banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 05:04

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2005, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Ijao... pa WeeBoo, ti si jos mala maca, pazi sada ovog fanatika, ali svaka cast, djevojka je zavrsila faks za takve rabote:

Evo ti jedan primjer Amazonkinog analiziranje neke pjesme Ritma Nereda

Ta stvar zvuchi masivno na prvo slushanje istina, ali ako se malo udubish u rechi, skontash da su bash to - gomila rechi koje ne formiraju koherentnu celinu. Aman chak se ni glagolski oblici medjusobno ne trpe! A ako bi se pozabavio josh (malo) dubljom analizom njihovog znachenja, skontao bi koliko je pesma ustvari tupava.
Da ilustrujem:
Ja nikad necju postati novi --- novi shta? auto? lift? lak za nokte? Chovek ne mozhe da postane novi, novi je samo kad se rodi, inache je stari.
Ja cju uvek biti ko pre --- neizmerno glupa rechenica. Kada bismo svi uvek bili ko pre, bez preciznog definisanja tog 'pre', to bi moglo znachiti da celog zhivota nosimo pelene.
Ja voj ponos prodati necju --- jel' to neko kupuje ponose (ponosove?)? Nisam pri parama u poslednje vreme, pa bih zavaljala par kila ponosa na crno.... Daaaaaaaaaaj molim te! Kako to chovek mozhe da proda ponos? aj' da ga pogazi, to i da razumem, ali kako se prodaje ponos? I shto je josh vazhnije, u kontekstu ritma nereda, shta znachi prodati ponos? Piti pivo sa Romima mozhda? Neka mi neko objasni.
Ja cju uvek recji ne --- ovde Ritam Nereda, uprkos svim sumnjama konachno nadmashuje sam sebe. A shta ako se (uf shto cju da dam glupav primer) riba skine gola ispred tebe (njega koji peva... lirskog subjekta, da ga tako imenujem)? Shta onda? Ocje li i tada recji ne? Ili ako ga neko ponudi kafom.... ili sokom, pivom....
I ne mozhe da se kazhe ja cju UVEK RECJI, mozhe da se kazhe "Ja cju uvek govoriti/ja cju uvek prichati" ali ne ja cju uvek recji, to je jednostavno nepravilno.
Ehm.

LEGENDA!!! Ako nadjem neke zesce ispravke. postavicu ovde (to ti je da ne povjerujes, znaci, zavrsila je neki odsjek na filozofskom fakultetu, cura ODBI koliko nadje gresaka u svacijem postu, prosto se zastidis svoje nepismenosti, ako te ona dohvati ) :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2005, 11:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2003, 09:26
???????????
Ajd da ponovo procitam!
Ma... dzaba....ne razumijem kakve sve ovo veze ima sa nazivom teme?
Ajde,... nekako shvatam ono oko pravopisa, ali "analiza" pjesme....ma daj!!!!
Mozda bi trebalo postaviti novu temu pod nazivom "Promasaji gradske uprave", a unutra bi moglo da se pise o geografiji Portugala!
Citiraj:
ma neka oni nama naprave novi park da imamo gdje golubove hraniti.... za te pare mogli su novi kastel ozidati

8) Eeee, i razidati i sazidati!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Dec 2005, 14:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
pa... krenuo je offtopic u smjetu lekture... pa ja izbacio primjer na koji sam naisao... a ako nadjem jos boljih primjera, obecavam da cu ih postaviti :)

Zdravo je shetati kraj Kastela, malo uzbudjena ti projuri venama, kad skontas da te svaki cas moze strefiri kamenchuga :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jan 2006, 18:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
WeeBoo je napisao:
Naravno da dosta ljudi pise u zurbi ali to nije izgovor da nepravilno pise,koliko mi ne poznajemo svoj jezik to je sramota,o pravopisu da ne govorim,znam da ovo nije fakultet ali ne bi ti bilo zgoreg da naucis nesto ovde,ako vec na fakultetu nisi naucio,...

U pravu si...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2006, 15:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2002, 01:00
Slika

ovako je bilo prije 2 god.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2006, 17:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2004, 11:43
WeeBoo je napisao:
Naravno da dosta ljudi pise u zurbi ali to nije izgovor da nepravilno pise,koliko mi ne poznajemo svoj jezik to je sramota,o pravopisu da ne govorim,znam da ovo nije fakultet ali ne bi ti bilo zgoreg da naucis nesto ovde,ako vec na fakultetu nisi naucio,...

sve sto znam, naucila sam u osnovnoj, a ne na faxu........
'ajde ti malo prekontrolisi svoju recenicu, pa skontaj gdje ti fali zarez, a gdje trebas staviti tacku........
pogledaj sebe, pa onda osudjuj druge........
ja se ne bih usudila ako nisam 100% sigurna u poznavanje neke oblasti

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2006, 18:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Avg 2001, 01:00
Bacago je napisao:
???????????
Ajd da ponovo procitam!
Ma... dzaba....ne razumijem kakve sve ovo veze ima sa nazivom teme?
Ajde,... nekako shvatam ono oko pravopisa, ali "analiza" pjesme....ma daj!!!!
Mozda bi trebalo postaviti novu temu pod nazivom "Promasaji gradske uprave", a unutra bi moglo da se pise o geografiji Portugala!
Citiraj:
ma neka oni nama naprave novi park da imamo gdje golubove hraniti.... za te pare mogli su novi kastel ozidati

8) Eeee, i razidati i sazidati!

....Od kolege je stari radio rekonstrukciju jedne kule na Kastelu....tako da
ovi spekulanti nemaju pojma: Za pare potrebne za rekonstrukciju mozemo rucno napraviti dva parka Pere Kocica!

(Problem je u tom sto se koristi materijal koji je isti onom sa Kastela, a blokovi za zidanje, kao i svi elementi
krovne konstrukcije,podovi i otvori,kao i njihova obrada,zidanje,deljanje,zlijebljenje i ravnanje se radi rucno! Nisam siguran,ali mislim da je krovni pokrivac-drveni crijep izodljiv samo kod jednog majstora u BiH. Zbog toga kosta toliko...)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jan 2006, 18:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

autohton je napisao:
kad je ona nakarada od broda na zeljeznim bacvama mogla naci svoje
mjesto na najljepsem dijelu vrbasa nista nije za cuditi nemar prema kastelu koji je simbol grada banjaluke .....zar artiljerijska kasarna nije
mjesto za kakvu galeriju ili muzej grada....u stvari jeste to mjesto svakako za muzeja ali koje istorijske eksponate staviti...rakijski kazan ili
mozda konjska kola.....sramota

Vec je momak odgovorio...
Da ja ne saram okolo: Cuo sam da je bilo ponuda oko iste zgrade...
Neko je ponudio da se izvede restoran,ali je ubrzo odbijen.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2006, 11:25 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2003, 09:26
Citiraj:
krovni pokrivac-drveni crijep izodljiv samo kod jednog majstora u BiH

Nije kod jednog, ima sada nekoliko, ali kad se radila obnova kule kod pozornice bio je jedan. I ne kosta obnova toliko zbog materijala, vec zbog poreza i takse (ulazak i izlazak kamiona u grad kosta bruku para). Apsurd!
Citiraj:
svi elementi krovne konstrukcije,podovi i otvori,kao i njihova obrada,zidanje,deljanje,zlijebljenje i ravnanje se radi rucno

Nije nuzno, ali kad vec govorimo o ciframa, obnova obalnog bedema je kostala 250 000 (10 metera duzine), pa vi vidite!
A materijal mora biti isti, jer je drzava potpisala medjunarodnu konvenciju o zastiti koja propisuje takve mjere.
Citiraj:
Neko je ponudio da se izvede restoran,ali je ubrzo odbijen.

Ne, u pitanju je hotel i nije odbijen, vec je odustao, zbog velikih troskova.
I ako se dogodi da se pravila saviju, onda ce biti: Ma sramota, kakav je to nacin i slicni komentari.
Jebiga, usrano drustvo, pa to ti je! :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jan 2006, 15:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

:D

Vrh

Tema posta: Ne
PostPoslato: 19 Feb 2006, 17:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2006, 15:50
Nemojte setati kraj i kroz Kastel.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]