ti ovo sve ozbiljno radis? 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
Dabome ozbiljno, samo mu rezultati glasanja ne idu na ruku - sve podjednako :D

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Interesuje me vise iz informativnih razloga kakvo je stanje kod nas u vezi toga i kako ljudi gledaju na to. A ako neko glasa, neko ne glasa, neko zaboravi da glasa, itd.. :angry3: Zato zelim da se sto vise ljudi ukljuci u glasanje.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Evo da ti kazem iz prve ruke kakvo je razmisljanje o tome kod nas....
Muzevi roditelji i moji su znali kakvu smo odluku donijeli...trebam li reci da je je moj tata zaplakao, a njegovi su rekli da je to nasa odluka i da se slazu sa svime...e, ali smo zaboravili ostale obavjestiti, tako da nam se pola gostiju sokiralo kada su culi kako ja izgovaram xxxxx yyyyy
Jedan dio gostiju je odusevljeno aplaudirao dok su se ostali unezvijereno dosaptavali :D

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
pa covjece sto ljudi sto cudi......zar je vazno oceli ona imati svoej ili tvoje prezime,moje misljenje da to nije nikakav problem niti neka kap koja bi trebala odluciti sudbinu dvoje ljudi koje se vole!
Ako joj to znaci toliko zasto da ne ostavi svoje prezime al isto tako ako ti imas razumjevanja za nju i ona treba imati razumjevanja za tebe jer ako tebi to smeta onda ona treba da popusti...sve u svemu kompromis gradi dobru u dugotrajnu vezu.......

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
cvox je napisao:
pa covjece sto ljudi sto cudi......zar je vazno oceli ona imati svoej ili tvoje prezime,moje misljenje da to nije nikakav problem niti neka kap koja bi trebala odluciti sudbinu dvoje ljudi koje se vole!
Ako joj to znaci toliko zasto da ne ostavi svoje prezime al isto tako ako ti imas razumjevanja za nju i ona treba imati razumjevanja za tebe jer ako tebi to smeta onda ona treba da popusti...sve u svemu kompromis gradi dobru u dugotrajnu vezu.......

Kompromis je samo onda kada zena ustupa?! :roll:

Ali slazem se sa tim da to pitanje ne smije biti kamen spoticanja niti nesto sto bi trebalo da utice previse na dvoje zaljubljenih

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:24 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Što se mene tiče,najradije bih da žena uzme moje prezime,mada bih se pomirio da samo doda moje uz svoje.Totalno mi je glupo da žena zadrži samo svoje prezime,bez dodavanja suprugovog.Koji su se qrac onda i vjenčavali?I kako objasniti djetetu da se mama preziva ovako, a tata onako.......?

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Ova moja uzela moje, svoje nije zadrzala........a mene bas briga za tim.......kao da je bitno prezime, jebalo vas prezime......i ime isto......pa to je najlakse promjeniti majku mu :D :D

P.S Cvox seljacino zaostala!!! :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:51 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Sto kaze Radovan :"Rumenka, kad budem menjao ime zene, promjenicu cijelu zenu" :lol:

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
vidi vidi Hristov se stvarno zeni :)
prije svega,meni taj potpis nista ne znaci,tako da ako buduci muz ne bude bas insistirao necu se ni vjencati,a ako vec budem,ostavicu svoje i dodati drugo prezime,a svoje cu zadrzati iz prostog sebicnog razloga,svidja mi se moje prezime a osim toga,ima nas s tim prezimenom max 100 u cijelom svijetu tako da... 8)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 17:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
azdajica-ny je napisao:
vidi vidi Hristov se stvarno zeni :)
prije svega,meni taj potpis nista ne znaci,tako da ako buduci muz ne bude bas insistirao necu se ni vjencati,a ako vec budem,ostavicu svoje i dodati drugo prezime,a svoje cu zadrzati iz prostog sebicnog razloga,svidja mi se moje prezime a osim toga,ima nas s tim prezimenom max 100 u cijelom svijetu tako da... 8)

E vidis ja isto imam rijetko prezime a ova moja se prezivala kao pola Srba jbt :lol: :lol: pa je mozda i zato uzela moje ali nemam pojma, nismo nesto mnogo o toj temi razgovarali :) :)

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 20:49 
Cuj da nece uzet moje chasno prezime...odma ubit' ako nece... :D :D :D

On topic...oko koje gluposti se svadjate..ccc...

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 20:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 19:20
MA NE PADA MI NA PAMET DA GA MUŽIM AKO NE UZME MOJE PREZIME! Odma cu ga ubit ako nece! Nek ostane onda kod mame, da ga ona tetoši ako ne bude htio da uzme moje prezime. Gdje se to vidjelo ikad, on da svoje prezime zadrži. Bože sačuvaj. Smijaće mi se cijela rodbina. Il` moje prezime il` ništa od braka. Možda, jedino, da uz moje prezime zadrži svoje momačko. Ako me zaista voli i poštuje, i ako mu je preča ljubav i razumijevanje izmedju nas dvoje, od nekog maskulinizma i emancipacije, uzeće moje prezime.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 21:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
raven je napisao:
MA NE PADA MI NA PAMET DA GA MUŽIM AKO NE UZME MOJE PREZIME! Odma cu ga ubit ako nece! Nek ostane onda kod mame, da ga ona tetoši ako ne bude htio da uzme moje prezime. Gdje se to vidjelo ikad, on da svoje prezime zadrži. Bože sačuvaj. Smijaće mi se cijela rodbina. Il` moje prezime il` ništa od braka. Možda, jedino, da uz moje prezime zadrži svoje momačko. Ako me zaista voli i poštuje, i ako mu je preča ljubav i razumijevanje izmedju nas dvoje, od nekog maskulinizma i emancipacije, uzeće moje prezime.

:lol: Ajd molim te reci da se šališ!

NE PADA MI NA PAMET DA TJERAM MUŽA DA PROMIJENI PREZIME :P
Glupost čista, a ni u zadržavanju djevojačkog prezimena ne vidim nešto posebno. Uvijek bilo da žena uzme muževo prezime. Nisam konzervativac, ali tradicija je tradicija.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 21:09 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Ajd molim te reci da se šališ

Valjda je jasno da je post ironija na prethodne postove i na uvriježeno tradicionalno razmišljanje o uzimanju muževljevog prezimena. Iako je nesto tradicija, ne znači i da je zaista dobro svakome.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 21:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Nisam čitala sve postove, jbg, kajem se!

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 21:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

raven, recimo da ti sada imas dva prezimena, A i B, koja si preuzela od majke, i tvoj buduci muz takodjer ima dva prezimena, C i D. Moras se odluciti za samo dva prezimena kod maticara. Koja dva prezimena bi uzela, i ZASTO, objasni mi detaljno razlog?

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 21:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Koliko sam ja jednostavna i normalna :lol: Nista gore od ego tripa :-?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 16 Feb 2010, 21:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Hristov je napisao:
raven, recimo da ti sada imas dva prezimena, A i B, koja si preuzela od majke, i tvoj buduci muz takodjer ima dva prezimena, C i D. Moras se odluciti za samo dva prezimena kod maticara. Koja dva prezimena bi uzela, i ZASTO, objasni mi detaljno razlog?

U ovom slucaju, zadržala bih svoja dva prezimena. Da imamo po jedno prezime, mozda bih razmislila da svome prezimenu dodam njegovo ako bi on to zaista zelio i ako bi imao razumne argumente i razloge. Samo njegovo prezime mi je, jednostavno, prevelika promjena. Zato što volim svoje ime i prezime, navikla sam da me oslovljavaju vec trideset godina tako, ne zelim da me oslovljavaju drugacije, navikla sam da potpisujem svoje racune, ugovore i slicno svojim prezimenom, navikla sam da na mojoj licnoj karti, vozackoj, pasosu stoji moje ime i prezime, i kada me neko upita za ime i prezime, navikla sam na to da ga izgovaram na jedan, od rodjenja stecen, nacin. Navikla sam na moju e-mail adresu sastavljenu od mog imena i prezimena, na moj facebook profil sastavljen od mog imena i prezimena... Navikla sam da mi neko kaze, hej, x y-icka prilikom oslovljavanja. Volim svoje vlastito ime i navikla sam na njega, ono me definise medju milijardama ljudi jer me njime oslovljavaju. Mozda sam previse individualista, ali tesko mi je da odjednom treba da se drugacije predstavljam i da ispravljam druge, znate, ja se vise ne zovem tako, vec ovako... I, da, nisam iskljuciva sto se tice misljenja i stavova, pa tako ni sto se tice ovoga, jer sve u zivotu se mijenja. pa i navike.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 454 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 23  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]