banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 15:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 207 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Sta je SRECA?!
PostPoslato: 06 Jan 2010, 10:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ne daj Boze da neko ozbiljno poslusa 'savjete' s ovog foruma :confused3: :lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 10:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
ja sam ozbiljan a za tebe ne znam......... 8)

:lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 12:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
V@nja je napisao:
Citiraj:
Wtf is wrong with me????!!!

Nista. Dodje zuta minuta u zivotu kao i svakome. Bez brige, bude i prodje :wink:

Vanja, ovome se od tebe nisma nadala. Hvala! :)

A sad na tu moju depresiju kad se doda jos i to da su me jutros do bola iznervirali, dobije se veve=tempirana bomba! :angry4:

Nego ljudi, ja ne otvorih temu za vase savete meni, vec da cujem vase poimanje srece!

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 12:35 
Nema tu tachna definicija, to je individualno...ono sto cini tebe sretnim ne mora i mene i obrnuto...

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 12:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Nov 2009, 17:16
ja se osjecam srecnim, kada se dobro naspavam :D , primjetio sam ako zaspem do 23, ujutro ustajem oko 6 i pun sam energije, a ako zaspem oko 3-4 ujutro sam kao mljeveno meso, oci mi se sklapaju cijeli dan, zijevam,bez obzira sto spavam do 13 uzas... :)

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 12:45 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
Ja sam skoro imala depresivnu fazu. Kao što V@nja kaže, dođe i prođe. Ipak, to ne znači da to trebaš ignorisati. Najbolji lijek ti je smijeh. Traži što više razloga da se nasmiješ i biraj društvo i situacije u kojima znaš da će ti osmijeh biti na licu. A možda si i prezasićena svim i svačim (to je kod mene bio slučaj), pa ti je samo potrebno da se odmoriš. Zastani, osvrni se, uzmi slobodan dan za uživanje. Možda ti treba neka promjena, iako si srećna možda ti je nešto dosadilo.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 12:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
cekaj ovdje je naslov "sta je to SRECA" a ne "ja sam u depresiji" :cat:

brate mili sreca je kad te drmne 7 na lotu i ne moras cjeli zivot vise radit....uzivas i boli te racq za sve............ 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 13:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Nov 2008, 14:05
ja mislim da sam ja jedini dao odgovor...
slikajte se, nema srece bez gore navedenog.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 13:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pa svi znamo kako izgleda osjecanje srece, mira i zadovoljstva. Druga je stvar ono sto nam je potrebno da se dodje do tog osjecanja. Za mene je sreca kad u meni nema protivrjecnih osjecanja, nekih razdirucih ceznji i zelja, kad me nikakva briga ne uznemirava. Znaci neko stanje unutrasnje tisine koje sam stalno svjestan i koju nista ne moze da pomuti.
E sad, to sto sam opisao nema veze sa stanjem euforije gdje zelis da pricas sa svakim, pjevas i skaces, gdje ti srce kuca kao u zeca, ili kad dobijes jackpot, itd.. Za mene je prava sreca ona sreca ciji je nosivi stub nesto postojano, a ne sreca koja je uzrokovana promjenjivim varijablama.
Isto tako vjerujem da je prava sreca ona koju zelis da dijelis sa drugima, da im cinis dobro, itd.

E sad, depresija, ja mislim da je svako dozivljava ne neki poseban nacin i da kod svakoga ima razlicitu dubinu i razloge. Ako je depresija prolazna onda ima neki spoljni razlog. Najgore je kad je covjek hronicno depresivan a ne zna ni sam zasto je depresivan. Mislim da vecina nas spada u prvu kategoriju. Evo recimo Lisa je rekla da je potrebno dosta smijeha da se rijesimo depresije, a ja mislim da je tu u pitanju neka blaza dosada ili nesto slicno tome. Za mene je depresija nedostatak sposobnosti da se odusevimo bilo cime, jednostavno neko stanje duha i duhovne inercije. Npr. kao kad ste bolesni i imate groznicu pa sve ima neki negativan efekat na nas.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 06 Jan 2010, 16:19 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 06 Jan 2010, 13:44
veverushka je napisao:
Postoje momenti kada nam na svakom zivotnom planu ide od ruke, nemamo nekog razloga za brigu, ni tugu, ali ipak nesto fali.... Nesto sto toliko opterecuje, da prosto stanje covekove psihe dovodi do neizdrzivosti, velike razdrazljivosti, nezadovoljstva sobom samim, i sto je najgore: do ne verovanja u sopstvene misli i emocije.

Meni se ovo isto desavalo.Bio sam u vezi sa curom godinu i 2 mjeseca, i sve je bilo ok na pocetku ali vremenom sam osjecao da mi nesto fali, bio sam nezadovoljan.Nisam bio bas u depresiji ali stalno mi je nesto nedostajalo. Mislio sam da je fax i neki drugi problemi i trebalo mi je vremena da skontam da ustvari ja nju ne volim tj. ne volim je dovoljno da bih bio potpuno ispunjen.

Hristov je napisao:
Isto tako vjerujem da je prava sreca ona koju zelis da dijelis sa drugima, da im cinis dobro

Slazem se. Ali jako je tesko naci nekog ko ti 100% odgovara i uz koga si uvijek srecan.

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 18:43 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Nov 2009, 05:58
veverushka je napisao:
SRECA...sta je to uopste?!

Ni manje ni vise, nego metafizicko pitanje? Za svakog je nesto drugo. Nekom su to djeca, nekom partner, nekom uspjeh na poslu, nekom male stvari, miris asfalta poslije kise, a najvjerovatnije je vecini kombinacija svega ovoga..

veverushka je napisao:
ali ipak nesto fali...

Nesto sto toliko opterecuje, da prosto stanje covekove psihe dovodi do neizdrzivosti, velike razdrazljivosti, nezadovoljstva sobom samim, i sto je najgore: do ne verovanja u sopstvene misli i emocije.

Wtf is wrong with me????!!! :-?

Ako nema niceg sto te moze iznervirati, od cega onda postajes razdrazljiva? Ocito postoji nesto.. A sta je sreca za tebe?

Vrh

PostPoslato: 09 Jan 2010, 20:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2008, 18:35
Sreca je kad se rodis sretan :)

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 15:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Feb 2008, 00:01
Maria11 je napisao:
veverushka je napisao:
SRECA...sta je to uopste?!

Ni manje ni vise, nego metafizicko pitanje? Za svakog je nesto drugo. Nekom su to djeca, nekom partner, nekom uspjeh na poslu, nekom male stvari, miris asfalta poslije kise, a najvjerovatnije je vecini kombinacija svega ovoga..

veverushka je napisao:
ali ipak nesto fali...

Nesto sto toliko opterecuje, da prosto stanje covekove psihe dovodi do neizdrzivosti, velike razdrazljivosti, nezadovoljstva sobom samim, i sto je najgore: do ne verovanja u sopstvene misli i emocije.

Ako nema niceg sto te moze iznervirati, od cega onda postajes razdrazljiva? Ocito postoji nesto.. A sta je sreca za tebe?

Pa, tesko je reci sta je to sreca, i opisati njen osecaj, ali, za mene je sreca kada shvatim da se u zivotu vise smejem nego sto placem. Cini mis e da od toga sve polazi.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 16:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
Hristov je napisao:
Pa svi znamo kako izgleda osjecanje srece, mira i zadovoljstva. Druga je stvar ono sto nam je potrebno da se dodje do tog osjecanja. Za mene je sreca kad u meni nema protivrjecnih osjecanja, nekih razdirucih ceznji i zelja, kad me nikakva briga ne uznemirava. Znaci neko stanje unutrasnje tisine koje sam stalno svjestan i koju nista ne moze da pomuti.
E sad, to sto sam opisao nema veze sa stanjem euforije gdje zelis da pricas sa svakim, pjevas i skaces, gdje ti srce kuca kao u zeca, ili kad dobijes jackpot, itd.. Za mene je prava sreca ona sreca ciji je nosivi stub nesto postojano, a ne sreca koja je uzrokovana promjenjivim varijablama.
Isto tako vjerujem da je prava sreca ona koju zelis da dijelis sa drugima, da im cinis dobro, itd.

E sad, depresija, ja mislim da je svako dozivljava ne neki poseban nacin i da kod svakoga ima razlicitu dubinu i razloge. Ako je depresija prolazna onda ima neki spoljni razlog. Najgore je kad je covjek hronicno depresivan a ne zna ni sam zasto je depresivan. Mislim da vecina nas spada u prvu kategoriju. Evo recimo Lisa je rekla da je potrebno dosta smijeha da se rijesimo depresije, a ja mislim da je tu u pitanju neka blaza dosada ili nesto slicno tome. Za mene je depresija nedostatak sposobnosti da se odusevimo bilo cime, jednostavno neko stanje duha i duhovne inercije. Npr. kao kad ste bolesni i imate groznicu pa sve ima neki negativan efekat na nas.

Amin. :)

v@nja rece fino, pusti, proce.. depresija je neko stanje ciscenja, odbacivanja stare nagomilane energije, stvaranja mesta za novu..
Sve vise ljudi se zali na neko nezadovoljstvo iz istih razloga, tacnije iz nikakvih razloga.. U sustini, zar je potreban razlog da bi bio neraspolozen? A da li je onda potreban razlog da bi covek bio sretan? :)
Samo lagano, bez zurbe i podsticati kod sebe pozitivu... ne mozes sedeti kuci, buljiti u plafon i govoriti "jesam sheban".. Izadji, napi' se.. :D
oleeee

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2006, 23:59
veverushka je napisao:
Postoje momenti kada nam na svakom zivotnom planu ide od ruke, nemamo nekog razloga za brigu, ni tugu, ali ipak nesto fali.... Nesto sto toliko opterecuje, da prosto stanje covekove psihe dovodi do neizdrzivosti, velike razdrazljivosti, nezadovoljstva sobom samim, i sto je najgore: do ne verovanja u sopstvene misli i emocije.

Ne znam zasto, ali ja sam trenutno u tom stanju. Poslednjih dana preracunavam sve svoje postupke i postupke drugih prema meni, i vidim da nema nicega sto bi me dovelo u nezavidan polozaj, nista sto bi me moglo iznervirati, ili rasplakati, ali eto, ja ipak ne reagujem kako treba. Postavljam konstantno sebi pitanje: sta je to sto mi fali? Kad se svi trude da me usrece, zasto ja to ne vidim i ne osecam? Zasto nisam srecna? SRECA...sta je to uopste?!

X

gogi_ns je napisao:
Meni se ovo isto desavalo.Bio sam u vezi sa curom godinu i 2 mjeseca, i sve je bilo ok na pocetku ali vremenom sam osjecao da mi nesto fali, bio sam nezadovoljan.Nisam bio bas u depresiji ali stalno mi je nesto nedostajalo. Mislio sam da je fax i neki drugi problemi i trebalo mi je vremena da skontam da ustvari ja nju ne volim tj. ne volim je dovoljno da bih bio potpuno ispunjen.

:-?

Citiraj:
Slazem se. Ali jako je tesko naci nekog ko ti 100% odgovara i uz koga si uvijek srecan

:confused4:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 17:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
gogi_ns je napisao:

Poznat osjecaj...ni malo ugodan...

Sta je sreca...tesko pitanje...trenutno sam srecna kada znam da mi je dijete zdravo i srecno...sreca je kada si zdrav, okruzen osobama koje volis..

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 17:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gogi_ns je napisao:

blackrose je napisao:
Poznat osjecaj...ni malo ugodan...

Upravo.

Citiraj:
Sta je sreca...tesko pitanje...trenutno sam srecna kada znam da mi je dijete zdravo i srecno...sreca je kada si zdrav, okruzen osobama koje volis..

To je slamka za koju se uhvatis, da sebi objasnis da ne trazis hleba preko pogace... :wink:

Poslednji put menjao HugoLina dana 10 Jan 2010, 17:10, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
HugoLina je napisao:
blackrose je napisao:

Citiraj:

To je slamka za koju se uhvatis, da sebi objasnis da ne trazis hleba preko pogace... :wink:

....to sam bila napisala pa obrisala... :wink:

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 17:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Citiraj:
Izadji, napi' se.. :D

Citiraj:
otidji napi se ili nadrogiraj

Tesko da ce to biti rjesenje problema - eventualno odgadjanje istog ili, jos gore, put ka novom.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2010, 17:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:
Izadji, napi' se.. :D

Citiraj:
otidji napi se ili nadrogiraj

Tesko da ce to biti rjesenje problema - eventualno odgadjanje istog ili, jos gore, put ka novom.

Barem je put ka nekoj rehabilitaciji! :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 207 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]