subcomandante marcos je napisao:
Tiki the Boyler je napisao:
Izvlačiš stvari iz konteksta i time omalovažavaš sve ono što se u praksi čini na tom planu!
Pritom potenciraš jednu rečenicu koja je nusprodukt rasprave i najmanje bitna u cijeloj priči.
Ego trip je najmanje bitan, jer se ovde priča o klincima koji tek dolaze. Ne o nama!
Pročitaj ono bitno, molim te!
Na kraju krajeva, ovo je samo Forum - paralelna stvarnost.
A život je nešto drugo. U praksi ću uvijek da izginem da bih pomogao kolegi, pa makar bio i Groznog Uma! Ljudi imaju pravo da griješe i ljudi imaju pravo da se mijenjaju. Na bolje, nadam se!
Uostalom, ljudi kojima treba pomoć znaju gdje se mogu obratiti!
Pozdrav!
ako izvlačim iz konteksta i omalovažavam, žao mi je, nije mi to bila namjera. potenciram ono što se meni čini da je najbitnije, na osnovu posmatranja sa strane SCENE prethodnih deset godina. a i vaših komentara. klinci koji dolaze teško će da se snađu i nađu neki put kad ni vi starije mrcine niste našli vaš ... ali svaki napor u tom pravcu podržavam. pročitao sam sve, i šta je ono bitno? forum jeste paralelna stvarnost ali se vrlo lijepo na njemu pokaže ko je kakav u životu, koji je nešto drugo. u praksi podržavam pogibiju za kolegu, pa makar i groznog uma. ljudi, falabogu, imaju pravo da griješe i da se mijenjaju, jer da nije tako, šta bi bili?
OK
Mi nismo našli naš!
Ali to nije razlog da oni ne nađu svoj!
Na kraju krajeva imamo različite startne pozicije.
Ja sam 94. godine rasprodao gomilu omiljenih ploča i kaseta, biciklo, pa čak i neke kućne potrepštine da bih sebi priuštio prvi instrument! Trebam li napomenuti da izbora nisam imao, a da sam godinu dana svirao na 3 žice dok mi stariji kolega nije dao svoj pohabani komplet...
Nemoj, molim te, da ovo shvatiš kao pravdanje. Nemam potrebu da se bilo kome pravdam jer sam ja jako zadovoljan onim što sam postigao u muzici! Ako ništa, svirati 14 godina, na momente živjeti od te muzike, a ne završiti pod šatorom udarajući narodnjake smatram velikim uspjehom!
Šta hoću da kažem... danas klinci ne samo da imaju priliku da biraju šta će da sviraju, s kim će da sviraju i u kojoj vježbaonici će da vježbaju... nego imaju priliku i da biraju prodavnicu u kojoj će da kupe instrument (kao što vidjesmo gore). U nekim od tih prodavnica imaju priliku da probaju sprave 3 dana nakon što dožive svoju svjetsku premijeru!
Mogu da naruče opremu putem Interneta, da downloaduju gomilu literature (ja nisam ni znao da to postoji), pa i muzike u krajnjem slučaju...
Žao mi je samo što ne vidim da te prilike koje imaju koriste. Ako već u čitavom svijetu klinci znaju neki redoslijed stvari i ako u čitavom svijetu klinci uspijevaju na isti način - zašto mi ovde imamo potrebu da izmišljamo toplu vodu i pronalazimo neki svoj put... kojim još niko nikad nije prošao...
Geni valjda... jebemliga...
Zato... idemo iz početka!
WAFLi traže vokal!
Momci dobro piče!
Puno rade i imaju predispozicije da vremenom nešto i naprave!
Ako znate da pjevate - pokušajte! Ako ne... šaljite poruku dalje - sigurno znate nekoga ko bi volio da zapjeva u rock bandu!