banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jun 2025, 17:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Feb 2010, 23:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
filozof sa vrbasa je napisao:
Pa to je onda nagrada od Boga za sve nepravednike, prekinuto postojanje umjesto vječnih muka, bolova i patnji.

ako tako misliš onda ne cijeniš dar vječnog života.
bog nije nikakav sadista da muči nekog, bog voli ljude i želi im sve najbolje i njegova savršena mjerila pravde ne dozvoljavaju mu greške niti bog može biti nepravedan.
na kraju krajeva biblija nas uči da u novom sustavu stvari u božjem kraljevstvu gdje neće biti patnje, bolesti, nepravde ni smrti stari sustav stvari neće biti ni bitan niti će se iko osvrtati, jer kao što se kaže u drugoj korinćanima "ako je ko u zajedništvu s hristom, on je novo stvorenje; ono što je staro prošlo je, gle, novo je postalo" ili u drugoj petrovoj "ali mi prema njegovom obećanju očekujemo nova nebesa i novu zemlju, i u njima će prebivati pravednost".
to je ono što je bitno zlih i nepravednih neće biti. a šta je ovaj život prema vječnosti? ništa.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 00:32 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Ne bih se slozio da pakao ne postoji, i Isa a.s. ga spominje i Bog s njim prijeti.

Ako kojim slucajem ne postoji pakao, vjecna patnja, onda cim nam Bog moze zaprijetiti da ce nas kazniti...buketom ruza mozda???

Ajd ne pricajte bez veze pakao posotoji kao i raj, i ne izvrcite rijeci Isaove a.s. i ne trazite zamjenice krijuci se iza hebrejsko, aramejskog, grckog ili staroegipatskog.

Pakao postoji to je jasno ko dan, kao sto postoji i raj.

A za patrijarha, ako je uopste rekao to sto se navodi da je rekao i spoznao gresku i izvinuo se ja ga smatram vecim covjekom, nego je prije bio...svakako ruka prijateljstva.

Pa svi smo mi ljudi, ljudski je oprastati.

Neka ono negativno sto je rekao pa bude napisano na vodi, a ovo izvinjenje neka bude uklesano u kamenu.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 00:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Hvala Bogu dragom da ima i ljudi koji znaju pametno i normalno razmisljati.

@Oficir
- respect!

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 01:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Čitam ja i Kur an. Tu primjećujem razmimoilaženja između trvrdnji jednog te istog Boga. U svakom trećem ajetu Bog prijeti ovim ili onim. U Bibliji se nigdje pakao u klasičnom smislu ne spominje, ali ja mislim da se on podrazumjeva.

Kur an kaže čuvaj te se vječne vatre čije će gorivo biti ljudi i kamenje.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 01:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
ma sve su to sarene laze :confused4:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 01:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

U šta ti vjeruješ?

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 01:51 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Oficir s ruzom je napisao:
Ne bih se slozio da pakao ne postoji, i Isa a.s. ga spominje i Bog s njim prijeti.

Ako kojim slucajem ne postoji pakao, vjecna patnja, onda cim nam Bog moze zaprijetiti da ce nas kazniti...buketom ruza mozda???

Ajd ne pricajte bez veze pakao posotoji kao i raj, i ne izvrcite rijeci Isaove a.s. i ne trazite zamjenice krijuci se iza hebrejsko, aramejskog, grckog ili staroegipatskog.

Pakao postoji to je jasno ko dan, kao sto postoji i raj.

procita li sta znaci taj buket ruza... :evil3: ...

cisto sumnjam da je Isus koristio aj reci cu jugoslovenski jezik pa da mozes reci koji ce nam hebrejski i grcki ...takodje Danicic i Vuk nisu bili teolozi. imali su drugi cilj prilikom prevodjenja Biblije..

ako raj postoji zasto se svestenici i hodze boje smrti..stavi im pistolj na celo i pricaj im da je bolje u raju pa ces vidjeti kako ce reagovati.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 09:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

dao sm vam precizna značenja riječi i pojmova, ne znam šta još da vam kažem osim izučavajte bibliju
jamesdin, filozof, oficir, o biblij ne znate mnogo skoro nimalo.
ono što vi poznajete su narodni(paganski) običaji i učenja koji nemaju ni veze ni uporišta u bibliji, čak se protivi onom što biblija i isus naučava.
onaj ko nešto tvrdi da stoji u biblij i da je to isus naučavao neka to potkrijepi biblijskim redcima, a ne paganskim vjerovanjima i tradicijom koja je usput bogu mrska, jer te su tradicije ustvari štovanje bala.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 11:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 13:37
U šta ti vjeruješ?

meni su daleko bilize istocnjacke religije gdje je predmet izucavanja sopstvena svijest, ima toliko metoda za to..i uospte mi je pojam vjere totalno neprirodan, sta ima da vjerujem u bilo sta sto ne mogu sama direktno iskusiti? istocnjaci proucavaju um, kako nastaju misli, osjecanja, vjerovanja i samim tim dolaze do prosvjetljenja, kad prodru u samu sustinu stvari na taj nacin.. da ne spominjem "nuspojavu" svega toga - da covjek postaje bolji, moralniji, prirodniji.. i zapravo svaku vjeru u bilo sta smatraju apsolutno suvisnom, nesto cega se treba osloboditi..totalno drugaciji pristup, ali meni daleko vise odgovara.

(da se razumijemo, Istok je sirok pojam, ovo gore se odnosi recimo na zen)

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 11:41 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Dec 2009, 17:45
mary juana je napisao:
jamesdin, filozof, oficir, o biblij ne znate mnogo skoro nimalo.
ono što vi poznajete su narodni(paganski) običaji i učenja koji nemaju ni veze ni uporišta u bibliji, čak se protivi onom što biblija i isus naučava.

Bravo. Samo bih jos dodao da su i pravoslavlje, kao i bratski mu katolicizam, zadrzali veoma malo od "izvornog" hriscanstva, i u svoje rituale i vjerovanja ugradili prethriscanske, paganske elemente, koji su prevladali nad onim sto, kako kazes, "Isus naucava".

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 15:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Boksi kojoj sekti ti pripadaš i u koga vjeruješ?

mary juana teško se tebi, jer si se ogrješio o Svetog Duha to ti neće biti oprošteno, to je Isus više puta ponovio.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 15:47 
staromodan
Korisnikov avatar

na koji nacin se to ogrijesio.... :oops: Fiki nadji par konkordansa pa prelistaj zajedno sa S.Z al na jevrejski i NZ na grckom, pa to malo uporedi dok ti guza ne utrne.. :cat:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 15:55 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
ako raj postoji zasto se svestenici i hodze boje smrti..stavi im pistolj na celo i pricaj im da je bolje u raju pa ces vidjeti kako ce reagovati.

Raj u komletnoj raspravi nije upitan nego pakao.

Nisam ni hodza ni pop, ali ako ti mozes prilikom upiranja pistolja u celo meni istovremeno garantovati raj, slobodno pucaj. A sto se tice straha, to je prirodni strah i njega posjeduje svako bilo insan ili hajvan, te je normalno da ce se takav covjek boriti za svoj zivot, a ako u toj borbi opet bude upucan, zagarantvovan mu je dzennet, naravno uslov je da je bio vjernik.

Bilo kako bilo vjernik ne moze biti na gubitku.

A za maryja ako hoce odgovoriti mi na pitanje:

"Zasto se u Bibliji kaze da je Isus 'prvorodjeni' sin bozji, a ne 'stvoreni'???" (firstborn, not made)

Opet ponavljam pakao postoji, jer ako ne ....onda zasto trebam vjerovati u Isusa, Boga, zasto moram biti musliman, katolik, pravoslavac itd. ako ne da bi me upravo Uzviseni spasio od kazne kojom prijeti za nevjernike.
Ako pakao ne postoji, onda cemo svi u raj, od Adema a.s. preko Hitlera, pa sve do Augusta Pinocheta i njemu slicnih itd. do posljednjeg covjeka, od amebe pa do posljednje sluzave muhare, cak sto vise s nama u raj ide i Luci i svi njegovi pajdasi...ima smisla, jer cemo ulaziti svi zajedno kao sto se plese kozaracko kolo, zagrljeni, sretni i nasmjeseni......

"Zar su isti oni koji znaju i oni koji ne znaju? Samo oni koji pameti imaju pouku primaju!"

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 16:02 
staromodan
Korisnikov avatar

sto si tvrdoglav, pa covjek je napisao kakva ce to kazna biti.. :evil3: daj procitaj bar 2 puta, pa uzmi taj njegov citat pa onda reci " preko Hitlera, pa sve do Augusta Pinocheta i njemu slicnih itd. do posljednjeg covjeka, od amebe pa do posljednje sluzave muhare, cak sto vise s nama u raj ide i Luci i svi njegovi pajdasi"..i naravno u njegovom citatu ne pise ovo sto si ti skontao da ce svi biti spaseni....znaci procitaj malo bolje...pozdrav..

i labava ti je teorija "opet ponavljam pakao postoji, jer ako ne zasto moram vjerovati"...labavo bez i jednog validnog argumenta..sorry..

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 16:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
sto si tvrdoglav, pa covjek je napisao kakva ce to kazna biti.. daj procitaj bar 2 puta, pa uzmi taj njegov citat pa onda reci "

Ukoliko ce doci samo do unistenja kako to ti zamisljas, sta je s principom pravde, znaci na ovom svijetu ko je jamio jamio je. :thumbright: :occasion5: Na onom posto je jamio bice unisten i nece mu se znati ni "p" od "postojanja"...krasna teorija isto tako bez mrve dokaza, ali sve i da je tako..."ja hocu nazad svoj zivot sto si mi ga oduzeo pistoljem"...princip pravde pajdo. :violent1: [-X [-X [-X

Covjek na mukama citav zivot a dzelat bude ubijen u jednom trenutku pred vratima iduceg zivota... jako pravedno. ](*,) ](*,) ](*,) :-"

A jesam se razbaco s ovim smajlijima :D

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 16:21 
staromodan
Korisnikov avatar

vidim ja da ti nisi skontao...

Oficir s ruzom je napisao:
spavac je napisao:
sto si tvrdoglav, pa covjek je napisao kakva ce to kazna biti.. daj procitaj bar 2 puta, pa uzmi taj njegov citat pa onda reci "

Ukoliko ce doci samo do unistenja kako to ti zamisljas, sta je s principom pravde, znaci na ovom svijetu ko je jamio jamio je. :thumbright: :occasion5: Na onom posto je jamio bice unisten i nece mu se znati ni "p" od "postojanja"...krasna teorija isto tako bez mrve dokaza, ali sve i da je tako..."ja hocu nazad svoj zivot sto si mi ga oduzeo pistoljem"...princip pravde pajdo. :violent1: [-X [-X [-X

Covjek na mukama citav zivot a dzelat bude ubijen u jednom trenutku pred vratima iduceg zivota... jako pravedno. ](*,) ](*,) ](*,) :-"

A jesam se razbaco s ovim smajlijima :D

niko nece jamiti na onom svijetu...ne znam samo kako si to zakljucio iz marijevih citata..aj mi samo to objasni..

pricam ti da ne postoji vjecni oganj ili ti pakao, vec vjecna smrt...pokusaj da ova dva pojma nekako razdvojis u svojoj glavi..mani se prica od bakica i dedova..za dokaz imas u Bibliji... a za tvoj pakao dokaz imas u seoskim pricama.. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 17:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

mary juana teško se tebi, jer si se ogrješio o Svetog Duha to ti neće biti oprošteno, to je Isus više puta ponovio.

e moj filozofe žao mi je što moram ti ovako grubo reći ali stvarno nemaš pojma ni o svetom duhu ni o sadržaju i porukama biblije.
uvjek kada je tema biblija treba se držat iste, prema tome ako misliš da griješim navedi mi neki biblijski stavak koji to potvrđuje ili mene demantuje.
to ne možeš naći jer ja bibliju skoro da znam napamet, izučavanjem iste se bavim već 20 godina i to ne na laičkom nivou već na expertskom i vrlo dobro mogu razlikovat paganske obrede i običaje, od biblijskog učenja, oni koji ne čitaju i ne izučavaju bibliju laka su žrtva sotone koji se kako biblija kaže "pretvara u anđela svjetla" ili "vuka u jagnjećoj koži" i normalno je da su mu oni koji ne poznaju bibliju i božija mjerila laka meta da ih zavede da čine bogu mrske stvari i da se na taj način ruga bogu.
nadam se da si pročitao moje postove ako nisi učini to ponovo i nemoj vjerovati meni već uzmi bibliju i sam istraži i uvjeri se.
već sam pisao o tome kako će mo otkrit koja je novčanica falsifikat, ne tako da znamo kako svaki pojedini falsifikat izgleda, već tako što znamo kako izgleda orginal automatski možemo prepoznat falsifikat.
tako, ako ne poznaješ bibliju odnosno riječ božiju svako ti može pričat i ovo i ono, a ti pojma nemaš šta jeste, a šta nije. stoga ako govoriš šta je isus rekao treba da budeš upućen u to na šta je isus mislio, šta je sveti duh, šta znači ogriješit se o sveti duh, šta bog zahtjeva od nas, tko je bog, tko je isus itd. itd??

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
na koji nacin se to ogrijesio.... :oops: Fiki nadji par konkordansa pa prelistaj zajedno sa S.Z al na jevrejski i NZ na grckom, pa to malo uporedi dok ti guza ne utrne.. :cat:

Svako krštenje, svaka pričešćivanje, svako čudo koje su izvodili pojedinci od vremena Gospoda Isusa Hrista pa do današnjih dana, svaki posljednji krik mučenika koji strada na Isusovom putu nije mogao biti izveden bez prisustva Svetog Duha.

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 18:03 
staromodan
Korisnikov avatar

Fiki, to mu dodje isto ko kad bi ja tebi napisao svako krstenje, preciscavanje van KC je hula na D.Svetog... :cat:

Vrh

PostPoslato: 05 Feb 2010, 18:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Svako krštenje, svaka pričešćivanje, svako čudo koje su izvodili pojedinci od vremena Gospoda Isusa Hrista pa do današnjih dana, svaki posljednji krik mučenika koji strada na Isusovom putu nije mogao biti izveden bez prisustva Svetog Duha.

hoćeš reći da su papini inkvizitori koji su bili kršteni i stradali u pljačkama i pokoljima noseći krst i izvikujući u ime isusa stradali na isusovom putu :roll:
zar ne znaš da sotona može činit čuda i čini ih da bi zaveo narod, tako postoje razne gluposti u koje takozvani hrišćani vjeruju.
ljudi uzmite bibliju i polako bez predrasuda i predubjeđenja je izučavajte. pa onda se može ulaziti u diskusije, ovako kao da pokušavate prepričati film koji niste ni pogledali ili ste pogledali najavni insert.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 117 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]