Tacno je da se BL djelimicno promijenila od prije rata, sto je i nije cudno,sve se mijenja, "sve tece" ...
celavi_gangster drago mi je sto tako mislis...

kao i svi drugi koji su vani, a ne pljuju po svom rodnom gradu...
Ja sada mogu odem da zivim u At,Ch,USA,Uk, De... da zivim i radim tamo , kad bi htjela mogla bih sutra da pocenem da radim na odlasku,i da odem tamo opet bi voljela ovaj grad, ne bi ga pljuavala kao sto vi to radite!
Sramite se, ovde ste se rodili, odskolovali se besplatno,prije rata stanove dobili i sada pljujete po ovoj sredini,danas delozirate svoje stanove, prodajete ih, i opet pljujete....bas fino od vas "modernih gradjana EU zemalja"....
Vi ste upravo ti primitivni seljaci koji nisu vidjeli svijeta prije nego sto su otisli u azil i dok se nisu prijavili na neki socijalni biro u nekoj od stranih zemalja, i sada kad ste zakopitili tamo negdje preko grane , kada ste otkrili,proputovali svijet znate da kudite ono odakle poticete.
To je jako primitivno.....
Necu da kazem da je BL savrsena, daleko od toga, ima mnogo mana, mnogo mora da poboljsa turisticku ponudu, a da bi to poboljsala mora da popravi uslove zivota, no lako je blatiti i ubijati svoju nostalgiju pljuvanjem, nacionalizmom i omolovazavanjem onih ljudi koji sada zive u BL ...
Ako nista znali BL ima pregrst sportskih klubova, svjetskih prvaka(Drazenko Ninic-Kik boks), evropskih...itd...
Dvorana Borik nema slobodnih termina jer omladina trenira non-stop, treba da se pocne graditi ogroman sportski komplex na Banjaluckom polju(fudbalski stadion,Olimijski bazeni,teniski tereni, hoteli, restorani...)
Muzicka desavanja: koncerti(Dvorana Borik,trg,diskotreke),Nedeljni matine-klasicna muzika(Banski Dvor),Narodno pozoriste(Teatar Fest, trenutno se odrazava, gostovanja pozorista iz svih velikih gradova ex-YU), i nije tacno da su nam pozorista prazna, to prica onaj ko ne ide na predstave!
Sajamske hale-dogradjene nove hale, svaki mjesec imamo novi sajam, sa sve vecim brojem inostranih ucesnika....
Bazen Seher,je mnogo uznapredovao, poboljsao kvalitet, pogledajte koliko djece tamo trenira, ne mozes ni otici na nocno kupanje od guzve...
Udjite u Gradsku Citaonicu i vidjecete koliko je tamo mladih i vrijednih ljudi, entuzijasta, koji uce od 8 do 20 casova, mjesto u citaonici se tesko moze naci ako ne dodjes na vrijeme...
Sve veci broj stranih studenata na nasem Univerzitetu ...
Veliki broj studenata i mladih postdiplomaca koji odlaze na raznorazne kongrese, takmicenja,prezentacije u inostranstvo, prezentuje nas rad, nas grad, nasu zemlju i bivaju vrlo dobro prihvaceni!
Onaj ko zeli, koga interesuje moze da nadje raznih sadrzaja za sebe!
Tako da oladite vi malo od tog pljuvanja, ja volim da putujem i svasta vidim i to je bas cool, ali znam sta je moj grad odakle poticem i znam da priznam njegove dobre i lose strane kao normalan gradjanin a ne kao pojedini primitivci ovdje ....