banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 23:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Dj-ing
PostPoslato: 31 Okt 2009, 11:22 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2009, 23:48
Pozdrav svima...Zanima me ako neko zna da li postoji u Banja Luci nekakva organizacija il' nesto slicno tome , da poducavaju mlade ljude o DJ-ingu....Il' ako bi neko davao instrukcije rado bih platio i sl. samo mi je problem oprema,kao sto znate nije malo para...A ne isplati mi se da uzmem pa da onda pocenem sa tim da vidim kako i sta ,ako nikada ranije nisam koristio i ne znam da li uopste ce mi to ici od ruke....Pa ako ima nekakva organizacija il' neko od DJ-eva da bi davao casove ,platio bih naravno...Samo da naucim osnove i malo da ujdem u to...Pa bi se kasnije mogao nekakav kesh za to skupiti ako bude ok ! :D Pozdrav...Mozete me kontaktirati na pm il' ostavite ovdje poruku ,nazvacu vas da se dogovorimo il' preko msna .... :) Pozdrav !

Vrh

Tema posta: Re: Dj-ing
PostPoslato: 31 Okt 2009, 11:42 
A koja muzika te interesuje?

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 11:51 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Okt 2009, 17:55
Koliko ja znam ne postoji nijedna. Nekada ranije se desavalo nesto slicno u Getu, ali ni toga vise nema(mislim da se zvalo traktoraja ili nesto slicno).
Jednom sam pitao jednog eminentnog Banjaluckog DJ-a i trazio je 30ak maraka po casu(ni profesori matematike sa sve fakultetom nisu toliko skupi, a objasnjavaju komplikovanije stvari).
Moj ti je savjet: u se i u svoje kljuse. Na net-u imas dovoljno tutorijala, procitaj par i vidjeces da mixanje i nije toliko komplikovana stvar(svakako ne nauka). Provali koji ti software godi da radis u njemu, instaliraj i cackaj do zore. Naucices sigurno osnove. Da bi naucio da sviras instrument potrebne su ti godine rada i naravno talenat. Kod mixanja presudan je rad, talenat nije neohodan...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 12:31 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

@tensSa

Pa za pocetak bilo sta a kada bi me islo ,vidio bih da radim nekakav drumm n bass...Rekose mi da je drumm n bass nekako najednostavniji za mixanje ...Al' to mi se najvise i svidja pa ....

@Neckromantique

I ja sam cuo to za sto je bilo u getu...Bas sam sinoc krenuo sa drugom da vidimo kako i sta al' sreo je njegovog prijatelja koji je dj i rekao mu je kao da cisto sumnja da imaju bilo kakvu opremu dole ...Jer kao oni dodju tu subotom i donesu njegovogu opremu pa se zezaju ....Tako da cisto sumnja da imaju sta ....Al' opet mi rece prijateljica da drug njen drzi te nekakve casove i kao da treba u svakom slucaju da dodjem i da se dogovorim al' prvo da idem na nekakav teoriski dio pa onda tek prilazim instrumetnima :D pokusacu to i javicu da li jos uvijek to ima ! A u svakom slucaju ako ima ko da bi dao casove neka kaze cijenu i sl. mozemo se dogovoriti !

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:00 
U getu je bio Dacha i onaj drugi, zaboravih mu ime..uglavnom znaju momci odlicno raditi sa plochama...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 13:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

E da ,stim likom je pricala prijateljica jedna ...Ma nista oticicu ovih dana ,da vidim kako i sta ...SAmo da odme da malo osjetim kako je to i sta ...Nekih 1-2mj. pa onda bi se dalo nekog kesha naci za nekakvu polovnu opremu...Mada nisam siguran gdje mogu ploce da kupim kdo nas ? :S A cd -playeri su skupi al' mislim da se vise isplate :) al' gramofoni mi se cine dosta zanimljivji za rad :D

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 17:12 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 31 Okt 2009, 16:59
Citiraj:
Koliko ja znam ne postoji nijedna. Nekada ranije se desavalo nesto slicno u Getu, ali ni toga vise nema(mislim da se zvalo traktoraja ili nesto slicno).
Jednom sam pitao jednog eminentnog Banjaluckog DJ-a i trazio je 30ak maraka po casu(ni profesori matematike sa sve fakultetom nisu toliko skupi, a objasnjavaju komplikovanije stvari).
Moj ti je savjet: u se i u svoje kljuse. Na net-u imas dovoljno tutorijala, procitaj par i vidjeces da mixanje i nije toliko komplikovana stvar(svakako ne nauka). Provali koji ti software godi da radis u njemu, instaliraj i cackaj do zore. Naucices sigurno osnove. Da bi naucio da sviras instrument potrebne su ti godine rada i naravno talenat. Kod mixanja presudan je rad, talenat nije neohodan...

Ajoj majko, ko je "eminentni DJ"? xD
Da bi naucio da svirash i da mixas,potrebne su godine...(u zavisnosti od nivoa na koji pikirash), ali to je samo "tehnika"...sve ostalo je u glavi i uhu...a bogami treba i debeo i prasnjav muzicki background za tako nesto (ako govorimo o pravom DJ-ingu) a ne ovom carshijskom...

I jos jedna stvar, "neko" da bi se nauchio da svira, podere i igle i ploche vishe puta, tako da se to sa matematikom ne moze porediti...i sve ovo me dovodi u situaciju da pomislim ili da nemash pojma ili da loshe savjetujesh, pa mozda i jedno i drugo :)

No Hard Feelings...

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 20:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

@Industrium:
Naravno se ne ljutim ali nema potrebe za sarkazmom drugar.
Napravio sam gresku jer nisam napomenuo da ne mislim na rad sa plocama (onima koji rade na njima divim se do imbecilnosti). Prevashodno sam mislio na rad na racunaru... Onda ide stara prica da to nije dj-ing. O tome necu raspravljam jer je sama rasprava preglupa i ne vodi nicemu, sve je stvar licnog misljenja. Moje je da treba da iskoristis ono sto ti olaksava posao...
Da bi usavrsio tehniku sigurno da su potrebne godine teskog rada, ali je opet lakse nego nauciti da sviras npr. klasicnu muziku za koju ti treba mnogo vise talenta i sluha...
Vezano za matematiku, u potpunosti si u pravu, ne moze se porediti. Samo se ne slazem sta je teze(jbg. nismo svi predodredjeni za iste stvari u zivotu). Jedino ako me ubjedis da razvaljujes visestruke integrale npr., a da se nisi nesto pretjerano trudio da ih svatis, onda skidam kapu... :roll:
Koji je eminentni dj je potpuno nebitno. Uzeo bi mi pare da mi objasni fore tipa beatmatching, doubledrop....(puna usta kad se prica)
Skinuo sa neta, procitao, shvatio. Dalje je stvar rada, rada i samo rada. Onoga sto moras sam...
Da bi postao nesto na svakom pocetku moras da budes "boranija" i to carsijska.
Uostalom, ne zelim da se topic pretvori u suvo prepucavanje. Decko je trazio savjet, ja sam mu ponudio svoje misljenje, a njegova licna stvar da li ce da prihvati ili ne. Pored svog tvog "gledam sa visine" stava, necu ti reci da nemas pojma i slicno. Postujem tvoje i svacije misljenje(i negativno je bolje no ikakvo). Ako neko ne postuje moje, to vec nije moj problem...
P.S. Ako hoces da ti posaljem svoj amaterski uradak da preslusas(ne 3pujem se da sam DJ da se razumjemo), rado bih ti prebacio link i veoma bi cijenio cak i negativne komentare.

Vrh

PostPoslato: 31 Okt 2009, 23:43 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Sta radis ? Ajde meni posalji link da cujem :) neces negativno nista dobiti ;) hehe ako nije problem naravno ? :)

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 00:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Naravno da nije:
http://www.megaupload.com/?d=T9Y20YF1
Mogu da ti preporucim sajt: http://www.djtutor.com
Vjerujem da ces naci zanimljivih stvari...

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 10:27 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
nabavi neku opremu i opleti, nadoćeš u vožnji :D

Vrh

PostPoslato: 01 Nov 2009, 16:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Ja sam bez ikakvih problema naučio miksanje i to pomoću "Traktor"-a :D
Jednostavno sam ignorisao sve ono što Traktor ima, a što ne postoji na pravim plejerima i mikseti. Kada sam stao prvi put za prave plejere i miksetu, s namjerom da nešto miksam, išlo je bez problema... eto. :)

Vrh

PostPoslato: 07 Nov 2009, 16:41 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2009, 09:23
Sam svoj majstor,sve i jedan vrhunski svjetski DJ je poceo sa raznim softverima,cackajuci po cijele dane....

Vrh

PostPoslato: 09 Nov 2009, 00:21 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2009, 16:34
Funkerman je napisao:
Sam svoj majstor,sve i jedan vrhunski svjetski DJ je poceo sa raznim softverima,cackajuci po cijele dane....

Ti ovo ozbiljno?

Nije bilo software-a za mixanje kada su počinjali neki od poznatijih svjetskih DJ-a, npr. Jeff Mills, Carl Cox, Grandmaster Flash (jedan od pionira DJ-inga), Mix Master Mike, zatim poznatiji šampioni DMC takmičenja (link)... mogao bih nabrajati u nedogled imena, al' mi se ne da...
Oni su počeli sa dva gramofona, miksetom i nekoliko ploča... i vježbali, vježbali i, pogađate, vježbali... i to je najbolji način da se nauči "sviranje"!

A najbolji "Software" koji jedan DJ može imati je MOZAK iliti vu-gla, čuka... ma, znate o čemu mislim. Za one koji ne kontaju, evo link: http://www.vukajlija.com/mozak :wink:

Vrh

PostPoslato: 23 Dec 2009, 13:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 01:22
nauci cu vas ja sve sto vas interesuje, od scratchinga do beat matchinga i live act-ing ahehe 8) a evo i video jedan moj sto se zajebavam kod kuce http://www.youtube.com/watch?v=4APY37TAsyU

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]