ej Sheki Sheki, tako ti Alaha, dovest cu te Sheki do prosjackog stapa...
Sura HUD
11:40 [So it was], until when Our command came and the oven overflowed, We said, "Load upon the ship of each [creature] two mates and your family, except those about whom the word has preceded, and [include] whoever has believed." But none had believed with him, except a few.
Bosnian
I kad je zapovijed Naša pala i voda s površine Zemlje pokuljala, Mi smo rekli: "Ukrcaj u lađu od svake životinjske vrste po jedan par, i čeljad svoju – osim onih o kojima je bilo govora – i vjernike!" – a malo je bilo onih koji su s njim vjerovali.
11:41 And [Noah] said, "Embark therein; in the name of Allah is its course and its anchorage. Indeed, my Lord is Forgiving and Merciful."
Bosnian
I on reče: "Ukrcajte se u nju, u ime Allaha, neka plovi i neka pristane! Gospodar moj, uistinu, prašta i samilostan je."
11:42 And it sailed with them through waves like mountains,
and Noah called to his son who was apart [from them], "O my son, come aboard with us and be not with the disbelievers."
Bosnian
I ona ih je ponijela na valovima velikim kao brda i
Nuh zovnu sin koji se nalazio podaleko: "O sinko moj, ukrcaj se s nama, ne budi s nevjernicima!" –
11:43 [But] he said, "I will take refuge on a mountain to protect me from the water." [Noah] said, "There is no protector today from the decree of Allah , except for whom He gives mercy."
And the waves came between them, and he was among the drowned.Bosnian
a on reče: "Skloniću se na kakvo brdo koje će me od vode zaštititi." – "Niko danas Allahove kazne neće pošteđen biti, osim onoga kome se On smilovao!" – reče Nuh,
i val ih razdvoji, i on potopljen bî.Kuran kaze da je Noj izgubio sina...
Sta kaze Biblija
1 Mojsijeva 7:6-7
Noah was six hundred years old when the flood came on the earth. 7 He and his wife, and his sons and their wives, went into the boat to escape the flood
A beše Noju šest stotina godina kad dođe potop na zemlju.
I uđe Noje u kovčeg i sinovi njegovi i žena njegova i žene sinova njegovih s njim radi potopa.
13 stih..3
On that same day Noah and his wife went into the boat with their three sons, Shem, Ham, and Japheth, and their wives.
8 glava, 16
Go out of the boat with your wife, your sons, and their wives.
18 stih 18
I iziđe Noje i sinovi njegovi i žena njegova i žene sinova njegovih s njim
Kuran stvarno nema gresaka...

Oj Boze!Ja sam mislio da si do sada skuzio da Kuranu mjerilo nije Biblija,Biblija koja ima 50.000 gresaka i kontradikcija nije ono cime ces uporedjivati ostale knjige.Kuran i Biblija se u mnogo cemu razlikuju,cija verzija je istinita znat cemo kada zakljucimo cija je knjiga vjerodostojnija,a danas od biblije nevjerodostojnije knjige NEMA NIGDJE NA SVIJETU.Nadam se da smo to utvrdili....
I da,hoces li ti objasniti makar jednu ovu gresku koju ja navodim cijelo vrijeme,de stvarno ja bi se pokrio dekom da sam ti,desetine pitanja stoje otvoreno a ti se dalje kao djete ponasas sa nekim svojim kilavim pokusajima da napadnes islam.Hajde odgovori,jel ne znas odgovore?Jel mi mozes reci barem kojih dimenzija je bila Nuhova ladja?