banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 18:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2904 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 146  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Predlazem!
PostPoslato: 07 Dec 2009, 15:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 12 Dec 2008, 16:34
cvox je napisao:
Digresija je napisao:
cvox - slazem se. Uz dodatak da se i tebe banuje zbog prevelikog spama i chata.

Za tvoju informaciju ja sam odlezo svoje a sto se tice tebe sto hladis muda i podjebavas na ovaj nacin bolje bi ti bilo da pregledas malo dalje i da smiris vatru koja se rasplamsava.......jer ti imas moc a cvox nema!!!!!!!!!!!!

Cvox, ti jesi "odležao" svoje, ali moderatori ne mogu biti 24/7 na forumu da smiruju vatru!

A da su se neke teme pretvorile u spam i čet, jesu sigurno.
Pravo mi se neda pisati!
Želim napisati nešto, logujem se i odjavim se ubrzo jer od četa ne mogu diskutovati sa onima koji žele diskutovati.

Isto neke teme pune provokacija i to uglavnom od novih članova.

PREDLAŽEM:
Možda bi najbolje bilo da se blokira pristup novim članovima na veći dio "problematičnih" podforuma (nešto slično kao na politici) i to redom: ČiD, Istorija, itd, a da se kažnjavaju svi koji prekrše pravila foruma na svim temama.
To je moj prijedlog
200 postova i RAZMATRANJE (ne znači i članstvo) za podforume: Politike, Istorija, ČiD...

I duži ban za spamere i chatere!

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 15:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
Digresija je napisao:
Jest, ja sam Hi-Men, ja imam moc ...
De smanji dozivljaj :)

Ako si bio banovan zbog neceg ranije, to ti nije pokrice za ponovno chatovanje... Simpa si lik i pozitivni zajebant, al brate, ne moras svaku temu zachatavati i drugima ubijati zelju za nekom ozbiljnom diskusijom...

Evo, otvorice se uskoro novi podforum za chat, pa se tamo ispucaj do mile volje :D

Kakva vijest.......kad kad kad???

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 15:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2009, 11:18
Digresija je napisao:

Ako si bio banovan zbog neceg ranije, to ti nije pokrice za ponovno chatovanje... Simpa si lik i pozitivni zajebant, al brate, ne moras svaku temu zachatavati i drugima ubijati zelju za nekom ozbiljnom diskusijom...

Evo, otvorice se uskoro novi podforum za chat, pa se tamo ispucaj do mile volje :D

To sto ti imas moc,da ti ne kazem dalje jer nije fino :wink: simpa si i ti meni al isto ti kazem smanji dozivljaj :)

slusaj Digi tebi kad se digne neka stvar ti onda lupas i radis kako ti volja brate mili....koliko si upucen i koliko znas samo je dokaz ovog gore!

to je super sto ce doci ta tema al daj boze da zazivi....nisam ja jedini koji zajebava narod i pokusava da forumu da malo smjeha pored ovih ratnika!!!!!!!!!!!

@BL4ever
niko nije rekao da moderatori moraju biti 24/7 ovdje al je jedna cinjenica da kad dodju da mogu da urade mnogo tog....zar ne? a ima ih poprilicno kad pogledas..........

da se mi malo razumijemo,moja zelja je da ovaj forum zivi i da ljudi koji dolaze ovdje imaju sta da procitaju/napisu/nasmiju se itd al brate mili sto je previse previse je!Koliko god ja chatam toliko ima onih koji se medjusobno vrijedjaju i svasta pricaju,ja barem nikog ne vrijedjam vec samo pokusao oraspoloziti......bar se nadam!

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 15:53 
meni licno su ok nekad neke interne sale, ali brate, puno je.. ne optuzujem nikog, najgore mi je kad vidim neku temu na kojoj bih pisala a tamo 800 postova zaj..cije 3 forumasa.. i to tako svakih malo.. treba chat pa super kome se budalese ok, treba i razbiti malo napetost i sumornu temu, ali ih upropastavati internim glupostom a pojedinih forumasa je previse..
ne mislim ni na kog licno da se neko ne nazje uvredjen..

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 15:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

cvox je napisao:
Digresija je napisao:

To sto ti imas moc,da ti ne kazem dalje jer nije fino :wink: simpa si i ti meni al isto ti kazem smanji dozivljaj :)

slusaj Digi tebi kad se digne neka stvar ti onda lupas i radis kako ti volja brate mili....koliko si upucen i koliko znas samo je dokaz ovog gore!

to je super sto ce doci ta tema al daj boze da zazivi....nisam ja jedini koji zajebava narod i pokusava da forumu da malo smjeha pored ovih ratnika!!!!!!!!!!!

@BL4ever
niko nije rekao da moderatori moraju biti 24/7 ovdje al je jedna cinjenica da kad dodju da mogu da urade mnogo tog....zar ne? a ima ih poprilicno kad pogledas..........

da se mi malo razumijemo,moja zelja je da ovaj forum zivi i da ljudi koji dolaze ovdje imaju sta da procitaju/napisu/nasmiju se itd al brate mili sto je previse previse je!Koliko god ja chatam toliko ima onih koji se medjusobno vrijedjaju i svasta pricaju,ja barem nikog ne vrijedjam vec samo pokusao oraspoloziti......bar se nadam!

Pazi, cvox, nemam ništa protiv tebe. bar su ti postovi zabavni, zza razliku od nekih drugih forumaša.
Nemam ništa protiv četa, nekad je zabavno, veselo (npr. Hertzog i Banjalučanke), nekad i sam učestvujem na tim temama ali ne toliko da to postane moj čet , ali ne mogu čet i spam na nekim temama.
Jednostavno NE MOGU!
Ubijaju želju za nekom normalnom diskusijom.

A što se provokacija i prepirki tiče, to je bar lako. Brisanje. Neka se moderatori preraspodijele.
Npr. Mediji imaju 2, dovoljan je jedan. Neka oba dobiju i moderaciju nekog škakljivijeg podforuma.

Ja sam protiv zaključavanja tema, jer nisam u mogućnosti da budem svaki dan na forumu, a neke teme su stvarno interesantne i kada ih viidim obično imaju lock!
Treba obratiti pažnju prilikom brisanja postova i tačka.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 15:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jan 2009, 13:46
BL4ever je napisao:
cvox je napisao:
Digresija je napisao:

@BL4ever

Pazi, cvox, nemam ništa protiv tebe. bar su ti postovi zabavni, zza razliku od nekih drugih forumaša.
Nemam ništa protiv četa, nekad je zabavno, veselo (npr. Hertzog i Banjalučanke), nekad i sam učestvujem na tim temama ali ne toliko da to postane moj čet , ali [b]ne mogu čet i spam na nekim temama.
Jednostavno NE MOGU![/b]
Ubijaju želju za nekom normalnom diskusijom.

A što se provokacija i prepirki tiče, to je bar lako. Brisanje. Neka se moderatori preraspodijele.
Npr. Mediji imaju 2, dovoljan je jedan. Neka oba dobiju i moderaciju nekog škakljivijeg podforuma.

Ja sam protiv zaključavanja tema, jer nisam u mogućnosti da budem svaki dan na forumu, a neke teme su stvarno interesantne i kada ih viidim obično imaju lock!
Treba obratiti pažnju prilikom brisanja postova i tačka.

Cvox i ja nikad ne spamujemo na ozbiljnim temam ako cemo iskreno

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:00 
e da, i ja sam za brisanje a lock kao zadnju opciju svakako

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:00 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
cvox ejs lupam :D ne znam .. do sada sam uvijek pokusavao diskusijom rijesiti bilo kakve nesuglasice ili nesporazume, a ako ti mislis da sam ja nekog banovao iz cistog hira, onda se varas ... em nisam administrator, em se nijedna odluka o banovanju ne donosi na osnovu jednog glasa, nego uvijek vecina odlucuje...

Vidis da nisam jedini, kojem chat smeta... ali ajd da ne bacamo drvlje i kamenje jedni na druge, daj da se ljudski dogovorimo, kako bi ovaj forum o(p)stao kvalitetnim i posjecenim kao i ranije.

Izletio sam se malo sa vijesti da ce se otvoriti novi "chat" podforum, jer jos nije odluceno kad, sta i pod kojim uslovima... Bolje bi bilo da V@nja ili Vader, kao administratori, donesu konacnu odluku i onda informisu i ostale posjetioce...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Shabban je napisao:

Cvox i ja nikad ne spamujemo na ozbiljnim temam ako cemo iskreno

ovo je stvarno istina i nas dvoica se bas pridrzavamo tog.......

za mene je lock bas ako se ta teme ne moze spasiti.....

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:07 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Digresija je napisao:
cvox ejs lupam :D ne znam .. do sada sam uvijek pokusavao diskusijom rijesiti bilo kakve nesuglasice ili nesporazume, a ako ti mislis da sam ja nekog banovao iz cistog hira, onda se varas ... em nisam administrator, em se nijedna odluka o banovanju ne donosi na osnovu jednog glasa, nego uvijek vecina odlucuje...

stani bolan Digi ja tebe ne okrivljujem niza sta covjece,cak sto vise si mi i drag sa svoim otresitim stavovima.....znam ja ko je mene banovao i zbog cega,zalosno je sto su se misevi uvukli u da kazem "vlast" koji nemaju muda da kazu otvoreno kao ti....to je zalosno al ovo nije tema za tu raspravu!!!!!

Slazem se oko chata i da ga treba imati manje kao i spama...otvori ce se tema i to je super i trebamo se svi pridrzavati te teme a ne svrljati okolo!
Samo mene brine vise ona druga polemika a to je vrijedjanje i provokacije...sta sa tim?

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2004, 17:56
Tema se ne moze spasiti jer spama ima kao otpada u Ramicima. I na kraju od 10 strana - 8 spama (a racunajte da po strani ide 20 postova ako se ne varam) - treba i moderator to da procita, obrise i ponovo ostavi da se zaspamuje? Pa ko bi normalan to radio? Jos od toga vecina spam mora ....Lakse je zakljucati. Ali onda ostali forumasi, koji su vodili diskusiju na tu temu, ostaju uskraceni.

I opet se vracamo na temu koja vec postoji na CiD.

Filozof je otvorio chat, zasto ne idete tamo da caskate? Zasto se "izivljavate" na forumu? Ponavljam, mogu da shvatim 2-3 posta offa, ali od 5 str, 2-3 strane offa, zar nije previse? Internet nudi dovoljno mogucnosti da bi se caskalo, ostavljao spam i slicno. Jeste li na FB? Ako jeste...pa caskajte tamo. Ostavite forum onima koji zaosta zele nesto smisleno da kazu i da procitaju, a da ne odustanu na drugom postu jer je spam. (ovo se ne odnosi licno na nekoga, nego sve one koji koriste forum za potrebe ubijanje vremena u vidu chata i spama).

Znaci..."lude krave" ce ponovo da ozive....sta znam...

Edit: provokatori....sve odreda banovati...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:15 
Veteran
Veteran

Najbolje rjesenje je ignorisati takve problematike, jer svaka reakcija na njihove provokacije hrani njihov ego i onda jos vise gnoje po forumu, vrijedjajuci i psujuci sve po spisku...
Znaci, nije tvoje da se svadjas s takvima, nego da kliknes na dugme "Prijavi post", nakon cega ce se moderatori i administratori pobrinuti o doticnoj osobi...

Onaj ko pretjera, leti sa foruma i to je to...

Ali nazalost, mnogima je tesko iscoolirati i stati na loptu, nego odmah kliknu na "Reply" i udri u stilu "sad cu da ti je**m kevu majmune jedan..."

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Helena je napisao:
Filozof je otvorio chat, zasto ne idete tamo da caskate? Zasto se "izivljavate" na forumu? Ponavljam, mogu da shvatim 2-3 posta offa, ali od 5 str, 2-3 strane offa, zar nije previse? Internet nudi dovoljno mogucnosti da bi se caskalo, ostavljao spam i slicno. Jeste li na FB? Ako jeste...pa caskajte tamo. Ostavite forum onima koji zaosta zele nesto smisleno da kazu i da procitaju, a da ne odustanu na drugom postu jer je spam. (ovo se ne odnosi licno na nekoga, nego sve one koji koriste forum za potrebe ubijanje vremena u vidu chata i spama).

Slažem se 100%.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
cvox je napisao:
Samo mene brine vise ona druga polemika a to je vrijedjanje i provokacije...sta sa tim?

To ce biti sankcionisano naravno :)

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Helena je napisao:
Tema se ne moze spasiti jer spama ima kao otpada u Ramicima. I na kraju od 10 strana - 8 spama (a racunajte da po strani ide 20 postova ako se ne varam) - treba i moderator to da procita, obrise i ponovo ostavi da se zaspamuje? Pa ko bi normalan to radio? Jos od toga vecina spam mora ....Lakse je zakljucati. Ali onda ostali forumasi, koji su vodili diskusiju na tu temu, ostaju uskraceni.

I opet se vracamo na temu koja vec postoji na CiD.

Znaci..."lude krave" ce ponovo da ozive....sta znam...

Edit: provokatori....sve odreda banovati...

Potpisujem!

I ponovo predlažem da se poveća broj moderatora (da se preraspodijele postojeći) na škakljivim podforumima ili da se uvede pravilo slično onom na politici i na nekim drugim podforumima.

a zaključane teme na kojima ima spama mogu se ponovo otvoriti za par dana. Tada će četeri i spemeri preći na druge teme! To je jedini način za sada.

Za sve provokatore BAN!.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
Digresija je napisao:
Najbolje rjesenje je ignorisati takve problematike, jer svaka reakcija na njihove provokacije hrani njihov ego i onda jos vise gnoje po forumu, vrijedjajuci i psujuci sve po spisku...
Znaci, nije tvoje da se svadjas s takvima, nego da kliknes na dugme "Prijavi post", nakon cega ce se moderatori i administratori pobrinuti o doticnoj osobi...

Ali nazalost, mnogima je tesko iscoolirati i stati na loptu, nego odmah kliknu na "Reply" i udri u stilu "sad cu da ti je**m kevu majmune jedan..."

šta ignorisat? kad neko ti suptilno nabaci da su srbi kurvina kopilad to treba ignorisat?
ne trerba ništa ignorisat već odgovorit snagom argumenata, a ti provokatori su uglavnom jedni te isti u stvari dvojica, i ako su oni u stanju da proizvedu zaključavanje skoro svake teme onda hebiga, znači treba obratit pažnju na akciju ne na reakciju.
naprimjer moderator otvori stranicu i vidi ja vrijeđam nekog, ali ne vidi nekoliko postova ranije da je taj uvrijedio mene tri puta gore i bezobraznije, moj post obrisan njegov ostaje.
primjer provokatora i razbijača teme je i b. novi na trenutno aktuelnoj temi na istorij "srbi=iliri" svako ko uđe na tu temu od početka može vidjet hronologiju kako dolazi do uništavanja teme, to se ponavlja uvjek i na kraju se tema zaključa. taj lik to radi na svakoj temi u kojoj posta, a posta na 2 podforuma, i umjesto da se on sankcioniše zaključavaju se teme.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:53 
Veteran
Veteran

Jes' se nasao ko ce u druge upirati prstom i govoriti da je provokator...

Naravno da trebas ignorisati - klikni na dugme "Prijavi post" i sacekaj da moderator obrise post ili da se donese odluka o banovanju korisnika. Znam, tesko je to... Lakse je kliknuti "Reply" i odgovoriti mu na isti nacin... pa kasnije govoriti:"Mamu li mu njegovu, on se nasao tu nesto preseravati i pametovati..."

Najveci problem je kontrolisati sebe. I svoju sujetu. Za mnoge nemoguca misija...

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 16:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

kim deal je napisao:
Digresija je napisao:

šta ignorisat? kad neko ti suptilno nabaci da su srbi kurvina kopilad to treba ignorisat?
ne trerba ništa ignorisat već odgovorit snagom argumenata, a ti provokatori su uglavnom jedni te isti u stvari dvojica, i ako su oni u stanju da proizvedu zaključavanje skoro svake teme onda hebiga, znači treba obratit pažnju na akciju ne na reakciju.
naprimjer moderator otvori stranicu i vidi ja vrijeđam nekog, ali ne vidi nekoliko postova ranije da je taj uvrijedio mene tri puta gore i bezobraznije, moj post obrisan njegov ostaje.
primjer provokatora i razbijača teme je i b. novi na trenutno aktuelnoj temi na istorij "srbi=iliri" svako ko uđe na tu temu od početka može vidjet hronologiju kako dolazi do uništavanja teme, to se ponavlja uvjek i na kraju se tema zaključa. taj lik to radi na svakoj temi u kojoj posta, a posta na 2 podforuma, i umjesto da se on sankcioniše zaključavaju se teme.

I ovo je tačno. Dijelom.
Uglavnom su u prepucavanja uključene iste osobe, isti su podforumi, slične teme.
A ta tema Srbi=Iliri je jedan primjer jer se zaista može vidjeti kako neko uleti i smiješnim argumentima koji nemaju veze sa temom (npr. citati sa sajta forum.hr, još jednog forumaiz Herceg-Bosne) izazove reakcije koje dovedu do zatvaranja teme.

Bolje bi bilo da je moderator obrisao sve postove koje nemaju direktnu vezu sa temom jer ta tema ima 3 ili 4 strane. Ne treba listati sto strana. lako je pročitati te male teme.
Ovako je provokator dobio što je i htio - tema je zaključana.

Edit: Evo linka za pomenutu temu:
http://forum.banjaluka.com/viewtopic.php?f=51&t=46492

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 17:05 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Okt 2009, 12:34
to "a jes se našao ko će" okači mačku o rep ili argumentuj.
evo sad sam vidio zaključana gore pomenuta tema, na toj temi sam i napisao b. novom da mu je cilj zaključavanje i predvidio isto, svi mogu otić pregledat kako i šta se dešava i to je tako uvjek, a pogotovo ti digi otiđi na pomenutu temu i vidi o čemu se radi, pa će ti biti jasnije kako nastaju problemi.

Vrh

PostPoslato: 07 Dec 2009, 17:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Mozda bi bilo dobro da se pojedini ne ponasaju kao "nosioci pravde/istine" i da ne posmatraju ovaj forum kao virtuelni ratni front.
Nije forum zivot. Valjda bismo ovde trebali biti iz razonode i ubijanja vremena ili radi informisanja ili "ucenja" neceg novog, a ne da se frustriramo ili da dopustimo da nas neko frustrira. Sta vam je svima, pogotovo ovi "ratnici" koji se jos drze za slamku proslosti ? Pustitie mrtve da pocivaju u miru, a zive da zive ( i eventualno da prave pravopisne greske ako im je do tog :D :P ) . Jos vam samo nozevi i puske fale kako ste poceli. Naravno da su "svi u pravu" i "svako govori istinu" sa svoje tacke gledista. Ne znam samo sta time zelite postici. Gluposti!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2904 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 146  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]