banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Mar 2024, 18:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Dec 2009, 14:13 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
Postovi: 317
napisacu ovih dana veoma opsezan presjek jedne njihove ekskurzije.

ukratko - bolje vam je ne otici nego otici sa njima.

_________________
idem putem od kabistra, vazniji sam od ministra!


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 22 Dec 2009, 22:14 
OffLine
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Sep 2009, 14:21
Postovi: 173
Koju turističku agenciju preporučujete? Kakva je Kompas Tours? :-)

_________________
Nikad tuga, nikad stres...pijte samo Kraš Expres


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 23 Dec 2009, 00:51 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
Postovi: 529
Lokacija: Negdje drugdje
Prvo
Ako je istina da ih Studentski parlament favorizuje, onda mi je žao i treba kazniti te studentske predstavnike. Volio bih da svi imaju jednak tretman. I oni i Kompas i Autoprevoz i svi koji se pominju kao organizatori ekskurzija.

Drugo
mnoge agencije su ranije organizovala putovanja, pa svi možete dobiti info o svemu (pitajte studente koji su ranije išli, pretražite net..., pogledajte hotele na netu, pitajte, pitajte, pitajte, pitajte!).
Dobro provjerite sve ponude i dobro razmislite.
Ne idete na izčet Šehove/Banj brdo. To je apsolventska ekskurzija.
Ako vam je u ponudi bilo šta sumnjivo - pitajte. Ima na ovom forumu korisnika koji imaju veze sa turizmom (đaci turističke škole, redovni putnici, pravnici, ekonomisti...)ili potražite savjet kod nekoga ko se jednostavno razumije.Pitajte!

Treće:
Kol'ko para, tol'ko muzike! :wink:
Nemojte očekivati ništa više od onoga što piše u ponudi(na prezentacije idite sa oprezom, ponude prostudirajte i pitajte,pitajte,pitajte). Šta platite to ćete dobiti.
Ako vas agencije zakinu žalite se i borite se za vaša prava.
Ako vam bilo ko uskrati bilo šta što je u ponudi žalite se. Samo tako se može unaprediti kultura putovanja.

Važan je provod i u tome je bit te ekskurzije.
I naravno da vidi guzica puta i da se malo vidi Evropa. :D Bar kroz prozor autobusa.
Svima koji u 2010 idu na eksurziju: Sretno! I dobar provod.Koga god da izaberete.

PS Jednom su me provocirali(zeza Veve i Romea :D ) i napisali su da radim za Sol azur, pa ću opet ponoviti - nisam njihov radnik niti imam bilo kakve veze sa njima ili agencijama pomenutim u onom tekstu koji je na prethodnoj strani!


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 23 Dec 2009, 16:20 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Postovi: 1218
Citiraj:
“Sol Azur“ bez dozvole

BANJALUKA - Studentski parlament banjalučkog univerziteta organizuje apsolventske ekskurzije posredstvom Turističke agencije „Sol Azur“ iz Sarajeva koja nema potrebnu licencu Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske. Ovo je u ponedeljak istakao Dejan Mijić predstavnik udruženih turističkih agencija iz Banjaluke „Kompas turs“, „Autoprevoz“, „Star travel“ i „Naj travel“
Mijić je upozorio studente da ne uplaćuju bilo kakva sredstva za ekskurzije koje organizuje ova agencija, jer ona nema potrebnu licencu i takve ekskurzije neće biti realizovane.
- Ovakav postupak Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci bio je sračunat da bi se favorizovala jedna agencija čime je i prekršen konkurs koji su raspisali - smatra Mijić. On tvrdi da studentski parlament nije javno objavio konkurs o organizaciji
ekskurzija ni u jednom poznatom glasilu.
Bojan Grabenar, predsednik Studentskog parlamenta Univerzita u Banjaluci za „Novosti“ odbacuje ove optužbe. Grebenar ističe da je javni konkurs za izbor turističkih agencija za organizaciju apsolventskih eksurzija 2009/2010. godine proveden u skladu sa Pravilnikom o organizaciji apsolvetnskih ekskurzija koji je donesen ove godine na nivou Univerziteta u Banjaluci. Grebenar kaže da „nijedna agencija nije favorizovana, a da će predstavnike turističkih agencije koje optužuju Studentski parlament za malverzacije tužiti nadležnom sudu i da na sudu treba da dokažu to što tvrde“
- Ove agencije koje nas sada zasipaju ovim optužbama su se prijavile na konkurs koji smo raspisali - ističe za „Novosti“ Grebenar i navodi da su sve agencije dostavile urednu dokumentaciju, među kojima su i licence za organizovanje ekskurzija. Grebenar trvdi da su agencije mogle da održe i prezentaciju svojih ponuda na faklutetima kako bi studenti samo izabrali s kojom će da putuju.

POTVRDA MINISTARSTA
U Ministarstvu trgovine i turizma RS ističu da agencija „Solazur“ nema licencu za održavanje apsolventskih ekskurzija koje izdaje ovo ministarstvo.
Direktor „Sol azura“ Semer Rešidat kaže da poseduje svu neophodnu dokumentaciju izdatu na nivou BiH, a da njihova poslovnica u Banjaluci obavlja samo poslove prikupljanja prijava.

KONKURS
U Studentskoj organizaciji Univerziteta u Banjaluci ističu da studentske ekskurzije mogu da organizuju sve turističke agencije koje imaju dozvolu za rad, i da eliminacija agencija putem konkursa nije dobra, jer se time smanjuje konkurencija.
- Ako studenti u ponudi imaju više agencija, onda će se agencije takmičiti u kvalitetu ponuda i nižim cenama aranžmana - ističu u SOBL-u.


http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=130&status=jedna&vest=166051&title_add=%E2%80%9CSol%20Azur%E2%80%9C%20bez%20dozvole&kword_add=ekskurzije%2C%20turisticke%20agencije

Ministarstvo turizma i agencije kazu da Sol azur nema licence,Sol azur i studentski parlament kazu da ima licence,cak kazu da imaju papire na nivou BiH.Kome verovati?Da li su ti papiri potrebne licence?Ili su to opet neke muljaze studentskog parlamenta?


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 25 Dec 2009, 08:23 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
Postovi: 317
odmah da kazem bl4everu - ako je cilj provod, onda skupis ekipu na faksu sa kojom si najbolji, za te novce cete se daleko bolje provesti u samostalnom aranzmanu ekskurzije.
nazalost, kod nas je pojam provoda i dobre ekskurzije da si pijan i ne sjecas se pola ekskurzije, takve studente i nije problem preveslati i dati im kulturni sadrzaj najlosije kvalitete, oni koji su otisli u ocekivanju da ce zaista vidjeti malo svijeta i kulturnog naslijedja (osim sangrije), duboko su razocarani.

kao sto sam rekao, presjek:

agencija - vrlo neprofesionalno, neodredjene informacije, ni u sta nisu sigurni, ni kada se polazi, ni gdje se u putu noci, gdje u povratku, kako se ide, i tako nista ne znaju do 3-4 dana pred sam polazak. podmuklo promjene nacin putovanja u zadnjem casu, ukljuce dio puta brodom, cime ti poskupe ekskurziju za 90 KM, nemas dovoljno vremena da nadjes drugu agenciju (a sol azur ionako u Srpskoj Republici drzi monopol na ekskurzije - agencija iz Sarajeva, prevoznik iz Zenice), ako hoces odustati, oprosti se od 200 maraka.

vodic - nestrucan, apsolutno nije strucno edukovan za ovakav posao, ali je problem sto nije profesionalac iako godinama radi ture, i sto nema trun entuzijazma. mnogo spomenika nije dobilo vise rijeci od "prolazimo kraj spomenika tog i tog", ono o cemu je pricao je bilo sturo i ispricano elokventnoscu osnovca. veliki neprofesionalizam - prevrtanje ocima na pitanja putnika, ignorisanje putnika, nekad cak i bahato odgovaranje putnicima, to nije ponasanje jednog vodica.

hoteli i hrana - pa, hoteli su veoma jadnog kvaliteta, goli podovi u plocicama, klimavi skripavi kreveti najnize klase, ormari i ostal inamjestaj rasklimani i takodje najjeftiniji moguci, wc-i jedva uslovni za normalno koristenje. hrana, to je moglo proci, bitno je da je bila obilna i svjeza.

dodatni sadrzaji - sarene laze. flamenko vece je tek ljepse uoblicena grand parada, molio bih sve koji vole taj strastveni ples da ne idu, vec da ga pogledaju na pravom mjestu, ono je tuzno ispiranje i malogradjansko izrabljivanje flamenka, jeftino opijanje i tapsanje rukama za siroke mase. ulaz u zabavni park su naplatili, ili da kazem ukrali, 45 eura (sadrzaje placate jos na putu prema Spaniji), iako je ulaznica za sam park kostaka 23 eura, a put do tamo busom sat i po.

zaboravite nade da cete vidjeti najvelicanstveniju crkvu danasnjice, Svetu familiju, sve sto cete dobiti je petominutno trcanje oko gradjevine, dok ce vodic vikati "brze, brze, ne smije bus ovde stajati". Dalijevo remek djelo park Guelj takodje cete protrcati za 45 minuta, ali cete dobiti preko sat i po da gledate stadion Barcelone, jebes kulturu. isto ce vas cekati u Dalijevom muzeju, dace vam 45 min, a obici se moze, kada ne bi bilo uopste ljudi unutra, za sat i po, jer cete zuriti u parfimeriju. navikana parfimerija je jad, nekoliko vrsta sapuna i par vrsta parfema, sve to prilicno skupo (ni pomena obecanim 50 ml original parfemima po 20 eura, i kombinacijama poznatih marki parfema 5 komada po 20 ml za 30 eura). vrijedi obici vrt kaktusa. takodje, "velelepna" vinarija je obicna prizemna kucica sa svojih pedesetak kvadrata i desetak vrsta vina, od cega mnoga nisu cista vec prelazne forme. najvise ce vas razocarati raspjevane fontatne, od obecanih sat i po gledanja istih, dozvolice vam 45 minuta, parkirati vas 7 minuta hoda od fontana, racun je jasan, ugrabicete pola sata da obidjete prilicno velik kompleks i nakrcan ljudima - necete ga dozivjeti. u povratku ce vas, umorne od 20 sati puta, tjerati da izlazite iz autobusa u 2-3 ujutru i obilizite Nicu, Kan, Monte Karlo. nije dozvoljeno da spavate u busu, morate na hladnu noc, bunovni i umorni.
jedino sto se svojski obislo je Firenca, u putu ka Spaniji, jer su svi odmorni, puni duha i nerazocarani, i u povratku Venecija, jer se dobije nekoliko sati za samostalan obilazak, bez pozurivanja od vodica.

agencija je prilicna prevara, sve se nudi u finom pakovanju, a stvarno stanje je da necete vidjeti pravo lice spanije. dodatni sadrzaji su birani sto jeftiniji, vidjecete jeftinu vinarijicu spanske, jeftinu izvedbu flamenka, sve najjeftinije da bi oni profitirali, a spomenike, ono na cemu ne mogu sfuseriti, tu ce vas uskratiti za vrijeme da ih obidjete i uskratiti vam dobrog vodica. isto se ovo desava iz godine u godinu, ali ovcama bolje ni ne treba, to je dokaz na kom smo niovu, akademici Bleje.

_________________
idem putem od kabistra, vazniji sam od ministra!


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 26 Dec 2009, 15:54 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Postovi: 5046
Lokacija: Banana Republic
a sta bi ti za 450-500KM koliko ljudi daju za tu exkurziju, to traje, cini mi se, jedno desetak dana. a svi bi za te pare da bude na toj exkurziji sve odlicno.

_________________
I'm Winston Wolfe. I solve problems.
http://www.youtube.com/watch?v=X-7H5rX77P4
Елвисе, иди матерет' пробуш' им гуму.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 26 Dec 2009, 20:53 
OffLine
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 03 Mar 2009, 15:14
Postovi: 317
gospodine pametni, ekskurzija je placena 630 KM, i obilasci i dodatni sadrzaji jos 250 KM.

ako si zadovoljan da za 880 KM dobijes ekskurziju kvaliteta "za obrisati dupe" s njom, samo idi sa njima, na takve i racunaju kada planiraju kako zajebati slijedecu generaciju.

hoteli i slicno se mogu istrpiti, ali obilasci u kojima nista ne vidis (a koji su srz ekskurzije), to je tragicno.

_________________
idem putem od kabistra, vazniji sam od ministra!


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 28 Dec 2009, 16:19 
OffLine
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Postovi: 5046
Lokacija: Banana Republic
opet to nije neka cifra, tako da opet neces dobiti nista pretjerano. ja te ne vodim na ekskurziju, pa se nemoj na mene ljutiti, ja ti samo kazem sta ja mislim. a mozda za tih 200KM i nesto vidite. exkurzija bi trebala na faxu biti takva, da se nesto i vidi, a ne samo blud i alkohol. to se u srednjoj skoli radi. :D

_________________
I'm Winston Wolfe. I solve problems.
http://www.youtube.com/watch?v=X-7H5rX77P4
Елвисе, иди матерет' пробуш' им гуму.


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 30 Dec 2009, 20:44 
OffLine
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2007, 02:53
Postovi: 5
Citam vase komentare na ovu temu i ne mogu da vjerujem, zato sam morala da napisem svoje iskustvo. Ove godine sam putovala na apsolventsku ekskurziju sa ovom agencijom i imam pozitivna iskustva. Kompletan program ekskurzije je maksimalno ispostovan. Hoteli uopste nisu losi-tv, telefon, bazen, balkon.., kao ni autobusi-imaju klimu,tv a sasvim je normalno da se wc ne moze koristiti, ali se pauze prave svaka 3sata po potrebi i cesce. Normalno da se za 5 dana ne moze vidjeti sve u Barseloni sto bi smo mi htjeli ali ono najvaznije smo vidjeli a sem toga provod je bio nezaboravan.Vodici uopste nisu neprofesionalni i nije istina da citaju sa listova, ljubazni su mozda cak i previse, stvarno su super likovi. pogledajte njihove prezentacije ili kataloge i lakse cete se odluciti a ja mogu da kazem da je sve sa prezentacije ispostovano.
PREPORUKA paspitajte se od starijih generacija koji su putovali ovom agencijom!

_________________
Good Bad and evil


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 20 Jan 2010, 09:47 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Postovi: 1336
Lokacija: selo veselo
"Ja tamo, kad ono medjutim..." :lol: :lol: :lol:

Dajem sebi za pravo da postavim tekst napisan rukom Rakuna, koji je i postavio ovu temu, nekada davno...
Iskustvo dole napisano se odnosi na ekskurziju pod nazivom "Spanska romansa", na koju smo zajedno isli u septembru 2009. godine. Potpisujem sve dole napisano!

Dakle...:

"Počeću sa inicijalnim prevarama, koje sam morao istrpiti jer je bilo isuviše kasno da nađem bilo kakvu drugu rutu za iste novce, iako sam i u taj pokušaj uložio 2 dana i mnogo poziva.

Agencija nam je obećala za 450 KM „11“ dana ekskurzije. Na to se dodavalo još 45 KM za troškove viziranja i osiguranja putnika. Konačna cifra 495 KM, što zvuči veoma prihvatljivo za današnja vremena, a uključuje: 1 hotelsko nocenje sa doručkom u putu prema Španiji, 4 polupansiona, jedno nocenje sa doruckom u povratku. Razumno raspoređeno, da se ne premorimo od desetina sati neprekidnog puta.

Pred sam polazak na ljeto ove godine, određen broj studenata odustaje zbog pojave svinjskog gripa u Španiji i mnoštva zaraženih povratnika sa ekskurzija u susjednim državama. Ti studenti ostaju uskraćeni za 35 KM kolektivne vize i osiguranja.

Tada se već nudila opcija odlaska brodom, gdje se doplaćuje 100 KM na postojeći aranžman, a gubi se noćenje u putu prema Španiji – zamjenjuje se hotelsko noćenje sa doručkom za brod i morsku bolest, bez hrane.

Studenti su predložili, agencija prihvatila, da se boravak u Lloret Del Maru produži sa 4 polupansiona na 5 polupansiona, što je iznosilo dodatnih 40 KM po osobi. Uz autobusku varijantu i 5 polupansiona u Lloretu, cijena je iznosila 535 KM. I dalje razumno.

Avaj, jesen donosi nove muke. Muljanje i petljanje od strane agencije o tome kako niko od 100 studenata ne želi putovati autobusom već svi hoće brod sa minijaturnim kabinama i 100 KM doplate. Veoma teško za povjerovati, naravno, svakog su pozivali individualno i govorili mu kako samo 5-6 ljudi želi busom, te time stvorili pritisak da se izabere brod. Zanimljivo je to, svima se odjednom daje 100 KM više, da bi ostali uskraćeni za udobnost hotela, pravih kreveta, svježeg doručka, a zauzvrat će biti naslagani kao sadrine, po 4 osobe u sićušnim sobama, uz brod koji se mnogo ljulja i ne pruža ama baš nikakve slobodne aktivnosti?

Sve živ čovjek istrpi. Moramo da doplatimo još po 35 KM za ponovno viziranje, osiguranje i troškove u ambasadi. Na kraju porazna suma izgleda ovako:

Umjesto da za 535 KM dobijemo 2 nocenja+doručak u putovanju i 5 polupansiona, sve u hotelima, sa hranom, dobismo za 625 KM zadnju klasu u brodu i jedan polupansion manje u Ljoretu. Tu sam od muke već htio da se pojedem, koliko smo umrtvljen, glup i bezobrazno naivan narod. Dopustismo bez jednog podignutog glasa da nam ukradu jedan polupansion, a da nam debelo skupo naplate smradni brod, koji je u svakom pogledu degradacija u odnosu na hotel.

Ne boli toliko kada ti za istu stvar ili uslugu naplate 90 KM više, koliko boli kada ti naplate 90 KM više za lošiju uslugu i kvantitativno „manje i kraće“, ti isti ljudi.

Naravno, sada svako moze reci – nije te niko tjerao, mogao si otkazati put i ici solo, nije ekskurzija obavezna. Treba imati na umu prvo finansije – ako bi otkazali, ne bi vam od ukupne sume vratili izmedju 150 i 250 KM, iako su na pocetku, usmeno, vise puta tvrdili da se ne vracaju samo troskovi viziranja i osiguranja, na papiru i u praksi je bilo drugčcije.

Druga stavka – plan sa brodom i poskupljivanjem je objavljen 2-3 nedelje pre polazak koji se desio sredinom septembra. Sansa da cete naci agenciju koja ima odgovarajucu rutu, te da cete dobiti vize (jer vise niko ne sredjuje vize) u roku od tih par dana su jako male, a u agencijama najkasnije 2 nedelje prije polaska morate uplatiti kompletan iznos, cime rizikujete da izgubite jos vise novca ako ne dobijete vize. Vize donose troskove putovanja u Sarajevo i placanja vize u iznosu od minimalnih 30 eura u zavisnosti od države čiju vizu tražite. Uzevši u obzir da vam je Sol Azur već „skinuo“ barem 150 KM, svima je jasno da se finansijski ne isplati odustati od puta, a i fizički je nemoguće naći i realizovati drugo putovanje. Sve ove opcije sam detaljno ispitao u 2 dana očaja, i stvarno se ništa nije moglo u tako kratkom roku – Sol Azur nas nije slučajno obavjestio o poskupljenju i degradaciji paketa u zadnji čas, to je bilo taktizirano do kraja, jer su znali veoma dobro da imaju studente u šaci.

Još jedna stavka – mnogi od putnika su na postidplomskim studijima, rade i studiraju, ili već samo rade, te su morali nedeljama pa i mjesecima unaprijed uzeti barem 12 slobodnih dana godišnjeg odmora za ovaj put. Pomjerati u zadnji tren je u mnogim firmama nemoguće.

Odrekli su se putovanja na more, nekih manjih putovanja i ko zna čega da bi si priuštili kulturno-zabavni odmor u Španiji-Italiji-Francuskoj, teško da će se neko zbog 90 KM poskupljenja odlučiti da odustane i upropasti svoj godišnji odmor, priliku za oslobađanje od umora i stresa svakodnevnice.

Da odmah kazem par rijeci o smjestaju. Hoteli su skoro pa najnize klase. Goli podovi sa plocicama, kao da si u bolnici, grozni kreveti (od toga neki montaznog karaktera), ormari cija se vrata raspadaju i vise, wc-i bez tus kabina (navuces zastor i tusiras se tik do wc solje). Dobro, niko ne trazi luksuz, ali bi stvarno bilo lijepo da to lici na nesto i da je barem ispravno. Neki ce reci „imate tv“, hm, iskreno, ne znam kada se moglo stici gledati tv od onoliko napucenog tempa i programa. Price o „bazenu“ u sklopu hotela ne piju vode, i da nadjete vremena da odete na bazen, necete naci bazen, barem ne u funkcionalnom stanju.

Nestrucnost vodica

Vec na prvoj destinaciji se vidjelo s kim imamo posla. Istina, momak vec par godina radi i ima kakvo-takvo iskustvo, ali ne i opste obrazovanje koje bi mu dalo lijepo i pravilno izrazavanje (pobogu, pa barem pravilno!), niti strucno obrazovanje koje bi nam uljepsalo obilaske i obogatilo nas. Prolazeci kroz Firencu, prica nam o istoriji, te spominje Dantea u vise navrata, par puta govoreci „Veliki Dante, koji je napisao djela...(pokusava se sjetiti, ako je ikada i znao nazive) Koji je napisao mnoga poznata djela“. Kasnije takodje spominje „poznata djela koja ne treba navoditi, svi ih znamo“. Njegovi opisi spomenika ili poprista istorijskih dogadjaja su bili veoma sturi, nimalo zivopisni i rjeciti, tek toliko, da se ne moze reci da nije bas nista rekao... Nazalost, mnogi su iskusili i kako je doticni ponekad grub i neotesan prema svojoj grupi turista, ponekad je cak namjerno zanemarivao studente, dozivas ga 2 metra od tebe (bez okolne galame i buke) a on te kao ne cuje, tek kada ga uhvatis za rame, tada reaguje. Veliko razocaranje, nestrucna osoba, sa prilicno nepravilnim izrazavanjem (sta bi tek bilo da smo mu dali da nam napise nesto, uh).

Dodatni obilasci

Nazalost, ovdje lezi jos jedan „trik“. Ukoliko uplatite sve obilaske, to izlazi na cifru od dodatnih 150 eura.

Prva prevara koja nas je sokirala, bila je obilazak zabavnog parka Port Aventura. Ta tura je naplacena 45 eura. Voznja je trajala nesto duze od sat i 20 minuta do parka, zatim su otisli kupiti ulaznice (grupne, sa popustom), te nam u ruke predali ulaznice sa cijenom od 23 eura!!! Ne trebam spominjati da smo istog trena svi bili, oprostite na izrazu, kao popisani. Park je bio van sezone i nije bilo govora o skupim ulznicama (septembar), a nasa vajna agencija je svakog ponaosob pokrala za 22 eura. Naravno, ne vrijedi se prepirati sa vodicem, oni su stotine puta culi ta pitanja i imaju spremne odgovore (citaj, nekad dobro osmisljene a nekada providne lazi).

Dnevni obilazak Barselone 12 eura

Jos jedno veliko razocaranje.

Ovako to glasi (citiram sa njihovog letka, mogu ga i uslikati pa okaciti): Barcelona „Panoramica“: Panoramsko razgledanje olimpijske ljepotice uz kraca zaustavljana i posjete najznacajnijim znamenitostima grada: Toranj Agbar, Korida, Sagrada familia, Park Guell, Av. Diagonal, Nou Camp, Mt. Juic, Castell, Kolumbov spomenik, Port Vell, La Rambla, Goticka cetvrt, Pikasov muzej, Placa Catalunya.

Od svega navedenog, Torre Agbar cete vidjeti iz busa, i to polovicno u preletu kao i koridu, tek na par trenutaka, a Mt Juic, Castell, Port Vell, Goticku Cetvrt i Pikasov muzej, uopste necete vidjeti ni iz busa, da ne sominjemo da se necete zaustavljati da to zaista i dozivite.

Izbacice vas ispred Sagrada familie i dati vam 5 do 10 minuta da optrcite krug. Ovo nije shala, vec tuzna zbilja, za jednu od najljepsih gradjevina na svijetu, dobijate pet minuta optrcavanja. Tu smo se golemo razocarali, pogotovo sto nakon Sagrade idete do stadiona Nou Camp, i tamo imate sat i po do 2 da uzivate u, hm, kulturno-istorijskom naslijedju, valjda je toliko vaznije od Sagrada familile i Park Guel-a, koji su zajedno dobili jedva sat vremena za obilazak.


Flamenko vece, 20 eura.

U kartu je ukljucena neogranicena konzumacija Sangrije, sampanjca ili gazirane vode, do ponoci. Sa stanovista konzumacije, i nije nesto primamljivo, uzimajuci u obzir to da je litar i po sangrije u prodavnici obicnoj neka 2 eura.

Sam ambijent je porazavajuci, optrilike nesto gore nego da ste u jezeru. Stotine turista iz raznih zemalja dovedenih u jeftin i kicast ambijent sa gomilom alkohola na stolovima. Gase se svjetla, predstava pocinje... Pjevaju operski pjevaci, nastupaju gitarski izvodjaci. Vrhunac je kada preko naborane zavjese (kao harmonika), projektuju video Pavarotija koji pjeva, naravno, bez tona, a drugi pjevac pjeva tu istu operu. Djeluje u isto vrijeme odvratno za pogledati (projekcija Pavarotijeve glave na ispresavijanoj povrsini), posramljujuce (uporedjivati nedavno upokojenog Pavarotija i nekog pjevaca nize kase), i na kraju, nevjerovatno neukusno kada se sve to spoji.

Sami plesaci i plesacice su veoma korektno odradili svoj dio posla, nazalost, uz prilicno skromnu kostimografiju i scenografiju, nista virtuozno i sto bi oduzelo dah. Bio bi to zanimljiv nastup za pogledati u svome gradu, ali zaista, nikakvo iskustvo koje „mijenja zivot“ ili barem zapanji od ljepote i umjeca.


„KOSTA BRAVA“ Razgledanje botanickog vrta gdje se uzgajaju ogromni kaktusi [i](hm, da su rekli prelijepi, jedinstveni, stotine vrsta, ne „ogromni“, kao da to treba da privuce?)... [i]Nakon Pinya de Rose slijedi posjeta najpoznatijem vinskom podrumu gdje besplatno degustirate najbolja spanska vina a zatim se upititi do cudesnog srednjovjekovnog mjesta Tossa de Mar.“


Vrt je zaista bio predivan. Stotine vrsta kaktusa sa svih strana, fantasticne boje njihovih cvjetova, sarolikost oblika samih kaktusa, bodlji... Nesto sto se pamti.

„Najpoznatiji vinski podrum“, je, hm, prizemna kucica u dvoristu nekog lokalnog seljaka, sa prostorijom 7x7 metara i ukupno jedva desetak vrsta vina (4-5 crvenih i 4-5 crnih). Doduse, sve su bile neke prelazne vrste, koje po ukusu podsjecaju na liker i na vino, veoma slatkasto. Svega je par bilo pravih vina. Nista od vina starih decenijama, od izlozbenih uzoraka (stavise, nismo vidjeli ni jednu potvrdu kvaliteta tih vina, nagradu, neki drzavni certifikat vinarije). Dakle, ponovo obicna varka.

Dalijev muzej, 10 eura

Ovdje je ponovo radio vodicev bic „imate 45 minuta, ako zakasnite necemo stici u PARFIMERIJU (ovo su drzali kao adut i pozurivali). Ne treba napomenuti da je za 45 minuta veoma tesko obici najobicniju izlozbu u Muzeju savremenih umjetnosti RS, a kamo li toliki opus koji ime i velicina kao Pikaso imaju iza sebe. Ako dodate guzvu, kompleks koji se sastoji od 3 nivoa i podnivoom, mnosto malih soba, misija je nemoguce i svodi se, kao i obilazak Sagrade, na bjesomucno trcanje i nikakav dozivljaj. Bitno je da se stigne u parfimeriju.

Parfimerija – na prezentaciji su pricali bajke, naravno, kako je to jedna od najvecih parfimerija na svijetu, kako se moze kupiti na desetine svjetskih brendova po 20-30 eura za 100+ mililitara, kako postoji kombinacija 6 poznatih parfema u pakovanju od 20 ml za 30 eura i ostale drangulije. Takodje, ukoliko pogodite svojim culom mirisa pogodite o kojem se modelu parfema radi, dobijate ga besplatno! (naravno, niko nam nije dao mogucnost da pogadjama = niko nije dobio besplatno). Vodic je prodavao pricu kako je „pod kodom 725, Armani Black“ (ne sjecam se tacno koda modela i proizvodjaca), a pod 628 Diesel blabla, „eto toliko vam smijem reci, te sam ja pogodio“.

Praksa – po tradiciji agencije, potpuno druga prica. Mogla su se kupiti samo 2-3 zenska parfema koja „tek dolaze na ljeto u modu“ i 2 muska. Desetine poznatih svjetskih? Bilo je za kupiti cistih mirisa i sapuna vanile, bresvke, lavande i slicno, i u ponudi je bio set od 6 muskih parfema u nebrendiranim bocicama od 20 ml za 50 eura. Veoma povoljno, a tek koliki je izbor... :lol: :lol: :lol:


Raspjevane fontane... gratis

Ono sto su svi sa nestrpljenjem ocekivali, pokvarila je organizacija... Vozaci kasne na dogovoreno mjesto polaska, vodic kasni.

Rezultat – od programom obecanih 90 minuta obilaska fontana i uzivanja u predstavi, dobili smo 45 minuta, uz napomenu da je autobus parkiran 7 minuta od fontana, a put se ne racuna, dakle, jedva 35 minuta. Strasno razocarenje medju studentima, ali sta da se radi.

U povratku je bio plan nekog nocnog obilaska Kana, Nice, Monaka i Monte Karla. Na nasu veliku zalost, ispostavilo se da cemo to sve obilaziti u kasnim nocnim casovima! Poslije 1 ujutru smo stigli u Monte Karlo, jedina vrijedna posjeta izmedju ta 4 mjesta. Kan je potpuno prljav i nema sta za prikazati osim setalista i zgrade u kojoj se odrzava festival, Monte Karlo, osim Kazina, nema nekih znamenitosti koje u tih 30 min mozete obici, Nica takodje ne nudi mnogo u kratkom obilasku u 10 navece, pokisla i tmurna. Nazalost, u Monte Karlo dodjete totalno umorni, slomljeni tijelom i voljom, jer je to 4-i put da vas dizu iz sna i tjeraju na hladni nocni vazduh.

Sve u svemu, zakljucak, nazalost, jeste taj da je ovo obicna prevara od ekskurzije. Ukoliko vam je cilj da pijete, pijete, malo i konzumirati teze opijate, ponesto i vidite, vjerovatno ce vam biti sasvim dobro. Ako vam je cilj da upoznate, koliko je moguce i tih nekoliko dana, kulturu i duh Spanije, te Italije i Francuske, na pogresnom ste mjestu. Obilasci turistickih destinacija su katastrofalni, a upoznavanje kulture i tradicije se svelo na drugorazredne vinarije i plesace.

Najtoplija, ljudska i prijateljska preporuka vam je – pronadjite pravu agenciju. Sa Sol Azurom cete platiti, u najboljem slucaju, 500 + 200 KM (za obilaske), dakle 700 KM za veoma nekvalitetnu ekskurziju. Da li imate toliko mnogo novca da kupujete lose stvari za solidne novce?"

_________________
Kad bih imao jednu malu, malenu kućicu.
Kad bih u njoj imao jedan mali tepih
I kad bi sve to bilo moje...


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 20 Jan 2010, 09:54 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Postovi: 1336
Lokacija: selo veselo
sudoku je napisao:
odmah da kazem bl4everu - ako je cilj provod, onda skupis ekipu na faksu sa kojom si najbolji, za te novce cete se daleko bolje provesti u samostalnom aranzmanu ekskurzije.
nazalost, kod nas je pojam provoda i dobre ekskurzije da si pijan i ne sjecas se pola ekskurzije, takve studente i nije problem preveslati i dati im kulturni sadrzaj najlosije kvalitete, oni koji su otisli u ocekivanju da ce zaista vidjeti malo svijeta i kulturnog naslijedja (osim sangrije), duboko su razocarani.

kao sto sam rekao, presjek:

agencija - vrlo neprofesionalno, neodredjene informacije, ni u sta nisu sigurni, ni kada se polazi, ni gdje se u putu noci, gdje u povratku, kako se ide, i tako nista ne znaju do 3-4 dana pred sam polazak. podmuklo promjene nacin putovanja u zadnjem casu, ukljuce dio puta brodom, cime ti poskupe ekskurziju za 90 KM, nemas dovoljno vremena da nadjes drugu agenciju (a sol azur ionako u Srpskoj Republici drzi monopol na ekskurzije - agencija iz Sarajeva, prevoznik iz Zenice), ako hoces odustati, oprosti se od 200 maraka.

vodic - nestrucan, apsolutno nije strucno edukovan za ovakav posao, ali je problem sto nije profesionalac iako godinama radi ture, i sto nema trun entuzijazma. mnogo spomenika nije dobilo vise rijeci od "prolazimo kraj spomenika tog i tog", ono o cemu je pricao je bilo sturo i ispricano elokventnoscu osnovca. veliki neprofesionalizam - prevrtanje ocima na pitanja putnika, ignorisanje putnika, nekad cak i bahato odgovaranje putnicima, to nije ponasanje jednog vodica.

hoteli i hrana - pa, hoteli su veoma jadnog kvaliteta, goli podovi u plocicama, klimavi skripavi kreveti najnize klase, ormari i ostal inamjestaj rasklimani i takodje najjeftiniji moguci, wc-i jedva uslovni za normalno koristenje. hrana, to je moglo proci, bitno je da je bila obilna i svjeza.

dodatni sadrzaji - sarene laze. flamenko vece je tek ljepse uoblicena grand parada, molio bih sve koji vole taj strastveni ples da ne idu, vec da ga pogledaju na pravom mjestu, ono je tuzno ispiranje i malogradjansko izrabljivanje flamenka, jeftino opijanje i tapsanje rukama za siroke mase. ulaz u zabavni park su naplatili, ili da kazem ukrali, 45 eura (sadrzaje placate jos na putu prema Spaniji), iako je ulaznica za sam park kostaka 23 eura, a put do tamo busom sat i po.

zaboravite nade da cete vidjeti najvelicanstveniju crkvu danasnjice, Svetu familiju, sve sto cete dobiti je petominutno trcanje oko gradjevine, dok ce vodic vikati "brze, brze, ne smije bus ovde stajati". Dalijevo remek djelo park Guelj takodje cete protrcati za 45 minuta, ali cete dobiti preko sat i po da gledate stadion Barcelone, jebes kulturu. isto ce vas cekati u Dalijevom muzeju, dace vam 45 min, a obici se moze, kada ne bi bilo uopste ljudi unutra, za sat i po, jer cete zuriti u parfimeriju. navikana parfimerija je jad, nekoliko vrsta sapuna i par vrsta parfema, sve to prilicno skupo (ni pomena obecanim 50 ml original parfemima po 20 eura, i kombinacijama poznatih marki parfema 5 komada po 20 ml za 30 eura). vrijedi obici vrt kaktusa. takodje, "velelepna" vinarija je obicna prizemna kucica sa svojih pedesetak kvadrata i desetak vrsta vina, od cega mnoga nisu cista vec prelazne forme. najvise ce vas razocarati raspjevane fontatne, od obecanih sat i po gledanja istih, dozvolice vam 45 minuta, parkirati vas 7 minuta hoda od fontana, racun je jasan, ugrabicete pola sata da obidjete prilicno velik kompleks i nakrcan ljudima - necete ga dozivjeti. u povratku ce vas, umorne od 20 sati puta, tjerati da izlazite iz autobusa u 2-3 ujutru i obilizite Nicu, Kan, Monte Karlo. nije dozvoljeno da spavate u busu, morate na hladnu noc, bunovni i umorni.
jedino sto se svojski obislo je Firenca, u putu ka Spaniji, jer su svi odmorni, puni duha i nerazocarani, i u povratku Venecija, jer se dobije nekoliko sati za samostalan obilazak, bez pozurivanja od vodica.

agencija je prilicna prevara, sve se nudi u finom pakovanju, a stvarno stanje je da necete vidjeti pravo lice spanije. dodatni sadrzaji su birani sto jeftiniji, vidjecete jeftinu vinarijicu spanske, jeftinu izvedbu flamenka, sve najjeftinije da bi oni profitirali, a spomenike, ono na cemu ne mogu sfuseriti, tu ce vas uskratiti za vrijeme da ih obidjete i uskratiti vam dobrog vodica. isto se ovo desava iz godine u godinu, ali ovcama bolje ni ne treba, to je dokaz na kom smo niovu, akademici Bleje.


Potpis!

Sigurno se znamo iz busa :lol: :lol: :lol:

_________________
Kad bih imao jednu malu, malenu kućicu.
Kad bih u njoj imao jedan mali tepih
I kad bi sve to bilo moje...


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 20 Jan 2010, 10:12 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Postovi: 1336
Lokacija: selo veselo
Trianglista je napisao:
Citam vase komentare na ovu temu i ne mogu da vjerujem, zato sam morala da napisem svoje iskustvo. Ove godine sam putovala na apsolventsku ekskurziju sa ovom agencijom i imam pozitivna iskustva. Kompletan program ekskurzije je maksimalno ispostovan. Hoteli uopste nisu losi-tv, telefon, bazen, balkon.., kao ni autobusi-imaju klimu,tv a sasvim je normalno da se wc ne moze koristiti, ali se pauze prave svaka 3sata po potrebi i cesce. Normalno da se za 5 dana ne moze vidjeti sve u Barseloni sto bi smo mi htjeli ali ono najvaznije smo vidjeli a sem toga provod je bio nezaboravan.Vodici uopste nisu neprofesionalni i nije istina da citaju sa listova, ljubazni su mozda cak i previse, stvarno su super likovi. pogledajte njihove prezentacije ili kataloge i lakse cete se odluciti a ja mogu da kazem da je sve sa prezentacije ispostovano.
PREPORUKA paspitajte se od starijih generacija koji su putovali ovom agencijom!


Hm... pocinjem da sumnjam da si upravo jedan od zaposlenih iz agencije. :lol: :lol: :lol:
Autobus je imao klimu samo u prizemlju. Ljudi koji su bili na spratu su se, bukvalno, smrzli.
5 dana u Barseloni? Prvi put cujem da je neko proveo toliko vremena tamo... :-? :-? :-? Da smo prveli 5 dana u Barsi itekako bih vidjela mnogo vise. Ovako, bukvalno smo samostalno trcali od jednog do drugog kraja grada i tek tada smo se vratili i dovoljno zadrzali kod Sagrade, i pitajuci mjestane nasli nacin kako otici do Mt. Juic-a. Inace, od vodica nismo mogli dobiti informacije kako doci iz centra do Mt. Juic, i nije ynao gdje se nalali Olimpijsko selo (znao je samo za Spansko selo...). Pitam ga za Olimpijsko selo,objasnjavam mu sta zelim da vidim, a on me blijedo gleda. A vodic je sa iskustvom!
Takodje, nije znao sto znaci Tossa de Mar (interesovalo me pa sam ga pitala), ime gradica koji smo posjetili u okviru Kosta Brave, a tek da ne pricam o ostalim pojmovima iz opsteg obrazovanja...
Dobra preporuka, da, raspitajte se kod starijih generacija :lol: i vidjecete koliko su nezadovoljni!

_________________
Kad bih imao jednu malu, malenu kućicu.
Kad bih u njoj imao jedan mali tepih
I kad bi sve to bilo moje...


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 21 Jan 2010, 00:41 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
Postovi: 1590
Lokacija: Banja Luka
Trianglista je napisao:
PREPORUKA paspitajte se od starijih generacija koji su putovali ovom agencijom!

ja sam išao sa solazurom na apsolventsku i samo mogu da potvrdim sve što je Gizzzmo rekla.
totalni amaterizam u svemu, dobri su samo kad treba da podjele red bul-ove studentima pred glasanje...
Na terenu čista nula!
Vidim da se i ove godine sva priča ponavlja,.
Na mom fakultetu (medicinski), kolega iz saveza studenata MF je prošle godine imao gratis ljetovanje od solazura, dobio je besplatno putovanje u Tunis za dvije osobe, a zauzvrat je imao obavezu da kako zna progura solazur, da i ove godine budu agencija koja vodi medicinu na ekskurziju. Kako čujem to su i uspjeli...
jad i čemer :-(

_________________
CIA snajka, CIA...


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 21 Jan 2010, 18:48 
OffLine
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2007, 02:53
Postovi: 5
Citiraj:
Hm... pocinjem da sumnjam da si upravo jedan od zaposlenih iz agencije. :lol: :lol: :lol:

Ne radim u agenciji!
Ipak mislim da se ovdje pisu iskustva studenata a ne zaposlenih iz agencije.
Studenti sa mog fakulteta opet su izabrali agenciju Sol Azur, mislim da broj studenata koji im ukazuje povjerenje svake godine je dovoljan pokazatelj. U svakom slucaju studenti sami biraju. niko im ne odredjuje nisu oni toliko glupi da ih tolike godine neko vara kao sto vi pisete a oni opet biraju njih.
Ne znam sta je to reci-kakvo se to drustvo skupilo na ovom forumu :wink:

_________________
Good Bad and evil


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 22 Jan 2010, 08:03 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Postovi: 1336
Lokacija: selo veselo
Trianglista je napisao:
Citiraj:
Hm... pocinjem da sumnjam da si upravo jedan od zaposlenih iz agencije. :lol: :lol: :lol:

Ne radim u agenciji!
Ipak mislim da se ovdje pisu iskustva studenata a ne zaposlenih iz agencije.
Studenti sa mog fakulteta opet su izabrali agenciju Sol Azur, mislim da broj studenata koji im ukazuje povjerenje svake godine je dovoljan pokazatelj. U svakom slucaju studenti sami biraju. niko im ne odredjuje nisu oni toliko glupi da ih tolike godine neko vara kao sto vi pisete a oni opet biraju njih.
Ne znam sta je to reci-kakvo se to drustvo skupilo na ovom forumu :wink:


Povjerenje im ukazuju pojedinci, ne svi studenti. (mi smo se bunili, opet oni prosli :lol: :lol: :lol: )
Upravo ti pojedinci jedini imaju korist od agencije: citaj gore.
Ili si neupucen, ili ...

A za drustvo na forumu...
Mislim da jedan voajer ne moze bas nista zakljuciti o clanovima ovog foruma...
Imas ti da prodjes trnje i inje da budes jedan od njih... :lol:

_________________
Kad bih imao jednu malu, malenu kućicu.
Kad bih u njoj imao jedan mali tepih
I kad bi sve to bilo moje...


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 23 Jan 2010, 17:48 
OffLine
Voajer
Voajer
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2007, 02:53
Postovi: 5
Nisam neupucen mogu biti samo neupucena, da pazljivo procitas sta neko napise mozda bi i shvatio.
nikako mi nije jasno da ne mozes da shvatis da neko ima i drugacije misljenje izgleda da vi samo odobravate kritike a za pohvale OVDJE NEMA MJESTA.

_________________
Good Bad and evil


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 24 Jan 2010, 14:58 
OffLine
Veteran
Veteran

Pridružio se: 06 Maj 2009, 14:43
Postovi: 1218
Trianglista je napisao:
Nisam neupucen mogu biti samo neupucena, da pazljivo procitas sta neko napise mozda bi i shvatio.
nikako mi nije jasno da ne mozes da shvatis da neko ima i drugacije misljenje izgleda da vi samo odobravate kritike a za pohvale OVDJE NEMA MJESTA.

Ima mesta na ovom forumu i za pohvale i za kritike.Ovde se okupljaju ljudi koji misle svojom glavom i ne veruju u sarene laze.Na ovoj temi imas napisana iskustva onih koji su putovali sa tom agencijom i njihove detaljne izvestaje!
Postoje i veci novinski clanci o toj agenciji i njenom radu na ovoj temi.

Ti nisi nista konkretno napisala,a to sto si napisla se moze cuti na prezentacijama te agencije.

Trianglista je napisao:
Studenti sa mog fakulteta opet su izabrali agenciju Sol Azur, mislim da broj studenata koji im ukazuje povjerenje svake godine je dovoljan pokazatelj. U svakom slucaju studenti sami biraju. niko im ne odredjuje nisu oni toliko glupi da ih tolike godine neko vara kao sto vi pisete a oni opet biraju njih.
balkanski špijun je napisao:
totalni amaterizam u svemu, dobri su samo kad treba da podjele red bul-ove studentima pred glasanje...

:lol: Prodali se studenti za konzervicu Red Bulla!Opet :lol:


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 25 Jan 2010, 15:38 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Postovi: 1336
Lokacija: selo veselo
Trianglista je napisao:
Nisam neupucen mogu biti samo neupucena, da pazljivo procitas sta neko napise mozda bi i shvatio.
nikako mi nije jasno da ne mozes da shvatis da neko ima i drugacije misljenje izgleda da vi samo odobravate kritike a za pohvale OVDJE NEMA MJESTA.


Da ti pazljivo citas, uvidjela bi da ja sam ja to davno shvatila ccccc :lol: :lol: :lol:

_________________
Kad bih imao jednu malu, malenu kućicu.
Kad bih u njoj imao jedan mali tepih
I kad bi sve to bilo moje...


Vrh
 Profil  
 
PostPoslato: 25 Jan 2010, 15:51 
nisam isla na ekskurziju vec na ljetovanje preko unis toursa, slicna ta verzija ali ne ide se u veneciju i slicno, nego 10 dana u spaniji i povretak preko azurne obale.. sve je bilo ok..
ono sto hocu reci da znam 100 ljudi mojih prijatelja sa faxa koji su isli na te ekskurzije i imaju ista iskustva kao gizzmo, rakun i ostali.... i brat mi je isao i ima 100 zamjerki, isao je 2008 godine... kad sam ja studirala, tad su studenti nazovimo ih koordinatori sa agencijom dobili besplatno putovanje, ako nagovore grupu da ide sa sol azur..

a pitam se da li si se ti trianglista registrovala na ovaj forum samo da nam pohvalis agenciju sol azur??? ili sta??


Vrh
  
 
PostPoslato: 26 Jan 2010, 12:48 
OffLine
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2004, 22:02
Postovi: 1336
Lokacija: selo veselo
majlili je napisao:
a pitam se da li si se ti trianglista registrovala na ovaj forum samo da nam pohvalis agenciju sol azur??? ili sta??


Naravno... davno smo svi ukapirali.... :lol: :lol: :lol:

_________________
Kad bih imao jednu malu, malenu kućicu.
Kad bih u njoj imao jedan mali tepih
I kad bi sve to bilo moje...


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 77 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu
Ne možete slati prikačene fajlove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Hosting BitLab
Prevod - www.CyberCom.rs