banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 06:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 13 Okt 2005, 09:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Eto, nikako da se otmem utisku da se nama neke stvari mogu trubiti i 1000 godina, mi bismo se i dalje ponasali isto, ako ne i gore nego sto mozemo...
Sta se desava?
Pobijedili smo BiH u fudbalu i tako se kvalifikovali direktno na Svjetsko prvenstvo. Lijepo. Onda su Srbi sirom srpskih prostora izasli da slave tu pobjedu. Lijepo. Time su dokazali (jos jednom) sta smatraju svojoj drzavom.
Medjutim, grupa onih najbucnijih moze se svesti pod grupu najvecih klosara ovoga grada, koji su na trgu ispred Boske pravili "zurku". Izasao sam sa prijateljima u nadi da cu makar jednom gledati neko normalno slavlje. Ono sto je s pocetka izgledalo kao divljenje, na kraju se, po meni, pretvorila u tragediju.
Jedan momcic, 15-16 godina, pojavio se u grupi pijanih i nekim laznim patriotizmom ponesenih momaka, sa, vjerovali ili ne, muslimanskim zelenim spomenikom, kojeg je, ocigledno, otkinuo sa jednog od lokalnog muslimanskog groblja. Momcic je ponosno paradirao kroz raju, noseci spomenik visoko iznad glave, kao da je to neko najvece drustveno ili sportsko priznanje koje je dobio u zivotu.
No, hajde... Budala je uvijek bilo i uvijek ce ih i biti. Moj problem nije taj momcic sa svojim idiotskim razmisljanjima. Moj problem je onih 300 ljudi koji su se nasli na trgu i koji su mu aplaudirali kada se pojavio sa tim spomenikom medju njima.
Uzas!
Ma, moze Bora jos sto puta da nam napise "Pogledaj dom svoj, andjele" mi se, kao nacija, nikada necemo opametiti.
Moze Bog da nam da jos jedno Sveto Pismo - i to bi nam bilo malo.
Jebem ti (da oprosti urednik i postena gospoda) onda i takvu pobjedu!
Pobjedu??? :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sve je to tako, sve je to žalosno. Sjetim se onoga što je Micelijus pričao da mu je neki priprosti čovjek lijepo rekao: "kakvi smo mi još je Bog i dobar prema nama". I stvarno je tako. Vidi se na svakom koraku. Zato mene ne bi iznenadilo ništa što bi (nam) se moglo desiti u nekoj bliskoj budućnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 11:23 
Veoma zalosno.... ajde shto je on seljak bio i nosio nisan (ako se ne varam tako se zove), nego mi je josh nejasnije kako je 300 ljudi moglo aplaudirati na tako nesto. :cry:

Po meni je samo osramotio svoju zemlju i narod i nista vishe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 11:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader je napisao:
Zato mene ne bi iznenadilo ništa što bi (nam) se moglo desiti u nekoj bliskoj budućnosti.

Apsolutno. Zato je i bolje biti sto dalje od takvih pojedinaca ili grupa. Sto bi rekao Micelijus:"Ne bih volio biti u njiheovoj (njegovoj) blizini kada nastanu posljednje vremena!" (Ala iscitirasmo kolegu... :D :wink: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 12:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Otprilike ista situacija kao i u Hrvatskoj. Zapjeva Tompson, a mladežzdušno pjeva o likovima kojih se svako normalan stidi. :oops: Kod nas je odomaćena izreka: čega se pametan stidi, time se budala ponosi.
Stvarno mi nije jasno čemu se u konkretnom slučaju imalo aplaudirati? Nesvjesnoj budalici koji je otkinuo dio nadgrobnog spomenika zato što je muslimanski, ajmo reći bošnjački?
Ja ću samo reći: ne daj Bože ponovo rata, mnogi bi se kao i obično izvukli odavde i zavukli u mišje rupe, a oni koji nemaju štelu bi se gegali po raznoraznim "Grabežima" i drugim čukama, a dušebrižnici punili džepove.
Ili bi odnekud iz daleka i preko granica razvijali i širili ideologije nacionalnih interesa...
Imamo nekih takvih i na ovom forumu... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 15:04 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 15:46 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2004, 15:21
Drago mi je da ima i 'pametnih' medju Banjalucanima koji se bas toliko i 'ne raduju' toj 'istorijskoj' pobjedi. Svaka cast momci (sa postovima above, da ne bude zabune).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2005, 17:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
Od djetinjstva nas uce o domovini, o tome kako joj trebamo sluziti i voliti je. Daju nam statusne simbole, daju nam klubove, raznorazne parole, daju nam priliku da budemo dio nje, da joj sluzimo ... jer je to jedini nacin da covjek bude kontrolisan. Ukoliko sam vezan za nesto sto je dio moje drzave onda sam spreman da je branim, da budem agresivan. Mislim da je to pogresan stav. Drzava treba da sluzi meni, odnosno svakom pojedicu. Inace cemu ona? Ona treba da je u funkciji covjeka, a ne covjek da je u funkciji nje. Ipak nije na meni da ispravljam ''krive drine'', nije na meni da prijatnim hodom zgazim govno koje smrdi na ulici.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2005, 08:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

S druge strane, kada sam malo razbistrio glavu i dosao sebi (poslije razgovora sa jednim od najvecih sektasa sa ovog foruma, a nije Micelijus :lol: ) razmisljao sam o jednom: ajd znaj, mozda je taj momcic bas i trebao to da uradi, bas zato da se vidi ko ce u toj gomili aplaudirati i ko ce se pokazati kao nenormalan.
Mozda je momcic samo dobio zadatak i izvrsio ga, a oni koji su skandirali i podrzali taj postupak i ne znaju da ce se na njima vjerovatno vrlo uskoro obistiniti ono:
"Vase rijeci ce vas osuditi, vase rijeci ce vas osloboditi".
Neka im na obraz i na dusu. Bog ponajbolje zna sta ce sa takvima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2005, 10:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Baš tako Daljac. Mnogo toga što se danas dešava je samo test, samo su situacije koje su kreirane ili iskorištene da bi se što veći broj ljudi na njima testirao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2005, 15:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Изгледа да је у моди бити југоносталгичар... :lol: Шта ћеш... свако има право на своје фантазије... :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2005, 15:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Valjalo bi brisati ovakve postove.
Marane, jel ti stvarno osjecas toliku potrebu da, kada ne znas sta ces dsa kazes, kazes nesto uzasno glupo? I da time, ocigledno, u potpunosti oslikas i sebe?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Okt 2005, 17:57 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Jan 2003, 19:16
Опрости им Боже, не знају шта чине.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Okt 2005, 15:24 
Veteran
Veteran