Hristov je napisao:
raven, recimo da ti sada imas dva prezimena, A i B, koja si preuzela od majke, i tvoj buduci muz takodjer ima dva prezimena, C i D. Moras se odluciti za samo dva prezimena kod maticara. Koja dva prezimena bi uzela, i ZASTO, objasni mi detaljno razlog?
U ovom slucaju, zadržala bih svoja dva prezimena. Da imamo po jedno prezime, mozda bih razmislila da svome prezimenu dodam njegovo ako bi on to zaista zelio i ako bi imao razumne argumente i razloge. Samo njegovo prezime mi je, jednostavno, prevelika promjena. Zato što volim svoje ime i prezime, navikla sam da me oslovljavaju vec trideset godina tako, ne zelim da me oslovljavaju drugacije, navikla sam da potpisujem svoje racune, ugovore i slicno svojim prezimenom, navikla sam da na mojoj licnoj karti, vozackoj, pasosu stoji moje ime i prezime, i kada me neko upita za ime i prezime, navikla sam na to da ga izgovaram na jedan, od rodjenja stecen, nacin. Navikla sam na moju e-mail adresu sastavljenu od mog imena i prezimena, na moj facebook profil sastavljen od mog imena i prezimena... Navikla sam da mi neko kaze, hej, x y-icka prilikom oslovljavanja. Volim svoje vlastito ime i navikla sam na njega, ono me definise medju milijardama ljudi jer me njime oslovljavaju. Mozda sam previse individualista, ali tesko mi je da odjednom treba da se drugacije predstavljam i da ispravljam druge, znate, ja se vise ne zovem tako, vec ovako... I, da, nisam iskljuciva sto se tice misljenja i stavova, pa tako ni sto se tice ovoga, jer sve u zivotu se mijenja. pa i navike.