banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 21:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 49  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: F1 Sezona 2010
PostPoslato: 10 Feb 2010, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
Hertzog je napisao:
Silvio Dante je napisao:
Супер би било ако уђе тај Стефан тим, опет бих почео редовније да гледам Ф1.
Мада реално, песимиста сам а и ако уђе а не да Павловићу да бар буде тест-возач, цава је.

Milosu je istekla superlicenca za koju se kvalifikovao 2002. kao sampion italijanske F3, a od onda nema rezultate koji bi ga kvalifikovali za novu. Jedino da je stekne sa minimum 300km na zvanicnim testovima u F1 bolidu - znaci uslov je da Stefanu bude dozvoljeno da ucestvuje na ovim zvanicnim grupnim testovima.

Tako da, ako uopste bude nesto od SGP za ovu godinu, Milos najverovatnije moze da racuna samo na mesto treceg vozaca i tako se kvalifikuje za superlicencu dogodine.

Па о месту трећег возача и пишем.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 16:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma znam, nego cisto da razbijem "iluzije" da postoji mogucnost da vozi ove godine, za one koji nisu znali razlog zasto se njegovo ime ne pominje uz SGP

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2010, 17:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Red Bull odmah imao peh... Webber napravio nekoliko krugova i odmah se pojavio problem sa uljem, mada nisu znali je li u pitanju motor ili hidraulika, ali kao nije neki veliki kvar... Ako se po jutru dan poznaje, sezona ce im biti ista kao prosla :-? :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 10:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2006, 15:16
Hertzog je napisao:
Red Bull odmah imao peh

Šta je baba Red Bull... Ma jok sinko Pit Bull

Srednjevekovni naucnik je tvrdio da je zemlja okrugla i da se okrece oko sunca. Za to je cula Sveta Inkvizicija i on beše izveden pred Sud i osuden. Kazna je bila strašna. Odveli su ga do kraja Sveta i gurnuli u ambis.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 11:21 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jan 2010, 16:01
Još mesec dana ostalo je do starta nove sezone gran pri šampionata Formule 1. Kad je reč o Srbiji ovogodišnje izdanje najbržeg vrikusa na svetu moglo bi da ima istariski značaj. Kako „Blic“ saznaje, Miloš Pavlović (27) dobio je poziv novoformiranog US F1 tima, a njegov debi bi mogao da se dogodi na stazi u Bahreinu 14. marta!

Miloš Pavlović

Tako će Pavlović konačno dobiti priliku ispuni dečački san i oproba se u najprestižnijem svetskom takmičenju na četiri točka, posle decenijskog staža među profesionalcima (Formula dva, Formula 3 i Formula 3000).

Pregovori Pavlovića i Amerikanaca trajali su već duže i stigli su nadomak finalnog dogovora. Miloš će, po svemu sudeći, praviti društvo Argentincu Hoze Mariji Lopezu, koji će biti prvi vozač US F1 tima. Američka ekipa je dobila dozvolu sredinom prošle godine da se takmiči u Formuli 1 u sezoni 2010, nakon što je došlo do proširenja broja učesnika sa deset na 13 timova. Vodeći ljudi te ekipe, Ken Anderson i Piter Vindzor su do sada držali otvoreno mesto za drugog vozača, pošto je Lopez još krajem prošle godine ugovorio saradnju sa novim članom Formule 1. Argentinac je u januaru potpisao jednogodišnji ugovor vredan osam miliona dolara, prema pisanjima svetskih medija.
Postoji mogućnost, međutim, da US F1 ne debituje u Bahreinu 14. marta, ukoliko ne bude tehnički spreman za početak. Bord Formule 1, u dogovoru sa Međunarodnom automobilskom federacijom, dao je zeleno svetlo novim timovima da preskoče prve tri trke u sezoni. Pretpostavlja se da će ovu opciju iskoristiti, pored US F1, i Kampos, o čemu je prvi čovek Formule 1 Berni Eklston govorio nedavno. Činjenica je i da ovi timovi još nisu predstavili svoje bolide.
Inače, zanimljivo je da se radi o jedinoj ekipi u Formuli 1 koja nema sedište u Evropi, pošto se njihova fabrika nalazi u Šarlotu, u Severnoj Karolini.
Pavlović se prošle sezone takmičio u novoj kategoriji, Formuli 2, koju organizuje Međunarodna automobilska federacija. Iako je imao najviše tehničkih kvarova u odnosu na bilo kog drugog svog konkurenta tokom sezone, završio je šampionat na devetom mestu, ostvarivši pritom dva podijum plasmana i jedan najbrži krug u trci.

Bolid za novu sezonu
Ekipa Red Bula je u Herezu predstavila bolid za novu sezonu šampionata Formule 1. Model RB6 je u odnosu na stari bolid doživeo minimalne promene i to na planu aerodinamike. Vozači Red Bula, koji je prošle sezone bio vicešampion u timskoj konkurenciji, ponovo će biti Nemac Sebastijan Fetel i Australijanac Mark Veber koji hoće da se uključe u borbu za titulu.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 11:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakva je provala ovo iskekivanje Red Bull-a, ja sam milio da ce oni neki svemirski brod izbaciti, a oni par stavki promenili na bolidu... A ove glasine oko USF1 su smesne, ali ono sto je najgore kod njih je to sto su od sponzora uzeli silne pare i ako se ne pojave na stazi ima da lete tuzbe na sve strani, jer bar u USA svako svakoga tuzi, ali ono sto je veci problem, "izbacivanjem" ovog tima iz F1 sponzori nece zeleti da imaju veze sa F1 kasnije, a cela ova situacija bi zauvek zakljucala vrata za F1 u USA

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 15:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Silverstone to use new track for 2010 GP

Silverstone has announced that it will use its new 'Arena' layout for this year's Formula 1 British Grand Prix.

The revised track had originally been designed with MotoGP in mind, but when Silverstone regained its F1 date following the collapse of Donington Park's grand prix bid, the Northamptonshire track began considering whether to switch F1 to the new circuit as well.

It has now confirmed that Formula One Management has approved the use of the Arena Grand Prix layout from this year's British GP.

"The new sections of circuit were initially brought in to comply with MotoGP safety regulations, but the 'Arena Complex' was always designed with both two and four-wheeled racing in mind," said Silverstone managing director Richard Phillips.

"We have been very careful, working closely with drivers and riders, to make sure we are improving and enhancing what Silverstone already has to offer - from a drivers', riders' and spectators' point of view."

The new circuit leaves the current GP layout at Abbey, continuing up the former International track backstraight to the new Arena complex, before returning down the National track straight to rejoin the existing GP track's stadium section at Brooklands. F1 cars will therefore no longer use Bridge and Priory corners, but it is hoped that the changes will increase overtaking opportunities.

"Some will miss not seeing modern day F1 cars accelerating through Bridge, but we have to move with the times and continue looking at ways to improve the overall experience," Phillips said. "The new layout will bring an extra dimension to Silverstone, a new challenge for the drivers, and will enable fans to get closer to the action.

"We have a very exciting year ahead of us, with F1, MotoGP and World Superbikes all coming to Silverstone, and I can't wait to see how the drivers and riders tackle the new circuit."

The revisions add 760 metres in length to Silverstone's GP track, and are expected to increase F1 lap times by four seconds.

Work on the Arena circuit is already well advanced. Its first race date is set to be the GT1 World Championship round on 1-2 May.

Silverstone is also pushing ahead with plans to create a new pit and paddock complex between Club and Abbey, which it expects to bring into use in 2011.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 16:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

F1Racing.com.hr je doznao da je američka momčad US F1 potpisala ugovor sa srpskim vozačem Milošem Pavlovićem koji će uz Jose Mariju Lopeza u 2010. biti njihov drugi trkaći vozač.

Službena potvrda o potpisivanju ugovora bi trebala uslijediti uskoro.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Prije nekog vremena kad su Mladena Jergovica pitali vezano za Milosa Pavlovica, da li ce voziti u F1, ovaj je odgovorio - gotovo sigurno, ali da ne moze detaljno pricati o tome.
Mozda je ovo imao na umu.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja cisto sumnjam da ce se USF1 i Campos pojaviti na stazi, uz to bes testiranja mogu samo da budu pokretne reklame na stazi, kao sto je i Virgin koji je razvijao bolid kopjuterskom tehnologijom bez zracnog tunela... U tom slucaju je patnja voziti za takav tim pa makar on bio u F1

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 16:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Te nove ekipe su valjda i govorile da im je ciljna sezona tek 2011.
U svakom slucaju, saznacemo sta i kako za 30 dana :D
Mene ipak vise interesuje Renault i zasto su ovolika taraba na testiranjima :-?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Feb 2010, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ovi rezultati su jos uvek nebitni, jer svako razlicito testira, Ferrari i Mercedes vec dva dana testiraju sa punim bolidima i voze po 40-60 krugova u komadu, tako da rade simulaciju trke, pa su sada sporiji i preko sekunde od npr Toro Rosso-a, koji ide sa praznim bolidom, a oni se i ne trude da postave najbolje vreme... Schumi je npr danas na tim dugim testovima bio nesto sporiji od alonsa, onda je izasao na stazu na nekih 15-ak 20 krugova i popravio vreme za preko pola sekunde... Alonso je izjavio da je poprilicno zadovoljan drzanjem bolida u kisnim uslovima, sto je poprilicno bitno, mada bi bilo bolje da je lepse vreme, jer je prva trka Bahrein, pa Australija, gde ce biti visoke temperature...
Evo i rezultata danasnjeg testiranja

1 Kobayashi Sauber 1m19.950s
2 Buemi Toro Rosso 1m20.026s +0.076
3 Button McLaren 1m20.618s +0.668
4 Hulkenberg Williams 1m20.629s +0.679
5 Liuzzi Force India 1m20.754s +0.804
6 Schumacher Mercedes 1m21.083s +1.133
7 Alonso Ferrari 1m21.424s +1.474
8 Kubica Renault 1m22.003s +2.053
9 Webber Red Bull 1m22.043s +2.093
10 Glock Virgin 1m29.964s +10.014

Virgin ima problema sa isporukom delova, a navodno su imali problema sa prednjim krilom, pa su zato tako losa vremena, mada oni ce izgleda biti sprdnja na stazi ove godine... Testiranje je zavrseno 10ak minuta ranije jer je Button izazvao crvenu zastavu, bolid mu se ugasio na stazi, ali su ga popravili, a sezona nije nastavljena

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 00:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bude li sa Sauberom i BMWom prica kao sa Brawnom i Hondom, okacicu se o strik :oops:
Imao je Virgin problema sa bolidom na danasnjim testiranjima. Otpalo im je prednje krilo, ali su im iz fabrike, navodno, odmah poslali novo.

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ove godine niti jedan dan nije prosao bez crvene zastave... Jutros se opet Barichello izvrtio na stazi pa je testiranje bilo zaustavljeno, a to mu je vec drugi put da se zbog njega prekidaju testiranja 8)

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 12:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Objasnjenje za kazne u sezoni 2010:]

Citiraj:
For any incident during a Grand Prix - such as a jump start or cutting a chicane and gaining an advantage - stewards are presented with three options for penalties:

a) A drive-through penalty: The driver must enter the pit lane and re-join the race without stopping

b) A ten second time penalty: The driver must enter the pit lane, stop at his pit for at least ten seconds and then re-join the race

c) A drop of any number of grid positions at the driver's next race

There are, however, a number of complexities relating to when a penalty can be applied, as F1 governing body the FIA explains:

'Should either of the penalties under a) and b) be imposed during the last five laps, or after the end of a race, these will not apply and (instead) 20 seconds will be added to the elapsed race time of the driver concerned in the case of a) and 30 seconds in the case of b).'

When there are more than five laps to go in a race, the follow situations will take place:

a) The stewards will give written notification of the penalty which has been imposed to the competitor concerned and will ensure that this information is also displayed on the timing monitors

b) From the time the stewards' decision is notified on the timing monitors, the relevant driver may cross the (finish) line on the track no more than twice before entering the pit lane

The driver in question may not take the penalty under Safety Car conditions unless he was already entering the pit lane when the Safety Car came out.

'Whilst a car is stationary in the pit lane as a result of incurring a time penalty it may not be worked on. However, if the engine stops it may be started after the time penalty period has elapsed.'

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Evo i pravila za koristenje dodatnih motora:

Citiraj:
Formula 1 governing body the FIA has announced several changes in the new sporting and technical regulations, released on Friday. From 2010 onwards, drivers can be handed a 10-place grid penalty for use of a second extra engine on one weekend, which will be applied for the next Grand Prix.

Following the rule introduced last year, each driver will be permitted to make use of eight engines over the course of a Grand Prix season, forcing teams to carefully elect which unit should be used for specific races, with the number increasing from 17 to 19 this year.

However, the FIA has now announced that use of a second additional engine (such a using a ninth and tenth powerplant on one weekend) will result in a grid penalty for the following race as well.

'Each driver may use no more than eight engines during a Championship season,' the regulation states. 'Should a driver use more than eight engines he will drop ten places on the starting grid at the first Event during which each additional engine is used.

If two such additional engines are used during a single Event the driver concerned will drop ten places on the starting grid at that Event and at the following Event.'

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet crvena zastava, sada je Rosberg izletio :lol: :lol: :lol:
Je*alo ih evropsko testiranje, gde u ovo doba godine moze u evropi biti lepo vreme... I ta FIA mi nije jasna

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

1. J. Alguersuari Toro Rosso STR5 1:19.919 76 pit
2. P. de la Rosa Sauber C29 1:20.736 +0.817 58 pit
3. A. Sutil Force India VJM-03 1:21.428 +1.509 48 pit
4. F. Massa Ferrari F10 1:21.603 +1.684 72 pit
5. S. Vettel Red Bull Racing RB6 1:21.783 +1.864 59 pit
6. V. Petrov Renault R30 1:22.000 +2.081 68 pit
7. N. Rosberg Mercedes GP W01 1:22.820 +2.901 51 pit
8. R. Barrichello Williams FW32 1:23.217 +3.298 120 pit
9. L. Hamilton McLaren MP4-25 1:23.985 +4.066 66 pit
10. L. Di Grassi Virgin Racing VR-01 1:37.107 +17.188 8 pit

Evo i danasnjih vremena, nije jos gotovo, ali cisto sumnjam da ce neko izaci na stazu, puno je kise, mrak je i staza je natopljena... Virgin je tek oko 15.40 izasao na stazu... Pored Rubensa i Roserg je imao problema na stazi pa je i zbog njega bilo prekinuti testiranje... Uglavnom i ne bas zanimljiv dan... Iz Ferrar-a su rekli da su zadovoljni bolidom, masa je odvezao jedan duzi stint i bolid se poprilicno dobro ponasao...

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 18:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Danas u 17.00 predstavljen Lotus:
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Feb 2010, 18:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 972 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 49  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]