simplicity je napisao:
Ne mozete mijesati kafice, slasticarne,nocne klubove, ambulante,apoteke,pekare itd. ZNa se sta je priuritet, hitna urgentna stavar , sta je servis gradjana i sta mora da radi 00-24 u ovom 1/4 milionskom gradu i sta ne mora.....
A prioriteti nad prioritetima su: hitna pomoc-lekari urgentne medicine i stomatolozi, urgentni centar, dakle KC B.Luka, dez. apoteka, policija,vatrogasci,informacije,zatim odredjene pekare, dragstori.... itd. itd.
Kafane nisu u tom redu prioriteta. Kafa,caj,pivo,kolaci se piju do 22-23 a ako ces da sizish, pijesh,provodis se sa drustvom e za to imas klubove koji ne ometaju red i mir gradjana nasheg grada,bio to radni dan ili vikend...Vrlo prosto.
Macro (cini mi se) pomenu mikroekonomiju, mala i srednja preduzeca...apsolutno to je buducnost naseg grada,entiteta,drzave, ali mikroekonomija koja nije siva mikroekonimija, vec jedna uredjena oblast u kojoj postoje pravila i zakoni o poslovanju, porezovanju, radnom vremenu, radnim odnosima itd. itd.
No nemam namjeru dalje da izlazem argumente jer jasno mi je zasto ove insinuacije i na racun cega. Samo za takvo nesto nema razloga! Ziv i zdrav bio!
Ne znam da li da se smijem ili placem?!?!
Sta mjesas babe i zabe? Ovdje pricamo o megadebilnim razlozima za zatvaranje, prvo kafica, zatim prodavnica i pekara...
Sve mi to lici (mislim na ove iz GU) na onu 'vidjela zaba da se konj potkiva pa i ona digla nogu'.
Najsmjesniji je ovaj komantar kada se piju kafa, caj, pivo... Cuj, ja sam zaposlen, i uopste nemam zelju ostajati do kasno u noc, ali nema niko pravo odredjivati kad se pije caj i pivo! Naravno da sam za to da se uvede red, i da se odrede koje kafane mogu raditi u skladu sa mjestom gdje se nalaze.
Ali zatvoriti prodavnice i pekare. Na to nemam komentar. Razlozi koje se ovde navode kao uzrok su zalosni i smjesni, i ponekad se zapitam koliko covjek treba biti retardiran da bi tako razmisljao.