banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Mar 2019, 22:50

Sva vremena su u UTC [ DST ]
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Jul 2012, 08:00 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Postovi: 2062
I normalno da cemo biti u krizi, kad javne institucije nemilice trose novac.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Iz ... 48334.html

Izvještaj o poslovanju Puteva RS: Uz visoke plate dijele i enormne naknade


Uroš Vukić - 05.07.2012 08:45

BANJALUKA - Javno preduzeće "Putevi RS" svojim radnicima dijeli nevjerovatno velike naknade, koje, pored prosječne bruto plate od 2.970 KM, iznose čak 774 KM mjesečno.

Ubjedljivo najviše novca pored plate radnici JP "Putevi RS" dobiju na osnovu toplog obroka i to čak oko 14 KM dnevno, što je najviše u cijelom javnom sektoru u RS.

Naime, prema poslovnom izvještaju JP "Putevi RS" za 2011. godinu, koji je dostavljen Vladi RS na razmatranje, a koji je u posjedu "Nezavisnih", evidentno je da su radnici ovog preduzeća u povlaštenom položaju u odnosu na ostale radnike u javnom sektoru.

Rukovodstvo JP "Putevi RS" tako je po osnovu toplog obroka, prevoza, regresa, zimnice i ogreva podijelio čak 461.207 KM za 61 zaposlenog.

Pored redovnih mjesečnih primanja radnici ovog javnog preduzeća po osnovu regresa godišnje prime 1.119 KM, za zimnicu isto toliko, a čak im je plaćen i ogrev koji takođe iznosi više od 1.000 KM godišnje po radniku.

Za ukupno 61 radnika ovog javnog preduzeća na plate je otišlo 2.174.500 KM, za regres je isplaćeno 68.283 KM, zimnicu takođe, a isto toliko su dobili i za ogrev. Topli obrok za radnike ovo javno preduzeće koštao je čak 225.151 KM godišnje.

Nedeljko Knežević, direktor JP "Putevi RS", kaže da "nije baš upoznat sa svim tim detaljima", ali da je to minimum koji radnici treba da primaju te da će tako ostati i u ovoj godini.

"Te detalje ne znam. Teško mi je da govorim o izvještaju za 2011. godinu, jer ja ga nisam mogao ni praviti s obzirom na to da sam imenovan u martu ove godine. Mislim da se to isplaćuje na osnovu Kolektivnog ugovora. Radnicima to sigurno nije previše, kao što je previše onima koji ne primaju ništa", kaže Knežević.

Mile Ribić, predsjednik Granskog sindikata građevinarstva i stambeno-komunalnih djelatnosti, gdje se nalazi većina sindikalnih organizacija iz sektora putevi, kaže da su se radnici JP "Putevi RS", odvojili od njih i prešli u Granski sindikat finansijskih organizacija.

Ribić ističe da uopšte ne zna gdje je rukovodostvo "Puteva RS" našlo uporište za isplatu tako visokog toplog obroka s obzirom na to da Opšti kolektivni ugovor koji važi za sve radnike veže topli obrok za najnižu platu i kaže da on bude 50 odsto od minimalne republičke plate što je oko 185 KM.

"Isplaćivati tolike naknade nije u redu sa poređenjem onih koji rade u istim djelatnostima. Kod drugih firmi iz sektora puteva daleko je gore stanje i neuporedivo je sa primanjima u javnim preduzećima. Možda su zbog toga i otišli iz našeg sindikata jer je kod nas cijena rada daleko manja nego što je to u finansijskim organizacijama", kaže Ribić.

Ukupni prihodi JP "Putevi RS" u prošloj godini bili su 83.355.442 KM, dok su rashodi iznosili 81.407.871 KM, a samo na osnovu plaćenih kamata za kredite utrošeno je čak 3.024.627 KM.

Materijalni troškovi u ovom javnom preduzeću iznosili su 1.378.002 KM, a na troškove reprezentacije potrošeno je blizu 89.000 KM.

U Ministarstvu saobraćaja i veza RS juče nismo uspjeli dobiti komentar na ovaj izvještaj jer se ministar Nedeljko Čubrilović nije javljao na mobilni telefon.

Nezvanično saznajemo da Vlada RS ovaj izvještaj neće ni razmatrati jer nije dostavljen plan poslovanja ovog javnog preduzeća za 2011. godinu, a ranija praksa je bila da Vlada RS na osnovu tog plana razmatra i izvještaj.
"Putevi RS" 2011. godina

Bruto plate - 2.174.500 KM

Regres - 68.283 KM

Zimnica - 68.283

Ogrev - 68.283

Topli obrok - 225.151

Prevoz - 31.207
Naplata putarina

U odnosu na 2010. godinu prihodi od naplate putarina, koja se plaća pri registraciji vozila, povećani su za 203.551 KM i iznose 23.715.800 KM i to zahvaljujući povećanju broja registrovanih vozila.

Međutim, i dalje ostaje nejasno gdje je završilo oko četiri miliona KM koji nedostaju na računu ovog javnog preduzeća s obzirom na to da je broj registrovanih vozila u odnosu na 2009. godinu u 2010. godini povećan za sedam hiljada, a prihodi od naplate putarina su pali za sedam miliona KM.

Rezultat pada prihoda je smanjenje putarina, ali prostom računicom naknadno je utvrđeno da na računu nedostaje oko četiri miliona KM.

Nakon pisanja "Nezavisnih" prošle godine o nedostatku četiri miliona KM, Vlada RS čak je donijela i odluku da bude ispitano gdje je završio novac, ali istraga nije dala nikakve rezultate, a na kraju se čak ispostavilo da je uplaćeno više novca za putarine nego što je trebalo, jer je MUP RS na Vladu RS izašao sa izvještajem koji je u potpunoj suprotnosti sa računicama Ministarstva saobraćaja i veza RS.

_________________
Dodik-Bio je GENOCID u Srebrenici!
https://www.youtube.com/watch?v=01Qa2tkMYi8
Dodik: Malo sam plaćen za ono što radim
https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 05 Jul 2012, 14:56 
OffLine
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
Postovi: 1083
svi smo mi u zabludi
to nisu naše pare


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 05 Jul 2012, 15:08 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 30 Jun 2010, 17:18
Postovi: 3818
Cuj 14 km za obrok, pa tolika je necija dnevnica. Strasno.
Vjerovatno zato su nedavno podigli kredit od 5 mil km da zavrse ovu brzu cestu.
Sve vlasti su nas krale ali mi se cini da su ovi bas izgubili kompas.

_________________
Ne kradi, vlast mrzi konkurenciju.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 15 Nov 2012, 08:38 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Postovi: 5068
Lokacija: banja luka
Evo malo o nasim investicijama po pitanju puteva.
Spoiler:
Ko je krivac zbog rušenja novog puta preko Čemerna
Objavljeno: 11.11.2012. - 17:58
Tek sagrađena i asfaltirana saobraćajnica preko planinskog prevoja, između tunela Surdup i Čemerno, je u potpunosti uništena, a na saobraćajnici se pojavila pukotina i rasjed duga nekoliko stotina metara.
Slika
Autor: Nebojša Vukanović

Saobraćajnica koja bi trebalo da trajno riješi problem klizišta na planinskom prevoju Čemerno moglo bi da se pretvori u Skadar na Bojani Republike Srpske. Odroni, klizišta, rasjedi i podzemne vode zadaju velike glavobolje domaćim neimarima, a prije desetak dana klizište je odnijelo i uništilo tek urađenu dionicu puta između tunela Surdup i Čemerno. Vlada i njeni dvorski neimari nisu se obazirali na brojna upozorenja geologa da se radi o vrlo zahtjevnom terenu, i da radovi ne mogu početi bez završenih geoloških ispitivanja. Ko je krivac ako sa putem i 72 000 000 maraka završe u ambisu.
Tek sagrađena i asfaltirana saobraćajnica preko planinskog prevoja, između tunela Surdup i Čemerno, je u potpunosti uništena, a na saobraćajnici se pojavila pukotina i rasjed duga nekoliko stotina metara. Potporni zidovi su popucali, a odron i klizište na više mjesta u potpunosti su uništili put, podlogu i nasip koji su završili u provaliji. Šteta je više milionska, i postavlja se pitanje da li se klizište može sanirati i da li će se morati graditi nova trasa puta. Upravnik gradilišta Kosta Tošović, kao ni rukovodioci Integral-inženjeringa i Javnog preduzeća Putevi Srpske nisu željeli da kažu šta je prouzrokovalo rušenje puta i ko je odgovoran. Mehanizacija Integral-inženjeringa već je počela da siječe padinu iznad tek sagrađene saobraćajnice kako bi izmjestila trasu, ali je pitanje da li će opsežni radovi dodatno opteretiti nestabilnu kosinu i izazvati nove odrone i klizišta. Obezbjeđenje Integral-inženjeringa neprekidno obezbjeđuje prolaz kroz tunel i preko mosta na Tjentištu, i ne dozvoljava novinarskim ekipama da dođu na gradilište, pa se do novog puta jedino može doći pješice šumskim stazama preko okolnih uzvišenja.
Slika
Stručna analiza i eventualna istraga mogu utvrditi šta je prouzrokovalo rušenje tek sagrađenog puta. Treba utvrditi da li je urađena adekvatna drenaža terena, da li su potporni zidovi sagrađeni na čvrstoj i stabilnoj podlozi, da li je nadzorni organ vršio stalnu kontrolu kvaliteta radova i da li možda postoje propusti i u projektovanju saobraćajnice duge 9 700 metara. Postavlja se pitanje da li Integral-inženjering, kao i brojne firme koje su angažovani kao podizvođači, imaju adekvatan kadar i da li su stručno osposobljeni da iznesu ovaj projekat. Čemerno je i u bivšoj Jugoslaviji smatrano za jedno od geološki najkomplikovanijih područja, pa se bivša nam zajednička država, koja je bila daleko uređenija od sadašnje, nije lako upuštala u rješavanje problema na planinskom prevoju.
Slika
Od samog početka gradnje stvari nisu postavljene na svoje mjesto, a najveći krivac svakako je Vlada i rukovodstvo Republike Srpske. 2008. godine direktnom pogodbom tadašnjeg premijera Milorada Dodika i vlasnika Integral-inženjeringa Slobodana Stankovića u četiri oka, bez tendera i javnog oglasa, Vlada Republike Srpske povjerila je radove na prevoju Čemerno i uplatila na račun firme iz Laktaša avans za cjelokupne radove u iznosu od 72 000 000 maraka. Radovi su svečano otvoreni u predizbornoj kampanji septembra 2008. godine iako projekat nije bio kompletiran, i nisu bili završena geološka ispitivanja zemljišta. Posao je pokrenut mimo ustaljene procedure i prakse, pa su mnogi stručnjaci i geolozi već tada ukazivali na mogućnost da geološki nestabilno zemljište pokvari planove. Premijeru je tada bilo važno da brzopleto započne radove uoči izbora kako bi dobio jeftine političke poene, a sa druge strane mimo zakona o javnim nabavkama "nabacio" je još jedan veliki posao dvorskom neimaru i svom bliskom saradniku Slobodanu Stankoviću. U normalnoj državi pravosuđe i istražni organi davno bi utvrdili da li je Milorad Dodik prekršio zakon i ovlaštenja, i da li je direktnom pogodbom pričinjena šteta budžetu Republike Srpske. Nažalost institucije u našoj državi ne funkcionišu, pa je rušenje tek sagrađenog puta rutinska pojava koja nikog puno ne zabrinjava.
Vlada je u projekat trajne sanacije klizišta na planinskom prevoju uložila 72 000 000 maraka, a vrijeme će pokazati da li je cijela investicija završila u ambisu zajedno sa urušenom saobraćajnicom. Teško je očekivati da istražni organi pokrenu opsežniju istragu i utvrde ko je krivac i ko je napravio najveće propuste u ovom projektu koji je od vitalnog značaja za cijelu staru i istočnu Hercegovinu.
Slika
Više puta prolongiran rok završetka radova: Prvobitno je bilo predviđeno da radovi na Čemernu budu završeni za tri godine, i da se saobraćajnica pusti u promet u septembru 2011. godine. Zbog problema sa slovenačkim CPM-om, koji je probijao dva tunela i otišao u stečaj ostavivši milionske dugove, radovi su u 2010. i 2011. više puta bili obustavljani. Predsjednik Dodik i vlasnik Integrala Slobodan Stanković prošle godine su obećali da će novi put biti pušten u saobraćaj do kraja 2012., ali je već sada izvjesno da će i novi rok biti prolongiran. Do završetka radova Foča i Gacko i dalje će biti povezani uskom obilaznom saobraćajnicom širokom 4 metra, koja je privremeno sagrađena 2006. godine nakon što je klizište odnijelo staru dionicu puta.
http://www.6yka.com/novost/30639/ko-je-krivac-zbog-rusenja-novog-puta-preko-cemerna

Malo o finansijskom istorijatu ovog grandioznog projekta
Spoiler:
ČEMERNO

“Ovo je jedan od najvažnijih infrastrukturnih projekata, vjerovatno u mandatu ove Vlade, ovdje na ovom prostoru. Kada sam preuzeo mandat predsjednika Vlade, mi smo jasno u svom ekspozeu, kao obavezu Vlade RS u ovom mandatnom periodu, preuzeli obavezu da ćemo obezbijediti finansiranje, početak i izgradnju ovog zahtjevnog infrastrukturnog projekta, dakle, koji smo nazvali radno - Čemerno, koji treba da riješi problem klizišta, ali ono, što je još važnije, da spoji jedan i drugi dio RS i da omogući nesmetanu komunikaciju sa jasnom aspiracijom da postane najvažniji putni pravac koji će povezivati Srbiju sa ovim dijelom dole jadranske obale”.

Ovim riječima je premijer Milorad Dodik u septembru 2008. godine svečano otvorio radove na Čemernom, duboko svjestan da ih odmah može i zatvoriti, jer ne postoji nikakva šansa da oni ikada budu završeni. Sve što se do tada, ali i nakon tog “svečanog” trenutka događalo, svjedočanstvo je o bezobzirnosti vlasti. Sama činjenica da je Slobodan Stanković angažovan na ovom poslu, dovoljna je sama po sebi za spoznaju da je navodna izgradnja kvalitetnog puta preko Čemernog afera, čije stvarne razmjere će se moći spoznati tek kada aktuelni režim ode sa vlasti.

Gacko_put__preko__Cemernog__po_planu

Odlukom od 9.10.2007. godine predsjednik Savjeta za razvoj RS odobrio je finansiranje projekta «trajno rješenje klizišta Čemerno na putu Gacko-Foča».

Predstavnici JP «Putevi RS» Ministarstva saobraćaja i veza i Ministarstva finansija potpisali su 6.12.2007. u Banjaluci Memorandum o sanaciji klizišta na prevoju Čemerno u vrijednosti od cca 72 miliona KM, što su stručnjaci okarakterisali kao optimizam, jer u ovaj drum, da bi poslužio svojoj svrsi, potrebno je bilo uložiti najmanje 120 miliona maraka. Naravno, ovako niska cijena je dogovorena kako bi Stanković preuzeo posao, a onda će se naknadnim aneksima stići ona od 120 miliona.

PROJEKTNA DOKUMENTACIJA

Projektnu dokumentaciju na nivou izvođačkog projekta za prevoj Čemerno je 2002. godine uradio Urbanistički zavod iz Banjaluke. Zbog složenosti posla na ovom projektu angažovani su iskusni i priznati beogradski stručnjaci, a sva dokumentacija sastoji se od 14 knjiga u kojima su elaborirani svi potrebni elementi za građenje.

Na osnovu ove dokumentacije pripremljena je tenderska dokumentacija i raspisan tender na kojem je najpovoljniju ponudu dao „Integral inženjering“. Ugovor o izvođenju radova sa ovom firmom potpisan je 15.05. 2008. godine, nakon čega dolazi do preokreta!

Iz nepoznatih razloga u junu 2008. godine izmjenjuju se ključni dijelovi projekta kojima Stankovićeva firma i prije ulaska u radove povećava količinu radova, a time i ugovorenu cijenu. Npr. dužina tunela Čemerno se sa predviđenih 1468 metara povećava na 1757 m, što je za 300 metara duže i pet miliona skuplje. Tu nije kraj priče, jer se u septembru taj tunel izdužio na cijelih 2300 metara, odnosno kilometar duže od prvobitnog projekta i, naravno, dvadeset miliona maraka skuplje!

Umjesto da nakon izmjene projekta ponovo raspiše tender, Mladen Lazendić, direktor Puteva RS, dozvoljava „Integralu“ da radi projektnu dokumentaciju. Na ovom mjestu kreće prava zavrzlama, jer „Integral“ ne samo da radi novi projekat, već i reviziju projekta. To je u nadležnosti „Instituta za građevinarstvo“, odnosno firme koja je u sastavu konzorcijuma „Integral inženjering“ i čiji je vlasnik Slavica Stanković, supruga Slobodana Stankovića. Da bi se cijela ova priča zaokružila, i nadzor nad izvođenjem radova dat je Institutu građevinarstva. Sve na jednom mjestu i u porodici Stanković.

SVE U JEDNOJ FIRMI

Jasno je da su u cijelom ovom poslu JP „Putevi“ samo prolazna stanica preko koje budžetske pare jure na račune „Integrala“, a odatle na privatne račune. Navodne slučajnosti da jedna firma projektuje, revidira projekat, izvodi radove i vrši nadzor nad radovima nema nigdje na svijetu.

Odmah nakon potpisivanja ugovora u maju 2008. godine, „Putevi“ su uplatili avans izvođaču radova firmi Integral Inženjering od 15 miliona KM, odnosno 20 posto od ugovorene cijene. Uobičajeno je da se uplati svega deset posto, a nepoznato je koja je banka, (ako je to uopšte bila banka), dala garanciju za ovako visok avans.

Avansi tu ne prestaju, jer u junu i julu 2009. godine, kada nije bilo urađeno ni dva posto radova na izgradnji zaobilaznice, odobreno je i isplaćeno dodatnih 51,5 miliona maraka «Integralu». Učinjeno je to bez bankovne garancije i bilo kakvog obezbjeđenja. (Znači, svi radovi su se trebali odvijati na časnu riječ izvođača, i njegovu dobru volju da privede radove kraju). Tim novcem, uz još neke sitnije uplate, isplaćen je u potpunosti ugovor od 72 miliona KM za Čemerno.

Par dana nakon ove uplate od 55 miliona, na računu „Integrala“ nije bilo ni jedne jedine marke. Stanković je bio bez para i nijedna banka mu tada, već duže od godinu nije htjela dati ni kredit niti garanciju. Pitanje je gdje su nestale pare i na čijim su računima završile, a pitanje je i kojim parama će se završiti Čemerno.

NEMA KRAJA RADOVIMA

Cubrilovic_Nedeljko_aNedjeljko Čubrilović

Ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović tvrdio je prilikom potpisivanja Memoranduma o finansiranju radova, (06. 12. 2007. godine), da će izgradnja obilaznog puta sa velikim objektima, (tunel od 2300 m i most dužine oko 320 m), biti završena do pocetka 2011. Po svemu sudeći, čak i kada bi bilo novca, cesta preko Čemernog neće biti gotova do kraja 2012. godine.

Suštinski problem, koji će građane ovog entiteta koštati desetine miliona maraka, je što se radovi izvode bez projekta, pa nije jasno po čijim direktivama, proračunima i crtežima se radi, odnosno da li je za takav projekat, koji se na Čemernom implementira, uopšte izdata građevinska dozvola. Ako je dozvola i izdata, postavlja se pitanje da li je inspekcija ikada posjetila gradilište i utvrdila da li se radovi izvode u skladu sa projektnom dokumentacijom ili ne?! Prema onom što i laik može vidjeti na terenu, a i prema tvrdnjama stručnjaka, radovi su se izvodili prema sklonostima pojedinaca i njihovoj sposobnosti da počnu i završe pojedinu fazu radova. Trenutno nema nikakvih radova.

Nije uopšte čudno, jer je sve rađeno na iznimno neobičan način. ŽGP radi objekat (most Trnova Luka) koji nije bio predmet tenderske dokumentacije. U tenderu je bio sasvim drugi objekat (duži za oko 100 m i naslonjen na hrbat - gredu brda koje ga vodi do tunela Surdup). Visinski položaj mosta je znatno spušten; on se naslanja na padinu, odnosno značajno se zasjeca u padinu i izaziva odronjavanje materijala a stvara se novo potencijalno klizište.

Cilj projekta je bio da se obiđe čuveno klizište Čemerno, a novim rješenjem “Integrala” se izaziva novo klizište, koje će se morati sanirati i prije nego što put bude izgrađen.

Prema navodima radnika ŽGP-a, već je morala biti urađena sanacija prvog stuba mosta upravo zbog promjene trase i loše nosivosti tla ispod njega. Jednostavnije rečeno, stub se srušio, pa su morali podizati novi. Osim ovog, srušio se još jedan stub, koji je nanovo rađen. Posebna priča su elementi mosta od čelika koji će biti nosači na ovom mostu u surovim klimatskim uslovima (sa poslovično lošim održavanjem). Prema riječima stručnjaka, konstrukcija neće moći izdržati ni deset godina, a da ne bude morala biti podvrgnuta velikim popravkama.

Interesantna je i nova trasa puta od mosta do tunela Surdup gdje je, bukvalno, izmišljena serpentina, koja, takođe, nije bila predviđena projektom koji je bio dio tenderske dokumentacije.

Na tunelu Surdup (koji treba biti dugačak oko 300m) nema radova. Na glavnom tunelu Čemerno jedino su se odvijali radovi, ali je firma CPM iz Lukavca, nakon stečaja slovenačkog CPM, napustila gradilište. Probijeno je oko 1500 m tunela a primarna betonska obloga unutar tunela je urađena na oko 1200 m. Usljed problema i neobučenosti došlo je i do teže povrede nekoliko radnika. Naravno, niko nije odgovarao.

Izvođač, projektant, nadzorni organ, to jest “Integral inženjering” sve vrijeme smišljao je “dodatne radove” kako bi obezbjedio potpisivanje novih aneksa sa novim milionima, a na uštrb posla koji je ionako preplaćen. Potrebno je samo preračunati koliko je izvođač uštedio novca skraćivanjem kapitalnih objekata na cesti, odnosno za koliko je povećao probleme bezbjednosti u saobraćaju primjenom maksimalno dopuštenih nagiba trase u tunelu i na mostu i ubacivanjem pomenute serpentine.

MINISTAR ČUBRILOVIĆ POTVRĐUJE SVE NAVODE

Stankovic_integral_03Slobodan StankovićMinistar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović je 16. 12. 2010., u odgovoru na poslaničko pitanje, saopštio finansijske detalje ugovora o rekonstrukciji klizišta na Čemernom.

- Ugovor o izvođenju radova na objektu “Trajno rješenje klizišta Čemerno na magistralnom putu M-20, dionica Vrba-Trnova Luka od km 11 + 400 dok km 20+ 200”, referenca broj 104/07 potpisan je sa izabranim izvođačem “Integral inženjering” a.d. Laktaši dana 14. 50. 2008. godine pod brojem 01-345-2805/08, odnosno pod brojem 440-2/08 na iznos od 71.846.761,00 KM. Ugovor o vršenju stručno-tehničkog nadzora sklopljen je dana 19.09.2008. godine pod brojem 01-345-5789/08, odnosno pod brojem 300-1/08 od 15. 09. 2008. godine na iznos od 1.306.890,00 KM. Rok izvođenja radova je tri godine.
Urbanistička saglasnost broj: 15-346-325/09 od 7.08.2009. godine na objektu “Trajno rješenje klizišta Čemerno na magistralnom putu M-20, dionica Vrba-Trnova Luka od km 11 + 400 dok km 20+ 200”. Odobrenje za građenje “radi izvođenja radova na dijelu od km 11+375,64 do izlaznog portala tunela “Čemerno” na stacionaži 11+166,00 u dužini od l=3.790,36 m” izdato je pod brojem 15-360-67/09 od 25.02.2010. godine.
Uplata po prvoj privremenoj situaciji na iznos od 2.391.500,32 KM plaćena dana 6.10.2008. godine.
Avans je po osnovu člana 43.1. posebnih uslova Ugovora plaćen u iznosu od 20% ugovorene vrijednosti, odnosno 14.369.352,38 KM dana 18.6. 2008. godine.
Sporazumom o izmjeni ugovora broj: 03-345-2805-2/08 od 22.6. 2009. godine članom 1., a na osnovu saglasnosti Ministarstva finansija broj: 06.10/421-844-1/09 od 19.6.2009. donesen je zaključak Vlade RS broj 04/1-012-2-1199/09 od 29.6. 2009. godine, te su uplaćena sredstva u iznosu od 31.000.000 KM dana 1.07. 2009. i iznos od 20.493.570,25 km dana 3.07. 2009. godine.
Zaključak o dopuni zaključka Vlade RS broj: 04/1-012-2-1199/09 od 29.06. 2009. godine broj: 03/1-012-2-532/10 od 8.04. 2010. godine uplaćen iznos od 3.592.338,05 KM dana 14.04. 2010. godine.
Ukupno uplaćena sredstva u iznosu od 71.846.761,00 KM. Do sada realizovana sredstva kroz pet privremenih situacija u iznosu od 46.846.404,84 KM-, saopštio je Čubrilović.
Na gradilištu se trenutno nalazi nekoliko radnika, malih privatnika- preduzetnika iz Banja Luke i par radnika Integrala – više i nije potrebno, jer su radovi prema ugovoru već odavno trebali biti završeni.
http://www.zurnal.info/home/index.php?option=com_content&view=article&id=10677:udo-na-emernom-tunel-se-sam-produava&catid=100&Itemid=26

_________________
It ́s better to die on your feet than live on your knees.
Opet je gužva pred kontejnerom...
Born in a diamond mine. It's all around you but you can't see it.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 18 Maj 2018, 06:57 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 28 Jan 2007, 09:30
Postovi: 2062
Nenad Nešić - Novi Kralj nepotizma Sarajevsko-romanijske regije
piše: S.V.

Nenad Nešić, direktor JP “Putevi RS” postao je novi Kralj nepotizma na Sarajevsko-romanijskoj regiji.


Slika

Nešić: Kratak predah izmešu silnih obavezaUspio je na funkcije postaviti svu bližu rodbinu, a u narednom periodu slijedi upošljavanje šire familije.

Nešić je za svog savjetnika postavio Mlađena Božovića, sa kojim je u rodbinskim vezama, preko brata Predraga.

Božović je ranije optuživan za korupciju i fizičke napade na uposlenike Fonda za povratak, gdje je bio direktor.

Božović je veoma sposoban, jer osim savjetničkih poslova za Nešića prima platu i u “Elektrodistribuciji” Pale, iako nikada ne dolazi na posao.

Nešićev otac Rade dobio je od sina odborničko mjesto u Skupštini opštine Istočno Novo Sarajevo (odbornik DNS-a); Nakon toga kreće prava karijera pa je Rade postavljen i za odbornika u Skupštinu grada Istočno Sarajevo.

Na poziciju izvršnog direktora za finansije u Zavodu za zapošljavanje zaposlio je Svjetlanu Lučić, majku svog kuma Mladena Lučića.

Mladen Lučić je jedan od čuvene “Braće Bing” koji i dalje haraju Istočnim Sarajevom, a sa Nešićem je oteo milionske svote preko firme “Legend”, prodajući so za puteve putarskim firmama u RS, po paprenim cijenama.

Pisao sam o tome u nizu tekstova, a jedan od njih je i “Nešić so iz Egipta plaćao 63 KM/t, a ucijenjenim putarima RS prodavao po cijeni od 170 KM/t; Ukupna Nešićeva nelegalna zarada od 2,5 do 4 miliona KM”.

U Rektorat u Istočnom Sarajevu zaposlio je Dobricu Lučića, oca kuma Mladena.

Strateško raspoređivanje kumova je nastavljeno postavljenjem u
Upravni odbor u Komunalnom preduzeću Istočno Sarajevo, gdje je imenovana Svjetlana Lučić, ali i Nešićev rođeni brat Predrag.

Kumovi i Kume su prioritet za Nenada Nešića, DNS-ovog Kuma iz Istočnog Sarajeva: na poziciju direktorice obdaništa u Istočnom Novom Sarajevu progurao je kumu Maju Pandurević.

Inspekcija je naložila smjenu Kume, jer ne ispunjava uslove za tu funkciju, nakon čega ona podnosi ostavku. Traći se za nju novo radno mjesto.

Nešić je mislio i na još jednog Kuma - Aleksandra Glavaša, koji je imenovan za predsjednika Skupštine Opštine Istočno Novo Sarajevo.

Glavaš je pripadnik krimorganizacije “Braća Bing”.

Našlo se posla i za njegovu suprugu - obdanište je posebno interesantno Nešiću.

Mislio je i na rođake, pa je Slađana Nešić dobila poziciju u Republičkom inspektoratu.

Za sve navedene pregalačke napore, Nešić je dobio i nagradu - Povelju opštine Istočno Novo Sarajevo, zajedno sa Željkom Cvijanović, premijerkom.

“Smatram da umjeren broj priznanja koja se dodjeljuju pokazuje da nije lako dobiti nagradu opštine Istočno Novo Sarajevo i smatram da upravo to daje vrijednost ovim priznanjima”, maliciozna je izjava Nešićevog kuma Glavaša.


Kralj nepotizma Nenad Nešić nastavlja sa preuzimanjem poslova Zavoda za zapošljavanje, što je i logično, jer je uspješniji od njih u zbrinjavanju nezaposlenih.

_________________
Dodik-Bio je GENOCID u Srebrenici!
https://www.youtube.com/watch?v=01Qa2tkMYi8
Dodik: Malo sam plaćen za ono što radim
https://www.blic.rs/vesti/politika/dodi ... im/szjxs4h


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 18 Maj 2018, 15:17 
OffLine
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 22:42
Postovi: 761
@korisnik

Da li ti je toliko teško koristiti quote i spoiler tagove i postaviti link sa koga si kopirao tekst bez dozvole autora istog teksta?


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting BitLab
Prevod - www.CyberCom.rs