stalle je napisao:
Ostao sam bez teksta...
Kao prvo, za karticu-
procitavsi tvoju recenicu, sjetio sam se reklame od MasterCard (Neke se stvari ne mogu kupiti novcem, za sve ostalo tu je MC..) pa sam iz zeze to ubacio... Pustio sam i dva smajlija da se razvlace, kako bih jasno napomenuo da se radi iskljucivo o sali, nista vise.. Vidim da si to pogresno razumjela, vjerovatno zbog ukupne teme, ali to nije bilo tako zamisljeno!
Ostali dio teksta nemam namjeru da komentarisem, jer ne razumijem cime sam izazvao toliki gnjev.. Ja se ni u jednom trenutku nisam zgrusavao na tvojih, "otetih" 5 maraka, niti bilo sta slicno, s´ toga ne vidim razlog za toliku paljbu na racun "baustelije"!
Ako mislis da ovde ljudi ne rade, da nemaju obaveze, djecu, domacinstvo itd o kome se brinu, i za koje se muce, onda se grdno varas.. Razlika je jedino u standardu, a zbog toga mi je iskreno zao! Dakle, zao mi je sto neko radi za sitan novac, i sto nema izbora..
U zdravlje!
Neman nameru da se svađam ni sa kom, ni prepucavam bez potrebe.Smatram da je krajnje vrijeme da završimo sa ovom glupim prepucavanjem,nadmudrivanjem,ko je bolje prošao,da li mi koji smo ostali,ili vi koji ste otišli iz nije važno kojih razloga.Samo mi je bilo krivo što si se pravio da ne znaš na što mislim da se ne može sve kupiti novcem(naravno da sam mislika, na zdravlje, sreću,ljubav,poštovanje,neko duševno zadovoljstvo), tvoj odgovor je djelovao podrugljivo i s visine.Nadam se da si razumio u svim tekstovima da sam razgovor vodila ozbiljno, bez imalo šale.A što se tiče šale uvijek sam spremna da se našalim prvo na svoj račun, pa tek na račun drugih,dok ih ne upoznam koliko su spremni da se šale.A što se tiče života ,on nije lak nikad bio nikome, ne bitno gdje on živio.Sve ima svoje prednosti i mane.To što ti smatraš da vi imate bolji standard, i možete sebi kao da priuštite udobniji-lagodniji život,to je tvoj pogled na svijet.Kad je to tako dobro u Italiji što se masa ljudi vraća ovamo-ko bježi od boljeg života?Neki dobiju otkaz,nekima propadne privatno preduzeće,neko izgubi zdravlje,što je najveće bogastvo na svijetu,koje se ne može kupiti.Samo onaj ko ima novac može sebi priuštiti,koliko toliko detaljnije pretrage i privatne pregleda..Ali misli šta hoćeš o meni,to je tvoj problem.Možeš reći da sam oštrokondža,vještica,nazvati me bilo kojim pogrdnim imenom,samo ću ti jedno napisati.Pretpostavljam da ćeš kad tak shvatiti da sam bila u pravu za ovo što ću ti napisati;"PRVI DIO ŽIVOTA DAJEŠ ZDRAVLJE ZA NOVAC,A DRUGI DIO ŽIVOTA DAJEŠ NOVAC ZA ZDRAVLJE"!I da znaš da tih 5KM, mene uopšte ne opterćuje, ni školstvo,ni zdravstvo, ni što je ovo ovako,što nije ovako, koja stranka je dobra,koja nije,ni to me ne zanima, šta odluče veće sile tako će da bude svidjelo se to nama ili ne.A ja nemam ništa protiv građevinskih radnika- ako ti je to naziv bauštlija,jer moj ujak ima građevinsku firmu u inostranstvu, i zaposlio je koga god je mogao .Tako da ne brineš da ja nisam dovoljhno upućena da se vi koi ste u inostranstvu ne mučite i ne vodite računa o porodici i djeci.Većina ljudi radi prekovremeno u inostranstvu-naravno na crno,da bi kako naš narod kaže nešto stekao i stvorio u životu.A to da ti je dovoljno da radiš na jednom mjestu i izdržavaš porodicu i možeš sebi puno toga priuštiti,neka ti bude.A to što smatraš da mi radimo za sitan novac, a ti za basnosnovenu cifru,to je druga priča.Interesujeme koliko godina ti treba da otplaćuješ kredit ili štediš novac, da bi riješio stambeno pitane tamo gdje živiš u inostranstvu-znači nek je negdje na periferiji,ne mora biti strogi centar grada.Koliko godina otplaćujete kredite čak i 20 godina.i sem toga cjeli život plačate razne poreze i ko zna šta sve ne još ,sem komunalija.A kod nas kad kupiš kuću ili stan,kasnije plaćaš samo režije, i neku simboličnu cijenu za porez na godišnjem nivouSvako dobro tebi i tvojim najilijim gdje god bili!