NiZ je napisao:
Moje misljenje (a sacekaj jos neko):
Sa gitarama kao i sa zenama ... Mozda je jedna pametnija, ljepsa, bolje kuva i sl.
ali ces ipak ozeniti onu drugu ako se u nju zaljubis. Dakle, uzmi obe gitare u ruke, sviraj ih i kupi onu koja ti se vise svidja. Ipak to nije komp ili frizider pa da je najvaznija gomila cifara i simbola

Zato ces cijeli zivot i imati 60 kila...najvaznije je da je lijepa i da dobro kuva, zaljubljenost je prolazna
@Archangel
Da ja kupujem akustaru, prvo bih sve te specifikacije na trenutak zaboravio ili zanemario (za pola tih stvari nemam pojma sta prakticno znace, mada sam milion puta naisao na njih po katalozima i sl.). Dvije potpuno identicne gitare, iz iste serije, nece zvucati isto, sto znaci, probati sve koje ti se svidjaju, do te mjere da smoris prodavca i da te mrko gleda kao da si mu din-dusmanin
Takodje, ne bih se previse zamarao elektronikom, osim ako ne namjeravas tezgariti. Kupujes akustaru, znaci da je najbitnije kako zvuci bez pojacala. A isto tako, ma kakav da je pickup, ako ti ne valja prirodni ton gitare, dzaba sve. S obzirom da su obe te gitare koje kupujes u rangu 550-650 KM, ne vjerujem da mozes nesto silno fulati (ja imam Washburn Oscar Schmidt akusticnu gitaru, prije nekih 4-5 godina je kostala oko 500 KM, nisam je cesto stekao u pojacalo, ali pickup sasvim solidno radi, uz malo vrtenja onih EQ tockica dobijes zvuk koji zadovoljava, posto su te dvije tu negdje sa cijenom, ne vjerujem da moze biti drasticne razlike).
Ovo je moje misljenje, a sigurno da ima ljudi koji znaju i bolje. Ali pored svega, najvise vjeruj svom uvetu i osjecaju.