banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jun 2018, 15:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Mar 2018, 21:10 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Postovi: 4917
Lokacija: HEAVEN
Whotanoob je napisao:
Iz raznih redova i kolona kupim podatke koji su različitih formata pa od njih formiram jedan ili više redova u svojoj tabeli. Danas sam malo čačkao i napravio jedan macro.
Obzirom da moram otvoriti svaku narudžbenicu i pogledati sadržaj iskoristim to da je kopiram u svoju bazu na neko mjesto koje ne koristim, a onda macro izdvoji podatke koji meni trebaju u jednu mini tabelu. Na kraju ja to ručno prekopiram na mjesto gdje treba, i obrišem ove međutabele. Ne znam kako prepoznati prvi prazan red u tabeli da bih mogao i ovaj zadnji korak kopiranja pridodati macro-u.


Kod:
Dim n as Integer

n = ThisWorkbook.Sheets("mojsheet").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row


Evo ti da nadjes posljednji popunjen red, pod uslovom da ti je kolona A puna, mozes koristiti bilo koju drugu.. Samo na kraju offset-uj za 1, kako bi presao u prvi prazan... Kao sto rekoh, sve se to moze automatizovati, pod pretpostavkom da postoji odredjena logika kod narudzbenica, tipa da pocinju u istom redu, ili da je lokacija proizvoda u odredjenoj celiji, ili ispod naziva odredjene kolone...

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 11 Apr 2018, 07:54 
OffLine
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Postovi: 750
Imam jedan obrazac u excelu, koji je prakticno tabela, u jednu kolonu unosim tekst, u ostale tri brojeve. Ostalo je nesto sto se ponavlja, logo, zaglavlje firme, itd...
E, sad. Nekad mi je potrebna jedna tabela, koja staje na A4 format, a nekad ne znam koliko ce mi trebati, pa je onda ja rucno kopiram svaki put, da bih dobila sljedece stranice.
Postoji li mogucnost da ako npr. pritisnem enter ili bilo sta u posljednjoj celiji u datoj tabeli, da mi se automatski kopira tabela na narednoj stranici?
Valjda me kontate.
Obrazac je za mjerenje otpora petlje. Nekad se mjeri u kuci, a nekad u zgradi, koja ima preko 30 stanova i u tom slucaju ide i mnogo vise tabela. Prakticno je tekst nabrajanje mjernih mjesta, a brojevi su rezultat mjerenja.

_________________
Ја б' свима поручио да играју бинго, јер ко не игра...


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 11 Apr 2018, 14:35 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2007, 18:54
Postovi: 425
Lokacija: BL
ako ti je zaglavlje (tj. jedan dio ćelija) uvijek isto i treba da ga kopiraš u više sheetova onda imaš objašnjenje ovde:
https://support.office.com/en-us/articl ... d17972a6c9

ja sam radio starom slično.. za neka mjerenja mu je trebalo gomila istih podataka u stotinama sheetova

_________________
Signature


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 11 Apr 2018, 19:32 
OffLine
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Postovi: 750
Za ovo nisam znala, poslužiće za neke druge potrebe. Hvala ;)

_________________
Ја б' свима поручио да играју бинго, јер ко не игра...


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 11 Apr 2018, 20:07 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2007, 18:54
Postovi: 425
Lokacija: BL
jur velkom

_________________
Signature


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 11 Apr 2018, 21:32 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Postovi: 4917
Lokacija: HEAVEN
kutak je napisao:
Za ovo nisam znala, poslužiće za neke druge potrebe. Hvala ;)


Da li ovo znaci da to nije pomoglo?

Generalno je moguce sa worksheet eventima. Trebalo bi samo jasno definisati sta se kopira i gdje...

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 12 Apr 2018, 07:30 
OffLine
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Feb 2017, 23:20
Postovi: 750
Nije pomoglo. Jedan forumaš mi je predložio macroe. Pokušala sam sa njima, ali kad snimam makro, kopiram tabelu, pa je lijepim na prvu slobodnu ćeliju. Tako da , kad koristim makro i ako hoću više tabela, sukcesivno jedna ispod druge, ne može. Makro stalno lojepi tabelu na tu jednu ćeliju. Znači, mogla bih neki brojač imati, pa onda offset, valjda.

_________________
Ја б' свима поручио да играју бинго, јер ко не игра...


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 14 Apr 2018, 21:38 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Postovi: 4917
Lokacija: HEAVEN
Ako hoces javi se u PM pa cemo to rijesiti... Posalji mi primjer kako izgleda izvor i sta ocekujes kao krajnji rezultat...

_________________
Slika


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 09 Maj 2018, 17:34 
OffLine
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Postovi: 1088
Ima li ko da se razumije u formule, treba mi jedna, ne bi trebala biti teska, osim za mene

_________________
Да волим ЦРНО-БЕЛЕ поносно кажем свима!


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 09 Maj 2018, 17:37 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Postovi: 2910
Ima.

_________________
MANGA


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 09 Maj 2018, 17:39 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Postovi: 3704
Herc voli formule.

_________________
Pametniji prestanite popuštati vidite dokle nas je to dovelo.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 09 Maj 2018, 17:42 
OffLine
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Postovi: 1088
Imas pp

_________________
Да волим ЦРНО-БЕЛЕ поносно кажем свима!


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 09 Maj 2018, 18:06 
OffLine
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Maj 2005, 13:54
Postovi: 32374
Lokacija: Banjaluka
napisi ovdje da i ostali vide pa ako mogu pomoci....


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 09 Maj 2018, 18:11 
OffLine
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Postovi: 1088
Treba mi formula da mi racuna prihode i rashode sa bankovnih izvoda, ali ne pojedinacno vec da prikazuje ukupno stanje na racunu, posle unosa promjena.
Tipa
50 - 30 = 20, pa sledeci - 9 = 11

Kolona A prihodi,
Kolona B rashodi,
Kolona D ukupno stanje.

_________________
Да волим ЦРНО-БЕЛЕ поносно кажем свима!


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 09 Maj 2018, 18:22 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2010, 23:08
Postovi: 3704
Npr u ćeliju D5 napišeš, =A5-B5. Ali pretpostavljam da tebi treba nešto komplikovanije.

_________________
Pametniji prestanite popuštati vidite dokle nas je to dovelo.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 09 Maj 2018, 18:27 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2010, 18:19
Postovi: 2910
Napravio sam ti i imas na PP.
Ako imas sta dodati i prilagoditi napravicemo.
Dje zapne pitacemo i druge.

_________________
MANGA


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 09 Maj 2018, 18:35 
OffLine
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2012, 22:52
Postovi: 1088
Hvala ljudi riješio mi Forty Two, i kao što sam rekao ko zna jednostavno je U D2 unesi =D1+A2-B2 :D

_________________
Да волим ЦРНО-БЕЛЕ поносно кажем свима!


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting BitLab
Prevod - www.CyberCom.rs