La Point je napisao:
urbana_extravaganca je napisao:
BlackHand je napisao:
Lijepo si se potrudio, svaka čast..
У сваком случају сигурно сигурнија историјска грађа у односу на ову захову.
Zavisi kako gledas. Neko ocigledne poraze gleda kao pobjedu

Претпостављам да се ова констатација "неко очигледне поразе гледа као побједу" односи на мене пошто видим да си цитирао мене.
Е сад пар ствари.Прво не пише се побједа већ побиједа.Друго није лепо то што лажеш, јер у целом мом излагању ја нигде нисам споменуо ничију победу.Треће моје познавање историје и твоје су као небо и земља,с том разликом што сам ја на небу а ти на земљи.Овај зах ипак има познавање историје(мада га најчешће користи контра-продуктивно), за разлику од тебе који то очигледно немаш.
А сад да се осврнем и на тај коначни исход битке.По мом мишљењу победника у бици није било,јер се на крају битке дошло на некакав статус кво.Оба владара су погинула,изгубљена је силна војска на обе стране.Чак су турски губици били много виши али узимајући у обриз њихов наталитет и саму бројност турских племена за Османлије су ти губици били подношљивији у односу на Србе.Српска држава није доживела пораз на Косову већ неких 50-60 година касније када је и коначно пала.
Ја сам такође управо да би избегли ову расправу оставио и пост на тему посткосовски период,али ето лакше је сести за комп и излајати се него мало прочитати нешто па онда одговорити.Значи прво све прочитати па онда дискутовати.