banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 21:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2003, 23:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Citiraj:
Nema nikakve potrebe da ovako reaguješ. Tuđe uvrede nisu opravdanje da odgovaraš na isti ili sličan način. Gledaj na to kao na kušnju od Allaha koji će preko tuđih uvreda gledati koliko si ti čvrsta u svojoj vjeri i koliko slijediš Kur'an koji kaže:

"Ovo uzvraćanje zla dobrim će postići samo oni koji su strpljivi i ovo će postići samo oni koji imaju velik udio u lijepoj naravi." (Kur'an)

Citiraj:
Dakle potrudi se da na uvrede ne vraćaš istom ili sličnom mjerom.

Da! da :( potpuno ste u pravu,dok je on vrijedjao niko nije odgovarao,a kad sam dala otpor,vidim ima vas.U pravu ste potpuno,slazem se sa vama svima,poslije pola sata kad sam ono napisala bilo me je zao,jer ni ignorisanje nije pomoglo.....pa sam pomislila....stvarno sad je dosta....ali u pravu ste!Inace sam takva osoba koja na puno nacina pokusava da to izbjegne,ali ko je vec savrsen? :-?

Citiraj:
Sve ovo shvati kao dobronamjeran savjet :)

naravno :wink:

pozdrav

Starjesina je rekao...

kad bi morao rado bi me prekrstio i ozenio...hm

ja mislim da je s ovim htio da kaze "kad bi mogao" jel tako starjesina?

Dzenita je udata zena za dobrog i postenog covjeka,muslimana i vijernika!
Pokorna sam mu...on je moj Dzennet i Dzehenem! :mad:

muzika,pjesme,sta drugi rade,ko se krsti a ko ne,ko klanja a ko ne,itd. itd. me apsolutno ne interesuje.Svako ima pravo da slijedi svoju zelju,niti me zanimaju gusle,niti gitara,harmonika,bilo koji instrument,a alkohol po najmanje,pod njegovim dejstvom se donose ozbiljne odluke,kao sto se jasno vidi iz ove pjesme.Nasilje je nesto najgore sto jedan covjek moze posjedovati.

toliko za tebe,pozdrav i neka te Bog spasi svakog zla.....

Aharon,u pravu si,ali....ni ja nisam od kamena,tema je bila tako ljepa i dostojna postovanja a onda nailazi on i pobija sve nase komentare.

Pozdrav Utopija....

ja i dalje stojim da je najlakse onima sto ne vjeruju u nista.Jer ako ko od takvih ljudi pocini zlo bilo koje vrste ,nema griznju savjesti,misli da ce to tek tako proci i da nemora odgovarati za svoja zlodjela.
A ko ima strahopostovanja i ko ima imalo vjere u Boga trudice se da bude dobar covjek.....mada ima ljudi koji ne vjeruju u Boga vec se vladaju po zakonu svoje drzave,pa oni ispadaju dobri ljudi,ali su u drustvu shkrtice i gledaju samo svoj interes,bez razmishljanja dali nekome treba pomoc(zekat)

Hvala svima na datim komentarima

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 07:23 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jun 2003, 12:32
Добро је да ми сестра буде удата за брата, благо брату, благо сестри, ал пише негдје да је неудатима и неожењенима још боље, овисно о чојству,...

Чудно да Вас не интересује музика, оријентални инструменти бар, ето Давуд је свашта свирао као добар примјер..., итд, - слажем се у вези алкохола, али ипак није крив алкохол но човјек, Стојан је и без алкохола одлучио женити Фатиму ђевојку,...а пио је од љубавне муке и боли,...

Хвала на добрим жељама

Успут одакле се Ђенеета јавља и како гледа на данашње просторе краља Твртка? Сматрате ли да срби немају право на првотно оформљивање своје куће?, већ мора бити како тихић прђне.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 09:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Starješina ovde pišeš o stvarima koje se ne tiču ove teme. Ako ti se piše o drugim stvarima otvori prikladnu temu na prikladnom podforumu i slobodno o tome piši ali čestito i bez uvreda. Ovde se držimo teme.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 21:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Starjesina je napisao:
Добро је да ми сестра буде удата за брата, благо брату, благо сестри, ал пише негдје да је неудатима и неожењенима још боље, овисно о чојству,...

Чудно да Вас не интересује музика, оријентални инструменти бар, ето Давуд је свашта свирао као добар примјер..., итд, - слажем се у вези алкохола, али ипак није крив алкохол но човјек, Стојан је и без алкохола одлучио женити Фатиму ђевојку,...а пио је од љубавне муке и боли,...

Хвала на добрим жељама

Успут одакле се Ђенеета јавља и како гледа на данашње просторе краља Твртка? Сматрате ли да срби немају право на првотно оформљивање своје куће?, већ мора бити како тихић прђне.

Starjesina

Ti kad vozis auto dajes lijevo zmigavac a skreces desno :) :D
Moja nena(baba) je zena pravoslavne vjeroispovijesti,primila islam,klanjala svih 5 namaza.U proslom postu ti to nisam htjela navesti jer sam smatrala da je nebitno.Sve jedno je ko sam ja bila od kojih predaka,bitno je ko sam danas!

Ti ocigledno ne shvatas da smo mi ljudi od jednog Boga,od krvi i mesa,pa ako ti smetam sto mi je u srcu Allahovo ime,ne otvaraj moju temu i ne javljaj se,ako nemas osnove govoriti na njoj!

Svaka provokacija od takvih kao ti mene nece pokolebati niti me navesti da osjetim ni malo mrznje prema tebi.Ja ti zelim ono sto sebi zelim,zato ne zasnosi se ni na jednu stranu,nego se drzi zlatne sredine :)

A sto se instrumenata tice,ne interesuje mene,ja ne govorim u ime svih muslimana.Nama je muzika zabranjena,i tesko onom nad kojim je pjevacica pjevala i kojoj se divio kao Bogu.Tesko onom koj uz tu muziku lumpuje i pije i ko uz muziku u pjanom stanju igra,tä djavoli s njima skupa i piju i plesu.

Ne interesuje me politika,ja sam covjek u kojem vlada mir,postovanje,spokojstvo,ljubav prema svakom.

toliko....ako te sta u vezi islama interesuje,slobodno pitaj....

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 22:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jun 2003, 12:32
Па ја не бих да настављам разговор јер незнам држим ли се теме,...кратко само ово,...чуди ме, па ни ја нисам мислио на модерну музику типа весне змијанац, халида бешлића и свега оног кафанског, већ на примјер чуди ме то како то да је музика забрањена,...арапи имају мноштво предивних инструмената, особито оних старинских, особито музика народа и изворна музика, дакле говорим о коријену оно што се као добро и квалитетно кроз вијекове очувало, па ето класична музика као западни тип,...

Ех, што ти је,... па ја сам муслиман бре,...чему дизање гњева,...

Гле та ја теби могу чак подуку у исламу дати,...

Види, није вјерник онај који вјерује само у Кур'ан часни, већ је вјерник само онај који вјерује у све свете књиге (II-39; III-119; IV-136,150; XL-70; XLII-13; XLIII-45), дакле својаташ ли срцу Кур'ан часни више од Зебура или Теврата или Часности Јеванђељске, - ниси вјерник, а поздраве типа Ес селаму алејкум или како већ сматрам обиљежјем и показатељем одакле Ђенета нам долази, као и ја кад бих долазио и поздравио Помоз Бог!, или Мир Вама (Свима),...обиљежава мој огранак,...

Братски

P.S.
``Који то Соко сиви посматра са висине,
и гледа како да обруши се у долине``

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Dec 2003, 22:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Mozda si ti Starjesina musliman(sto ja nebih rekla)ali nisi mu`min.
Koja je razlika u tome?
Musliman moze biti onaj koji nosi ime Halid,Resad,Sulejman itd,itd.ali dali on klanja,dali duhovno misli na Boga to je druga stvar,ako to ne cine nisu muslimani.t.j samo se zovu muslimani.
Rijec mu`min,znaci predanost Bogu Allahu
Ne ljutim se ja,zasto da se ljutim?
Budi ti sta god hoces to je tvoja stvar,ja nisam niko i nista da ti sudim il donosim predrasude o tebi,moje je samo da te upozorim.
Ako si ti musliman,zasto bi me krstio?

E ovako,da ti malo detaljnije pojasnim.Sigurno si slusao ucenje Kur`ana!?
Zar on ne lici na najlepsu melodiju i pjesnu?Zasto nam je Allah dz.s naredio da kad ucimo Kur`an upotrebljavamo nas lijepi glas.Sta ovim hocu da kazem?
Ilahije i kaside ce uciti oni koji su obdareni od strane Allaha lijepim glasom,takodje Kur`an.....nije nem On dao lijep glas da bi pjevali velicajuci pice,zene,ljude vec tim lijepim glasom velicati Njega.

To o cemu ti pricas su Ilahije i Kaside,to i ja slusam,sve ostalo je zabranjeno,mada se mnogi toga ne pridrzavaju.

Sto se tice svetih spisa....procitaj malo moje postove detaljnije ne poricem ja ni jednu svetu knjigu,sve je to od Allaha ali su mnogi krivi sto mijenjaju,sto preobrcu,npr."novi zavjet"
tako.......nemoj ti mene ucit,vec nauci za sebe da te nebi kostalo ovo tvoje krivo svjedocenje ovdje.

hmmm,malo si se izdao,ali se crna zemlja zaklela,da nista sakriti nece,niti ce niko u njoj ostati naredbom Gospodara Svevisnjeg

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 26 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]