Schlager je napisao:
Pitaj bilo kog navijaca Zvezde i Partizana,da li vise vole pogledat svoj klub bukvalno svih 40-tak utakmica u sezoni na Total tv BIH,ili 5-6 puta godisnje na Total tv Srbija,pa razmisli onda sta si napisao....Ovo sto se samo nekim ogromnim propustom desilo prekjuce,ce biti bukvalno i jedina utakmica u sezoni koju navijaci Zvezde nece pogledat citavu sezonu,i u domacim i u stranim takmicenjima na Total tv BH....A ti vec sad ovaj vikend ces moci samo sanjat da pogledas derbi iz Novog Sada,Vojvodina-Zvezda na tom Total tv Srbija kojeg bez ikakvog razloga dizes u nebesa...
Derbi utakmice iz Ivanjice, Kuršumlije, Novog Pazara i ostalih lijevih sokaka u jednoj od najlošijih evropskih liga me uopšte ne zanimaju. Što se mene tiče, takvu ligu, toliko korumpiranu i bez ikakvog kvaliteta mogu sutra ugasiti. Jedino me zanima reprezentativni fudbal, a i od njega već polako dižem ruke, tako da mi postojanje kanala koji u nebesa diže ligu koja spada u samo dno dna evropskog fudbala - ne znači - apsolutno ništa. Sve što se tiče srpskog fudbala, kao što već rekoh mogu vidjeti na RTS-u. Više me zanimaju neki drugi sportovi,i to dobro znaš. Pokušaj cijeniti različitosti.
Citiraj:
I ne znam odakle tolika bolesna potreba da velicas RTS(televizija vjerovatno sa daleko najmanje talenta na svijetu u odnosu na budzet

)i nesto stalno naslikavas ovdje... i Total tv Srbija i kad nijedan argument nemas...Navijaci Zvezde i Partizana ce samo u ovoj sezoni stotinjak puta pogledat svoje klubove na Total tv BH,a na Total tv Srbija mozda desetak puta ukupno,i Zvezdu i Partizan....
Pretjerujes zaista....nisam jos jedino shvatio da li namjerno to radis,ili sa nekom misijom
Ne znam šta te toliko iznerviralo da napišeš sve ove stvari iako i sam dobro znaš da ništa od svega nije tačno. Uporedi finansije kojima raspolaže recimo HRT i RTS, pa ćeš valjda shvatiti koliko je promašaj to što si rekao. Može se govoriti i o pretplati, čija naplata u Srbiji je mizerna. U krajnjem slučaju niti jedan javni servis u Evropi nije doživio ono što je RTS. Totalno uništenje 1999. I stoga, kao neko ko je svojevremeno imao dodira sa RTS-om, i gdje rade neke moji dobri prijatelji, cijenim sve što je urađeno da bi se digli iz pepela. Toliko o tome.
Što se tiče Totala, pa i slijepac vidi, sa koliko malo želje, motiva i poslovne empatije, vlasnici ove platforme, prilaze korisnicima. Dovoljno je vidjeti šta su sve ponudili direktnoj konkurenciji, a šta su "ponudili sebi". Već sam pisao o deset SK kanala, koje su ponudili m:tel-u a sami imaju 4 zvanična SK kanala i jedan ispod pulta. Nisu li tebi, kao monteru, time zabili nož u leđa? Pa svaki veliki sportski fan, će prije izabrati m:tel nego Total. I zbog većeg broja SK i zbog Arena u full HD-u.
Ja, na sreću, baš ljudi zaposlenih u Totalu, i nisam neki sportski fan, jer su mi bitne samo dvije stvari, Eurosport u HD-u, zbog zimskih sportova i utakmice reprezentacije Srbije bez mraka. A to uglavnom imam na RTS-u i tu se priča završava.
Moji starci su izabrali Total Srbija, još prije desetak godina i nisu se pokajali. Bar nikad nije bilo mraka, kad je igrala Srbija. A to je i njima i meni uvijek bilo najvažnije. Ovdje bih stvarno stavio tačku na ovu priču. Jer ovo mi je najvažniji argument. Hvala, živio.