RIO:
"Jivane Jivane...nesreco!
kakvo crno iskustvo!?
kakvo crno jedinjenje sa Sobom!?
kakvi crni ucitelj koji je prosao stazu!?
pa, ako je Istina u drogi, zasto ubija? "
Poneki ljudi, imaju zelju, da probaju razlicite nacine dolazka do sebe, poneki to rade sa yogom, poneki sa bhakti pristupom, poneki hriscanstvom i sl. No ima ljudi koji rade sa svim tim u, moglo bi se reci isto vrijeme. Koriste i yogu, i zen, i sufi metode. Oni koji na taj nacin rade, najcesce su tantrici ili su na putu gnoze i sl. Za takve zivot nije informativno znanje o necemu, ili opredjeljenje za jedan pristup, vec direktno iskustvo. Koriste sve iz svega sto moze da ih otkrijeu vecoj mjeri. Reci da je nesto pogresno a prije toga nemati nikakvo iskustvo o tome je ....
No, oni koji su probali stazu sa razlicitih uglova, najcesce ne sude o nekoj drugoj stazi, jer znaju jednu cinjenicu: Kada se popnes na planinu, vidis da je svaki put bio pravi, samo na nekom je vise trnja, na nekom manje, neki je poplocen, a neki jos neistrazen. Osuditi jednu stazu ili nacin spoznaje je nerazumijevanje svog puta, i onoga do cega te je on doveo.
RIO:
"nadam se da netrazis vise Boga u sarenoj tableti, ali onaj ko procita tvoj gornji tekst, pomislice..."gle, ovaj nadje Boga u toj tableti,...odoh i ja".
Jivane Jivane...ako hoces da te volim, napisi da nema Boga u sarenoj tableti!"
U nijednom dijelu teksta nisam rekao da ljudi probaju taj nacin, a u drugom dijelu sam rekao da ako ipak se odluce da to ne rade bez ucitelja.
Kao sto sam i rekao da je to OPASAN nacin.
Ako sam ga ja probao, ne znaci da je i za tebe dobar.
Ja sam na tantrickom putu, i probavam sve sto mislim da treba. I ne zastupam ideje da postoji nesto izvan Boga. SVE je to STO JESTE. Ne dijelim svijet na svjetovno i sveto. Ili je sve sveto ili nista nije sveto. Moje iskustvo mi je pokazalo da je najmanji kamencic svet kao ako ijedna stvar u ovom univerzumu nije sveta onda nista nije sveto. Ne trazim dualitet uma, vec jedinstvo sa Tvorcem. Zar je manje drag Tvorcu, neko ko je los? Zar Tvorac odbacuje i najgoreg sina? Ili mu je drag i najlosiji sin?
U njegovoj ljubavi nema podjele.
Ako unutar tebe traje saznanje, ostaje samo smijeh na sve sto se oko tebe desava, jer u svemu vidis njegovu volju i ljubav, a ljubav nema granice, niti je podjeljena na one koji su u bogu i oni koji su izvan njega. Sunce ne daje toplotu samo onima koji su u bogu a ostalima je uskracuje. Sija ne sve jednakom snagom.
Smisao ljubavi je u samoj ljubavi, a ne u produktu voljenja necega i klasifikovanju na dobro i zlo. Ili Volis ili ne.
RIO:
"Jivane Jivane...ako hoces da te volim, napisi da nema Boga u sarenoj tableti!"
Boga nema u onom sto tezi podjeli, vec u onom sto je jedinstveno. (ne mislim na covjeka ko jedinku, iako se moze i tu svrstati)
Ako tako zelis da stvoris podjelu, onda evo odgovara na tvoj zahtjev.
Boga ima svugdje gdje god pogledas. Ali je pitanje vidis li ga ili ne. Kao sto rijeci ovog sto sam napisao nemaju nikakvo znacenje sem pukih rijeci, postoji nesto sto se zove tolerancija, sirina misljenja, ne osudjivanje, ne stvaranje podjele. Bog je u onom sto trazi, a ne u nekom nacinu da se dodje do njega.
Sto se tice da li ce me netko voljeti ili ne,

ja volim Sebe, stoga ljubav izvan Njega mi nije najpreca stvar u ovom univerzumu, bitno mi je da me On voli. A ne neka ljubav koja klasifikuje. Bitno je da ja mogu da volim a ne da mi netko tu ljubav uzvrati ili ne uzvrati.

Ljubav ne trazi nista za uzvrat, a sve sto trazi neku uslugu nije ljubav, vec samo misao o ljubavi. Sto nije isto.
Ipak, ne zbog Ria ili ljudi koji bi htjeli da se to napise ili ne, vec zbog zdravlja vecine: nema Zdravlja u tableti. A ako nisi zdrav kako ces ostvariti Sebe ili Boga?