banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 02:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Sep 2004, 21:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Feb 2004, 19:53
zasto sve promatrate sa negativne strane
zasto na hram ne pogledate kao na gradjevinu koja moze samo uljepsati banja luku jer svi morate priznati da je stavrno dobro izgleda
ne moze se stalno prigovarati svemu jer svaka medalja ima i drugi stranu ali probajmo pogledati barem onu ljepsu
ko je kome ukrao pare i koji svestenik vozi koji auto nemaju nikakve veze sa neosporivom ljepotom ovoga zdanja dugo ce nam trebati da se rijesimo kriminalaca ali nemojte za sve lose kriviti hram jer koliko cesto se desava da se u banjaluci izgradi nesto ovakvo

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2004, 00:03 
DELETED

Poslednji put menjao DELETED dana 16 Sep 2004, 10:32, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2004, 02:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
Ljubomora, nosena nacjonalizmom kakav propagira Micelijus, te sektaskim nastojanjem da se sve sveto na svetoj Srpskoj zemlji unisti kakvo vec duze vrijeme Vader otvoreno zagovara bice da je takvo sto i srusilo ovaj hram prije zamalo 70 godina.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2004, 03:15 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Sep 2004, 08:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Odličan post Micelijus. Veoma lijepo izložene kontradikcije naših "vjernika" koji sebe prikazuju kao neke pobožne pravoslavce i čuvare tradicije a jasno se vidi iz Svetog Pisma da rade baš suprotno Božijoj volji. A i to što je gore izneseno da potkrijepi tu činjenicu je malo u odnosu na ono šta bi se sve moglo reći.

Kad ovo čuše, rasrdiše se vrlo u srcima svojima, i škrgutahu zubima nanj. (Djela apostolska, glava 7, 48-54)

Micelijus je napisao:
Ili, čak i da je ta građevina samo umjetničko djelo koje je samo lijepo, neka ga, ali da se onda ne mješa sa učenjem i djelom Isusa Hrista i da joj se ne daje ime Isusa Hrista i pomoću toga da se (zlo)upotrebljava za koristoljublje i za manipulaciju ljudima. Ja ne kažem ni da se taj objekat u kome se ljudi okupljaju radi molitve ne treba praviti da bude lijep, daleko od toga, samo je glavna poenta što se danas gleda samo ljepota objekta, u najboljem slučaju, a često se zaboravlja sve ostalo, a baš to "ostalo" je, po meni, kud i kamo bitnije.

Upravo tako.

Micelijus je napisao:
vuk je napisao:
Ljubomora, nosena nacjonalizmom kakav propagira Micelijus, te sektaskim nastojanjem da se sve sveto na svetoj Srpskoj zemlji unisti kakvo vec duze vrijeme Vader otvoreno zagovara bice da je takvo sto i srusilo ovaj hram prije zamalo 70 godina.

Šta ono reče vuče, šta je to srušilo ovaj "hram" prije zamalo 70 godina???

:D

vuk je napisao:
Prilikom njemačkog bombardovanja, 12. aprila 1941. godine, hram je pogođen i znatno je oštećen oltarski dio

A znaš li ti vuče da je taj hram pogođen prvom avionskom bombom koja je pala na Banjaluku? I znaš li da je druga bomba pala u Gospodsku ulicu ili na današnji Trg Krajine (ili su pale još dve, i u Gospodsku i na Trg Krajine)? I znaš li da te nisu pukle? Znači pukla je samo ona koja je pala na hram. A tada nije bilo nekog nišanjenja pri bacanju bombi kao danas - i pravo na hram. Prosto da se čovjek zapita. :roll:

A odavno mi je poznato da se u hroničnom nedostatku kontraargumenata kod ovakvih diskusija poteže za sve djetinjastijim izjavama koje samo idu u prilog onome što mi govorimo. Ako vuk u onome što je Micelijus lijepo izložio i dalje vidi njegov nacionalizam (vuk to zove nacjonalizam) i moje sektašenje onda vuk ne vidi ništa. I onda vuk potvrđuje da je danas dobro biti prozvan sektašem ako se sektašenjem naziva osuđivanje licemjerstva i poštovanje Svetog Pisma (izvornog religijsko-duhovnog učenja), jer su tako radili mnogi sektaši do sada - Božiji proroci, Isus Hrist, apostoli.

A ako je to sektašenje šta je onda pravoslavljenje?!?

Ovo je tema o objektu u centru grada. Ovde se može govoriti o ljepoti i atraktivnosti samog objekta ali, kao što je Micelijus rekao, "čak i da je ta građevina samo umjetničko djelo koje je samo lijepo, neka ga, ali da se onda ne mješa sa učenjem i djelom Isusa Hrista i da joj se ne daje ime Isusa Hrista i pomoću toga da se (zlo)upotrebljava za koristoljublje i za manipulaciju ljudima."

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2004, 16:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Citiraj:
A znaš li ti vuče da je taj hram pogođen prvom avionskom bombom koja je pala na Banjaluku? I znaš li da je druga bomba pala u Gospodsku ulicu ili na današnji Trg Krajine (ili su pale još dve, i u Gospodsku i na Trg Krajine)? I znaš li da te nisu pukle? Znači pukla je samo ona koja je pala na hram. A tada nije bilo nekog nišanjenja pri bacanju bombi kao danas - i pravo na hram. Prosto da se čovjek zapita.

Bombe pukle, ili ti explodirale.. zivote.
Mora da je nesto vezano za crnu magiju.. http://forum.blic.net/viewtopic.php?t=3370, obratite paznju, sektas od sekte sektas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2004, 16:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Pa vi ste gospodo bas bezobrazni.Kao prvo to sto ne priznajete taj Hram ne daje vam pravo da ga vrijedjate i pljujete.Ako ste i sektasi,a ja poznajem neke koji nisu tako losi i niski ljudi kao vi,nemate pravo da namecete svoje tumacenje zivota i vjere.Vi ste se nasli pametni od hiljade ljudi koji su pomogli izgradnju ovog Hrama,da kritikujete Pravoslavlje i tumacite neke gluposti kao znakove i pojave da ne kazem upozorenja ovdasnjem stanovnistvu.Pricate o nekim vizijama vasim i slicnim glupostima,pozivate se na Sveto Pismo a blatite druge,da li ste normalni?Ako je to za vas gomila "drva i kamenja" ne znaci da je za sve,niko ne zeli da vas vrijedja i kritikuje ali ostavite na miru one koji ne misle kao vi.To je svacije osnovno pravo slobode misljenja i vjerskog opredjeljenja. A ako je vama neko usadio u glavu da morate da pripovjedate svoje citanje za dobrobit svih,kritikujete i govorite kako ste vi samo u pravu,ja vas molim da za dobro onih koji imaju postovanje prema Hramu prestanete sa omalozavanjem istog.Jer htjeli vi ili ne on nosi ime Hrista Spasitelja.I bio je tu i prije vas,pa neka i ostane.
Pokusajte da se pomirite sa cinjenicom da ne misle svi kao vi,jednostavno je.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2004, 12:32 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
Micelijus je napisao:
A šta vi to poštujete?
Pa vi ljudi niste načisto čak ni s tim zbog čega gradite tu građevinu, i šta onda vi to poštujete, gomilu kamenja, drveta i metala, ili šta???
Može li, molim vas neki od vas "velikih Srba", "vjernika" Pravoslavaca, da mi objasni šta vi to poštujete i čime se dičite kada spominjete kako Muslimani grade džamije, pa ajd da i mi napravimo "hram", ili kada govorite o velelepnosti ove građevine?
Čim se dičite?
Možete li mi dati odgovor na ovo pitanje???

A što tebi smeta što je MENI nešto lijepo?

Mi poštujemo ono što je bilo i ono što treba biti.

Mi se dičimo onime čime se i tvoj deda ili pradeda dičio, a na što si ti zaboravio ili čega si se odrekao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2004, 12:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 22:23
josephine je napisao:
...
ne znaci da su svi Srbi pravoslavne vjeroispovjesti

Apsolutno si u pravu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2004, 20:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

oOo je napisao:
josephine je napisao:
...
ne znaci da su svi Srbi pravoslavne vjeroispovjesti

Apsolutno si u pravu.

I agree!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2004, 00:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Apr 2004, 22:12
...e svasta, da ima srba muslimana u 21. veku...a budala...

DJ KRMAK
...i vrapčići...

nevidljivi problemi sada znam i koji neko nam je stavio drogu u heroin

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 51 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3

Sva vremena su u UTC [ DST ]