hm...ja se baš nebi složio
postoji dosta stvari o spomenu bosanske nacionalnosti
bosanski franjevci,bosanska ćirilica,i bosanski kraljevi
i nemožeš mi reći da nije postojalo bosansko kraljevsto!
šta je bio tvrtko I kotromanić koji se 26.10.1377 krunisao za kralja Bosne,Srblja ( pola srbije dobio nasljedstvom jer mu je mati nemanjić),Dalmacije i zapadnih strana
tu je naš grb,sa ljiljanima,koji nema veze sa "bošnjacima" niti sa muslimanima
bosna se spominje odavno,još poprilično davno,doduše u određenim je periodima bila vazal,ali je bila takođe i samostalna
što se crkve bosanske tiče,ona jest bila "hereza" ali se također dosta razlikovala po učenju
počevši od toga da nije priznavala sveto trojstvo,a većina stanovnika jeste bila te bogumilske vjere,odnosno crkve bosanske.
muslimani nisu nacija prije svega,i ne crpe svoj identitet iz crkve bosanske,već je opće poznato da je dobar dio bogumilskog stanovništva primio islam dolaskom osmanlija
najočigledniji dokaz za to su stećci
poznato je da su oni bili tipično bogumilski,dolaskom osmanlija oni nestaju
a prvi osmanlijski nišani,su bili otprilike veličine stećaka i sa sličnim ornamentima,izuzev prikazivanja likova,koje je islamom zabranjeno
što se tiče doseljavanja južnoslavenskih naroda ovdje...doselili su se tu i bosanci,jer se bosna spominje odavno
mada moje lično mišljenje da mi uopšte nismo slaveni,nego iliri,što pokazuju najnovija genetička istraživanja ( genetika je moje polje )
http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... -srba.htmla što se tiče ovog,gledo sam na hrt u emisiji "lice nacije" kad su gosti bili ministar primorac ( doktor genetike ) i još jedan mladi genetičar iz sarajeva
naime,uporedili su genetičke markere muškaraca iz bosne,hrvatske i srbije,i uporedili ih sa genetičkim markerima stanovništva od prije 10000 god p.n.e ( ilirima ) i preklapaju se 80%
što automatski poništava teoriju doseljavanja južnih slavena ( ovo naravno nije prihvaćeno od historičara,kao ni piramide,jer bi to impliciralo cjelokupnu promjenu historije )