Citiraj:
"Од како је дошао Бајевић, нисам видио ни једну лијепу акцију Звезде..." Е сад, да ли је све до играча? У екипу вратити Перовића, Трајковића, Милијаша и Пуровића? Нитро?
Ne znam bigman... Bajevića sam smatrao odličnim rješenjem za Zvezdu, a ispade da od njegovog dolaska Zvezda igra najlošije u zadnjih desetak godina. Počinje da se javlja sindrom Šakota, kao u košarkaškom timu, pa se sa razlogom bojim sličnog debakla. Tim je doveo ekstra pojačanja, bar za ovu našu situaciju, ali i dalje igre nema... Sad je evidentno da Bajević tvrdoglavo forsira svoju taktiku i pojedine igrače, iako je evidentno, da ti igrači jednostavno ne mogu da se uklope, sastave sa loptom ili šta već. Lako je jednom Georgievu da se manekeniše po terenu, kad zna da će svaku utakmicu biti u startnoj postavi. To mu omogućava da lijepo čuva nogice, nonšalantno igra cijelu sezonu, a kad ga jednom krene, odigraće odlično protiv nekih bijednika sa začelja, pa će se lako nači opravdanje u riječima "Eto vrijedilo ga je čekati", nakon čega će opet da nastavi manekenski hod po travnjaku, na još 20-ak utakmica i tako stalno...
Za Milovanovića već počinjem da sumnjm da je u timu samo kao Đokin sin i ništa drugo. Nedefinisane je pozicije u timu i fali mu štošta u igri. Milijaš i Trajković su po meni daleko bolji izbor, ali ko mene pita. Momci su kreativni i nekako znaju da čuvaju loptu na sredini, što je očit problem u Zvezdinoj igri... Purović mora na teren ili makar onaj mali Brazilac. Đokić je kanta i u timu mora da bude još jedan napadač, makar njegovog (malog) kalibra.
Kako stvari stoje možda bi najbolja opcija bia da se odustane od te ziheraške taktike 4-5-1 koja može da da rezultat kada u timu imaš pokretljive, kreativne i fizički spremne fudbalere ili individiualce koji mogu da naprave višak, a u Zvezdi toga nema. S obzirom da nema pravih bekova u timu valjdalo bi vidjeti neku varijantu sa tri štopera, recimo 3-5-2, gdje bi ovi spoljni bili recimo Trišović i Basta (ili Koroman), dva zadnja vezna Milijaš, Kastiljo, Trajković ili Milovanović, nešto isturen naravno Burza, a dva napdača Purović i Đokić ili još bolje Tadeu. Mislim da bi tu uspjeli svi da se pronađu, pošto jedan Trišović nije kalsičan vezni igrač, već bočni koji pokriva komplentu lijevu stranu, a nije ni klasičan bek. Klasični lijevi vezni mora da ulazi u sredinu, a Trišoviću treba dati da grli liniju i centrira, pošto ima dubok centaršut. Slična je situacijia sa Bastom. Iako je on prvi i najbolji izbor na mejstu desnog beka, on nije klasičan desni bek... S obzirom na tri odlična štopera u timu (Gaj, Đorđević, Bajalica) ovo bi možda bilo i najbolje rješenje. Taj sistem igre jeste prevaziđen, ali se mora prilagođavati onom što trenutno postoji u timu...
Druga varijanta je klasičan 4-4-2 sistem, ali za tako nešto fale bekovi, a bogami i još ponešto...
Citiraj:
Jebali vas ti dječiji transparenti, niste normalni, odakle vam tako glupe ideje ko da ste iz vrtića izašli
Važno da su Grobari "odrasli" i zreli, pa su vrlo "odraslo i zrelo" lomili stolice i majmunski urlikali, dok im na klupi voljenog tima sjedi tamnoputi fudbaler Odita. Inače su vrlo "zreli i odrasli" kada je u pitanju i bojkot kluba. "Bojkot do konačne pobjede", ali s povremenim prekidima. A sad vam je dupe puno jer su te prdonje koje pokušavate da smijenite, dovele trenera koji vam je podario pobjedu u derbiju na Marakani nakon 11 godina. Izgleda da ipak oni majmunski urlici oslikavaju pravi karakter navijača tog kluba. Mene bi ipak bilo malo sramota, hvaliti se takvim "navijanjem"....
Da se razumijemo, to nema nikakve veze s fudbalerima koji su potpuno zasluženo došli do pobjede u derbiju...