banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jun 2025, 23:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Islam
PostPoslato: 09 Jan 2010, 18:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2009, 11:50
stavi ove riječi u kontekst, pa onda vidi. sve što se izvuče iz konteksta može se tumačit kako poželiš, u ivanu 8:14 isus svjedoči da nije sam već da je otac s njim iv.8:18 "ja sam onaj koji svjedoči o sebi, i otac koji me poslao svjedoči o meni."
također u kontekstu iv.5:31 jasno je rečeno u iv.5:30 govori da ne traži svoju volju nego volju onoga koji ga je poslao, tako da tu nema ništa nelogično nego samo isus objašnjava da on ne čini svoju volju već volju onog koji ga je poslao, i da je on bez oca nebitan.

bolje bi bilo ahmede da sam proučiš bibliju, nego što se koristiš onim što su ti drugi utuvili, a ti se sam nisi potrudio da to istražiš, već si samo naslijepo prihvatio promidžbene pamflete koji služe da one koji ne poznaju bibliju uvjeri da je biblija puna nelogičnosti i grešaka, što je naravno neistina i podvala da ne kažem grublju riječ.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 20:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Maj 2008, 19:37
114_AhmeD je napisao:
Ok. Hvala ti na odgovoru, moje je ipak hoću li ga smatrati validnim ili ne. Činjenica je da je jedan događaj opisan na 2 različita načina u istoj knjizi. A tako je i preveden od najeminentnijih poznavatelja dotičnog jezika. Ovaj prevod Biblije koji ti pišem nije moj, uzmi koji hoćeš i vidi da je pomenuti događaj preveden tako.

Ali recimo da je odgovor validan po pitanju brojeva. Da su tako odvaljivali cifre inspirisane Bogom. Kako objasniti onda jednu ovakvu stvar ? ....

Šta je Isus rekao po Ivanovom evanđelju o svom svijedočenju ?

a) Ako ja svjedočim sam za sebe, svjedočanstvo moje nije istinito. ( 5:31 )

b) Isus im reče: "Ako ja i svjedočim sam za sebe, istinito je svjedočanstvo moje , jer znam, odakle dođoh i kamo idem. A vi ne znate, odakle dolazim i kamo idem. ( 8:14)

Koji je to jezik kad je JEST = NIJE ?

Nije tvoje da li ces to smatrati validnim ili ne. Odgovor stoji onako kako je napisan. Uostalom, sumnjam da si uopste shvatio sta sam napisao. Nije niko "odvaljivao cifre inspirisane Bogom". Radi se o jevrejskom jeziku, o tome sta pojedine rijeci znace i sta taj jezik izrazava u njegovoj potpunosti.

Ahmede vec sam ti nekoliko puta ponovio i svako je ovde vec skontao da tvoja namjera nije da iskreno diskutiras. Ti namjerno pronalazis bilo kakve trivijalne 'kontradikcije' samo sa namjerom da diskreditiras autoritet Biblije. Sta bi se desilo da ti postavis 100 kontradikcija i da na svaku od njih dobijes obrazlozenje da se ne radi o kontradikciji? Apsolutno nista. Da li bi se tvoje misljenje o Bibliji promjenulo? Sumnjam. Tebi je u stvari sasvim nebitno da li je postavljeni tekst kontradiktoran ili ne, sve i da u Bibliji nema ni jedne jedine greske ti bi opet ostao vjeran Islamu.

Prema tome ti ovde samo gubis vrijeme postavljajuci sve te tekstove zato sto ti je argumentacija slaba. Slaba ti je analiza teksta, povrsno ti je shvatanje smisla i konteksta, poptuno nedovoljno poznavanje strukture jevrejskog i grckog jezika, nemas dovoljno poznavanje hriscanske teologije, i tako dalje i tako dalje. Ako tebe STVARNO zanima Stari i Novi Zavjet, onda se informisi, kupi knjige i citaj, upisi se na studije i studiraj. Ako te to ne zanima onda ne treba da se cudis ako te ovde niko ne uzima za ozbiljno i ako te svako provali za sekundu. Mene Kuran i Islam ne zanimaju uopste, zato i ne posjedujem dovoljno znanja da bi se uplitao u neke zesce diskusije u vezi islamske teologije. Iz toga razlika ja ne idem po muslimanskim forumima i ne raspravljam neke 'islamske kontradikcije'.

P.S. Za ovaj tvoj gore postavljeni tekst o 'istinitom ili ne istinitom svjedocanstvu' postoji sasvim lako ali temeljito objasnjenje. Utipkaj u google i provjeri sam ako te stvarno zanima.

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 20:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
Avinoam1 je napisao:
114_AhmeD je napisao:
Ok. Hvala ti na odgovoru, moje je ipak hoću li ga smatrati validnim ili ne. Činjenica je da je jedan događaj opisan na 2 različita načina u istoj knjizi. A tako je i preveden od najeminentnijih poznavatelja dotičnog jezika. Ovaj prevod Biblije koji ti pišem nije moj, uzmi koji hoćeš i vidi da je pomenuti događaj preveden tako.

Ali recimo da je odgovor validan po pitanju brojeva. Da su tako odvaljivali cifre inspirisane Bogom. Kako objasniti onda jednu ovakvu stvar ? ....

b) Isus im reče: "Ako ja i svjedočim sam za sebe, istinito je svjedočanstvo moje , jer znam, odakle dođoh i kamo idem. A vi ne znate, odakle dolazim i kamo idem. ( 8:14)

Nije tvoje da li ces to smatrati validnim ili ne. Odgovor stoji onako kako je napisan. Uostalom, sumnjam da si uopste shvatio sta sam napisao. Nije niko "odvaljivao cifre inspirisane Bogom". Radi se o jevrejskom jeziku, o tome sta pojedine rijeci znace i sta taj jezik izrazava u njegovoj potpunosti.

Ahmede vec sam ti nekoliko puta ponovio i svako je ovde vec skontao da tvoja namjera nije da iskreno diskutiras. Ti namjerno pronalazis bilo kakve trivijalne 'kontradikcije' samo sa namjerom da diskreditiras autoritet Biblije. Sta bi se desilo da ti postavis 100 kontradikcija i da na svaku od njih dobijes obrazlozenje da se ne radi o kontradikciji? Apsolutno nista. Da li bi se tvoje misljenje o Bibliji promjenulo? Sumnjam. Tebi je u stvari sasvim nebitno da li je postavljeni tekst kontradiktoran ili ne, sve i da u Bibliji nema ni jedne jedine greske ti bi opet ostao vjeran Islamu.

Prema tome ti ovde samo gubis vrijeme postavljajuci sve te tekstove zato sto ti je argumentacija slaba. Slaba ti je analiza teksta, povrsno ti je shvatanje smisla i konteksta, poptuno nedovoljno poznavanje strukture jevrejskog i grckog jezika, nemas dovoljno poznavanje hriscanske teologije, i tako dalje i tako dalje. Ako tebe STVARNO zanima Stari i Novi Zavjet, onda se informisi, kupi knjige i citaj, upisi se na studije i studiraj. Ako te to ne zanima onda ne treba da se cudis ako te ovde niko ne uzima za ozbiljno i ako te svako provali za sekundu. Mene Kuran i Islam ne zanimaju uopste, zato i ne posjedujem dovoljno znanja da bi se uplitao u neke zesce diskusije u vezi islamske teologije. Iz toga razlika ja ne idem po muslimanskim forumima i ne raspravljam neke 'islamske kontradikcije'.

P.S. Za ovaj tvoj gore postavljeni tekst o 'istinitom ili ne istinitom svjedocanstvu' postoji sasvim lako ali temeljito objasnjenje. Utipkaj u google i provjeri sam ako te stvarno zanima.

Ako bi mi dokazao određenu stvar ne bi više taj argument ni koristio nikad. Otvoren sam za diskusiju do kraja ali neka druga strana nije jer umjesto da kratko i jasno odgovore na zadato pitanje oni opet krenu kritikovati mene. Kako sam ovakav i onakav.

E vidiš, ti si napisao tekst od 100 MB, umjesto da si lako i trivijalno odgovorio na pitanje, imam osjećaj kao da rep povijaš, ali ok. Tvoja stvar.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 21:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
Avinoam1 je napisao:
114_AhmeD je napisao:

Ako bi mi dokazao određenu stvar ne bi više taj argument ni koristio nikad. Otvoren sam za diskusiju do kraja ali neka druga strana nije jer umjesto da kratko i jasno odgovore na zadato pitanje oni opet krenu kritikovati mene. Kako sam ovakav i onakav.

E vidiš, ti si napisao tekst od 100 MB, umjesto da si lako i trivijalno odgovorio na pitanje, imam osjećaj kao da rep povijaš, ali ok. Tvoja stvar.

Ne bi koristio vise taj argument nego bi odmah postavio sledeci, jel tako?

"Anybody of average intelligence can think up a propaganda line to suit a particular situation. But the line will be of no value unless there exist the men and machinery to put it across." R. Marett, Through the Back Door (1968).

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 21:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

ja sam ti kratko i jednostavno odgovorio na pitanje i šta to mjenja :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 21:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo Ahmede odgovorio ti je maryjuana kratko i jasno. Znaci jedna kontradikcija manje, ostaje jos ko zna koliko, jel da?

Ajd, valjda cemo do kraja godine uspjeti ponuditi odgovor za sve ostale.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 22:14 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Feb 2008, 15:42
Nadam se da Ahmed nece zamjeriti, ali samo ako mogu par konstatacija i pitanja...

Avinoam1 je napisao:

Ahmede, ne kontas. Izraelci nisu uvijek koristili brojeve (hiljade, stotine) da oznace broj 1000 i broj 100, nego su te 'hiljade i stotine' koristene kao adjektivi, kao opis za mnostvo. Znaci u jevrejskom razmiljanju nije postojala prvobitna misao i shvatanje da 'hiljada' ('lph) znaci to sto mi danas podrazumijevamo pod tacnim brojem 1000. Jel shvatas kakve to konzekvence ima za znacaj toga teksta

Naravno (NULU) su izmislili Arapi nakon traktata i traktata u oblasti matematike, isto je bilo i sa zarezom koji oznacava broj iza zadnje decimale itd. itd.

Ono sto je Ahmed naveo kao cinjenicu (jer to ona i jeste), je vjerujem naveo s aspekta S.Z. kojeg je iscitavao pretpostavljam na nekom od jezika bivse Jugoslavije ili mozda je iscitavao Engleski ili Njemacki, sasvim nebitno...bitno je ono da te brojeve nije on izmislio i ukoliko je tacan tvoj navod (a vjerujem da jeste) o Jevrejskom poznavanju mnostva i manjine, zasto su onda cifre u S.Z. i to kategoricke cifre kao npr ( 100, 1 000, 10 000 ili cak desetice 50,60, 70 pa kombinacije 50 070 Samuel 6:19 itd..).Zasto su oni koji su prevodili Bibliju s hebrejskog na grcki pa onda na engleski upotrebljavali te cifre, zasto se nisu jednostavno posluzili brojnim zamjenicama kao npr. : mnogi, puno, malo, neki od njih, njih nekolicina, nekoliko,itd....zasto su upotrebljavali brojke u prevodu????

Avinoam1 je napisao:
Ahmede ti treba da shvatis jednu stvar, Izraelci kada su pisali knjige Staroga Zavjeta, one su prvenstveno pisane ZA IZRAELCE, znaci koristene su rijeci, sinonimi, idiomi, itd koje imaju smisao i logiku za citaca IZRAELCA

Da, i tu se slazem. Zbog toga je S.Z. cisti monoteizam (ne postojanje trojstva)....sad se pitam kako ste dosli na ideju trojstva, i pri tom se naslanjali na S.Z.???

Sto se tice primjera "Vratice mi pare kad na vrbi rodi grozdje" i "Vratice mi paremalo sutra"-nisam siguran, ali ovakav plasticni primjer ne bi odgovarao jednoj Bozjoj objavi zvanoj Biblija, za koju se smatra da nosi istu onu poruku kakvu je nosila i prije 2 000 god. i danas a nosice je i sljedecih milion godina (do Sudnjeg Dana).
Da ne kazem da primjer ne stoji buduci da je odgovor na oba pitanja podrugljivo NE, dok u Bibliji imamo tekstova koji kategoricki kroz tvoj plasticni primjer kazu sljedece "Vratice mi pare malo sutra" i "Vec mi je vratio pare".

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 22:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Oficir s ruzom je napisao:
Da, i tu se slazem. Zbog toga je S.Z. cisti monoteizam (ne postojanje trojstva)....sad se pitam kako ste dosli na ideju trojstva, i pri tom se naslanjali na S.Z.???

ko je došao na ideju trojstva?
to su paganske ideje i nemaju nikakve veze sa hrišćanstvom ni biblijom, čak i ove takozvane hrišćanske crkve se ne mogu nazvat monoteističke i daleko od toga da imaju ikakve veze s biblijom, osim u onom djelu u kojem biblija govori o njima kao babilonu velikom, to je jasno čak i najpovršnijom analizom biblije, o tome sam već govorio na drugoj temi.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 11:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2009, 21:46
mary juana je napisao:

to su paganske ideje i nemaju nikakve veze sa hrišćanstvom ni biblijom, čak i ove takozvane hrišćanske crkve se ne mogu nazvat monoteističke i daleko od toga da imaju ikakve veze s biblijom, osim u onom djelu u kojem biblija govori o njima kao babilonu velikom, to je jasno čak i najpovršnijom analizom biblije, o tome sam već govorio na drugoj temi.

Slažem se sa ovim. Sad ce neki opet reći kako ja blatim kršćanstvo. yea' right.. :roll:

Isaa a.s je bio na istoj vjeri kao i Musaa a.s. Vjerovali su u Allaha i nikom nisu više božanstvenost pripisivali. Isaa a.s je isto jedan u nizu tih poslanika. Jevreji ga nisu prihvatili jer je dosao poslije Mojsija, sad neki isto rade Muhammedom a.s

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 13:39 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 10 Jan 2010, 13:30
[
[/quote]
to su paganske ideje i nemaju nikakve veze sa hrišćanstvom ni biblijom, čak i ove takozvane hrišćanske crkve se ne mogu nazvat monoteističke i daleko od toga da imaju ikakve veze s biblijom, osim u onom djelu u kojem biblija govori o njima kao babilonu velikom, to je jasno čak i najpovršnijom analizom biblije, o tome sam već govorio na drugoj temi.[/quote]
Kako ko je dosao.Pa vi se molite bogu,sinu ,svetom duhu ,ova dva zadnja ti mogu pomoci kao i lanski snijeg.Sam kazes da je to paganizam a ipak se molis paganskom molitvom

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 14:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

udri muski je napisao:
[

to su paganske ideje i nemaju nikakve veze sa hrišćanstvom ni biblijom, čak i ove takozvane hrišćanske crkve se ne mogu nazvat monoteističke i daleko od toga da imaju ikakve veze s biblijom, osim u onom djelu u kojem biblija govori o njima kao babilonu velikom, to je jasno čak i najpovršnijom analizom biblije, o tome sam već govorio na drugoj temi.[/quote]
Kako ko je dosao.Pa vi se molite bogu,sinu ,svetom duhu ,ova dva zadnja ti mogu pomoci kao i lanski snijeg.Sam kazes da je to paganizam a ipak se molis paganskom molitvom[/quote]

ko to mi i odakle ti znaš kome i kako se ja molim?
i nauči kako se quota, ovako praviš pometnju!

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 15:05 
Početnik
Početnik

mary juana je napisao:
udri muski je napisao:
[

Kako ko je dosao.Pa vi se molite bogu,sinu ,svetom duhu ,ova dva zadnja ti mogu pomoci kao i lanski snijeg.Sam kazes da je to paganizam a ipak se molis paganskom molitvom[/quote]

ko to mi i odakle ti znaš kome i kako se ja molim?
i nauči kako se quota, ovako praviš pometnju![/quote]
Ne razumjem ljude kad ih nesto pogodi odma se fataju za pravopis i tako te budalastine niko nije dosao na casove gramatike ,a kome se molis vidi se po tvojim postovima i ne lupetaj

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 16:23 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

@udri muški
ne radi se o pravopisu, već unosiš zabune svojim nepravilnim quotanjem pa se ne zna šta je ko rekao, šta je citat, a šta odgovor.
o hrišćanstvu nemaš pojma, a pogotovo o tome kakve zaključke možeš izvuć iz mojih postova koje uopšte ne čitaš.
ustvari si kao i većina takvih s kojim sam diskutovao nesposoban da iz napisanog donosiš zaključke, već si programiran unaprijed donesenim zaključcima.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 17:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

114_AhmeD je napisao:
mary juana je napisao:

Slažem se sa ovim. Sad ce neki opet reći kako ja blatim kršćanstvo. yea' right.. :roll:

Isaa a.s je bio na istoj vjeri kao i Musaa a.s. Vjerovali su u Allaha i nikom nisu više božanstvenost pripisivali. Isaa a.s je isto jedan u nizu tih poslanika. Jevreji ga nisu prihvatili jer je dosao poslije Mojsija, sad neki isto rade Muhammedom a.s

Mojsije nije vjerovao u Allaha nego u YHWH. Yeshua je bio inkarnacija YHWH. Neki Jevreji, posebno pripadnici Fariseja, ga nisu prihvatili. Veliki broj Jevreja, izmedju kojih je bilo i Fariseja, su ga prihvatili. Muhamed nema nikakve veze sa ovim novo-nastalim 'hriscanskim' pokretom.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 20:15 
Početnik
Početnik

To vam je dokaz da je Muhamed zadnji poslanik ,Jevreji ne priznaju Isusa ,Krstjani ne priznaju Muhameda ,a Muslimani priznaju od prvog do zadnjeg .

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 20:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

udri muski je napisao:
To vam je dokaz da je Muhamed zadnji poslanik ,Jevreji ne priznaju Isusa ,Krstjani ne priznaju Muhameda ,a Muslimani priznaju od prvog do zadnjeg .

muslimani priznaju isusa tako što osporavaju ono što isus jeste, što za njega biblija i on sam tvrdi.
tako i ja priznam muhameda, ali da je bio trgovac koji se malo igrao tumačenjem i parafraziranjem biblije i ništa više, eto vidiš da i mi hrišćani priznamo od prvog do zadnjeg.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 20:53 
Početnik
Početnik

Isus je samo ono sto o njemu kaze Kur"an i nista drugo .KULHUVALAHU EHAD ALAHU SAMED LEM JELID VE LEM JULED KUFU VEN EHAD:reci Alah je jedan ,on je utociste svemu NIJE RODJEN NITI JE RODIO i niko mu ravan nije:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 20:58 
Početnik
Početnik

Samo dok ti to svatis bice ona stara a upalis

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 21:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

tali bali, zem zem, udri muški ti kad uletiš u temu prestaje diskusija, počinje lupetanje tvojih gluposti, teme prestaju da postoje. a ti i dalje ne uviđaš da samo sramotiš islam jer svojim ponašanjem i glupim izjavama potvrđuješ stereotipe koji vladaju o muslimanima.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 23:21 
Početnik
Početnik

mary juana je napisao:
tali bali, zem zem, udri muški ti kad uletiš u temu prestaje diskusija, počinje lupetanje tvojih gluposti, teme prestaju da postoje. a ti i dalje ne uviđaš da samo sramotiš islam jer svojim ponašanjem i glupim izjavama potvrđuješ stereotipe koji vladaju o muslimanima.

Poceo si da haluciniras ,prividjaju ti se stvari ,ali ne gubi nadu u Islamu je spas .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 734 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]